Dodaj do ulubionych

BIAŁYSTOK

IP: 81.15.254.* 04.02.05, 13:47
Z czym wam się kojarzy Białystok? Wiem, że pytanie jest trochę dziwne, ale
piszę o tym pracę. Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: artois Re: BIAŁYSTOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 13:56
      z białymi niedźwiedziami
      • Gość: W Re: BIAŁYSTOK IP: *.ugent.be 04.02.05, 13:58
        i rublami tam mozna placic:)
        • Gość: Rafis Re: BIAŁYSTOK IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 04.02.05, 14:00
          daleko, zimno, piękne okoliczności przyrody :)
          • Gość: jaszczomp Re: BIAŁYSTOK IP: *.chicago-08rh16rt.il.dial-access.att.net 04.02.05, 14:10
            Z ludzmi , wrednymi, zawistnymi.O paskudnym charakterze. Z piekna okolica i
            A.Gudzowatym.
            • koczisss Re: BIAŁYSTOK 05.02.05, 00:23
              Gość portalu: jaszczomp napisał(a):

> Z ludzmi , wrednymi, zawistnymi.O paskudnym charakterze. Z piekna okolica i
              > A.Gudzowatym.

Wrednymi, zawistnymi? A byłeś tu kiedyś, że tak twierdzisz?
              A we Wrocławiu to jacy są ludzie? Skąd pochodzą? Nie ze wschodu? I to jeszcze dalszego jak Białystok?
              To Wy wszyscy wredni w takim razie:)
              hahaaha:)
              • Gość: Jaśko Re: BIAŁYSTOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 15:10
                W Taplarach co słychać u Kaziuka? Uczycielka jak żyje?
          • Gość: zet Re: BIAŁYSTOK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 14:10
            Z kresami, prowincjonalną sielskością, przemieszaniem kultur, pałacem
            Branickich...
            • Gość: josip Re: BIAŁYSTOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 14:14
              pociag z wawy do augustowa robi trase przez bialystok - na okolo:)
              • Gość: maps Re: BIAŁYSTOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 15:41
                z mrozem i bialorusia.
                • koczisss Re: BIAŁYSTOK 05.02.05, 00:25
                  Gość portalu: maps napisał(a):

> z mrozem i bialorusia.

Czemu z Białorusią? Jakbyś nie wiedział to tu też jest Polska!
                  • Gość: maps Re: BIAŁYSTOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 10:39
                    > Czemu z Białorusią? Jakbyś nie wiedział to tu też jest Polska!

wiem, ale blisko do granicy i tak mi sie kojarzy.
          • Gość: Rafis aha jeszcze filmy... IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 04.02.05, 14:21
            bardzo lubie białostocką szkołę filmową typu "U Pana Boga Za Piecem".
        • koczisss Re: BIAŁYSTOK 05.02.05, 00:21
          Gość portalu: W napisał(a):

> i rublami tam mozna placic:)

Chyba w Twoim chorym umyśle można płacić rublami:)
      • koczisss Re: BIAŁYSTOK 05.02.05, 00:20
        Człowieku, a skąd Twoja rodzina pochodzi? Nie zza Buga przypadkiem? Bo nie uwierzę, że z Wrocławia:)
        Białe niedżwiedzie?
        Tam gdzie Twoje korzenie, to dopiero białe niedźwiedzie!
        hahaha:)
      • Gość: M. Re: BIAŁYSTOK IP: 194.146.120.* 16.02.05, 15:45
        Przez ładnych parę lat mieszkałam w Białymstoku i nie udało mi się spotkać
        białych niedźwiedzi.

