Dodaj do ulubionych

Zmiana oświetlenia Rynku - czy redakcja zauważy?

11.02.05, 00:09
Jak myślicie? To głównie dzięki forumowiczom portalu Gazety Wyborczej władze Wrocławia wycofały się z nieprzemyślanej decyzji i do Rynku wraca ciepłe, żółte światło. Obyło się bez blokad, palenia opon, wywożenia na taczkach. Po prostu skorzystaliśmy z przysługującego nam prawa głosu w sprawach naszego miasta.

Czy w GW pojawiła się choćby maleńka wzmianka na ten temat? Na razie nie ma - jest 0:05 i idę spać, może będzie później...
Obserwuj wątek
    • Gość: ZDiK Re: Zmiana oświetlenia Rynku - czy redakcja zauwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:14
      Po co pisać? To nic ważnego. Nie to co
      palące się pudła do pizzy w rynku. Tam
      to nawet zdjęcia zrobili.
      • Gość: obcy Re:za ciosem idzmy za ciosem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:34
        gazetą dowodzi jakiś tam ,nieznany mi redaktor ,zrobmy akcję ,piszmy do
        redaktorka,na takie hasło,GAZETO BĄDŻ DLA NAS FORUMOWICZÓW
        WRAŻLIWA,WSPÓŁPRACUJ,BĄDŻ WSŁUCHANA W GŁOSY IDĄCE Z FORUM, zbombardować
        redaktorka mailami aż spokornieje,tak długo walczyć aż redaktorek rączkę do
        zgody poda,tak bym zrobił ja obcy...
        • Gość: 7klas Re:za ciosem idzmy za ciosem! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:42
          panie redaktorze z gazety ,pan zrozumie ,pan po szkołach,TABAKIERA DLA NOSA
          NIE NOS DLA TABAKIERY,tyle madrosci ludowych od siedmioklasisty,przemyśl pan
          to ,
          • Gość: znawca Re:za ciosem idzmy za ciosem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:51
            Nie chcę się "wymandżać" ale za czasów
            pani Piegdoń gazeta chętnie by się
            przyłączyła do takiej pożytecznej akcji.
            Bo wtedy było ważne budowanie tożsamości,
            a teraz jest ważna konkurencja z Faktem.
            • Gość: ceglar Re:za ciosem idzmy za ciosem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 09:59
              Predzej mi kaktus wyrosnie na dloni niz Wyborcza zamiesci wzmianke o tej akcji ...chociaz kto wie. Moze napisza cos w wspanialych bialich swiatlach...
              • Gość: wite lite mozecie sobie skamlec kundelki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:04
                • Gość: 7klas Re: mozecie sobie skamlec kundelki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 11:44
                  a jak się odezwą wilczury?
    • map4 Re: Zmiana oświetlenia Rynku - czy redakcja zauwa 11.02.05, 12:33
      To zależy.

Na pewno forum czytają - bez tego już kompletnie nie wiedzieliby, co się w
      mieście dzieje :-)

Ostatnio regularnie nam redakcja podpadała, wyniośle milcząc w odpowiedzi na
      różne, ciekawe wątki. Wątki te - jako niewygodne politycznie - lepiej było
      pominąć, więc możliwym jest, że dla ratowania twarzy redakcja w tej - nie chcę
      używać słowa "duperelnej" lecz niewątpliwie nie najważniejszej sprawie może
      wydać z siebie głos.

Naczelny coś tam jeszcze na początku z siebie wyartykuował, krótko po nominacji
      - jakieś tam "company statement" było. Potem zapadła cisza. Potem były święta,
      potem wymówką był admin (a kto mu tyle zadań nawalił ? ), a potem to już w ogóle
      redakcja zaszyła się w gabinetach.

Pamiętam, że już jakiś czas temu w środku nocy prowadziłem ciekawy dialog z
      członkinią redakcji, ale później ta osoba też jakoś zaginęła. Nie wiem -
      wywalili ją, zabrali komputer, czy jak ? W każdym razie - redakcja zaniemówiła
      na dobre.

Albo więc pracują nad jakimś projektem, który jest tak tajny, że nie wolno im
      się na forum nawet o pogodzie wypowiadać, albo też po ostatniej fali mrozów
      wrócili do snu i chrapaniem wyrażają swój ambiwalentny stosunek do zimy.

Jeśli szanowna redakcja wzięła się np. za szycie butów gieesowi lub jego
      pistoletom, to wybaczam Wam tą ciszę na fali. Lecz oczekuję w zamian salwy
      przynajmniej takiej, jak z okazji Rywina albo kampanii promocyjnej Pavulonu w
      Łodzi :-)
      • Gość: polka w trepach Re: koszmary mapa4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 12:57
        dla ciebie map4 koszmarem jest czysta ,praworzadna,dostatnia,rozumnie
        rządzona,ojczyzna , co?przepraszam już nie ojczyzna,na razie masz czym oko
        wykłuć,prawda,zareczam ci nadejdzie koszmar i polska znormalnieje,wtedy ręka w
        nocniku map 4,doczekasz sie,
        • map4 Re: koszmary mapa4 11.02.05, 14:28
          Gość portalu: polka w trepach napisał(a):

> dla ciebie map4 koszmarem jest czysta ,praworzadna,dostatnia,rozumnie
          > rządzona,ojczyzna , co?
          > przepraszam już nie ojczyzna,na razie masz czym oko
          > wykłuć,prawda,zareczam ci nadejdzie koszmar i polska znormalnieje,wtedy ręka w
          > nocniku map 4,doczekasz sie,

Czy masz coś do powiedzenia w temacie przynajmniej zbliżonym do tematu wątku ?
          Wtedy chętnie z Tobą podyskutuję. Chętnie usłyszę Twoje zdanie na temat
          domniemanego zaniemówienia pracowników redakcji wrocławskiego dodatku GW.
          Zapraszam do dyskusji. Na temat. Jeśli odczuwasz potrzebę osobistego przyłożenia
          mi, to proponuję załóż do tego osobny wątek i tam wyżywaj się nade mną do woli.

No, jak będzie ? Masz coś w sprawie milczenia redakcji do powiedzenia ?
          • Gość: polka w trepach Re: koszmary mapa4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 15:01
            a co ma do wrocławskiej gazety sprawa rywina ,warszawa,ipavulon,łódz,ja jestem
            od tego żeby dzieciakom udowodnić że twoim zadaniem jest jak najohydniejsze
            przedstawienie polski polaków,polskiego wroclawia,i wszystkiego co ojczyzną
            nazwac można,taki doktor "im gorzej tym lepiej"la fontaina,to bajka ale
            jaka grożna!!przejrzałem cie,inni tez cię zrozumieli,po twoim poście w
            wątku"potega miasta"wszystko stałosię jasne,tam cie widać w calej krasie
            • Gość: feministka Re: koszmary mapa4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 15:05
              Gość portalu: polka w trepach napisał(a):
              > przejrzałem cie

Czy możesz się wreszcie zdecydować na jakąś płeć?
              • Gość: polka w trepach Re: koszmary mapa4 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 15:22
                jestem taką starą matką polką w trepach i z kosa na sztorc,ale z jajcami,przez
                to malczewski to taki swietny symbolista ,ja jestem z jego obrazów,
                • Gość: koszmar Re: koszmary mapa4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 20:51
                  trep w polkach, a nie odwrotnie - koszmarna postać, znikaj dziadu, a kysz!
            • Gość: koszmar Re: koszmary mapa4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 20:51
              trep w polkach, a nie odwrotnie
      • no.logo Drobna polemika 11.02.05, 14:56
        Wracam do domu i co widzę? Wątek się rozrasta - szkoda, że czasem nie na temat...

Mapie4, piszesz, że to "niewątpliwie nie najważniejszs sprawa". Pozwól, że się nie zgodzę. I nie chodzi mi o treść (oświetlenie), lecz o formę (społeczny sprzeciw). Czy przypominasz sobie, kiedy ostatnio we Wrocławiu zdarzyło się, że urzędnik podjął głupią decyzję, wprowadził ją w życie, a nacisk mieszkańców identyfikujących się ze swoim miastem spowodował, że decyzję cofnięto?
        Moim skromnym zdaniem udało się nam coś bardzo ważnego i trochę mi przykro, że redakcja kompletnie olała całą tę sprawę.
        • map4 Re: Drobna polemika 11.02.05, 15:16
          no.logo napisał:

> Mapie4, piszesz, że to "niewątpliwie nie najważniejszs sprawa". Pozwól, że się
          > nie zgodzę. I nie chodzi mi o treść (oświetlenie), lecz o formę (społeczny
          > sprzeciw). Czy przypominasz sobie, kiedy ostatnio we Wrocławiu zdarzyło się,
          > że urzędnik podjął głupią decyzję, wprowadził ją w życie, a nacisk mieszkańców
          > identyfikujących się ze swoim miastem spowodował, że decyzję cofnięto?

Teraz to mnie ubodło. Stary co prawda jestem, ale w jaki sposób pamiętać mam,
          jak za Niemca reagował magistrat ?!?!!?
          Prawdą jest, że moja (wybiórcza co prawda, ale lepsza niż żadna) pamięć nie
          zarejestrowała jak do tej pory przypadku, żeby społeczeństwo przekonało
          urzędników. Chcesz widzieć w tym pierwszą jaskółkę ? Ok. Niech Ci będzie.
          Tym niemniej odniosłem wrażenie, że w tym wątku (po raz n-ty z rzędu) pastwimy
          się nad poziomem lokalnej "Gazety Wyborczej", a nie nad głupotą ratuszowych i
          naszym nad nimi zwycięstwem.

> Moim skromnym zdaniem udało się nam coś bardzo ważnego i trochę mi przykro, że
          > redakcja kompletnie olała całą tę sprawę.

Na samym środku rynku stoi samowolka budowlana, codziennie kłując w oczy
          miłościwie nam panującego prezydenta, który przysięgał bronić i stać na straży
          prawa.
          I co ? I nic !

Wrocławianie coraz częściej wybierają spacery w drodze do i z pracy, oglądając
          sobie w ich trakcie te szprotki, które w stojących tramwajach łudzą się nadzieją
          terminowego dotarcia do pracy.
          I co ? I nic !

Most stoi, prowadzi prosto na cmentarz. Wylot na Poznań ? A po co ?

Likwidują linie tramwajowe. Widocznie woziły powietrze. Podnoszą ceny biletów.
          A kanarów jak nie było, tak nie ma.
          I co ? I nic !

Naprawdę muszę dłużej wymieniać ?
          We Wrocławiu nic ciekawego się (poza pożarem w pizzerii) według GW nie dzieje.
          Aha, no tak, teraz znowu wymienią niedawno wymienione żarówki. Wow. Sensacja.
          Chciałbyś zrobić z tego temat ? Podpiłuj drabinę wymieniającym żarówki w Rynku.
          Pismaki zlecą się jak muchy do gówna. Gwarantuję.
          • Gość: polka w trepach Re: map4 w żywiole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 15:34
            żle we wroclawiu map4,zgroza,trupem i g...nem pachnie czas wyjechac najlepiej
            za odrę, ostatni gasi światło tylko na kogo będziesz judził i rzygał
            jakwszyscy z wroclawia za odrę wyjadą?WIOSNA IDZIE map4...
            • Gość: polka w trepach ŻEGNAM forum wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 17:16
              moja robota wykonana,płatna szuja pokazana palcem,fajrant,piwko,papieros tez
              się fajrant nazywa,dyskusji tylko nie było przepraszam,na forum się
              dyskutuje,do tego jest, żegnam,
              • Gość: aaaaaaaaa Re: ŻEGNAM forum wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 20:54
                boże, trep odszedł - to straszne, nie przeżyję braku tych debilnych wypowiedzi!

aaaaaaaaaaaaaaaaaa
                aaaaaaaaaaaaaaaaaa
                aaaaaaaaaaaaaaaaaa
                aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
                aaaaaaaaaaaaaaaaaa
                aaa
          • Gość: Niemiec Żeby nieco odkłamać dyskusję IP: *.visp.energis.pl 12.02.05, 10:57
            > Na samym środku rynku stoi samowolka budowlana, codziennie kłując w oczy
            > miłościwie nam panującego prezydenta, który przysięgał bronić i stać na straży
            > prawa.

Nie ma w Rynku żadnej "samowolki budowlanej".

> I co ? I nic !

Trochę poszczekałeś, to chyba coś :-)
            • Gość: Timino Re: Żeby nieco odkłamać dyskusję IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 13.02.05, 13:37
              Generalnie: ZENUJĄCA POSTAWA GAZETY WYBORCZEJ. Standarty zenady, ktorych chocby
              jest meglomanska postawa Agaty "Ja Jestem Wyrocznia" Saraczynskiej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka