Dodaj do ulubionych

A na chodnikach w centrum ....

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.02.05, 15:37
Stało się, nastała odwilż.
A z nia pojawiły się piekne kałuze błota pośniegowego na chodnikach. Zarządcy
domów raczej pamiętają o uporzadkowaniu chdników przed swoimi posesjami ale
co z Miastem? Mój dzisiejszy spacerek spod Arkad w strone poltegoru zakończył
sie na wysokosci swobodnej bowiem dalsza jego kontynuacja groziła totalnym
przemoczeniem butów i ewentualnym połamaniem nóg/rąk niepotrzebne skreslić.
Ehhh...
mdb
Obserwuj wątek
    • andrzej4001 Re: A na chodnikach w centrum .... 23.02.05, 15:49
      Mój spacerekj prze zSinekiewicza i wyszeńskiego skończył się zabłoseniem i
      przemoczeniem w 80%
    • Gość: ktos Re: A na chodnikach w centrum .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 16:51
      To prawda. Z moich obserwacji wynika, że chodniki przylegające do terenów pod
      zarządem miasta (np. park) nie są w ogóle utrzymywane w czasie zimy.
    • almac Re: A na chodnikach w centrum .... 24.02.05, 03:13
      Jest zima, Polska leży w klimacie umiarkowanym i trzeba się z tym liczyć, że na
      czasem pada śnieg i jest ślisko. A wszyscy chcieliby mieć chyba podgrzewane
      ulice i chodniki....
      • Gość: kotbehemot Re: A na chodnikach w centrum .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 15:56
        Nie, ale chcieliby, zeby ktos sprzątał ten snieg i błoto.

Np na mojej ulicy zrobiono tak sprytnie, ze snieg z chodnika odgarnięto (to juz
        cos!!) ale do rynsztoka, gdzie teraz jest metrowy wał sniegu, ulica stała sie
        nieprzekraczalna:/
    • Gość: ktos Re: A na chodnikach w centrum .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:53
      A na mojej ulicy dziś Straż Miejska wlepiała mandaty za śnieg na chodnikach. W
      sytuacji, gdy miasto prawie w ogóle nie odśnieża chodników przylegających do
      terenów pod swoim zarządem (np. parki) wydaje mi się to "trochę" denerwujące.
      P. S.
      Ja chodnik odśnieżyłem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka