Dodaj do ulubionych

Józef Pilch coraz bliżej przejęcia Śląska

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 11:07
$chetyna nie blokuj przejecia Ślaska.
Obserwuj wątek
    • kibicwks Re: Józef Pilch coraz bliżej przejęcia Śląska 23.02.05, 12:18
      Jeśli o mnie chodzi to mi Schetyna nie przeszkadza pod warunkiem że
      najważniejsze jest dla niego dobro Śląska. Im więcej ludzi przy Śląsku tym
      lepiej a rządzić powinien ten kto najwięcej wydaje na klub i zna się na piłce.

Lepiej aby Śląsk jednoczył ludzi a nie ich dzielił. Tego sobie i wszystkim
      życzę.
      • Gość: JB4 WKS :) IP: *.edukacja.wroc.pl 23.02.05, 15:29
        Pamietam czytajac "GW" swego czasu jak dzialacze chcieli stworzyc klub podobny
        w strukturach (nawet zasadach!), do wczesniejszego Bayernu Monachium, snuli
        plany o potedze a skonczylo sie wielka oficjalna KLAPĄ!. Pan Schetyna wiele
        zrobil dla koszykarskiego Ślaska, byc moze zrobi rownie wiele dla pilkarskiego
        (mam nadzieje!)... A wejscie nowego udzialowaca pomoze wrucic na tor marzen o
        WIELKIM ŚLĄSKU! Czego sobie i Wam ZYCZE!
      • Gość: Lash Re: Józef Pilch coraz bliżej przejęcia Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 15:55
        Bardzo bym chciał mimo wszystko żeby Pan Schetyna nadal w jakimś stopniu był
        obecny przy piłce nożnej.On dobrze zna się na sporcie, ma kontakty i sądze że
        byłoby to korzystne dla klubu.A Pilch to jednak ciągle zagadka,zresztą nie
        wiadomo w jakim stopniu zamierza wspierać Śląsk.Bo może się zdarzyć,że w
        niewielkim i będzie blokować ewentualnych nowych inwestorów.
    • Gość: raar Re: Józef Pilch coraz bliżej przejęcia Śląska IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 23.02.05, 16:53
      Uważaj koleś , żebyś za cztery miesiące nie jęczał na myśl wizji upadku
      piłkarskiego Śląska (tak jak to było za "Bayernu" Cymanka) !
    • Gość: MarO Re: Józef Pilch coraz bliżej przejęcia Śląska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 17:33
      $chetyna odejdz-miej twarz!
      • Gość: morepower Schetyna von IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.05, 18:10
        Już najwyższy czas abyś odszedł, kiedy dojdzie to do ciebie????
        • Gość: Wrocław z WKS-em Re: Schetyna von IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 23.02.05, 18:31
          Gość portalu: morepower napisał(a):

> Już najwyższy czas abyś odszedł, kiedy dojdzie to do ciebie????

A dlaczego? Czy jest jakiś konkretny powód? Ty może być kibicem Śląska a on nie
          może być działaczem?

Pytam poważnie. Podaj konkretny powód
          • Gość: ja Re: Schetyna von IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 09:31
            1. 12 % od każdego transferu w koszu bierze schetynowa, pan prezes
            pracuje "społecznie" hehe.
            2. schet narobił długów od w koszu od czasu "udanych transferów" , zaczeło sie
            w 2001
            3. nikt nie da mu już pieniędzy na piękne oczy, skończyły się czasy prezesa-
            właściciela bez szmalu.
            4. na koszu a tym bardziej na piłce ma słabe notowania u publiki (i to naprawde
            delikatnie powiedziane)..
            Jak chcesz to napisze jeszcze z 5 powodów, na pewno sie znajdą...
            NIE DLA SCHETYNY !!!!
        • Gość: Lash Re: Schetyna von IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 19:17
          Kibice którzy ciągle atakują Schetynę tak naprawde działają na szkodę Śląska
          (choć im wydaje się że pewnie odwrotnie).I za tym stoją wyłącznie emocje, jakieś
          kompleksy, bo tyle złego co zrobił Schetyna jest niczym w porównaniu z tym co
          potrafiły zrobić różne poprzednie ekipy, tyle że im jakoś to uchodziło.Tylko na
          tego człowieka jakoś się szczególnie uwzięto.Ciekawe co by było gdyby to
          Schetyna obwinił Romka Zielińskiego za spadek do 3 ligi tak jak zrobił to
          Cymanek.Tak wiem, wiem że Cymanek wyłożył wiele pieniędzy, ale po pierwsze co z
          tego wyszło, a po drugie jak pisałem,tutaj decydują emocje i po prostu
          rzeczywistość zawsze się nagnie do tego aby znowu coś Schetynie zarzucić.Tylko
          szuka się pretekstu żeby to znowu zrobić vide jedna ze stron internetowych
          Śląska.Szkoda, bo robią to ludzie których szanuję.
    • Gość: fanspeedwaya Re: Józef Pilch coraz bliżej przejęcia Śląska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.05, 18:40
      Z dobrze poinformowanych zrodeł: przejęcie 53% akcji ma kosztować pana Pilcha
      około 80 tys zł plus zadłużenie Śląska , po drugie klubem ma zarzadzac osoba
      znajaca sie na sporcie i majaca w tym doświadczenie tzn. prowadzenie klubu z
      aspiracjami kto to jest tego nie wiem. po trzecie wszyscy którzy znaja pana
      Pilcha dziwią się dlaczego on jako człowiek który najprościej mówiąc nie lubi
      układów wszedł w gó.. zwane polską piłką...??? ale dobrze wróży to śląskowi bo
      takiego potencjału nie ma nikt. Zapleczem jest nie tylko Redeco ale tez inne
      firmy np US Pharmacia
    • Gość: kopik Apropos Schetyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 19:26
      Lash, ty się powaznie zastanów co wypisuszesz. Różnica pomiedzy poprzednią
      ekipą Cymanka (tak znienawidzoną przez "Wyborcza") a Schetyną polega na tym, że
      Cymanek jak trzeba było to potrafił wykładać własną kasę. Może i oklradał swoją
      formę i rodzinę, ale ten Śląsk kochał. A Schetyna to taki zimny drań, który na
      Śląsku chde zbić tylko kapitał i to najlepiej za cudze pieniądze - sponosrów i
      miasta. Gdyby tak naprawdę Schetynie zależało na uratowaniu Ślaska, to
      zaangażowałby sie w to kiedy zepsół był jeszcze w drugiej lidze i było co
      ratowac.
      • Gość: Lash Re: Apropos Schetyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 19:56
        Ale gdzie tu powód do nienawiści Schetyny ? .Napisałeś że " to taki zimny drań,
        który na Śląsku chde zbić tylko kapitał ".Z takich zimnych draniów to według
        mnie składa się cała Europa, i to nie tylko dotyczy sponsorów.Poza tym na pewno
        Schetyna zbił strasznie dużo pieniędzy na Śląsku.Ale zgadzam się że praca w
        Śląsku może mu załatwić kilka własnych interesów.Tylko co z tego? Jak uda mu się
        zbudować silny klub to jego popularność na tym zyska o co mu też pewnie
        chodzi.Nie wiem czym się kierowasł Cymanek,
        ale nie sądzę że miał w planach tylko same wykładanie kasy,bez zysku.Może się
        okazał za głupi przy całym szacunku do tego pana,żeby coś zarobić?
        "Gdyby tak naprawdę Schetynie zależało na uratowaniu Ślaska, to
        zaangażowałby sie w to kiedy zepsół był jeszcze w drugiej lidze i było co
        > ratowac".Po pierwsze rozmawiał wówczas o tym ale nic z tego nie
        wyszło(Schetyna nie jest tak niemądry jak Cymanek i wie że to biznes),po drugie
        nie miał obowiązku przejmować wtedy Śląska, to jego wyłączna wola, a po trzecie
        skąd miał wiedzieć ,że Śląsk wyląduje w 3 lidze skoro kibice nawet tego nie
        wiedzieli? A można też spytać dlaczego to Pilch nie pomógł WKS-owi wcześniej?
        Może on też będzie teraz z tego powodu tępiony?Powinniśmy dziękować Schetynie że
        załatwił sponsora, bo to chyba najlepszy dowód, że nie jest z nim tak zle...
        Chciałbym żeby wszyscy starali się popatrzeć na tą sprawę uczciwie czego tobie
        kopik życzę.
    • kibicwks Heeeeeeeej! Kibiceeeeeee! :) 23.02.05, 20:23
      Ja chciałem tylko skromnie zauważyć, że powinniśmy się cieszyć :)
      A my jak zwykle szukamy dziury w całym.
      Taka podła nasza natura?
      • Gość: VVV Re: Heeeeeeeej! Kibiceeeeeee! :) IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 23.02.05, 21:49
        tak jest kibicu powinnismy sie cieszyc ale z ta wielka radoscia jeszcze trzeba
        poczekac bo tak naprawde to jeszcze nic pewnego a na dodatek w sumie nie
        wiadomo jaki bedzie stosunek Pilcha do Śląska , jeszcze nie slyszalem zadnej
        jego wypowiedzi na temat klubu a b interesujace jest to jaki ma plan na
        przyszlosci i czy podziela zdanie wszystkich skupionych wokol Śląska o
        nietykalnosc nazwy, herbu i barw WKSu!
        • Gość: tom W obronie Schetyny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.02.05, 12:52
          Schetyna uratował Śląsk przed całkowitym upadkiem, a teraz załatwił naprawdę
          porzadnego sponsora. Jeśli ktoś nie potrafi tego docenić to świadczy to tylko o
          jego nieprzecietnej głupocie i chorej nienawiści do Schetyny podsycanej w
          obrzydliwy sposób przez Romka Z. Bo to właśnie ten człowiek robi więcej złego
          dla Śląska niż zrobił Cymanek(chociaż u Cymanka doceniam wkład własnego
          kapitału). Cała ta jego nagonka bardzo szkodzi wizerukowi klubu i może nawet
          prowadzić do niebezpiecznych podziałów wewnątrz społeczności Wrocławia. Zarzuca
          się Schetynie że wykorzystuje Ślask do własnych interesów, a co w takim razie
          robi Roman Z.? Pamieta ktoś ostatnie wybory? No właśnie... Dla mnie ten
          człowiek ma porostu "twardą głowę" co udowodnił ostatnio wyrażająć swój pogląd
          na temat zmiany nazwy Śląska - piłkarzy recznych. Rozumiem że w piłce nożnej
          wprowadzenie tytularnego sponsora byłoby nie do przyjecia ale noga to jednak
          bez porównania popularniejszy sport niż ręka i sponsorowi wystarczy że bedzie
          widoczny na koszulkach. Niestety takie są teraz realia, sponsor nie zainwestuje
          jak nie będzie miał z tego określonych profitów, ale widać dla niektórych jest
          to zbyć trudne do pojęcia. Chyba lepiej walczyć o mistrzostwo Polski z
          tyluarnym sponsorem niż bez niego klepać biede albo całkiem rozpieprzyć drużynę
          i wysłać zawodników na emigrację do Niemiec? Dla Romka Z. odpowiedź na to
          pytanie jest bardzo prosta, podobnie jak on sam.
          • Gość: kk Re: W obronie Schetyny IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.02.05, 10:21
            Tom, zgadzam sie z Toba w 100 procentach. Czepili sie tego Schetyny i wszystko
            przez niego. Że gdyby mu zalezało na nodze to by uratował zespół w 2 lidze - a,
            czy ludzie przy Slasku by mu pozwolili, jak teraz stwarzaja problemy. Że kosz
            rujnuje - a nie pamietaja, ze ze słabeko zespołu zrobił firme europejska. Czy
            na tym zarobił - mnie to nie interesuje. Slask jest uratowany! A niejaki Romazn
            Z. co zrobil takiego dla Slaska? Bo jezdzi na wyjzady z zespołem, bo robi
            prowadzi doping (beznadziejny zreszta) - wielkie mi zaslugi. A teraz debilni
            szalikowcy odwrocili sie od recznej. Widac ich wiernosc. Dla prawdziwego kibica
            koszykarze, nozni i reczni to zawsze bedzie jeden SLASK!
            • Gość: gg Re: W obronie Schetyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:22
              Gość portalu: kk napisał(a):

> Czepili sie tego Schetyny i wszystko
              Tak jak ty się czepiłeś Cymanka

> A niejaki Romazn Z. co zrobil takiego dla Slaska?
              Fakt nic nie zrobił oprócz tego że od ponad 30 lat jest z nim na dobre i na
              złe. Gdyby policzyć ile w ciągu tych lat wydał na bilety na Śląsk to Schetyna
              przy nim znaczy niewiele a ty to obszczany pikuś.

> A teraz debilni
              > szalikowcy odwrocili sie od recznej. Widac ich wiernosc.
              Sam jesteś debil

> szalikowcy odwrocili sie od recznej. Widac ich wiernosc. Dla prawdziwego
              > kibica koszykarze, nozni i reczni to zawsze bedzie jeden SLASK!
              Śnij dalej że Dajszman, PCS, IDEA, ZEPTER, Konsalnet (czy coś pominąłem?) to
              dalej Śląsk.
    • kibicwks Heeeeeeeej! Kibiceeeeeee! To znowu ja! :))) 25.02.05, 20:10
      Jak już ustaliliśmy że ten jest głupi a temten do niczego a ten trzeci to już
      całkiem dno to proszę szanownych kibiców o napisanie kto zasłużył na to aby
      rządzić w Śląsku? Znacie taką osobę która jest tego godna? Bo czytając Wasze
      wpisy wydaje mi się że takigo człowieka nie ma na całym świecie.

Wiem, wiem że ja się świetnie nadaję :))) ale niestety nie mam pieniędzy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka