Gość: lolo IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 07.03.05, 17:20 "bezgraniczną tolerancję do własnego ciała (...) zaspokajaniu apetytu na życie i seks" od kiedy feministki propaguja seksizm? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xitro [...] IP: *.wroclaw.mm.pl 07.03.05, 18:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abc Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.05, 19:11 Dlaczego feministki nie chcą zrównania wieku pracy kobiet do wieku mężczyzn, dlaczego nie protestują przeciw temu jak traktuje się mężów-ojców w sądach rodzinnych????? Te wszystkie feministki trzeba zebrać i wysłać np do Indii może wtedy zobaczą jak wygląda łamanie praw kobiet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietolerancyjny peedałki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 19:24 a potem w polsce az huczy ze wroclaw to najbardziej pedalskie miasto w kraju. Ii jakie potem mam kontrargumenty przez tych smieci?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowal6661 super IP: *.wwwcache.cam.ac.uk / *.wwwcache.cam.ac.uk 07.03.05, 19:29 O, ciesze sie ze Wroclaw jest uwazany za najbardziej tolerancyjne miasto w kraju. Moze sie przeniesz do jakiegos innego miasta? Chyba fajniej byloby bez ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abc Re: peedałki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.05, 22:05 o co chodzi z tym pedalskim miastem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietolerancyjny Re: peedałki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 22:53 chodzi o to ze wroclaw stal sie miastem wszelkich wynaturzen (zwanych imprezami kulturalnymi). tak kreuja media a takie "cos" tylko to poglebia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kowal6661 Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.wwwcache.cam.ac.uk / *.wwwcache.cam.ac.uk 07.03.05, 19:30 Bo przeciwko temu powinni protestowac mezczyzni. To chyba naturalne? Moze by ciebie gdzies wyslac (Madagaskar?)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietolerancyjny chyba nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 20:24 bo gdybym sie wyniosl i mnie podobni to miasto juz by sie zupelnie zdegradowalo. ktos musi miec kontrole co robi zboczona cholota bo wroclaw mialby takie notowania jak podczas expo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abc Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.05, 22:01 Nie chodzi mi o to, kto powinien protestować. Mężczyżni protestują przeciwko łamaniu ich praw, ale to nie jest temat atrakcyjny dla prasy chociażby dla GW. Coraz częsciej spotyka się sytuacje gdy mężczyzna umiera zanim weżmie do ręki pierwszą emeryturę, tego kobiety nie widzą, widzą tylko wyższe wynagrodzenie, może by tak zrównać wszystko, pensje, warunki pracy itp, a nie tylko to co najlepsze. Kowal6661 wytłumacz mi o co chodzi z tym Madagaskarem, bo nie mam pojęcia, może mnie oświecisz dlaczego akurat Madagaskar - swoją drogą bardzo urocze miejsce. Jeszcze jedno każdy potrafi krzyczeć co go boli tam gdzie wie, że nic mu się nie stanie? Dlaczego feministki nie walczą o swoje prawa w krajach gdzie prawa kobiet są łamane, np w Indiach lub krajach afrykańskich? Dlaczego tam nie ma feministek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowal Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.wwwcache.cam.ac.uk / *.wwwcache.cam.ac.uk 07.03.05, 23:00 > Nie chodzi mi o to, kto powinien protestować. Mężczyżni protestują > przeciwko łamaniu ich praw, ale to nie jest temat atrakcyjny dla prasy > chociażby dla GW. To kiedy protestowali i prasa ich zlekcewazyla? > Coraz częsciej spotyka się sytuacje gdy mężczyzna umiera zanim weżmie do > ręki > pierwszą emeryturę, tego kobiety nie widzą, widzą tylko wyższe > > wynagrodzenie, > może by tak zrównać wszystko, pensje, warunki pracy itp, a nie tylko to co > najlepsze. No, ale nie mozna tak naraz protestowac przeciwko wszystkiemu, bo sens protestowania sie rozmywa. I tak wydaje mi sie, ze przeciwko zbyt wielu rzeczom naraz te feministki protestowaly. Wydaje mi sie, ze jesli jest faktem (statystycznym) ze kobieta na tym samym stanowisku zarabia mniej niz mezczyzna, to protest kobiet jest jak najbardziej uzasadniony. Jakbym byl kobieta, to pewnie sam bym poszedl protestowac. > pojęcia, może mnie oświecisz dlaczego akurat Madagaskar Bo jest daleko. OK, przesadzilem. > Jeszcze jedno każdy potrafi krzyczeć co go boli tam gdzie wie, że nic mu > sie nie stanie? Bo ma do tego prawo i nie musi ryzykowac zyciem np. Taki urok krajow demokratycznych. > Dlaczego feministki nie walczą o swoje prawa w krajach gdzie prawa > kobiet są łamane, np w Indiach lub krajach afrykańskich? Dlaczego tam nie > ma feministek? Skad wiesz, ze nie walcza? Skad wiesz, ze tam nie ma feministek? Ja tam nie wiem. A jesli nie ma, to byc moze dlatego, ze prawa sa lamane? Wybacz, ale rozumowanie troche bez sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abc Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.05, 13:14 "Skad wiesz, ze nie walcza? Skad wiesz, ze tam nie ma feministek" Wiem bo byłem i widziałem. Jakby w takim państwie kobieta się zbyt mocno wychyliła to musiałaby się pożegnać z tym światem. W takich krajach nikt nie przejmuje się tym, że kobiety umierają w bardzo tajemniczych okolicznościach. Odpowiedz Link Zgłoś
kowal6661 Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" 08.03.05, 23:31 > Wiem bo byłem i widziałem. Jakby w takim państwie kobieta się zbyt mocno > wychyliła to musiałaby się pożegnać z tym światem. W takich krajach nikt nie > przejmuje się tym, że kobiety umierają w bardzo tajemniczych okolicznościach. A ostatnio chyba dostala nagrode Nobla jakas wychylajaca sie kobieta z jednego z tych krajow (nie pamietam dokladnie, cos o drzewach w Afryce)? Tak czy owak, co ma piernik do wiatraka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maro Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: 10.40.68.* 08.03.05, 14:49 Zgadzam się z Abc. Dlaczego tak nie krzyczą w sprawie wieku emerytalnego. Coś za coś. Zebrać i wysłać ale nie do Indii tylko na Kamczatkę. Mniejsze ryzyko, że wrócą. A tak swoją drogą - co to za słowo "manifa"?! Czy dziennikarka musi bezmyślnie powtarzać jakiś kretyński słowotwórczy bełkot za buntowniczymi pannami w dredach? Manifestacje się skończyły? Teraz będą MANIFY? Pytanie do autorek tekstu (może też zbuntowanych dwudziestolatek): Kto to jest Agniusza. Jak mam uznać wypowiedź za wiarygodną, jak nie znam nazwiska (ani nawet imienia) rozmówczyni. Cytowana feministka jest aż tak "oryginalna" (nic mi to pseudo nie mówi) czy nie podaje nazwiska bo to obciach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 16:40 Agniusza,to jedna ze świń(!!!)wg Karoliny Łagowskiej- dziennikarki GW. Kiedy ideologia postmodernistyczna usiłuje pozbawić godności osobowej czlowieka jej adwersarze sprowadzają byt ludzki do poziomu zwierząt.To obrzydliwe, gdy manipuluje się uczuciami wykorzystując niewinność młodych dziewcząt.Gdy patrzę na zdjęcie tej młodej,roześmianej dziewczyny ( GW Wroclaw-09.03.)żal mi jej. Dziewczyny - nie jesteście stadem, każda z was jest niepowtarzalnym bytem osobowym,jedynym jaki zaistniał na tym swiecie z chwilą waszych narodzin. To jedyny powód dla, którego godność nas wyróżnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIPER [...] IP: *.wroclaw.mm.pl 07.03.05, 19:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA [...] IP: *.wroclaw.mm.pl 07.03.05, 19:35 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LORD [...] IP: *.wroclaw.mm.pl 07.03.05, 19:37 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart219 Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.l3.c5.dsl.pol.co.uk 07.03.05, 20:08 co za slownictwo? wasz prymitywizm przekracza granice przyzwoitosci. co wam ci ludzie przeszkadzaja! musicie byc bardzo nieszczesliwi skoro grupka mlodych ludzi wywiera na was tak negatywne emocje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietolerancyjny Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 20:26 bo my drodzy barcie mamy juz dosc patrzenia na niudacznikow i wmawiania sobie ze to normalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowal Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.wwwcache.cam.ac.uk / *.wwwcache.cam.ac.uk 07.03.05, 20:39 >mamy juz dosc patrzenia na niudacznikow i wmawiania sobie ze to normalne A kto cie zmusza do patrzenia? A kto cie zmusza zebys cos sobie wmawial? Co to znaczy normalne? Masz dosyc? I co bys zrobil? Pozabijal, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nietolerancyjny hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 20:45 to tyto powiedziales albo raczej powiedzialas. A kto mnie zmusza? a po co sa takie manifestacje? dla was czy zeby sie pokazac? jak to tylko wasza gierka wewnetrzna to manifestujcie sobie w lesie jak was lesnik nie powystrzela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nevra Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 07.03.05, 20:31 Mam nadzieję, że was zasypie. Czytając wypowiedzi tych bab, zastanawiam się, ja tu byc normalną kobietą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RATIMI Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.wroclaw.mm.pl 07.03.05, 21:30 TE KOBIETY TRZEBA LECZYĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolga Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 21:40 dziwne że ekkstrementa tu nie ma jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zia Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.provider.pl / *.provider.pl 07.03.05, 23:09 bosze ale wy porąbani jesteście, az szkoda z wami gadać...nie macie pojęcia o czym piszecie. Taki abc np myśli, że kobiety nie chca zrównania wieku emerytalnego. A owszem chcą, także dlatego, żeby mężczyźni nie byli dyskryminowani i też mogli sobie troche odpocząc na emeryturze. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" 09.03.05, 08:58 Bosze, ale my jesteśmy porabami. Faktycznie. Celny argument. Tylko człowiek nienormalny może myśleć, że kobiety nie chcą pracować dłużej i z przyjemnością odejść na wcześniejszą nawet emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zia Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.provider.pl / *.provider.pl 09.03.05, 09:30 a nie pomyślałeś, że zrównanie wieku, to niekoniecznie podwyższanie go jednej płci? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" 09.03.05, 09:38 A więc zmniejszanie go innej. Dlaczego kobiety chcą decydować za mężczyzn? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zia Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.provider.pl / *.provider.pl 09.03.05, 18:29 najpierw marudzicie, że biedni mężczyźni nie dożywają do emerytury, a teraz ty jesteś przeciwko obniżeniu wieku emerytalnego, który ktoś kiedyś ustalił, a ty nawet nie zastanawiłeś się czy jest korzystny czy nie. Daj prawo innym do decydowania o sobie, ja nie chcę, żebys za mnie decydował do jakiego wieku mam pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" 07.03.05, 23:50 Narażę się moim męskim szowinistycznym ignoranctwem, ale kto to są queerowcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: 195.68.232.* 08.03.05, 10:05 To kiedy w koncu ta manifa - w środę czy dziś (czyli 7.03) ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward Drugi (szczera) deklaracja osobista przeciętnego geja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 12:28 Jestem młodym facetem orientacji homo, mam już swojego stałego partnera z którym współżyję. Protestuję przeciw homofobom, protestuję przeciw nietolerancji w naszym kraju (i w innych też), protestuję przeciw klerykofaszystom z Radyja Ma Ryja Ojca Dyktatora. Pójdę na marsz tolerancji, na demonstrację gejowską. Poprę żądania o równy status kobiet i mężczyzn, bo widzę, że kobiety rzeczywiście są w Polsce w wielu sferach życia dyskryminowane. ALE UWAGA: NIGDY nie poprę w żaden sposób żądań aborcjonistek i rozwydrzonych, zdziwaczałych feministek. NIGDY nie dołączę się do zmanierowanych gejów (tzw. ciot), którzy epatują swym hermafrodytyzmem. Jestem normalnym, zdrowym mężczyzną homo. Wszelkie teorie "queer", "gender" obchodzą mnie tyle, co zeszłoroczny śnieg. Obchodzi mnie za to tolerancja wobec zjawiska homoseksualizmu oraz jego akceptacja społeczna i prawna (legalizacja związków homo). Obawiam się, że rzuci się na mnie z jednej strony stado homofobów, a z drugiej - ci, co popierają przebierańców, aborcjonistki, "świnie" i to całe towarzystwo, które jest mi zupełnie obce. A jeśli jest mi ono obce, to z czym mam się utożsamiać jako stuprocentowy, zdeklarowany homoseksualista walczący o swoje prawa? Stoję w rozkroku, po obu stronach barykady... Proszę o poważne uwagi. Na "Manifę" nie pójdę, ale może będę wtedy szedł przez Świdnicką, to popatrzę sobie z boku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: (szczera) deklaracja osobista przeciętnego ge IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 08.03.05, 13:38 > NIGDY nie poprę w żaden sposób żądań aborcjonistek i rozwydrzonych, > zdziwaczałych feministek. > > NIGDY nie dołączę się do zmanierowanych gejów (tzw. ciot), którzy epatują swym > hermafrodytyzmem ---------- Szacuneczek ! Geje mi nie przeszkadzaja w niczym chyba,ze chca miec prawo do adopcji... kobiety feministki sa ok poki nie mowia o aborcji jako tylko o swoim ciele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciemny Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: 195.94.215.* 08.03.05, 13:40 kto to jest querer? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 08.03.05, 19:14 pojęcia bladego nie mam, jedyne co mi do głowy przychodzi to hiszpański czasownik : chcieć, kochać...może coś od tego? Ale głupia jestem Odpowiedz Link Zgłoś
kowal6661 Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" 08.03.05, 23:27 Queer znaczy po prostu "pedal" po angielsku, tzn. obrazliwie gej. A czemu tak sie sami nazywaja to nie wiem. Pewnie z przekory. Moze po angielsku brzmi ladniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotras Wroclaw to jedyne toleryncyjne miasto w Polsce! IP: 5.5.* / 80.58.41.* 08.03.05, 20:47 I oby tak na zawsze dostalo. Oszolomow nam tu potrzeba! Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi Wiadomo że zawsze chodzi o etaty 09.03.05, 07:36 ale skąd ta nagła szczerość? Wiadomo że równouprawnienie już dawno zostało wywalczone i obecnie trwa wojna o przywileje dla feministek (bo przecież nie dla przeciętnej kobiety) Pracę tak samo trudno znaleźć mężczyznom jak i kobietom więc o co wam chodzi? O etaty, czyli stanowiska bez pracy – pieniądze za nic. Pewnie najfajniejsze są w administracji państwowej – z założenia nie ma pracy, nie ma odpowiedzialności, i można się bezkarnie panoszyć, ale wam ciągle mało i chcecie też walczyć o posadki w firmach prywatnych (ale tu szef szowinistyczna męska świnia nie pozwala się szarogęsić i wymaga pracy). Drogie panie załóżcie własne firmy i róbcie co chcecie – wolno wam! (ale pewnie to wymaga trochę wiedzy, pracy, i ..... rezygnacji z przywilejów – i dla tego wolicie wtrącać się innym) Drogie feministki jesteście tak samo obłudne jak KK Odpowiedz Link Zgłoś