Dodaj do ulubionych

Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów"

IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 07.03.05, 17:20
"bezgraniczną tolerancję do własnego ciała (...) zaspokajaniu apetytu na
życie i seks"
od kiedy feministki propaguja seksizm?
Obserwuj wątek
    • Gość: xitro [...] IP: *.wroclaw.mm.pl 07.03.05, 18:54
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Abc Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.05, 19:11
      Dlaczego feministki nie chcą zrównania wieku pracy kobiet do wieku mężczyzn,
      dlaczego nie protestują przeciw temu jak traktuje się mężów-ojców w sądach
      rodzinnych????? Te wszystkie feministki trzeba zebrać i wysłać np do Indii może
      wtedy zobaczą jak wygląda łamanie praw kobiet.
      • Gość: nietolerancyjny peedałki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 19:24
        a potem w polsce az huczy ze wroclaw to najbardziej pedalskie miasto w kraju.
        Ii jakie potem mam kontrargumenty przez tych smieci?!
        • Gość: Kowal6661 super IP: *.wwwcache.cam.ac.uk / *.wwwcache.cam.ac.uk 07.03.05, 19:29
          O, ciesze sie ze Wroclaw jest uwazany za najbardziej tolerancyjne miasto w
          kraju. Moze sie przeniesz do jakiegos innego miasta? Chyba fajniej byloby bez
          ciebie.
        • Gość: Abc Re: peedałki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.05, 22:05
          o co chodzi z tym pedalskim miastem?
          • Gość: nietolerancyjny Re: peedałki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 22:53
            chodzi o to ze wroclaw stal sie miastem wszelkich wynaturzen (zwanych imprezami
            kulturalnymi). tak kreuja media a takie "cos" tylko to poglebia.
      • Gość: kowal6661 Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.wwwcache.cam.ac.uk / *.wwwcache.cam.ac.uk 07.03.05, 19:30
        Bo przeciwko temu powinni protestowac mezczyzni. To chyba naturalne? Moze by
        ciebie gdzies wyslac (Madagaskar?)?
        • Gość: nietolerancyjny chyba nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 20:24
          bo gdybym sie wyniosl i mnie podobni to miasto juz by sie zupelnie
          zdegradowalo. ktos musi miec kontrole co robi zboczona cholota bo wroclaw
          mialby takie notowania jak podczas expo
        • Gość: Abc Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.03.05, 22:01
          Nie chodzi mi o to, kto powinien protestować. Mężczyżni protestują przeciwko
          łamaniu ich praw, ale to nie jest temat atrakcyjny dla prasy chociażby dla GW.
          Coraz częsciej spotyka się sytuacje gdy mężczyzna umiera zanim weżmie do ręki
          pierwszą emeryturę, tego kobiety nie widzą, widzą tylko wyższe wynagrodzenie,
          może by tak zrównać wszystko, pensje, warunki pracy itp, a nie tylko to co
          najlepsze. Kowal6661 wytłumacz mi o co chodzi z tym Madagaskarem, bo nie mam
          pojęcia, może mnie oświecisz dlaczego akurat Madagaskar - swoją drogą bardzo
          urocze miejsce.
          Jeszcze jedno każdy potrafi krzyczeć co go boli tam gdzie wie, że nic mu się
          nie stanie? Dlaczego feministki nie walczą o swoje prawa w krajach gdzie prawa
          kobiet są łamane, np w Indiach lub krajach afrykańskich? Dlaczego tam nie ma
          feministek?
          • Gość: Kowal Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.wwwcache.cam.ac.uk / *.wwwcache.cam.ac.uk 07.03.05, 23:00
            > Nie chodzi mi o to, kto powinien protestować. Mężczyżni protestują
            > przeciwko łamaniu ich praw, ale to nie jest temat atrakcyjny dla prasy
            > chociażby dla GW.

To kiedy protestowali i prasa ich zlekcewazyla?

> Coraz częsciej spotyka się sytuacje gdy mężczyzna umiera zanim weżmie do > ręki
            > pierwszą emeryturę, tego kobiety nie widzą, widzą tylko wyższe >
            > wynagrodzenie,
            > może by tak zrównać wszystko, pensje, warunki pracy itp, a nie tylko to co
            > najlepsze.

No, ale nie mozna tak naraz protestowac przeciwko wszystkiemu, bo sens
            protestowania sie rozmywa. I tak wydaje mi sie, ze przeciwko zbyt wielu rzeczom
            naraz te feministki protestowaly. Wydaje mi sie, ze jesli jest faktem
            (statystycznym) ze kobieta na tym samym stanowisku zarabia mniej niz mezczyzna,
            to protest kobiet jest jak najbardziej uzasadniony. Jakbym byl kobieta, to
            pewnie sam bym poszedl protestowac.

> pojęcia, może mnie oświecisz dlaczego akurat Madagaskar

Bo jest daleko. OK, przesadzilem.

> Jeszcze jedno każdy potrafi krzyczeć co go boli tam gdzie wie, że nic mu
            > sie nie stanie?

Bo ma do tego prawo i nie musi ryzykowac zyciem np. Taki urok krajow
            demokratycznych.

> Dlaczego feministki nie walczą o swoje prawa w krajach gdzie prawa
            > kobiet są łamane, np w Indiach lub krajach afrykańskich? Dlaczego tam nie
            > ma feministek?

Skad wiesz, ze nie walcza? Skad wiesz, ze tam nie ma feministek? Ja tam nie
            wiem. A jesli nie ma, to byc moze dlatego, ze prawa sa lamane?
            Wybacz, ale rozumowanie troche bez sensu
            • Gość: Abc Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.05, 13:14
              "Skad wiesz, ze nie walcza? Skad wiesz, ze tam nie ma feministek"
              Wiem bo byłem i widziałem. Jakby w takim państwie kobieta się zbyt mocno
              wychyliła to musiałaby się pożegnać z tym światem. W takich krajach nikt nie
              przejmuje się tym, że kobiety umierają w bardzo tajemniczych okolicznościach.
              • kowal6661 Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" 08.03.05, 23:31
                > Wiem bo byłem i widziałem. Jakby w takim państwie kobieta się zbyt mocno
                > wychyliła to musiałaby się pożegnać z tym światem. W takich krajach nikt nie
                > przejmuje się tym, że kobiety umierają w bardzo tajemniczych okolicznościach.

A ostatnio chyba dostala nagrode Nobla jakas wychylajaca sie kobieta z jednego
                z tych krajow (nie pamietam dokladnie, cos o drzewach w Afryce)?
                Tak czy owak, co ma piernik do wiatraka
      • Gość: Maro Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: 10.40.68.* 08.03.05, 14:49
        Zgadzam się z Abc. Dlaczego tak nie krzyczą w sprawie wieku emerytalnego. Coś
        za coś. Zebrać i wysłać ale nie do Indii tylko na Kamczatkę. Mniejsze ryzyko,
        że wrócą. A tak swoją drogą - co to za słowo "manifa"?! Czy dziennikarka musi
        bezmyślnie powtarzać jakiś kretyński słowotwórczy bełkot za buntowniczymi
        pannami w dredach? Manifestacje się skończyły? Teraz będą MANIFY? Pytanie do
        autorek tekstu (może też zbuntowanych dwudziestolatek): Kto to jest Agniusza.
        Jak mam uznać wypowiedź za wiarygodną, jak nie znam nazwiska (ani nawet
        imienia) rozmówczyni. Cytowana feministka jest aż tak "oryginalna" (nic mi to
        pseudo nie mówi) czy nie podaje nazwiska bo to obciach?
        • Gość: Barbara Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 16:40
          Agniusza,to jedna ze świń(!!!)wg Karoliny Łagowskiej- dziennikarki GW. Kiedy
          ideologia postmodernistyczna usiłuje pozbawić godności osobowej czlowieka jej
          adwersarze sprowadzają byt ludzki do poziomu zwierząt.To obrzydliwe, gdy
          manipuluje się uczuciami wykorzystując niewinność młodych dziewcząt.Gdy patrzę
          na zdjęcie tej młodej,roześmianej dziewczyny ( GW Wroclaw-09.03.)żal mi jej.
          Dziewczyny - nie jesteście stadem, każda z was jest niepowtarzalnym bytem
          osobowym,jedynym jaki zaistniał na tym swiecie z chwilą waszych narodzin. To
          jedyny powód dla, którego godność nas wyróżnia.
    • Gość: VIPER [...] IP: *.wroclaw.mm.pl 07.03.05, 19:33
    • Gość: AGA [...] IP: *.wroclaw.mm.pl 07.03.05, 19:35
    • Gość: LORD [...] IP: *.wroclaw.mm.pl 07.03.05, 19:37
      • Gość: bart219 Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.l3.c5.dsl.pol.co.uk 07.03.05, 20:08
        co za slownictwo? wasz prymitywizm przekracza granice przyzwoitosci. co wam ci
        ludzie przeszkadzaja! musicie byc bardzo nieszczesliwi skoro grupka mlodych
        ludzi wywiera na was tak negatywne emocje!
        • Gość: nietolerancyjny Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 20:26
          bo my drodzy barcie mamy juz dosc patrzenia na niudacznikow i wmawiania sobie
          ze to normalne
          • Gość: Kowal Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.wwwcache.cam.ac.uk / *.wwwcache.cam.ac.uk 07.03.05, 20:39
            >mamy juz dosc patrzenia na niudacznikow i wmawiania sobie ze to normalne

A kto cie zmusza do patrzenia? A kto cie zmusza zebys cos sobie wmawial? Co to
            znaczy normalne? Masz dosyc? I co bys zrobil? Pozabijal, nie?
            • Gość: nietolerancyjny hehe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 20:45
              to tyto powiedziales albo raczej powiedzialas. A kto mnie zmusza? a po co sa
              takie manifestacje? dla was czy zeby sie pokazac? jak to tylko wasza gierka
              wewnetrzna to manifestujcie sobie w lesie jak was lesnik nie powystrzela
    • Gość: nevra Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 07.03.05, 20:31
      Mam nadzieję, że was zasypie. Czytając wypowiedzi tych bab, zastanawiam się, ja
      tu byc normalną kobietą.
    • Gość: RATIMI Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.wroclaw.mm.pl 07.03.05, 21:30
      TE KOBIETY TRZEBA
      LECZYĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      !!!!!!!!
      • Gość: lolga Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 21:40
        dziwne że ekkstrementa tu nie ma jeszcze
        • Gość: zia Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.provider.pl / *.provider.pl 07.03.05, 23:09
          bosze ale wy porąbani jesteście, az szkoda z wami gadać...nie macie pojęcia o
          czym piszecie. Taki abc np myśli, że kobiety nie chca zrównania wieku
          emerytalnego. A owszem chcą, także dlatego, żeby mężczyźni nie byli
          dyskryminowani i też mogli sobie troche odpocząc na emeryturze.
          • mr_pope Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" 09.03.05, 08:58
            Bosze, ale my jesteśmy porabami. Faktycznie. Celny argument. Tylko człowiek
            nienormalny może myśleć, że kobiety nie chcą pracować dłużej i z przyjemnością
            odejść na wcześniejszą nawet emeryturę.
            • Gość: zia Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.provider.pl / *.provider.pl 09.03.05, 09:30
              a nie pomyślałeś, że zrównanie wieku, to niekoniecznie podwyższanie go jednej
              płci?
              • mr_pope Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" 09.03.05, 09:38
                A więc zmniejszanie go innej. Dlaczego kobiety chcą decydować za mężczyzn?
                • Gość: zia Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.provider.pl / *.provider.pl 09.03.05, 18:29
                  najpierw marudzicie, że biedni mężczyźni nie dożywają do emerytury, a teraz ty
                  jesteś przeciwko obniżeniu wieku emerytalnego, który ktoś kiedyś ustalił, a ty
                  nawet nie zastanawiłeś się czy jest korzystny czy nie. Daj prawo innym do
                  decydowania o sobie, ja nie chcę, żebys za mnie decydował do jakiego wieku mam
                  pracować.
    • tomek854 Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" 07.03.05, 23:50
      Narażę się moim męskim szowinistycznym ignoranctwem, ale kto to są queerowcy?
    • Gość: ka Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: 195.68.232.* 08.03.05, 10:05
      To kiedy w koncu ta manifa - w środę czy dziś (czyli 7.03) ????
    • Gość: Edward Drugi (szczera) deklaracja osobista przeciętnego geja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.05, 12:28
      Jestem młodym facetem orientacji homo, mam już swojego stałego partnera z
      którym współżyję. Protestuję przeciw homofobom, protestuję przeciw
      nietolerancji w naszym kraju (i w innych też), protestuję przeciw
      klerykofaszystom z Radyja Ma Ryja Ojca Dyktatora.

Pójdę na marsz tolerancji, na demonstrację gejowską. Poprę żądania o równy
      status kobiet i mężczyzn, bo widzę, że kobiety rzeczywiście są w Polsce w wielu
      sferach życia dyskryminowane.

ALE UWAGA:
      NIGDY nie poprę w żaden sposób żądań aborcjonistek i rozwydrzonych,
      zdziwaczałych feministek.

NIGDY nie dołączę się do zmanierowanych gejów (tzw. ciot), którzy epatują swym
      hermafrodytyzmem.

Jestem normalnym, zdrowym mężczyzną homo. Wszelkie teorie "queer", "gender"
      obchodzą mnie tyle, co zeszłoroczny śnieg. Obchodzi mnie za to tolerancja wobec
      zjawiska homoseksualizmu oraz jego akceptacja społeczna i prawna (legalizacja
      związków homo).
      Obawiam się, że rzuci się na mnie z jednej strony stado homofobów, a z drugiej -
      ci, co popierają przebierańców, aborcjonistki, "świnie" i to całe towarzystwo,
      które jest mi zupełnie obce. A jeśli jest mi ono obce, to z czym mam się
      utożsamiać jako stuprocentowy, zdeklarowany homoseksualista walczący o swoje
      prawa? Stoję w rozkroku, po obu stronach barykady...

Proszę o poważne uwagi. Na "Manifę" nie pójdę, ale może będę wtedy szedł przez
      Świdnicką, to popatrzę sobie z boku...
      • Gość: lolo Re: (szczera) deklaracja osobista przeciętnego ge IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 08.03.05, 13:38
        > NIGDY nie poprę w żaden sposób żądań aborcjonistek i rozwydrzonych,
        > zdziwaczałych feministek.
        >
        > NIGDY nie dołączę się do zmanierowanych gejów (tzw. ciot), którzy epatują
        swym
        > hermafrodytyzmem
        ----------

Szacuneczek !
        Geje mi nie przeszkadzaja w niczym chyba,ze chca miec prawo do adopcji...
        kobiety feministki sa ok poki nie mowia o aborcji jako tylko o swoim ciele...
    • Gość: ciemny Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: 195.94.215.* 08.03.05, 13:40
      kto to jest querer?
      • Gość: zzz Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 08.03.05, 19:14
        pojęcia bladego nie mam, jedyne co mi do głowy przychodzi to hiszpański
        czasownik : chcieć, kochać...może coś od tego? Ale głupia jestem
      • kowal6661 Re: Manifa we Wrocławiu "Etaty zamiast kwiatów" 08.03.05, 23:27
        Queer znaczy po prostu "pedal" po angielsku, tzn. obrazliwie gej. A czemu tak
        sie sami nazywaja to nie wiem. Pewnie z przekory. Moze po angielsku brzmi
        ladniej.
    • Gość: piotras Wroclaw to jedyne toleryncyjne miasto w Polsce! IP: 5.5.* / 80.58.41.* 08.03.05, 20:47
      I oby tak na zawsze dostalo. Oszolomow nam tu potrzeba!
    • truten.zenobi Wiadomo że zawsze chodzi o etaty 09.03.05, 07:36
      ale skąd ta nagła szczerość? Wiadomo że równouprawnienie już dawno zostało
      wywalczone i obecnie trwa wojna o przywileje dla feministek (bo przecież nie
      dla przeciętnej kobiety)
      Pracę tak samo trudno znaleźć mężczyznom jak i kobietom więc o co wam chodzi?
      O etaty, czyli stanowiska bez pracy – pieniądze za nic.
      Pewnie najfajniejsze są w administracji państwowej – z założenia nie ma pracy,
      nie ma odpowiedzialności, i można się bezkarnie panoszyć, ale wam ciągle mało i
      chcecie też walczyć o posadki w firmach prywatnych (ale tu szef szowinistyczna
      męska świnia nie pozwala się szarogęsić i wymaga pracy).

Drogie panie załóżcie własne firmy i róbcie co chcecie – wolno wam! (ale pewnie
      to wymaga trochę wiedzy, pracy, i ..... rezygnacji z przywilejów – i dla tego
      wolicie wtrącać się innym)

Drogie feministki jesteście tak samo obłudne jak KK
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka