Gość: Henio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:29 Papa Polacco coś słabiutko z okienka szpitala stękał, chyba się kończy kadencja... Tylko czy Polska ma już przygotowany program obchodów? Bo trzeba jakieś objazdy zaplanować koniecznie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dudi Re: Papa - papa? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.05, 14:48 niezależnie od tego co się myśli o religii czy Papieżu wypisywanie takich komentarzy o starym, schoro- wanym człowieku jest bardzo prymitywne i przypomina żarty jakie robili sobie z Polaków i katolików sowieccy propa- gandziści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Re: Papa - papa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 14:56 Nie rozumiem? Po prostu się niepokoję, czy wszystko jest już dopięte na ostatni guzik, gdyż finał się zbliża szybkimi krokami, co nam znakomicie przekazują, zajmując połowę ramówki, telewizje polskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trójca rodzinna Re: Papa - papa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 15:17 papa! buziak na drogę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pa pa Re: Papa - papa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:29 pa pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudi Heniu - papa? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.05, 16:40 Coś cieniuśko z tobą Heniu żarciki ledwo dychają długo nie pociągniesz wykupiłeś już miejsce na cmentarzu a trumna gotowa? to kiedy pogrzeb..? Teraz już rozumiesz matołku poziom swoich "dowcipów"...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heniu Re: Heniu - papa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:44 Nie jestem półbogiem, nie mam tylu fanów. A propos, czy pa pa zjadło dzisiaj zupkę z próbówki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudi Re: Heniu - papa? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.05, 16:52 problem Heniu w tym, że nie jesteś nawet człowiekiem, bo wytykanie staremu człowiekowi jego choroby czy kalectwa jest poniżej wszelkiego poziomu Mamusia i tatuś byli pewnie bardzo zapracowani i nie wycho- wali syneczka, nieprawdaż..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henio Re: Heniu - papa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 16:58 gdyby pa pa nie pokazywał się WSZĘDZIE, to pewnie bym nie interesował się jego kondycją, ale niestety mam wrażenie, że jest nawet u mnie w lodówce. jedno tylko mnie cieszy, że problem niebawem sam się rozwiąże. czy jesteśmy dobrze przygotowani na obchody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudi Re: Heniu - papa? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.05, 17:04 a więc Heniu ma problem. Idź Heniu do lekarza to może coś ci poradzi A może biedny Heniu nie umie obsługiwać pilota...co za sierotka z Henia zjedz Heniu kaszkę i zaraz po dobranocce do łóżeczka papa Heniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanio Re: Heniu - papa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 17:12 tylko że to nie ja robię "obwoźne sado maso" (TM)! Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Papa - papa? 07.02.05, 17:16 Gość portalu: Henio napisał(a): > Papa Polacco coś słabiutko z okienka szpitala stękał, > chyba się kończy kadencja... O tym nie Ty decydujesz. Choć z drugiej strony - to makabryczne widowisko niesie ze sobą nadzieję - jak widzę jaki postęp zrobiła medycyna geriatryczna w dwadziestu ostatnich latach, to serce rośnie. Mam tylko nadzieję, że nasza zreformowana służba zdrowia zaopiekuje się mną w podobnie profesjonalny sposób, kiedy przyjdzie na mnie czas. > Tylko czy Polska ma już przygotowany program obchodów? > Bo trzeba jakieś objazdy zaplanować koniecznie! Titę wozili po Jugosławii pociągiem. Zważając jednak na stan torów - jakoś takiego uroczystego "pociągu numer 1" w Polsce nie umiem sobie wyobrazić. Z drogami to samo - zostaje więc droga lotnicza, a właściwie helikopterowa. Z drugiej jednak strony było nie było to szef obcego państwa. Raczej go w taką podróż nie puszczą. Zostanie nam zatem (jak zawsze) tylko gapienie się w pudełko. Na szczęście technika przekazów na żywo również się ostatnio potężnie rozwinęła (stop-klatki, reverse angle, mobilne kamery, wysięgniki, helikoptery, itd.), tak więc nie masz się o co martwić. TVP ma najnowsze i najdroższe z możliwych wozy do realizacji przekazu na żywo z dowolnego miejsca planety. Na pewno dadzą chłopaki radę. W końcu to ich misja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesiop Nie wierzę własnym oczom.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:41 i Map4 dał się sprowadzić do takiego poziomu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przysłowie Re: Nie wierzę własnym oczom.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 23:21 Niewiara czyni cuda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: Nie wierzę własnym oczom.. IP: *.wro.vectranet.pl / 62.29.254.* 07.02.05, 23:31 Gość portalu: lesiop napisał(a): > i Map4 dał się sprowadzić do takiego poziomu! raczej wzniósł sie na jakis poziom :) zazwyczaj jest juz gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zupper zapomniałes map4 o... IP: *.crowley.pl 08.02.05, 08:12 Przy wszystkich nowinkach technicznych zapomniałeś dodać na jakim poziomie stoi animacja!!! Pamiętasz Brżniewa na Olimpiadzie w Moskwie w 80? Jak z niego drwiono, szydzono, kpiono i wyśmiewano? Masz analogiczną sytuację tylko zgoła inne zabarwienie uczuciowe, inne zrozumienie cierpienia no i ta tolerancja "made in Poland" Pozdrawiam p.s po raz pierwszy w dzwudziesto paroletniej kadencji Watykan oficjalnie nie zaprzeczył możliwości rezygnacji papieża ze stanowiska. Jest zatem nadzieja, że Karol Wojtyła w spokoju i bez meczących ceremoni, wyjazdów, pielgrzymek dożyje 100 lat czego mu jak sądzę wszyscy życzymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoza Re: zapomniałes map4 o... IP: *.rybnet.pl 08.02.05, 08:39 Jest zatem nadzieja, że > Karol Wojtyła w spokoju i bez meczących ceremoni, wyjazdów, pielgrzymek dożyje > 100 lat czego mu jak sądzę wszyscy życzymy. 100 LAT TO ZA MAŁO, DRUGIE TYLE BY SIĘ ZDAŁO! A może te 200lat być potrzebne, by Papież mógł umrzeć spokojnie widząc wzajemną miłość Polaków do siebie. Pozdrawiam, Szczęść Boże LD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sajgon Re: zapomniałes map4 o... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 09:59 "A może te 200lat być potrzebne, by Papież mógł umrzeć spokojnie widząc wzajemną miłość Polaków do siebie. " To jest niestety koło zamknięte, papież spokojnie nie umrze, bo miłości nie będzie, dopóki kler się nie odsunie od władzy, a kler się nie odsunie, dopóki papież nie umrze, i tak w kółko. Odpowiedz Link Zgłoś
toka95 Re: zapomniałes map4 o... 08.02.05, 10:57 Gość portalu: Sajgon napisał(a): > To jest niestety koło zamknięte, papież spokojnie nie umrze, bo miłości nie > będzie, dopóki kler się nie odsunie od władzy, Dzięki Tobie zrozumiałem, że A. Kwaśniewski jest prymasem Polski, a SLD to Polski episkopat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: zapomniałes map4 o... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 13:30 Jasne, Kwaśniewski rządzi w polsce, a papież w Watykanie. Tylko czemu TVP wygląda, jakbyśmy byli w Watykanie? Kwaśniewskiego 13 sekund, papieża 900 sekund. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: zapomniałes map4 o... 08.02.05, 13:48 Gość portalu: Fakir napisał(a): > Jasne, Kwaśniewski rządzi w polsce, a papież w Watykanie. > > Tylko czemu TVP wygląda, jakbyśmy byli w Watykanie? > Kwaśniewskiego 13 sekund, papieża 900 sekund. Bo skrót TVP oznacza "Telewizja Vatykanu w Polsce" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spoza Re: zapomniałes map4 o... IP: *.kuznia.rybnik.pl 08.02.05, 11:54 Przepraszam jeśli ktoś źle zrozumiał mój wpis. Ja naprawdę życzę Papieżowi dużo zdrowia, a Polakom zaprzestania waśni. I życzę wszystkim wzajemnej miłości w duchu Ewangelii. Pozdrawiam. Szczęść Boże LD Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: zapomniałes map4 o... 08.02.05, 10:09 Gość portalu: zupper napisał(a): > Pamiętasz Brżniewa na Olimpiadzie w Moskwie w 80? Jak z niego > drwiono, szydzono, kpiono i wyśmiewano? Jasne, że pamiętam. Ale Breżniew którego na trybunie trzymano pod ramiona był "be", a ten miły starszy biały dziadziuś wożony na wózku jest "cacy". Wot i cała różnica. Bo tak każe właściwy mi miejscowo ksiądz proboszcz. Natomiast to, co wyprawia polska telewizja publiczna to rzeczywiście sadystyczne znęcanie się nad starszym, schorowanym człowiekiem. A fakt, że ten gość sam nad sobą dodatkowo się znęca każe poważnie zastanowić się nad jego ewentualnymi skłonościami do masochizmu. Eee... za co to skazano Urbana ? Za artykuł "publiczne sado-maso" ? O, cholera, chyba tym razem przegiąłem. Przepraszam. Wojtka z Watykanu krytykować "nie lzia" ! Przynajmniej nie w Polsce. Wracając wczoraj z roboty natknąłem się na plakat spokojnie sobie wiszący na słupie ogłoszeniowym. Tam to na tle wiwatujących tłumów postać papieża z głową słonia (taką rysunkową, różową, utrzymaną w poetyce "Różowej Pantery") pozdrawiała widzów. Napis pod spodem w wolnym tłumaczeniu głosił: "Jam jest Pan twój, Bóg, władca dziesięciu przykazań". Ciekawe, ciekawe. Jedna granica państwowa, a jakże potężna różnica w interpretacji pojęcia "wolność wypowiedzi". Zastanawia mnie, dlaczego z powodu tego plakatu Polska nie wypowiedziała jeszcze Niemcom wojny. Postaram się dzisiaj doczytać ten plakat do końca i jutro opiszę wam, o co w nim chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zupper najciekawsze za granica IP: *.crowley.pl 08.02.05, 10:34 Wiesz co..na prawdziwy paradoks zakrawa fakt, że by otrzymać najbardziej interesujące wiadomości o zdrowiu papieża muszę sięgać do źródeł uogólniając nie polskich. Tam właśnie można zobaczyć zdjęcia jakie u nas nigdy się nie pokażą. Tam dowiem się czym leczony jest Karol Wojtyła tak jakby było to wielką tajemnicą(nie wiedziec czemu) tam także dowiem się wcześniej o tym o czym nasze media doniosą za dni kilka..... Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: najciekawsze za granica 08.02.05, 11:34 Gość portalu: zupper napisał(a): > Wiesz co..na prawdziwy paradoks zakrawa fakt, że by otrzymać najbardziej > interesujące wiadomości o zdrowiu papieża muszę sięgać do źródeł uogólniając > nie polskich. To nie paradoks - to fizyka :-) Gwoli wyjaśnienia - obraz kształtowany z poziomu kolan jest mało obiektywny. Przy takim kadrowaniu obiekty i postaci wydają się o wiele wieksze, niż są w rzeczywistości. Z tego powodu dobry kamerzysta, to kurduplowaty kamerzysta. (Przynajmniej z punktu widzenia filmowanego obiektu). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zupper Re: najciekawsze za granica IP: *.crowley.pl 08.02.05, 12:01 to się chyba nazywa "plan amerykański" w przemyśle filmowym :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patenciarz Re: najciekawsze za granica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.05, 17:58 Należy to opatentować! Odpowiedz Link Zgłoś