Pozdrawiam.
        • Gość: LasVegasMan Re: BIAŁYSTOK IP: *.dyn.sprint-hsd.net 16.02.05, 17:54
          Jak widac, to tylko wywrotowcy maja cos przeciwko temu milemu miastu.
    • Gość: dasia Re: BIAŁYSTOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 18:50
      mi się kojaży z prowincją ,białorusią i z piękną przyrodą w okolicy.
      • Gość: wyobraźnia Re: BIAŁYSTOK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.05, 00:41
        z kawkami o pięknych, niebieskich oczach, których pełno na dworcu.
        • Gość: żeco? Ten koczisss to jakis kretyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 01:04
          Czy on jest z Bialegostoku?
          • koczisss Re: Ten koczisss to jakis kretyn 05.02.05, 10:25
            Wypraszam sobie, ja nikogo nie obrażałem, to czemu Ty to czynisz???
            • gandalf_mag Re: Ten koczisss to jakis kretyn 06.02.05, 01:36
              No moj umysl nazwales chorym, nie bylo to mile, i wedle moich kryteriow podpada
              pod obrazanie, a to byl tylko zart i to powtarzany przez mojego kolege z
              Bialegostoku.
      • panimatka Re: BIAŁYSTOK 19.02.05, 00:17
        a mi sie kojarzy ze strasznym zasciankowym mysleniem (vide kocziss czy kicius,
        czy jak go tam zwal...)
        pozdrawiam wroclaw!.. i bialystok tez oczywiscie!
    • Gość: ola Re: BIAŁYSTOK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.05, 01:42
      Z dziecinstwem - bo na Podlasie jezdzilam na wakacje do swietej pamieci Babci.
      Czyli z bajka, swiatem, ktorego nie ma tutaj, rzeczywistoscia jak ze snu.
      Rozleglymi przestrzeniami i z milymi ludzmi o charakterystycznym wschodnim
      akcencie. Z przedsmakiem okolic Sejn i Suwalk. Ciekawe, ze z samego
      Bialegostoku wskutek przezyc rodzinnych mam bardzo niemile wspomnienia, a mimo
      tego mam wielki sentyment do tego miasta. Z dzisiejszej perspektywy dziwi mnie
      tez zderzenie rzeczywistosci z oczekiwaniami, jesli idzie o ludzi. Mieszkajac
      na zachodzie Polski jakos tak kojarze sobie, ze mieszkam w Polsce A, a tam jest
      Polska B. Ale kiedy przypominam sobie ludzi, to uswiadamiam sobie, ze nie
      roznia sie od "nas" niczym, a jesli juz, to na korzysc. Mysle, ze to troche
      tak, jak o Polsce mysli Zachod. Tez mysla, ze tu dzicz i biale niedzwiedzie, a
      gdy przyjezdzaja, dziwia sie, ze normalni ludzie tu zyja, czasem nawet
      kulturalniejsi od nich.
      • Gość: LasVegasMan Re: BIAŁYSTOK IP: *.dyn.sprint-hsd.net 05.02.05, 04:42
        Bialystok, to jedne z najmilszych miast na swiecie. Mimo, ze mieszkam w jednym
        z najpiekniejszych miast na swiecie, jakim jest Las Vegas, to nawet Las Vegas
        nie jest tym, czym Bialystok.
        • Gość: breslauer Re: BIAŁYSTOK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 09:50
          las vegas to plastik wole już białystok,zamość,rzeszow,i tak dalej
    • Gość: Kuba Re: BIAŁYSTOK IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 05.02.05, 12:26
      Piszecie, że Białystok to kresy, że to już nie Polska itd. A Wrocław to niby
      gdzie leży ?? Od was to już blisko do Czech i Niemiec więc wy też nie żyjecie w
      Polsce centralnej. Wkurza mnie to kiedy mieszkańcy z innej części Polski
      porównują Białystok do Białorusi niestety gdzieś ta granica musi być nawet i ze
      wschodem, a to Białorusy przyjeżdżają handlować majtkami i spirytem na bazarze,
      nie na odwrót więc taki stereotyp mieszkańców Podlasia jest nie na miejscu.
      Pozatym Białymi Niedźwiedziami to nazywa się mieszkanców Suwalszczyzny, a to
      nie jest nasz region w Białymstoku są Śledzie :) Pozdrawiam Wrocław.
      • Gość: czystopolski albin Re: BIAŁYSTOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 15:08
        A co się tak obraża sam/a/ za porównanie do Bialorusi? To prawda w Białymstoku
        na ulicach mówia po chachłacku żeby po białorusku to pół biedy. Zatem
        Białystok kojarzy sie nie z Białorusią a z chachłactwem. Taka zbieranina i
        krzyżówki okupacyjne.
        • nekroskop88 Re: BIAŁYSTOK 05.02.05, 17:33
          w Białymstoku mowia po polsku...
        • koczisss Re: BIAŁYSTOK 05.02.05, 19:42
          A Wrocław to co? Zbieranina z całej Polski, a przede wszystkim ze wschodu, z Ukrainy, Białorusi (kiedyś Polska).
          Co ty pierniczysz? Kto tu tak mówi? Byłeś tu kiedyś? Skąd pochodzisz?
          Babka Ukrainka, dziadek Polak, a może i szkop! (to tylko przypuszczenie, a może i prawda)
          I ma czelność coś mówić o innych!!!!
          • Gość: żeco? Nie zrozumiałeś pytania, idioto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 19:46
            To nie obraza, tylko stwierdzenie faktu
            • koczisss Re: Nie zrozumiałeś pytania, idioto 05.02.05, 19:51
              O co ci ciulnięty karlusie chodzi?
              • Gość: Arturro Re: Nie zrozumiałeś pytania, idioto IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 05.02.05, 20:43
                Jakby tak spytac mieszkancow Bialegostoku co mysla o Worclawiu ciekawe co
                powiedzieliby. Ja bylem tutaj w 97 po powodzi i mi sie Wroclaw kojarzy z brudem
                i smrodem, co nie znaczy ze teraz tak jest, chociaz moglbym rozglaszac ze to
                takie miasto. Ludzi poznalem tu milych, chociaz nie tak otwartych i goscinnych
                jak na wschodzie. Pozdrawiam.
        • Gość: WEissrusland Re: BIAŁYSTOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 22:29
          Po chachlacku to po ukraińsku w powszechnym rosyjskim stereotypie;ukraińcy dla
          Rosjan to chachły z akcentem na ostatniej sylabie...
        • Gość: Aga Re: BIAŁYSTOK IP: 81.15.254.* 06.02.05, 10:36
          Nie po chachlacku, a po tutejszemu, i nie w Bialymstoku, tylko na wsiach
          przygranicznych. A poza tym się zgadza;)
          Zakladając wątek, nie sądzilam, że tyle w ludziach jadu - obrażać mieszkańców
          innego miasta - żalosne.
    • Gość: dasia Re: BIAŁYSTOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 21:50
      to tak jak bym był pzaraz po tsunami w Tajlandii i powiedział że jest
      beznadziejnie.
    • Gość: Weronika Re: BIAŁYSTOK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.05, 22:01
      Białystok kojarzy mi się z odchodami, moczem, krwią menstruacyjną oraz
      łożyskiem po wielokrotnych poronieniach:-**
      • Gość: dasia Re: BIAŁYSTOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 22:08
        Gość portalu: Weronika napisał(a):

> Białystok kojarzy mi się z odchodami, moczem, krwią menstruacyjną oraz
        > łożyskiem po wielokrotnych poronieniach

Głupia debilka
        CPWCS
        • Gość: spoza Re: BIAŁYSTOK IP: *.rybnet.pl 05.02.05, 22:10
          dasia, trochę wiecej współczucia dla weroniki LD
        • Gość: Weronika Re: BIAŁYSTOK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.05, 22:13
          ..........jak równeiż z nieświeźym oddechem, motylicą wątrobową, swierzbem oraz
          wiatrami.
          • koczisss Re: BIAŁYSTOK 05.02.05, 22:29
            Gupia frela jesteś, ot co!!!!!
            • Gość: dasia Re: BIAŁYSTOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 22:32
              hmmm ciekawe jak tobie jebie z gęby
              CPWCS
              • Gość: Weronika Re: BIAŁYSTOK IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.02.05, 22:36
                ..odpowiadajac na Twoje pytanie..poziomkami, a sowją drogą dość wulgarna jesteś
                • koczisss Re: BIAŁYSTOK 05.02.05, 23:33
                  A Ty to jaka jesteś?
      • Gość: LasVegasMan Re: BIAŁYSTOK IP: *.dyn.sprint-hsd.net 08.02.05, 07:18
        Gość portalu: Weronika napisał(a):

> Białystok kojarzy mi się z odchodami, moczem, krwią menstruacyjną oraz
        > łożyskiem po wielokrotnych poronieniach:-**

To juz blizej usuwac ciazy nie moglas, tylko jechac az do Bialegostoku?
        Moze gdybys blizej pojechala, to bys sie moze po poronieniu nie wyladowala w
        krwi menstrualnej, w moczu i we wlasnych odchodach. Po co jechac tak daleko?
    • Gość: angielski pacjent Re: BIAŁYSTOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 11:24
      mi z kagańcem, skórą nabijaną ćwiekami i batem
    • max39 Re: BIAŁYSTOK 06.02.05, 11:54
      A po co ktos zalozyl ten temat na forum Wroclaw .Wroclaw i Bialystok dzieli
      bardzo duza jak na Polske odleglosc i Wroclawianie maja prawo nic nie wiedziec o
      naszym Miescie .Tak samo jak ja malo wiem o innych 300.000 miastach (takiej
      wielkosci jest Bialystok).
      • Gość: dasia Re: BIAŁYSTOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.05, 12:15
        nie jestem ta!!
      • Gość: Aga Re: BIAŁYSTOK IP: 81.15.254.* 06.02.05, 14:06
        No wlaśnie po to zalożylam, żeby się dowiedzieć, co wiedzą o Bialymstoku ludzie
        z drugiego końca Polski. Gdybym pytala o to łomżyniaków, to by nie bylo takie
        ciekawe;)
    • Gość: kresowiak z Podlas BIAŁYSTOK - to "kresy" IP: 80.48.173.* 07.02.05, 11:34
      Zobaczcie, Wrocławiaki, gdzie leży Białystok i kto tu mieszka.

Ta mapka pokazuje zasięg ruskiego osadnictwa:
      www.harazd.net/%7Enadbuhom/mapy-historia/mapy_1.htm
      a ta zasięg ruskiej mowy na Podlasiu:
      www.harazd.net/%7Enadbuhom/mapy-historia/mapy_2.htm
      Więcej mapek jest tutaj:
      www.harazd.net/%7Enadbuhom/mapy%20holowna.htm
      Kto temu zaprzecza, jest pewnie zaprzańcem bez szacunku dla swych Rusińskich
      przodków.
      • Gość: Aga Re: BIAŁYSTOK - to "kresy" IP: 81.15.254.* 07.02.05, 19:44
        Nie mogę mieć szacunku dla rusińskich przodków, bo:
        a) Rusini to Ukraińcy, a tych na Podlasiu nie ma;
        b) bialoruskich korzeni też nie mam - jeśli cię nie uczono, że na Podlasiu
        osiadala polska szlachta, to bardzo mi przykro.
        • Gość: Tkac Re: BIAŁYSTOK - to "kresy" IP: 80.48.173.* 07.02.05, 20:50
          Gość portalu: Aga napisał(a):
          > Nie mogę mieć szacunku dla rusińskich przodków, bo:
          > a) Rusini to Ukraińcy, a tych na Podlasiu nie ma;
          > b) bialoruskich korzeni też nie mam - jeśli cię nie uczono, że na Podlasiu
          > osiadala polska szlachta, to bardzo mi przykro.

Rusini to też Białorusini, widocznie słabo się orientujesz w tym nazewnictwie.
          Nawet pod Lipskiem w powiecie augustowskim mówią na siebie "Rusini".
          I Ty piszesz jakąś pracę naukową, nie szanując i nie uznając dorobku wybitnych
          badaczy gwary i procesów osadniczych, wyraźnie mówiących o Ukraińcach na
          Podlasiu i o ukraińskich gwarach?
          Nigdy nie miałem do czynienia ze szlachcianką, ale nie kłaniam się uniżenie.
          W każdej regule są jakieś wyjątki ją potwierdzające, nie musisz odnosić
          wszystkich moich słów do siebie osobiście, nie powinnaś też zaprzeczać
          oczywistym faktom i robić Polaków z Rusinów a Białorusinów z Ukraińców.

Wrocławiaki! Nie dajcie się otumanić, miejcie swój rozum!
          • Gość: historik Re: BIAŁYSTOK - to "kresy" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 22:37
            słowo "Białoruś" pochodzi od "białych niedźwiedzi",
            przecież do tej pory można czasem w kniei wokół murów miejskich Białegostoku lub
            na głównych duktach prowadzących do miasta spotkać polarnego niedźwiedzia
          • Gość: LasVegasMan Re: BIAŁYSTOK - to "kresy" IP: *.dyn.sprint-hsd.net 08.02.05, 07:42
            Gość portalu: Tkac napisał(a):

> Gość portalu: Aga napisał(a):
            > > Nie mogę mieć szacunku dla rusińskich przodków, bo:
            > > a) Rusini to Ukraińcy, a tych na Podlasiu nie ma;
            > > b) bialoruskich korzeni też nie mam - jeśli cię nie uczono, że na Podlasi
            > u
            > > osiadala polska szlachta, to bardzo mi przykro.
            >
            > Rusini to też Białorusini, widocznie słabo się orientujesz w tym
            nazewnictwie.
            > Nawet pod Lipskiem w powiecie augustowskim mówią na siebie "Rusini".
            > I Ty piszesz jakąś pracę naukową, nie szanując i nie uznając dorobku
            wybitnych
            > badaczy gwary i procesów osadniczych, wyraźnie mówiących o Ukraińcach na
            > Podlasiu i o ukraińskich gwarach?
            > Nigdy nie miałem do czynienia ze szlachcianką, ale nie kłaniam się uniżenie.
            > W każdej regule są jakieś wyjątki ją potwierdzające, nie musisz odnosić
            > wszystkich moich słów do siebie osobiście, nie powinnaś też zaprzeczać
            > oczywistym faktom i robić Polaków z Rusinów a Białorusinów z Ukraińców.
            >
            > Wrocławiaki! Nie dajcie się otumanić, miejcie swój rozum!

Bialorusinow , Ukraincow i Rusinow znajdziesz tez i we Wroclawiu. Po prostu
            poprzez generacje ruchy ludnosci zawsze byly i zawsze beda. Osobiscie urodzilem
            sie w Bialymstoku, mimo ze mieszkam w Las Vegas. Moje korzenie jednak siegaja
            bardzo daleko zahaczajac o Litwe, Ukraine, Rosje i Wikingow. Zalozycielem
            Bialegostoku byl moj pra, pra, x razy pradziadek Wielki Ksiaze Litewski
            Gedymin. Tym, ktorzy chcieli by sie cos wiecej na ten temat dowiedziec
            zapraszam na moja strone:
            home.earthlink.net/~princebogdan/
      • Gość: LasVegasMan Re: BIAŁYSTOK - to "kresy" IP: *.dyn.sprint-hsd.net 08.02.05, 07:30
        Tym, co jeszcze maja zielono w glowie powiem, ze historia terenow bialostockich
        okolic siega dalej niz wasza wyobraznia. Pozwalam sobie zalaczyc link jako
        lekcje historii. Tereny bialostockie licza sobie blisko 4000 lat !!! A czym
        Wroclaw moze sie pochwalic? Poprzednia nazwa Breslau?

www.wasilkow.pl/historia/historia.html
    • Gość: PolskaA Re: BIAŁYSTOK IP: *.devs.futuro.pl 07.02.05, 23:08
      a mi sie kojarzy Bialystok z zadupiem, Polska B i kompleksem nizszosci, co z
      Waszych (bialostockich) postow... Niestety - fakt jest faktem - wszystko co za
      Wisla, to zadupia, smrod, brud i ubostwo. Nawet jeszcze sa chaty sloma kryte.
      Ludzie jacys rozgoryczeni, wstretni... Bylem - widzialem.
      • tkac Re: BIAŁYSTOK 08.02.05, 16:32
        Gość portalu: PolskaA napisał(a):
        > a mi sie kojarzy Bialystok z zadupiem, Polska B i kompleksem nizszosci, co z
        > Waszych (bialostockich) postow... Niestety - fakt jest faktem - wszystko co
        za
        > Wisla, to zadupia, smrod, brud i ubostwo. Nawet jeszcze sa chaty sloma kryte.
        > Ludzie jacys rozgoryczeni, wstretni... Bylem - widzialem.

To cały urok kresów. Jakie to egzotyczne. Zapraszemy ponownie!
      • Gość: zgrzyt a co można powiedzieć o tobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 23:58
        a co można powiedzieć o tobie "PolskoA", mówisz brak kompleksów, masz je w
        nadmiarze, co wynika z twego postu, piszę z Warszawy i tak myślę, jakże PolskaA
        jest tam w tak marnym wydaniu,
    • Gość: Poliszynel Re: BIAŁY STOK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:15
      że śnieg spadł, i że na narty.
    • Gość: Bartek S. z Marchlewskim,Dzierżyńskim , Konem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.02.05, 01:23
      którzy chcieli "wyzwolić" Polskę w 1920 r
    • Gość: marcin Re: BIAŁYSTOK IP: *.infoland.int.pl 16.02.05, 02:40
      oczywiscie z polmosem bialystok! czyli absolwent.
    • holyfido Re: BIAŁYSTOK 16.02.05, 11:48
      Właśnie się obudziłem po osypianiu mojej pierwszej podróży w tereny
      bialostoczczyzny.
      Wyjazd o godzinie 23:30 z Wroclawia 14 lutego, dojechaliśmy do Różanegostoku o
      godzinie 9 rano 15 lutego.
      Przejezdzalem przez Bialystok, Dabrowe Bialostocka. W Dabrowie , tuz przed
      godzina dziewiata, tlumy ludzi w centrum(?) kolo stacji benzynowej Orlen.
      Pozniej sie dowiedzialem, ze to prawdopodobnie dzien targowy. Fajnie :]
      Rozanystok - mala wioska, z pieknym sankturaium w remoncie i salezjanami.

Wszedzie snieg, na szczescie drogi lokalne przejezdne. Kierowcy jezdza troche
      bardziej nieprzewidywalnie niz tutaj, ale bez szalenstw, nie mam pretensji.

Bialystok. Dla mnie miasto przejezdne. Nieduze, zasniezone - zgubilem droge.
      Kierowcy zupelnie normalni, korkow brak, ruch uliczny przystepny, nie ciasno nie
      pusto, och, zeby tak bylo we Wroclawiu!

Juz wiem, gdzie produkuja chmury, widzialem jak je robila elektrocieplownia :->

Daleko, cholernie daleko jestescie od nas. Za to macie wspaniala zime (co prawda
      wczesniejbyla odwilz, wiec ta zima, to taka jak i u nas - nieciekawa). Widzialem
      troche chatek drwenianych, malutkich, takich ktore to sie w Polsce spotyka
      (najwiecej w kieleckim), za to ze swieca takich szukac na Dolnym Slasku.

Nie mam zadnych zlych skojarzen po prostu to Polska, ale strasznie daleko :]

Powrot zajal mi 10 godzin, bo dla odmiany zima zaatakowala nas na Slasku.

Mam tylko jedno pytanie, ale takie po cichu, gdzie na trasie Bialystok Dabrowa
      Bialostocka, lub w okolicach, mozna kupic olej opalowy lany z dystrybutora? :->

• fredrus WYBACZCIE 18.02.05, 00:30
        Przepraszam mieszkancow Bialegostoku za obrazliwe wypowiedzi, niektorych moich
        krajan. Niemajac nic sensownego do powiedzenia na zadane pytanie,
        postanowili "zablysnac" brakiem dojrzalosci
        • Gość: kot grabarza Re: WYBACZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 11:02
          fakt, wulgarna dasia przegieła
    • oszolom.z.radia.maryja Re: BIAŁYSTOK 18.02.05, 23:47
      z akcją antypornograficzną i z silnymi wpływami radia Maryja
    • panimatka Re: BIAŁYSTOK 19.02.05, 00:35
      obawiam sie Aga, ze opinie jakie zbierzesz na tym forum za duzo ci sie nie
      przydadza do tej pracy...
      • ktostaki31 Re: Białystok 17.07.13, 07:59
        damian lat 39 żonaty ma syna chyba nastolatka, pracuje chyba jako jakiś monter monitoringów, praca na wysokości itp. zniszczył mi małżeństwo mam nadzieje że to trafi do jego żony jakimś cudem, więc sprawdź co twój mąż robi nocami, bo ja bardzo dużo się dowiedziałem i bynajmniej o biedronkach nie rozmawiają z moniula 32
        • zul_swidnicki Re: Białystok 17.07.13, 13:44
          Ten Damian jest z Białegostoku ?????
          • Gość: gulasz Re: Białystok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.13, 18:08
            z neonazizmem
    • Gość: Bkk Re: Białystok IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.13, 00:47
      Chodź duże miasto a mi się kojarzy jako wioska i gdzieś tam na szarym końcu Polski.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka