Dodaj do ulubionych

Wroclaw w Arte ...

29.05.02, 22:50
Ciekawe co sadza o tym programie
(wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=855813&dzial=wrw010100)
ci, ktorzy mogli ogladac na zywo (fragmenty dzis w TVP2) ?
Wydaje sie, ze najlepiej w calej imprezie wypadl tylko Rynek ...
Pomijajac fakt zenujacych wypocin miejscowej dzidzejki Patrycji i artysty z pantomimy czyz nie ma w
tym miescie jednej osoby mowiacej w jakims europejskim jezyku ?
W poprzednich dniach, gdy Arte odwiedzalo Amsterdam, Helsinki czy Salamanke jakos nie bylo
problemow ze znalezieniem ludzi mogacych porozumiec z prowadzadza program dziennikarka.
Czy mozna mowic o Wroclawiu bez wspomnienia chociaz faktu 200-lecia Uniwersytetu ?
Ani slowa o plastyce ni o teatrze...

Glupio powiedziec, ale o wiele ciekawszy byl reportaz z Gdanska, w ktorym pojawily sie prawdziwe
pytania o przyszlosc miasta, ktore musi szukac nowej drogi po degrengoladzie stoczni.
I to pomimo obecnosci i jawnie antyeuropejskiego dyskursu ksiedza Jankowskiego !
Profesor Kieres, nie potrafil odpowiedziec na pytanie dlaczego w Polsce jest 44% przeciwnikow
wejscia do Unii, a gdy pojawil sie problem oscypkow, jakos nie bylo nikogo, zeby przypomniec zakaz
importu kilkunastu gatunkow francuskich serow wewnatrz 15-ki.

Bzzz
Obserwuj wątek
    • Gość: Janek Re: Wroclaw w Arte ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.02, 23:01
      Pszczółeczko. Uniwerek kończy 300 lat. Daj mu Boże zdrowie na następne 300.
      Pozdrawiam.
      • pszczolowski Re: Wroclaw w Arte ... 29.05.02, 23:07
        Janku, czapka do ziemi !
        Stowke zwracam i przebaczenie prosze !!!
        bzzz serdeczne
    • Gość: STrup Re: Wroclaw w Arte ... IP: *.chem.uni.wroc.pl 31.05.02, 14:17
      Widzialem (caly, mam Arte na satelicie).
      Wcale tak zle nie bylo. Ta DJka byla sympatyczna i fragment z nia byl
      adresowany do mlodych ludzi, jak sadze.
      Takze mim byl w porzadku: opowiadal o Wwiu z entuzjazmem i swada.
      Faktycznie najwiecej pokazano Rynku, ale wole to, niz peryferie (z dziurawymi
      ulicami, jak Swieza np.) albo blokowiska.

• Gość: on_Morph Re: Wroclaw w Arte ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.05.02, 17:08
        Ja widziałem tylko kawałek programu. Zdaje się, że pojawiła się tam zapowiedź
        dalszej współpracy Arte z Wrocławiem. Coż, moim zdaniem należy się z tego
        cieszyć. Programy, jakie widziałem w Arte były na naprawdę wysokim poziomie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka