Gość: ra_v IP: 217.153.67.* 07.02.05, 18:20 No to rzeczywiscie idealna pora na robienie ankiety, kiedy to jest sesja i studenci sa na uczelni raz w tygodniu w czasie egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: varia Uniwersytet Wrocławski. Rewolucja w stypendiach... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.05, 18:41 Rozumiem motywy ale nie rozumiem sposobu zalatwienia sprawy. O wszystkim dowiedziałam się z gazety a nie od władz uczelni. Pozatym interesujący jest termin jaki wybrano na ogłoszenie planowanych zmian: wpołowie roku, tuż przed sesją. Taaaak... Cóż za wstęp do partnerskiej i pełnej zrozumienia dyskusji... Niech mi teraz ktoż powie o tym, ze to było jasne juz przed wakacjami.. Myślę, że nie jestem jedyną niewiedzącą, która ta wiadomość wbiła w fotel. Z pozdrowieniami dla władz naszej Alma Mater... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chemia (Irok) Re: Uniwersytet Wrocławski. Rewolucja w stypendia IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.02.05, 20:06 Witam Po pierwsze po co zmieniac cos co dziala dobrze, wprowadzic niewielkie poprawki na konkretnych kierunkach i na tym zakonczyc. Na chemii aby uzyskac stypendium trzeba sie naprawde postarac. Na 2 roku zostaje 60 osob, co daje nam 6 osob ze stypendiami ...bardzo niewiele na 3 jest juz tylko 20 ... Najlepiej by bylo gdyby wydzialy same decydowaly o przyznawaniu stypendiow naukowych i socjalnych. Wydaje mi sie ze pozdial 70%,30% jest sprawiedliwy, osoby ktore beda sie starac a nie chlac wodke ...jak to najczesciej bywa zdobeda stypendium jesli osiagna odpowiednia srednia, a nie beda czekac do ostatniej chwili i sie stresowac czy to stypendium bedzie czy nie. Po wprowadzeniu planowanego systemu zamiast pomagac sobie to bedziemy rzucac innym klody pod nogi, przynajmniej ja tak bede robil bo tu bedzie chodzic o kase ktora biednemu studentowi moze sie naprawde przydac... Nie widze sensu dodatkowo nas stresowac, powinno byc tak jak teraz, gwarantowane progi i tyle, wtedy kazdy pracowalby na takie pieniadze na jakie chce i tyle... co mi z tego ze mialbym srednia 4.5 jak znalazloby sie 6 osob na roku ze srednimi 4.6-5.0 ...a 40 osob ma srednia <4.0, co z tego ze jest sie lepszym od wiekszosci jak i tak nic sie z tego nie ma... Podobno w koncu nauka miala sie oplacac ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Rawecki i Czachara o stypach 07.02.05, 23:22 www.sgi.uni.wroc.pl/redirect/?t=a&n=329 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student UWr A ostanio Mańkowska pisał co innego!!! IP: 156.17.87.* 08.02.05, 12:06 A ostatnio Mańkowska pisałą, że z jej nieoficjalnych informacji wynika, że Prorektor dostanie propozycję od samorząd -10% i zmainy wejdą w życie. Chyba jednak nie weszły. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś