Gość: Tirsa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 00:44 zmuszona przez pszczółka... (Marsha wybacz)... otwieram ósmą setkę :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 18.08.01, 00:52 Teraz to wszystko zwalasz na mnie , ale niech Ci to Marsha wybaczy :-) Dla bezsennych (i La Belli) wiersz Wystan Hugh Audena ''As I Walked Out One Evening''. Jesli pamietacie film ''Cztery sluby i pogrzeb'' to ten wlasnie wiersz recytuje Mattew na pogrzebie swojego przyjaciela i kochanka Garretha. Tirsa, wybacz, ale nie znalazlem polskiego przekladu ;-))) As I walked out one evening, Walking down Bristol Street, The crowds upon the pavement Were fields of harvest wheat. And down by the brimming river I heard a lover sing Under an arch of the railway: "Love has no ending. "I''ll love you, dear, I''ll love you Till China and Afica meet, And the river jumps over the mountain And the salmon sing in the street. "I''ll love you till the ocean Is folded and hung up to dry And the seven stars go squawking Like geese about the sky. "The years shall run like rabbits, For in my arms I hold The Flower of the Ages, And the first love of the world." But all the clocks in the city Began to whirr and chime: "O let not Time deceive you You cannot conquer Time. "In the burrows of the Nightmare Where Justice naked is, Time watches from the shadow And coughs when you would kiss. "In headaches and in worry Vaguely life leaks away, And time will have his fancy To-morrow or to-day. "Into many a green valley Drifts the appalling snow Time breaks the threaded dances And the diver''s brilliant bow. "O plunge your hands in water Plunge them up to the wrist; Stare, stare in the basin And wonder what you''ve missed." "The glacier knocks in the cupboard, The desert sighs in the bed, And the crack in the tea-cup opens A lane to the land of the dead. "Where the beggars raffle the banknotes And the Giant is enchanting to Jack, And the Lily-white Boy is a Roarer And Jill goes down on her back." "O look, look in the mirror, O look in your distress; Life remains a blessing Although you cannot bless." "O stand, stand at the window As the tears scald and start; You shall love your crooked neighbor With your crooked heart." It was late, late in the evening The lovers they were gone; The clocks had ceased their chiming, And the deep river ran on. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 00:55 hmmm... jeśli coś gdzieś kiedy ktoś... to mnie tu z angielszczyzną :-( i pszczółek, zdecyduj się na jedną płeć, bo w nerwicę wpadam ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 18.08.01, 01:06 Tirsa, znajde to tlumaczenie, spod ziemi wyciagne (a jak nie to sam(a) to zrobie ) ;-) Postaraj sie zrelaksowac, nerwice z powodu pszczol nie sa tego warte !!! bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 01:12 pszczółek... no i zobacz... zaanektowałyśmy... liśmy... tfu... wątek został przez nas zaanektowany :-))) a Wędzony wrócił i nawet się nie przywita :-(((... teraz on za kolumienką ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 18.08.01, 01:30 Ale przeciez to jest dozwolone ... :-)))) bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 01:35 pszczolowski napisał(a): > Ale przeciez to jest dozwolone ... :-)))) > bzzz anektowanie wątku?... no nie wiem... nie wiem... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 18.08.01, 01:43 Poczekaj, coz ty nazywasz anektowaniem watku ? Blokujesz kogos, nie dajesz mu sie wypowiedziec ? Pozostali sie urwali na piwo albo wola trzytygodniowe grzebanie Edzia G. bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 01:45 no z Edwardem przesadzili... nie dość, że się facet w grobie przewraca, to jeszcze zapomnieli, że po stu postach kultura wymaga otworzyć dwójkę ;-(... ale dzięki temu chociaż, Histori siedzi w jednym wątku i nie włazi w inne ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 18.08.01, 01:53 ten sasiedzki watek byl pouczajacy z roznych wzgledow. Kandydatow do uzadlenia bylo paru, az sie musialam powstrzymac ;-) Oni nie mogliby pojsc razem do jednego teatru, bo podejrzewam, ze akcja przenioslaby sie glownie na widownie, szatnie i bufet ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 02:00 dziś się też akcja przeniosła na widownię... hehehe... aktorzy się kotłowali na widowni i wołali... whisky, whisky, niech ktoś da whisky... to taki dziadek z widowni wleciał na scenę, wziął karafkę i im podał ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MKK Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.08.01, 02:08 Pragnę zameldować, żeśmy wątek prawie skończyli. Inicjatorem happy endu był Histor. Rannych brak. :) PS. ponieważ "zagraniczna" dla mnie to godzina idę czem prędzej spać. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 18.08.01, 02:15 Meldunek przyjety ! Tak trzymac ! Dobrej nocy ! bzzz PS. Male pytanie, czy to was nie zmeczylo przedluzenie ceremonii pochowku Edka G ? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 18.08.01, 02:11 to bylo dla dobra sztuki i pelniejszej integracji przestrzeni i artystow z widownia. To obok przypominalo raczej dezintegracje ... Ale nie bedziemy sie wyzywac na sasiadach, prawda ? :-))) bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 02:16 absolutnie nie... jest to nam obce ideowo ;-)) a jakby pszczółek szedł spać, to niech siem odmelduje na wątku dobranoc, co by jasność w temacie była ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 18.08.01, 02:29 Odmeldowac ? Nigdy ! Ja sie wymykam zawsze cichutko, gdy omdlale ze zmeczenia ofiary zaczynaja pochrapywac ::)) bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 02:35 przy takiej ilości piwa we krwi rzeczywiście mogę odpaść... cicho... ;-) ale jeszcze nie teraz ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 18.08.01, 02:59 w zdrowym ciele zdrowy duch ! A jaki to browarek pijasz dzis Tirso ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 03:05 pszczółek... aktualnie żywca, bo siem Redds ulubniony w upały skończył był... poza tym to nocne siedzenie w sieci i pusta chata wpędzą mnie w końcu w alkoholizm ;-))) ech.... lubię to :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 18.08.01, 03:11 Tak sie domyslalam (ze to lubisz). Niech ci nie zabraknie ;-) bzzz nocne, i pozegnalne, bo lece w odchlan nocy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 03:13 paaaaaa..... w opowiadaniu Cię brak.... a myślałam, że zaanektujemy kolejny wątek ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 18.08.01, 03:23 czy myslisz, ze Cie opuszcze w takim momencie ? Uwielbiam pisac z toba opowiadania ;-)) Z Wedzonka tez, ale on mnie peszy ... a poza tym to nie to samo :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 03:27 opowiadanie rozwija sie cudnie... jak nas Wyborcza nie opublikuje w poniedziałek, wniosę protest do NSA ;-))) Wędzony... odezwij się... na opowiadaniu nie mogę Cię powitać odpowiednio godnie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 18.08.01, 03:32 Tirsa, gdzie sa Korbielowice ? bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 03:44 niedaleko wrocka... tak mnie świta, że gdzieś w okolicach Gniechowic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: 156.24.231.* 18.08.01, 03:47 Gość portalu: Tirsa napisał(a): > opowiadanie rozwija sie cudnie... jak nas Wyborcza nie opublikuje w > poniedziałek, wniosę protest do NSA ;-))) > > Wędzony... odezwij się... na opowiadaniu nie mogę Cię powitać odpowiednio > godnie ;-))) > Czesc Tirsa! Czesc Pszczolka! Wlasnie nadrabiam dwutygodniowe zaleglosci w czytaniu! :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 03:51 Wędzony... no to jak się już naczytasz, ustaw się odpowiednio, a ja rzucę Ci się na szyję i cmoknę w okolice lewego ucha ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 18.08.01, 03:54 Wedzonko bzzz poranne ! Tirsa, nie bedziesz sie teraz W. rzucala na szyje, jak tu na sasiednim watku nam sie Nagroda Nobla na gazie gotuje ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 03:59 a właśnie, że będę... zresztą to już nie ja... to mój duch... ja już baraszkuję z Morfeuszem na kolankach Zeusa ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 18.08.01, 04:05 No to bzzz :-) Uwazaj, Morfeusz tez ci moze kuku zrobic ! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 18.08.01, 15:27 Tirsa, juz sie przymierzalam kontynuowac dzielo literackie obok, ale Dlugopisowy wpis strasznie mnie zdekoncentrowal. Opowiadanie nabiera charakteru walki politycznej - co robic ? gdzie szukac szczescia ? zawrocic Dlugopisa z manowcow ? Poradz ! bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 15:35 pszczółek... długopis i mnie zdekoncentrował lekko... ale jego prawo... wszyscyśmy równi na forum :-) ... i nie gadaj do mnie na Bezsenności, bo jeszcze nie noc ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.08.01, 22:19 i nadszedł czas kolejnego, upalnego, bezsennego wieczoru... witam... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.01, 00:03 pszczółek... zali wżdy tak późno... taż ja czekam ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 00:05 Dobry Wieczór we Wrocławiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.01, 00:18 Gość portalu: Roberto napisal: > Dobry Wieczór we Wrocławiu... mój tekst ;-))).... witaj :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 19.08.01, 00:13 wiem, zes ty jak ten Lysek z Pokladu Idy, wierna i gotowa :-))) Sorry za to spoznienie, ale mialam wyczerpujace popoludnie ... ledwo zyje ... bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 00:28 Hallo...........czy ktoś z Was jeszcze nie śpi ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.01, 00:41 Roberto... spać o tej porze???... no co też Waćpan ;-)) pszczółek... ale opowiadanko zepsuli... nie sądzisz :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 00:44 Gość portalu: Tirsa napisał(a): > Roberto... spać o tej porze???... no co też Waćpan ;-)) Na Ciebie Tirso zawsze można liczyć nocą na Forum... Pozdro ! > > pszczółek... ale opowiadanko zepsuli... nie sądzisz :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.01, 00:53 taż ja samozwańczy strażnik wątku... zwłaszcza, gdy Marsha wyjechana :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 19.08.01, 00:48 tak, nasza koncepcja literatury jest zupelnie inna (Wedzonko to ciebie tez dotyczy). Ale komercyjne prawa wziely gore ... To se ne vrati pane Havranek ... bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 00:50 O , widzę, że i Forumowicz Pszczółkowski jeszcze nie śpi... Pozdrawki ! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 19.08.01, 00:53 Roberto ja nie mam nic przeciwki przekrecaniu nickow, ale tak dla da zasady to ja jestem Pszczolowski , Pszczolowski , Pszczolowski (herbu miod skrzyzowany ze smalcem od Tirsy ;-) ) bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.01, 01:06 pszczolowski napisał(a): > Roberto ja nie mam nic przeciwki przekrecaniu nickow, ale tak dla da zasady > to ja jestem Pszczolowski , Pszczolowski , Pszczolowski (herbu miod skrzyzowany > ze smalcem od Tirsy ;-) ) > bzzz smalec tylko do niespodziewanki ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 19.08.01, 01:16 :((( w tej sytuacji : -zmieniam swoj herb na miod skrzyzowany z Piastem Premium -wycofuje wszystkie swoje udzialy w firmie TIRSA-Szwarc-Smalec-i-Powidla Sp.z.o.o. -bede postowac tylko i wylacznie poezje francuska w oryginale, bez polskich tlumaczen Niech gwalt sie gwaltem odciska ... bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.01, 01:24 no to ja... po tym gwałcie... idę spać i będzie mi się pięknie śniło ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 01:26 Gość portalu: Tirsa napisał(a): > no to ja... po tym gwałcie... idę spać i będzie mi się pięknie śniło ;-))) Dobranoc Tirso. Kolorowych snów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 01:21 pszczolowski napisał(a): > Roberto ja nie mam nic przeciwki przekrecaniu nickow, ale tak dla da zasady > to ja jestem Pszczolowski , Pszczolowski , Pszczolowski (herbu miod skrzyzowany > ze smalcem od Tirsy ;-) ) > bzzz Ok Forumowiczu Pszczolowski - sorrewicz !!! pozdro ! bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.txucom.net 19.08.01, 04:17 Widzialem dzisiaj dwa kolibry.Strasznie plochliwe.po angielsku hummer,oficjalnie humingbird."moja" odmiana nazywa sie Ruby-throated Hummingbird czyli czerwono-gardlany koliber. Krobielowice;w gruncie rzeczy sa na obwodnicy Wroclawia to jest na drodze Sroda Slaska-Olawa.Ciezarowki ze Szczecina na Katowice tedy jada oby ominac Wroclaw.Niesamowite jak o 2 nad ranem smierdzacy Jelcz za rozwalajacym sie Starem pelzna do przodu obok palacu feldmarszalka. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 19.08.01, 10:03 r. > > Krobielowice;w gruncie rzeczy sa na obwodnicy Wroclawia to jest na drodze Sroda > > Slaska-Olawa.Ciezarowki ze Szczecina na Katowice tedy jada oby ominac > Wroclaw.Niesamowite jak o 2 nad ranem smierdzacy Jelcz za rozwalajacym sie > Starem pelzna do przodu obok palacu feldmarszalka. Feran, dzieki serdeczne za precyzyjne umiejscowienie miejsca katastrofy samolotu na linii Sulistrowiczki-K. z naszego opowiadania. Tirsa bedzie wniebowzieta, jak sie dowie, ze mogl on spasc na ciezarowki. :))) bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 22:12 Jest już po 22...czas więc chyba rozpocząć dzisiejszą "Bezsenność"... Dobry wieczór we Wrocławiu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 22:26 dobry wieczór, u Was jak zawsze miło, a nam gliwickie popsuli tacy różni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: 213.76.92.* 19.08.01, 22:38 Gość portalu: meg napisał(a): > dobry wieczór, u Was jak zawsze miło, a nam gliwickie popsuli tacy różni Dobry wieczór Meg... Zaraz zajrzę na to forum gliwickie, zobaczyć, któż to je popsuł... Pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.01, 22:51 to i ja... w końcu "ósemka" pod moją opieką ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 19.08.01, 23:01 Witaj Tirsa, zwracam twoja uwage na fakt dokladnej lokalizacji Korbielowic. To nadaje "naszej" czesci opowiadania zupelnie dodatkowy wymiar ;-) bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.01, 23:19 pszczolowski napisał(a): > Witaj Tirsa, > zwracam twoja uwage na fakt dokladnej lokalizacji Korbielowic. To nadaje "nasze > j" czesci opowiadania zupelnie > dodatkowy wymiar ;-) > bzzz pszczółek... uwagę zwróciłam... ale jest dokładnie tak, jak mówiłam... Krobielowice to okolice Gniechowic... dokładnie trasa Gniechowice-kąty Wr.... określenie obwodnica Świdnica - Oława zbyt oględnym jest ;-) poza tym, o ile się nie mylę... samolot spadł na Pola Mokotowskie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 19.08.01, 22:47 Dobry wieczor Meg i Roberto :-) Dla bezsennych dzis Bulat Okudzawa. Pamietacie te Modlitwe (czasami piosenka nosila tytul Modlitwa Francois Villon) ? Az chcialaby sie dodac wersje oryginalna, ale ze zrozumialych wzgledow odsylam zainteresowanych na http://kulichki-lat.rambler.ru/moshkow/KSP/okudvawa.txt. Dopoki ziemia kreci sie, Dopoki jest tak czy siak Panie ofiaruj kazdemu z nas Czego mu w zyciu brak. Medrcowi darowac glowe racz Tchorzowi dac konia chciej, Sypnij grosza szczesciarzom I mnie w opiece swej miej. Dopoki nam ziemia kreci sie O Panie, daj nam znak. Wladzy spragnionym uczyn By wladza im poszla w smak. Hojnych pusc miedzy zebrakow Niech sie poczuja lzej Daj Kainowi skruche I mnie w opiece swej miej. Ja wiem, ze ty wszystko mozesz Wierze w Twa moc i gest. Jak wierzy zolnierz zabity Ze w siodmym niebie jest. Jak zmysl kazdy chlonie z wiara Twoj ledwie slyszalny glos Jak wszyscy wierzymy w Ciebie Nie wiedzac co niesie los. Panie zielonooki moj Boze jedyny spraw Dopoki nam ziemia kreci sie Zdumiona obrotem spraw. Dopoki czasu i prochu Wciaz jeszcze wystarcza jej Dajze nam wszystkim po trochu I mnie w opiece swej miej. Tlum. Andrzej Mandalian bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.01, 22:51 Również witam i dziękuję za piękną poezję... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tadek Re: BEZSENNOŚĆ VIII - do pszczoly IP: *.filg.uj.edu.pl 19.08.01, 23:22 Pszczolo, cytuj sobie, co chcesz, ale zostaniesz moim dozgonnym wrogiem (a jestem pamietliwy), jesli jeszcze raz zacytujesz cos po francusku (z przekladem lub bez) - chocby na zlosc Tirsie. Mam na ten jezyk alergie; stokroc bardziej wole juz niemiecki, zeby o angielskim czy rosyjskim nie wspomniec. W akcie wdziecznosci moge zaczac sypac tekstami Ich Troje (nie znam nic, ale sciagne z sieci) lub innych tytanow polskiego rocka (nawet jesli mnie samego zeby beda bolaly ze wzruszenia). Uwazaj. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII - do pszczoly 19.08.01, 23:41 Gość portalu: tadek napisał(a): > Pszczolo, cytuj sobie, co chcesz, ale zostaniesz moim dozgonnym wrogiem (a > jestem pamietliwy), jesli jeszcze raz zacytujesz cos po francusku (z przekladem > > lub bez) - chocby na zlosc Tirsie. Mam na ten jezyk alergie; Tadku, kazda alergie, nawet na jezyk da sie wyleczyc :-) > stokroc bardziej wole juz niemiecki, zeby o angielskim czy rosyjskim nie wspomniec. W akcie > wdziecznosci moge zaczac sypac tekstami Ich Troje (nie znam nic, ale sciagne z > sieci) lub innych tytanow polskiego rocka (nawet jesli mnie samego zeby beda > bolaly ze wzruszenia). Uwazaj. Podejmuje to ryzyko , bo trudno jest sie zadowolic tlumaczeniami (nawet najlepszymi). Melodia jezyka francuskiego spiewanego (posluchaj chocby Barbary ) nie jest chyba az tak odrzucajaca ... bzzz przyjacielskie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.txucom.net 19.08.01, 23:31 Z mojego ulubionego CD Sarah Brightman "Dive": From space,the planet is blue From space,the planet is the territory Not of human,but of the whale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.01, 23:22 pszczółek... dziś właśnie "Modlitwa" była potrzebna... skąd wiedziałaś?... dziękuję... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 19.08.01, 23:30 Gość portalu: Tirsa napisał(a): > pszczółek... dziś właśnie "Modlitwa" była potrzebna... > skąd wiedziałaś?... > dziękuję... To jest rola pszczół - latam i spijam kiedy trzeba, podobnie jest z miodem ... :-), Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.08.01, 23:48 Tirsa zdegustowana ciągłą dyskryminacją niewydolnych językowo... zarówno tu jak i na innych wątkach... (vide pszczółek i hrabia w zaproszeniu na spektakl)... ogłasza bezterminowy protest milczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarq Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.08.01, 01:27 Protestuje przeciwko protestom milczenia, wszak nie po to tu przyszedłem! Dobry wieczór wszem i wobec!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efka Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.08.01, 01:42 Gość portalu: jarq napisał(a): > Protestuje przeciwko protestom milczenia, wszak nie po to tu przyszedłem! > Dobry wieczór wszem i wobec!!!! Jonasz Kofta mi się przypomniał - "bo gdy się milczy, milczy, milczy, to apetyt rośnie wilczy, na poezję, która może żyje w nas". To było tak dawno, że prawie niemożliwe, żeby ktoś z młodszych pamiętał, a mnie dopadło! Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 20.08.01, 08:06 Pamieta, pamieta ... (BEZSENNOSC V ...) bzzz poranne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędzonka Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: 156.24.231.* 20.08.01, 20:18 Wprawdzie jeszcze wczesnie ale bezspornie juz czuje sie bezsenny... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.08.01, 22:31 Gość portalu: wędzonka napisał: Wprawdzie jeszcze wczesnie ale bezspornie juz czuje sie bezsenny... :) oujacie... Wędzony... witojcież :-) pozostałym salutos andrutos i te różne takie ;-))) Miłego Wieczoru :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarq Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.08.01, 22:36 Ja również witam bezsennych we Wrocławiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.08.01, 22:54 Dobry Wieczór we Wrocławiu... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 21.08.01, 00:09 Mam nadzieje, ze doczeka łes Wedzonko :-) ... Tadek, to nie jest prowokacja - tak wyszlo ;-) Jakze uboższy bylby swiat bez Jacques Brela i jego poezji ... Nie opuszczaj mnie / Ne me quitte pas (t łum. W. M łynarski) Nie opuszczaj mnie, każda moja łza szepcze, że co złe się zapomnieć da Zapomnijmy ten utracony czas Co oddalał nas, co zabijał nas I pytania złe i natrętne tak, Jak: "Dlaczego?", "jak?", zapomnijmy je Nie opuszczaj mnie Nie opuszczaj mnie Nie opuszczaj mnie Ja deszczowym dniem ci przyniosę z ziem Gdzie nie padał deszcz - pełen deszczu sznur Jeśli umrę z chmur, spłynie do twych rąk światła złoty krąg - i to będę ja W świecie ziemskich praw miłowanie twe Będzie pierwszym z praw, królem staniesz się Nie opuszcza mnie Nie opuszczaj mnie Nie opuszczaj mnie Nie opuszczaj mnie, ja wymyślę Ci Słowa, których sens pojmiesz tylko Ty Z nich ułożę baśń, jak się serca dwa Pokochały, na przekór ludziom złym Z nich ułożę baśń, o królewnie co zmarła z żalu, bo nie poznała Cię. Nie opuszcza mnie Nie opuszczaj mnie Nie opuszczaj mnie Przecież zdarza się, że największy żar Ciska wulkan, co niby dawno zmarł Pól spalonych skraj więcej zrodzi zbóż Niż zielony maj, w czas wiosennych burz Gdy księżyca cierń lśni na nieba tle i z czerwienią czerń nie chcą rozstać się Nie opuszcza mnie Nie opuszczaj mnie Nie opuszczaj mnie Nie opuszczaj mnie, już nie będzie łez już nie będzie słów, dobrze jest jak jest Tylko taki kąt, mały kąt mi wskaż gdzie twój słychać śmiech, widać twoją twarz Chcę, gdy słońca krąg wzejdzie być co dnia Cieniem twoich rak, cieniem twego psa. Nie opuszcza mnie Nie opuszczaj mnie Nie opuszczaj mnie =========== Ne me quitte pas Il faut oublier Tout peut s''oublier Qui s''enfuit déjŕ Oublier le temps Des malentendus Et le temps perdu A savoir comment Oublier ces heures Qui tuaient parfois A coups de pourquoi Le coeur du bonheur Ne me quitte pas Ne me quitte pas Ne me quitte pas Ne me quitte pas Moi je t''offrirai Des perles de pluie Venues de pays Oů il ne pleut pas Je creuserai la terre Jusqu''aprčs ma mort Pour couvrir ton corps D''or et de lumičre Je ferai un domaine Oů l''amour sera roi Oů l''amour sera loi Oů tu seras reine Ne me quitte pas Ne me quitte pas Ne me quitte pas Ne me quitte pas Ne me quitte pas Je t''inventerai Des mots insensés Que tu comprendras Je te parlerai De ces amants-lŕ Qui ont vu deux fois Leurs coeurs s''embraser Je te raconterai L''histoire de ce roi Mort de n''avoir pas Pu te rencontrer Ne me quitte pas Ne me quitte pas Ne me quitte pas Ne me quitte pas On a vu souvent Rejaillir le feu D''un ancien volcan Qu''on croyait trop vieux Il est paraît-il Des terres brűlées Donnant plus de blé Qu''un meilleur avril Et quand vient le soir Pour qu''un ciel flamboie Le rouge et le noir Ne s''épousent-ils pas Ne me quitte pas Ne me quitte pas Ne me quitte pas Ne me quitte pas Ne me quitte pas Je ne vais plus pleurer Je ne vais plus parler Je me cacherai lŕ A te regarder Danser et sourire Et ŕ t''écouter Chanter et puis rire Laisse-moi devenir L''ombre de ton ombre L''ombre de ta main L''ombre de ton chien Ne me quitte pas Ne me quitte pas Ne me quitte pas Ne me quitte pas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.01, 00:18 i oczywiście w wykonaniu Edyty Górniak ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 21.08.01, 00:23 Myslalas, ze wole to w wersji Mieczyslawa Fogga ? ;-) bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 01:38 Znowu wszyscy śpią na Forum !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.01, 01:43 hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 21.08.01, 01:44 nie osmielibysmy sie zasnac bez twojego znaku Roberto :-) Jak paczki u Bliklego ? bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 01:54 pszczolowski napisał(a): > nie osmielibysmy sie zasnac bez twojego znaku Roberto :-) > Jak paczki u Bliklego ? > bzzz Niestety do Wawy nie jadę jeść pączków u Bliklego, a pracować (projektować dla stolycy centrum ich mało pięknego miasta) ... Pozdro i nie śpij... Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 21.08.01, 02:07 jasne, jestem cala w emocjach :-) A przy okazji, nie masz do polecenia jakies niedrogiego hotelu w stolicy ? bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roberto Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 02:12 pszczolowski napisał(a): > jasne, jestem cala w emocjach :-) > A przy okazji, nie masz do polecenia jakies niedrogiego hotelu w stolicy ? > bzzz Mnie (jak jestem w stolicy) moja firma wynajmuje pokój w Holiday Inn (mają z nimi jakąś umowę), a Ciebie jakiej kategorii (chodzi o ilość gwiazdek) hotel interesuje? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 21.08.01, 02:20 zaakceptuje kazda ilosc, byle nie trzeba bylo ula sprzedawac, zeby spedzic tam tydzien :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 21.08.01, 02:22 pszczolowski napisał(a): > nie masz do polecenia jakies niedrogiego hotelu w stolicy ? > bzzz witam (dzisiaj cos jestescie spiacy)!!! Z rok temu nocowalam w w-wie w swietnym hotelu za nieco ponad 100,- : Hotel Min. Pracy i Polityki Socjalnej "Centrum Partnerstwa Spolecznego" "Dialog" im. Andrzeja Baczkowskiego ul. Limanowskiego 23 tel.: 22 842 05 61 Hotel jest na Mokotowie, sama nazwa robi wrazenie, nie?? lili Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarq Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.01, 03:14 Gdzieś, jakby teraz coś mi zakłóca powoli, ale stanowczo moją bezsenność, a zatem dobrou noc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betty Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.01, 05:42 Dzień dobry o poranku we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.txucom.net 21.08.01, 06:31 Pszczolowski: czy widzieles moze tlumaczenie wiersza galczynskiego o Westerplatte na angielski? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 21.08.01, 08:51 Gość portalu: feran napisał(a): > Pszczolowski: czy widzieles moze tlumaczenie wiersza galczynskiego o > Westerplatte na angielski? Witaj Feran, kladziesz sie, czy wstales ? :-) Zobacz pod http://www.mission.net/poland/warsaw/literature/poems/westerpl.htm wydaje mi sie, ze to ten ... bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarq Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.08.01, 18:59 Witam iżegam się już teraz na caaałe dwa dni! Do zobaczenia zapewne w Bezsenności IX, a może X? Pozdrawiam!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.txucom.net 22.08.01, 01:47 Dziekuje ,to jest to.Pewne zwroty mi sie nie podobaja,musze nad tym popracowac,poeta to ja nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betty Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 00:00 Dobry wieczór wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betty Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 00:10 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 23.08.01, 00:14 ... ze niby tam gdzie dwoje nie spi zawsze powinien znalezc trzeci ... bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Betty Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.01, 00:17 A , to w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
klinta Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 24.08.01, 05:06 tez nie spie :) pozdrawiam buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.txucom.net 24.08.01, 04:10 Jestem.nie spie.Przeczytalem o wypadku pod Belchatowem;tak mysle czy Premier czuje sie choc troche odpowiedzialny za to ze drog sie nie buduje.Gdyby byla tam autstrada to by tragedii nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 24.08.01, 23:46 Witam we Wrocławiu , niedawno wróciłem własnie ze stolicy na weekend do Wrocławia... Pozdrawiam Was wszystkich! Roberto, a obecnie jako Roberto65 Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 25.08.01, 02:50 Czy ktoś w naszym mieście (przynajmniej na naszym Forum) jeszcze jednak nie śpi? Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 25.08.01, 02:51 Po ostatnim wpisie, widzę, ze jeszcze tu "nocno-markuje" JaJacek... Odezwij się, jak jeszcze nie zmorzył Cię sen... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.txucom.net 25.08.01, 04:28 Ja jestem.Pozdrowienia dla Roberto.Mialem dzisiaj zly dzien.Moze jutro bedzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 25.08.01, 04:46 Gość portalu: feran napisał(a): > Ja jestem.Pozdrowienia dla Roberto.Mialem dzisiaj zly dzien.Moze jutro bedzie > lepiej. Dziękuję Feran i również pozdrawiam... Mam nadzieję, ze z nowy dzień bedzie dla Ciebie lepszy od poprzedniego... Życzę Ci tego... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 25.08.01, 04:29 Do naszych Dam z Forum: Drogie Panie, czy nie czas założyć BEZSENNOŚĆ cz: IX ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.eu.org 25.08.01, 16:19 Ciągle macie problemy z bezsennością. Pogadam z moim kolegą od tych spraw. Jest wybitnym specjalistą na AM. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 25.08.01, 20:34 Gość portalu: hrabia napisał(a): > Ciągle macie problemy z bezsennością. Pogadam z moim kolegą od tych spraw. Jest > > wybitnym specjalistą na AM. Oj koniecznie pogadaj... ...i wspomnij o mnie...i o moich nocnych dyżurach na Forum. Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 25.08.01, 22:28 Czas najwyższy rozpocząć dzisiejszą, nocną - "BEZSENNOŚĆ"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili do Tirsy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.08.01, 22:46 roberto65 napisał(a): > Do naszych Dam z Forum: Drogie Panie, czy nie czas założyć BEZSENNOŚĆ cz: IX ?? > ? Tirso, "zmuszona przez pszczółka" rozpoczelas bezsennosc VIII..., lecz chyba Marsha Ci tego nie wybaczyla (ech, te kobiety!) - nie odezwala sie ani razu w tej setce!!! Myslisz, ze apel Roberto jest spowodowany obawa przed gniewem Marshy skierowanym w jego strone (ech, ci mezczyzni)? Bo chyba nie nieumiejetnoscia rozpoczecia nowego watku :)) l. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: do Tirsy 25.08.01, 22:48 Ach Lili, bo mnie nie wypada zakładać kolejnej części BEZSENNOŚCI. Wszak ten wątek, to "dziecko" Marshy... Pozdrawiam serdecznie... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: do Tirsy 25.08.01, 23:20 Jest dopiero 23:30, a Wy już chyba wszyscy smacznie śpicie w łóżeczkach... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: do Tirsy 25.08.01, 23:24 Coś mi się tak zdaje, że w tej chwili na naszym Forum jestem tylko ja i Diabełek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabełek Re: do Tirsy IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.01, 23:27 zawsze na posterunku! Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: ............................ 25.08.01, 23:28 Gość portalu: diabełek napisał(a): > zawsze na posterunku! I prawidłowo ! To se chwali !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: do Tirsy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.08.01, 23:28 roberto65 napisał(a): > Coś mi się tak zdaje, że w tej chwili na naszym Forum jestem tylko ja i > Diabełek... Hmmm, ja Diabelka nie widze. Moze jednak zalozysz kolejna serie? mi nie wypada Marsha i inni z pewnoscia zrozumieja - nikt nie lubi dlugiego oczekiwania na nowe info. Odwagi!! l. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: ------- IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.08.01, 23:33 przepraszam Diabelka. ja tez juz Cie widze i pozdrawiam :) l. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: ------- 25.08.01, 23:36 Gość portalu: lili napisał(a): > przepraszam Diabelka. > ja tez juz Cie widze i pozdrawiam :) > l. O i mamy jeszcze jedną dyżurną wieczorem na Forum... Brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: -------- IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.08.01, 23:46 nie ma co sie dziwic. piekny, cieply SOBOTNI wieczor i nasz Rynek tez niczego sobie. powinnismy sie raczej zastanowic co my robimy przy komputerkach :( pozdr. l. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: -------- 25.08.01, 23:48 Gość portalu: lili napisał(a): > nie ma co sie dziwic. piekny, cieply SOBOTNI wieczor i nasz Rynek tez niczego > sobie. powinnismy sie raczej zastanowic co my robimy przy komputerkach :( > pozdr. > l. Ja odpoczywam po dzisiejszej intensywnej pracy przy papierach... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: -------- 25.08.01, 23:51 ...a jutro zamiast siedziec pprzy komputerze, czy też przemierzać po raz 1000 któryś Rynek i Swidnicką wybieram się z małżonką na tradycyjne od kilku już lat - niedzielne zwiedzanie i poznawanie zakątków Dolnego Śląska i okolic... Ostatnio byłem w okolicahc Paczkowa, Otmuchowa i Nysy... Jutreo z rana zostawiamy dzieciaka pod opieką rodziców i jedzeimy zwiedzać okolice Lwówka Śląskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: -------- IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.08.01, 23:55 milej zabawy, Roberto. Napisz potem gdzie byles. l. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: -------- 26.08.01, 01:25 Gość portalu: lili napisał(a): > milej zabawy, Roberto. > Napisz potem gdzie byles. > l. O.K i dzięki ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabełek Re: -------- IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.01, 23:50 drżącymi łapkami wpisujemy kolejne posty i oczkami nadbiegłymi krwią obserwujemy ekran komputera... nie ma to jak uzależnienie :) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: -------- 25.08.01, 23:52 Gość portalu: diabełek napisał(a): > drżącymi łapkami wpisujemy kolejne posty i oczkami nadbiegłymi krwią > obserwujemy ekran komputera... nie ma to jak uzależnienie :) Oj forum nasze rzeczywiście mocno uzależnia od siebie... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: -------- 25.08.01, 23:54 ...wstyd się przyznać, ale od kiedy zaczełem się wpisywać na nasze Forum moje rachunki w TePsie wzrosły do ponad....(TAJEMNICA, NIE BĘDĘ NIEKTÓRYCH Z WAS NIEPOTRZEBNIE SZOKOWAŁ)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: -------- IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.01, 23:56 wróciwszy do domku melduję się przy monitorku z piwkiem w łapce :-) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: -------- 26.08.01, 01:25 Gość portalu: Tirsa napisał(a): > wróciwszy do domku melduję się przy monitorku z piwkiem w łapce :-) ... czyli zgodnie z tradycją... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diabełek Re: -------- IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.01, 23:56 a pomyślałeś o stałym łączu? podobno w dialogu to 60PLN/mc Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: -------- 26.08.01, 01:27 Gość portalu: diabełek napisał(a): > a pomyślałeś o stałym łączu? podobno w dialogu to 60PLN/mc DIALOG mnie nie podłączy, bo nie planuje sieci w pobliżu mojego miejsca zamieszkanai, a w TPsie złożyłem podanie o SDI w marcu tego roku i do tej pory cisssssssssssszzzzzzaaaaaaaaaa - ponoć nie ma na razie technicznych możliwości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: -------- 26.08.01, 01:28 roberto65 napisał(a): > Gość portalu: diabełek napisał(a): > > > a pomyślałeś o stałym łączu? podobno w dialogu to 60PLN/mc > > DIALOG mnie nie podłączy, bo nie planuje sieci w pobliżu mojego miejsca > zamieszkanai, a w TPsie złożyłem podanie o SDI w marcu tego roku i do tej pory > cisssssssssssszzzzzzaaaaaaaaaa - ponoć nie ma na razie technicznych możliwości! > !! Pewnie dziady z Monopolisty myślą, że jak płacę im po ...zł miesięcznie, to mnie namówią na zainstalowanie w domu Neostrady za grubo ponad 1000 zł/misięcznie... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: do Tirsy 25.08.01, 22:49 A tak na marginesie - dlaczego Marsha ma skierować namnie swój gniew ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: do Tirsy IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.08.01, 23:03 roberto65 napisał(a): > A tak na marginesie - dlaczego Marsha ma skierować namnie swój gniew ??? spojrz na pierwszy wpis tej serii!!! A jak juz to zrobisz to popatrz kto sie wpisywal - tak jak mowilam: Marshy tam nie ma!!! A sam wiesz, ze BEZSENNOSC jest dzieckiem Marshy. Nie wiem jak Ty sie czujesz, ale mi ciarki przechodza po plecach. l. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: do Tirsy 25.08.01, 23:06 Gość portalu: lili napisał(a): > roberto65 napisał(a): > > > A tak na marginesie - dlaczego Marsha ma skierować namnie swój gniew ??? > > spojrz na pierwszy wpis tej serii!!! A jak juz to zrobisz to popatrz kto sie > wpisywal - tak jak mowilam: Marshy tam nie ma!!! A sam wiesz, ze BEZSENNOSC jes > t > dzieckiem Marshy. > Nie wiem jak Ty sie czujesz, ale mi ciarki przechodza po plecach. > l. Ale Marsha gdzieś nam się zapodziała, a BEZSENNOŚĆ VIII dawno już przekroczyła 100 postów (co przy korzystaniu zmodemu - tak jak ja to robię, nie jest wcale bez znaczenia)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tirsa Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.01, 01:19 idem spać w celu zregenerowania sił nadwontlonych nocnym czuwaniem ;-) jak dożyjem jutra, napoczniemy kolejnom bezsenność :-) Dobrej Nocy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.eu.org 26.08.01, 01:20 Nie zapomnij o gorącym mleku. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 26.08.01, 01:36 Dzisiejszej nocy na naszym forum gwarno jak w ulu i tylko forumowicza Pszczolowskiego brak... Bzzz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.eu.org 26.08.01, 01:38 Zapyla pelargonie. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 26.08.01, 02:21 Gość portalu: hrabia napisał(a): > Zapyla pelargonie. ... z pewnością... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 26.08.01, 02:28 Mój dzisiejszy nocny dyżur na naszym forum dopiegł własnie do końca... D O B R A N O C !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.01, 02:34 Drzwi taboretem przed brygadą barykaduję i spać w strachu idę. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 26.08.01, 02:40 Gość portalu: Janek napisał(a): > Drzwi taboretem przed brygadą barykaduję i spać w strachu idę. Dobranoc. Jednak bądż czujny... D O B R A N O C (spokojnych snów Janku) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.txucom.net 26.08.01, 04:59 Za dwie godziny ktos bedzie bogatszy o 280mln$Info na watku o mln. Roberto:re Paczkow,Otmuchow czy byles w Siestrzyhowicach,w Kopernikach,czy widziales zachod slonca nad Jesienikami? Ja mialem dziwaczny pomysl w 1999,bylo wtedy zacmienie Slonca i ogladalem je wlasnie we wsi Koperniki(ponoc Kopernik tam sie rodzil) a nastepnie nielegalnie (no prawie) z towarzyszacymi mi dwoma Amerykankami przekroczylismy przejscie do Czech ,tylko dla pieszych w Dziewietlicach.W razie klopotow bym zrzucil wszystko na te zacmienie. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: BEZSENNOŚĆ VIII... 26.08.01, 02:34 ...jeszcze tylko wpiszę na Forum dwa nowe wątki na niedzielę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: BEZSENNOŚĆ VIII... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 22:25 Gość portalu: Tirsa napisał(a): > zmuszona przez pszczółka... (Marsha wybacz)... otwieram ósmą setkę :-) Odpowiedz Link Zgłoś