Dodaj do ulubionych

ZŁODZIEJE

06.06.02, 16:53
Wczoraj w moim bloku było włamanie do mieszkania i żeby tego było mało dziś
było drugie:((((
Chyba nie jest to bezpieczna okolica:(
ale jednocześnie polecam wszystkim założenie drugiego zamka w drzwi (jeśli nie
macie) bo oba te mieszkania miały jeden i złodzieje po prostu podważyli drzwi!!
Nic prostszego co??
Po raz pierwszy w życiu cieszę się z mojego nieuregulowanego trybu zycia bo
nikt nie może wysledzić w jakich godzinach nikogo nie ma w domu!!
No i mam psa:)
Od razu bezpieczniej sie czuję choc powiało zgrozą!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Kociątko Re: ZŁODZIEJE IP: 62.87.149.* 06.06.02, 17:10
      a mi jakiś skurwysyn akumulator ukradł :( i biedny samochodzik stoi
      unieruchomiony na parkingu. podrap psa za uszami arvenko ;)
    • emi_l Re: ZŁODZIEJE 06.06.02, 19:34
      Na szczęście ja mieszkam na trzecim piętrze w starym budownictwie...(Pewnie
      nikomu nie chciałoby się tak wysoko wchodzić).No i psiaka mam ..i kota...i
      przedewszystkim mieszkam z moją matką...Współczuję złodziejowi , który porwałby
      się na poniemieckie porządne drzwi z zasuwą , a później stanąłby oko w oko z
      moją matką w śroku nocy...brrr....:)hihihi..

A tak na poważnie, to z tymi dwoma zamkami to masz racje :)A poza tym moja
      klatka schodowa wygląda tak odjazdowo , że na miejscu złodzieja nie
      podejrzewałabym zadnego z mieszkańców o jakiekolwiek inne dobra niż
      półlitrówka "Żytniej"...Smutne może to , ale bezpieczne dość:)

Pozdrawiam - emi:)*
      • Gość: arvena Re: ZŁODZIEJE IP: *.koof.com.pl 06.06.02, 19:41
        Masz rację emi- może to budownictwo to odstraszacz??!Mój blok jest świeżo
        odremontowany, śliczny i kolorowy i może to sugeruje że ludzie tu maja kasę???
        Hmm- kto wie???Teraz wiem że najważniejsza jest pomoc sąsiedzka -powiadomić że
        się wyjeżdża i dać komuś klucze! A na co dzień trzeba znać sąsiadów, żęby
        rozpoznali ,że pan, który wynosi telewizor to nie jego właściciel!!!
        Oj:(
        • emi_l Re: ZŁODZIEJE 06.06.02, 20:10
          Gość portalu: arvena napisał(a):

> Masz rację emi- może to budownictwo to odstraszacz??!Mój blok jest świeżo
          > odremontowany, śliczny i kolorowy i może to sugeruje że ludzie tu maja kasę???
          > Hmm- kto wie???Teraz wiem że najważniejsza jest pomoc sąsiedzka -powiadomić że
          > się wyjeżdża i dać komuś klucze! A na co dzień trzeba znać sąsiadów, żęby
          > rozpoznali ,że pan, który wynosi telewizor to nie jego właściciel!!!
          > Oj:(

Heh - budownictwo i nie tylko..może dlatego , że mieszkam na "trójkącie" o swoich
          sąsiadach mogłabym książkę napisać...I naprawdę wścibskie sąsiadki , które całymi
          dniami ( czasami nocami) czatują przy swoich judaszach (oczywiście w poszukiwaniu
          sensacji) mogą się czasami przydać.Na schodach witam się przyjaźnie nawet ze
          wszystkimi pijakami , którzy mieszkają w mojej bramie... i dzieki temu mam
          pewność , że żadnemu z nich nie zdarzy się puścić pawia w okolicy moich
          drzwi..:) ..ani odkręcić klamki , czy ukraść węgla z piwnicy..Trochę mi głupio -
          ale śmieszna rzecz - w zeszłym roku zostały okradzione wszystkie piwnice w mojej
          bramie...z wyjątkiem mojej...nie wiem, czy to przez przypadek , czy nie..
          POwynosili nawet węgiel ludziom. W mojej piwnicy leżały dwie tony..nietknięte..Z
          jednej strony dobrze , z drugiej trochę głupio...Prawda?:)Oczywiście nie mam
          pojęcia , kto mógł zrobić coś takiego...niestety mieszkanie w mojej dzielnicy ma
          swoje plusy i minusy - ale to chyba wszędzie tak jest..Czasami tak zazdroszczę
          znajomym czystej klatki schodowej..kwiatków na półpiętrze itd... Z drugiej strony
          zdaje sobie sprawę, że to robi odpowiednie wrażenie na potencjalnym włamywaczu.
          Smutne jest to , że dbając o swoje otoczenie narażasz sie na takie sytuacje..
          Gdybym ja wyjeżdżała , wolałabym żeby ktoś znajomy sobie u mnie pomieszkał. O :)

Pozdrawiam - emi :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka