Dodaj do ulubionych

studenci z politechniki sa nieco tepawi...

IP: *.devs.futuro.pl 13.03.05, 16:59
Witam ponownie.

Tak, tak - to ja, ta bezczelna dziewucha, ktora szuka faceta przez forum. Ale
tym razem nie o tym...
Z moich obserwacji (nie tylko internetowych) wynika, ze panowie z
politechniki, nieco ustepuja umiejetnoscia swobodnego rozumowania kolegom
chocby z uniwersytetu. Nie wspomne nawet o elemonetarnym braku kultury, ktory
tez doskwiera wiekszosci studentom tzw. Polibudy.
Co o tym sadzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: wro23 Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.05, 17:07
      mam to szczescie być po uniwerku,
      a jedyne co mi sie nasuwa po tym jak widze twoje teksty
      to twoje żałosne nadzwyczaj wyrosłe ego.
      • Gość: Magda Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.devs.futuro.pl 13.03.05, 17:16
        co ma moje ego wspolnego ze studentami politechniki? Trzymajmy sie watku. A
        nie: ,,o, jest ta wariatka z ASP, zaraz cos jej napisze, zeby jej dowalic".
        • Gość: student obserwator A STUDENTKI Z POLITECHNIKI SĄ NAJBRZYDSZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 10:06
          Jest w nich najmniej seksu i są mało pociągające. Tak wynika z moich
          doświadczeń. Odnoszę wrażenie że mniej o siebie dbają a powinny się starać
          mając na swojej uczelni tylu facetów. Jak przechodzę obok uniwersytetu to aż
          miło popatrzeć a obok politechniki to wieczna oziębłość i chłód. Nawet na
          wiosnę.

Dziewczyny z politechniki weźcie się w garść!
          • Gość: Studentka UW Re: A STUDENTKI Z POLITECHNIKI SĄ NAJBRZYDSZE IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.05, 17:48
            Ja jestem z UW i chciałam zapytać koło którego z instytutów tak przyjemnie się
            przechodzi, bo jako studentka ochrony środowiska biegam po wszystkich
            instytutach i jakoś nie zauważyłam takich kąsków.
            • Gość: student obserwator Re: A STUDENTKI Z POLITECHNIKI SĄ NAJBRZYDSZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 08:29
              Mi się podoba np koło wydziału Prawa i Administracji. Biorąc pod uwagę, że
              jesteś studentką a nie studentem to faktycznie mogłaś na coś nie zwrócić
              uwagi :)
              • Gość: studentka inform. Re: A STUDENTKI Z POLITECHNIKI SĄ NAJBRZYDSZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 13:08
                a Ty jak wygladasz? czy Ty rowniez nie jestes aby brzydki?
          • Gość: emil Re: A STUDENTKI Z POLITECHNIKI SĄ NAJBRZYDSZE IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 23.03.05, 14:18
            Gość portalu: student obserwator napisał(a):

> Jest w nich najmniej seksu i są mało pociągające. Tak wynika z moich
            > doświadczeń. Odnoszę wrażenie że mniej o siebie dbają a powinny się starać
            > mając na swojej uczelni tylu facetów. Jak przechodzę obok uniwersytetu to aż
            > miło popatrzeć a obok politechniki to wieczna oziębłość i chłód. Nawet na
            > wiosnę.
            >
            > Dziewczyny z politechniki weźcie się w garść!

Ale przynajmniej nie biją koleżanek i nie wszczynają awantur w akademikach :)))
            • Gość: mk Re: A STUDENTKI Z POLITECHNIKI SĄ NAJBRZYDSZE IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 25.03.05, 12:04
              <brawo> w koniu ktos cos madrego powiedzial (i to jeszcze koles z polibudy) to
              tylko obala twierdzenie taj....dziwnej pani.
              Tez w tym roku startuje na politechnike, wiec...
              POLI GORA!!!
              • Gość: mk Re: A STUDENTKI Z POLITECHNIKI SĄ NAJBRZYDSZE IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 25.03.05, 12:06
                hmm..to znowu ja. Sorry, nie pod ta wypowiedzia skomentowalam. mialam na mysli
                wypowiedz "SETH". a to co ty mowisz jest poprostu zalosne...
      • Gość: SETH Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.saint / 195.117.38.* 17.03.05, 14:33
        Kobieto, skoro twierdzisz ze studenci PWR sa nieco tepawi to powiedz mi kim Ty
        jestes? Zakompleksiona artystka, ktora tak naprawde szuka tylko lub az kontaktu
        z ludzmi w sieci. Bo jak tlumaczyc Twoje posty? Prawdopodobnie w realu z nikim
        nie jestes w stanie nawiazac kontaktu, stad tez Twoja samotnosc i
        samouwielbienie:). Dlatego tez robisz to co robisz szukajac prowokacyjnych
        tematow co za tym idzie kontaktu z ludzmi tutaj na forum.
        pozdr
        student PWR
    • Gość: Aniulka Swędzi Cię? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 17:22
      Pobaw się łechtaczką to Ci ustąpi.
    • Gość: Jacek Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 13.03.05, 17:32
      Tępawi to mało powidziane. Większość z nich to zwykłe bydło nie potrafiące się
      zachować wśród ludzi. Myślałem że tylko ja jestem do nich uprzedzony ale jak
      widać nie tylko ja. Coś musi w tym być.
      • Gość: Student Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 17:38
        Ostatnio widziałem jak jednemu studentowi z politechniki wisiała koza z nosa a
        następnie wziął ją i zjadł. Jechałem 0 - wką. Na natepnym przystanku za
        grunwaldem wsiadli studenci wysrola (AR) i okazało się ze ta koza była ich.
        • Gość: Jonasz Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.devs.futuro.pl 13.03.05, 17:41
          taaak.... studenci politechniki nie posiadaja zbyt lotnych umyslow. Nie wszycy
          sa tacy, ale hm... wiekszosc juz chyba tak. Mam kilku znajmoych z polibudy i
          staram sie z nimi nie spotykac w knajpach, bo wstyd.
          • Gość: Student Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 17:44
            Mam kilku znajomych podpisujacych sie na forum imieniem Jonasz i tez sie z nimi
            nie spotykam publicznie bo to introwertyczne dzikusy.
          • wer0nka Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 15.03.05, 17:06
            Może i są tępawi, ale TYLKO ci z pierwszego roku....

Naprzyjmuja ich tam tyle, bo nie ma egzaminow, ale za chwilke wywalaja.
            No i zostaja sami inteligentni lub/i sprytni (ale to juz nie tępaki), bo to nie
            lada osiągnięcie zrobić dyplom np na mechanicznym.
            a że chłopaki nie zawsze potrafią sie zachować, to wszędzie, po prostu na
            uniwerku studiuje inny typ ludzików -humanistów.
            • Gość: Magda Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 13:02
              Myslisz sie, na uniwerku jest np WFiA i tam raczej nie ma humanistów a jednak
              maja tam ludzie klase(poza stonka z 1 semestry :P). A co do studentów polibudy
              to u nich jest taka przekrojówka w zależności od wydziału ale i tak 99% z nich
              to beznadziejni ludzie ktorzy nie chce nic z tym zrobic i tylko sie dziwia ze
              nie maja fajnych dziewczyn:)
          • zohra Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 16.03.05, 15:13
            hehe codzien wracam do domku przejeżdzajc obok Politechniki i rowniez
            stwierdzam ogolny brak przysłowiowego "smakuludzi tam uczęszczających -
            dziewczyny jak by wogóle o siebie nie dbały a chlopcy przypominajami jakis
            flejtuchów oczywiscie nie generalizuje, ale zadkościa jest ujrzenie chłopaka
            czysciutkiego i wygladającego interesująco..hmm nie wiem z jakiego powodu takie
            rzeczy dostrzegamy...nie ma to jak Uniwerek ..:>
            • Gość: kasia Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.05, 18:56
              Buhahahahah...:)Ja nie miałam nigdy nic do ludzi, odnosząc się do faktu na
              jakiej są uczelni, ale teraz chyba po waszych durnych komentarzach się wypowiem.
              A więc!Wiecie jaka jest różnica miedzy studentami Politechniki a innych uczelni?
              Moze i na Polibude dostaniesz się bez egzaminów ale to nic w porównaniu z tym
              ile sie namęczysz zeby na niej zostac.W przeciwienstwie do wszystkich innych
              studentów tego miasta, ktorzy najpierw wielce sie szczyca bo się dostali na
              studia, a potem przez 5 lat opierniczaja się.
              Nie wiem jak mozecie to powiązać z faktem kultury studentów Politechniki, ale to
              już najlepszy dowód na to żę niczego przyzwoitego was na studiach nie nauczyli.
              :)
              • Gość: student UJ Estetyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.05, 18:35
                Herbert pisał o kwestii smaku... cóz:studenci polibudy nie maja zwyczaju
                obcować z kulturą inną niż masowa, są pozbawieni gustu i strasznie nudni. To
                oczywiście generalizacje, bo na przykład studenci Uniwersytetu są
                przemądrzeli, "rozmemłani" (niby facet, a nigdy nie miał w rękach śrubokrętu),
                uprawiają pustosłowie etc. Z kolei na ASP to same pedały (tak jak na Polibudzie
                wszystkie dziewczyny to krowy).
                Różnie bywa i tyle!
                PS Sam staram się nie obcować z "politechnicznymi"- kwestia smaku ;-)
            • Gość: Gosc Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 17.03.05, 15:51
              Nie od dzisiaj wiadomo, że humanista = ćwierćinteligent.
              No a materiał dowodowy widac w wątku powyżej.

• Gość: gość Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.05, 00:16
              Ja sobie wypraszam! jestem studentka PWr i dbam o siebie! A co do chłopców to
              proszę nie generalizować!!każdy ma swoje potrzeby, niekoniecznie zgodne z
              oczekiwaniami innych ale to jest indywidualna sprawa kazdego człowieka.Nie
              wydaje mi się żeby to był powód do tego by kogoś osądzać...Pozdro
            • Gość: student Plitechnik Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 12:20
              pewnie z takiego powodu ze w ogóle piszesz razem , a powinno się osobno.
              Proponuje najpierw zrobić porządek we własnej pisowni - a ponoć z Uniwerku - a
              pózniej wytykać błędy innym - hehehehe Dziękuję :)
              ................żałosne
              • matmichal Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 26.03.05, 12:39
                dlaczego uniwerku???
              • Gość: :)))) Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 12:44
                pisze jak mi się podoba-twój ograniczony umysł nie potrafi tego zrozumieć!!!
    • Gość: Studentka Politech [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 17:47
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: m Jaka jest różnica miedzy............ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 17:54
      psycholog zadaje pytanie kobiecie:

Jaka jest różnica miedzy studentem uniwesytetu, studentem politechniki a
      tramwajem?

- między sudentami nie ma żadnej różnicy, a pod tramwajem jeszcze nie
      leżałam.....

długo juz szukasz tego swojego faceta?
      zaginął? czy szukasz nowego?

hmm
      poradze Ci coś
      umów się z wszystkimi w tym samym miejscu i o tej samej porze np. pod pocztą o
      20 we wtorek- -oczywiście ich nie wtajemniczaj

stań sobie obok i popatrz

będzie szybciej i bedziesz miała wybór(zamiast tracić czas na randki z nudnymi,
      albo popapranymi emocjonalnie)

pozdrawiam

• Gość: Bernard Re: Jaka jest różnica miedzy............ IP: *.uni.wroc.pl 16.03.05, 09:07
        (...)
        > stań sobie obok i popatrz
        >
        > będzie szybciej i bedziesz miała wybór(zamiast tracić czas na randki z nudnymi,
        >
        > albo popapranymi emocjonalnie)

Tylko, że wybór dotyczyłby raczej wyglądu. Należysz więc do tej grupy osób dla
        których tylko osobowość się liczy, ale tylko ta składowa osobowości którą można
        z samego wyglądu wywnioskować. Tylko spojrzeć i od razu widać, że ktoś jest
        nudny lub emocjonalnie popaprany.
    • Gość: Pwr Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 17:54
      Jako student PWr muszę się z tobą zgodzić - moi koledzy są naprawdę burakami.
      • Gość: SUDENTKA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 17:57
    • Gość: Magda Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.devs.futuro.pl 13.03.05, 17:58
      dlaczego na mnie tak naskakujecie? co wam zrobilam?
      Trzymajmy sie watku.. Chyba jest ciekawy?
      • Gość: STUDENTKA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 18:00
      • Gość: Łysy absolwent PWR Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 23.03.05, 14:45
        Nie tyle ciekawy co prowokacyjny... a dlaczego poruszasz takie wątki ? Ile Ty
        masz lat żeby oceniać sporą rzeszę ludzi, co studiują lub będą studiować, chyba
        na ASP za dużo czasu jest i taklie ciekawe pomysły do głowy przychodzą.
        Osobiście jeśli chodzi o błyskotliwość to studenci Polibudy całkiem nieźle
        wypadają na tle innych uczelni, również Twojej.

Pozdrawiam ozięble :)
    • tomek854 Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 13.03.05, 18:05
      O tak. Ci z politechniki to buraki. Ci z uniwerku juz są oczko lepsi, ale i tak najfajniejsi są Ci z ASP. Nie macie jakiegoś forum ASP? Znajdziesz sobie fajnego chłopaka i będzie super :)
      • Gość: STUDENTKA [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 18:08
      • Gość: Magda Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.devs.futuro.pl 13.03.05, 18:10
        niestety nie mamy :) nie kpij z tego watku. Nie twierdze, ze na ASP nie ma
        burakow. Sa na wszystkich uczelniach. Ale najwiecej jest ich na Politechnice
        Wroclawskiej. Powtarzam - wiekszosc studentow PWr, ktorych znam, to ludzie
        niebyt lotni na umysle :)
        • Gość: Studentka Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 18:13
          Dobrze ze nie znasz tych z AR.
        • Gość: WYKRZYKNIK Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 22:02
          A Ty jak bardzo 'lotna' jesteś skoro nie zajarzyłaś jeszcze, że STUDENTKA i jej
          hardcory to tak naprawdę jakiś Student (zapewne PWR, bo z lekka zboczony :)),
          który po prostu robi Cię w jajo ;) Więcej luzu!
        • Gość: misiek Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 01:03
          A skąd wiesz, robiłaś statystki?
    • Gość: Studentka Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 18:15
      A moim zdaniem faceci z UWr sa przeintelektualizowani i ciotowaci. Ale to tylko
      moja opinia.
      • Gość: Magda Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.devs.futuro.pl 13.03.05, 18:31
        czy wg. Ciebie ,,ciotowaty" jest taki facet, ktory umie sie zachowac, wie kto
        to Rozewicz i potrafi swobodnie i ladnie mowic?
        • Gość: Studentka Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 18:34
          To niskie wymagania masz bo 99% ludzi w tym miescie jest takich.
          • Gość: Dziwne dni Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 18:38
            99%? U mnie na polibudzie nie wie tego nikt.
            • Gość: Bernard Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.uni.wroc.pl 16.03.05, 09:38
              A co to za twór ta Twoja polibuda? Bo na pewno nie Politechnika Wrocławska.
            • Gość: kasia Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 17:01
              al;e pomysl... przecietna osoba z uniwerku (oprocz studentow matematyki,
              fizyki, astronomii, chemii, ewentualnie tych sciszlejszych kierunkow) zapewnie
              nie wie co to całka...
        • tomek854 Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 13.03.05, 19:21
          dlaczego zeby nie byc ciota trzeba wiedziec kto to jest rozewicz ( ja wiem! ) a nie trzeba umiec calkowac na przyklad? :)
        • Gość: GaiusHelenaMohiam Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 16:51
          Witam
          Tak wyszlo, ze studiuje na PWr, na elektronice w dodatku. I poniekad przyznac Ci
          racje. Tzn wprawdzie nie znam zbyt wielu osob az tak dobrze, ale zeby sie o tym
          przekonac wystarczy pojsc na dowolny wyklad. Jezeli czlowiek w wieku dwudziestu
          paru lat robi bydlo na wykladzie, to rzeczywiscie nie ma co sie zbyt wiele
          spodziewac po nim. A niestety to jest smutna rzeczywistosc.
          • Gość: Łysy absolwent PWR Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 23.03.05, 14:51
            Takie prawo studenta, a szczególnie elektroniki :) Sam kończyłem ten wydział,
            na wyższych latach, jeśli tam zajdziesz, nie ma robienia bydła :)

Pozdrawiam kolegę :)
    • Gość: Studentka Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 18:35
      To poszukaj sobie faceta w kółku poetyckim, albo w seminarium.
      • Gość: Wariatka Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 18:39
        Ale z was kompleksy wychodzą, to straszne - myślicie że tylko
        dupą trzeba dobrze ruszać?
        • Gość: Studentka Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 18:40
          Wiekszośc dziewczyn umie tylko to. Ale nie Magda. Ona jest inna. Lubi podróże
          intelektualne. Jej wagina nie przesłania wrażliwego i spragnionego umysłu.
      • Gość: Magda nachodza mnie straszne wnioski IP: *.devs.futuro.pl 13.03.05, 18:41
        a sa one takie, ze studenci i studentki PWr w zdecydowanej wiekszosci to jakies
        przyglupy, zakompleksiency i przede wszystkim - prostaki.
        • Gość: Student PWr Re: nachodza mnie straszne wnioski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 18:43
          Co w tym strasznego? Zwykła prawda.
        • Gość: Prostaczka Re: nachodza mnie straszne wnioski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 18:44
          Alaz tak Magdo! Na reszcie ! Witaj wśród lepszych. Ciesze się ze przejzałaś na
          oczy i odetniesz się od tego motłochu. Koniec kontaktu z męzczyznami.
          • Gość: Magda Re: nachodza mnie straszne wnioski IP: *.devs.futuro.pl 13.03.05, 19:01
            jestes jakas dziwna. Nie odcinam sie od mezczyzn. Teraz bede baaaardzo uwazala
            na facetow z PWr.
            • 2pier Re: nachodza mnie straszne wnioski 13.03.05, 23:24
              Oni za to nie beda zwracac uwagi na Ciebie najwidocznie tak jak dotychczas
            • kitix Re: nachodza mnie straszne wnioski 15.03.05, 22:40

Gość portalu: Magda napisał(a):

> jestes jakas dziwna. Nie odcinam sie od mezczyzn. Teraz bede baaaardzo uwazala
              > na facetow z PWr.

heheh 'jestes jakas dziwna' to czolowy tekst prostaczkow z mala wyobraznia:D
              Jeszcze napisz 'zal mi ciebie'. Na asp to nie jestes, tam ksztaltuja wyobraznie
              i zmysl obserwacji. Nie wyobrazam sobie AZ tak ograniczonej artystki. Ludzie
              maja niezly ubaw dzieki tobie, o przetrollu trolli;> Jak skonczysz gimnazjum to
              wroc na forum i przeczytaj, jaka kiedys bylas naiwna i waskohoryzontalna:D

I uwazaj, zeby nie naszedl cie w nocy GAZAZEL, bo to dopiero bedzie straszne;DDDD
        • Gość: Studencik Re: nachodza mnie straszne wnioski IP: *.t15.ds.pwr.wroc.pl 15.03.05, 08:28
          Jak sie dalas przeleciec lub wykorzystac komus z pwr i teraz jestes zla na caly
          swiat to masz :) a z uniwerku to sa buraki, wystarczy popatrzec co wam ze
          stypendiami porobili :P
        • Gość: Łysy absolwent PWR Re: nachodza mnie straszne wnioski IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 23.03.05, 14:38
          Ja jednak jestem święcie przekonany, że to jakiś student zbiera materiały do
          pracy, przecież ta bufonada jest aż niesamowita :) Nie sądzę, żeby ktoś
          normalny i działający z pobudek takich jak sam przytacza pisał takie rzeczy :)
          Po rozum do głowy ludzie, nie karmić trola !!!

Pozdrawiam innych buraków i flejtuchów z PWR :)))
        • Gość: wieczny student Re: nachodza mnie straszne wnioski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 23:23
          powiem tylko tyle: prostak prostakowi wypowie!!! ocen to sama, jesli zrozumiesz
    • Gość: Prosty Kut.s Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 19:00
      To gatunek niższy. Nie trać czasu na kontakty z tym bydłem. My studenci UWr.
      jestesmy stworzeni do lepszych celów.
      • Gość: Magda Nikt sie na to nie nabierze IP: *.devs.futuro.pl 13.03.05, 19:02
        tania prowokacja. jezeli jestes z PWr, to wylza tylko kompleksy z Ciebie
        • Gość: STudentki Re: Nikt sie na to nie nabierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 19:12
          Magdo taka wartościowa osoba jak Ty nie powinna się zadawać z zakopleksionymi
          hu..mi z PWr.
          PS. Mam nadzieje ze spotkamy się w auli albo na korytarzu.. Od początku gdy
          przeczytałam Twoje posty ze szukasz chłopaka wiedziałam ze jestes inna.
          Jestem z Politologi. W poniedizalek mam zajecia na koszarowej czy będziesz w
          poblizu? Porozmawiajmy.
          • Gość: Magda Re: Nikt sie na to nie nabierze IP: *.devs.futuro.pl 13.03.05, 19:17
            nie, nie bede w poblizu. Ja mam zajecia na pl. Polskim i na Koszarowa nie mam
            zamiaru sie wybrac. Zreszta, czemu ma sluzyc takie spotkanie?
            • Gość: Studentka Re: Nikt sie na to nie nabierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 19:20
              Zdajesz mi sie tak wartosciowa i wrazliwa osobą jaka chciałam zawsze poznac..
              • Gość: Magda Re: Nikt sie na to nie nabierze IP: *.devs.futuro.pl 13.03.05, 19:24
                wydaje mi sie, ze probujesz mi podejsc. A wiesz dlaczego nie jestem tego pewna?
                bo trzeba byc straszna idiotka, zeby w tak prosty i wrecz debilny sposob
                probowac mnie sprowokowac...
                Jestes z PWr? :)
                • Gość: Studentka PWr. Re: Nikt sie na to nie nabierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 19:33
                  Alez oczywiście że jestem z PWr. Och wy intelektualiści Was nie da sie oszukac.
                  • Gość: Łysy absolwent PWR Re: Nikt sie na to nie nabierze IP: *.NAT.WRO.Korbank.PL 23.03.05, 14:57
                    Hehehe dobre :) Ale nie karm trolla :)
                • 2pier Re: Nikt sie na to nie nabierze 13.03.05, 23:20
                  nie Ona w ogole nie studiuje, ale za to mieszka naprzeciwko uniwerku a po bulki chodzi nieopodal asp :P
          • Gość: ocean Re: Nikt sie na to nie nabierze IP: *.media4.pl 14.03.05, 00:00
            trochę z innej beczki ale też około tematu... dzienni z politologii nie dzielą
            się z nikim papierosami:) zwykle jestem tam w weekendy ale któregos razu wpadłem
            w poniedziałek, nie zabrałem ze sobą papierosów, czekałem do dobrze znanego w
            środowisku zbawce tych, którym nie poszła sesja, dr Alberskiego po waruneczki,
            na schodach jak zawsze jarało pełno ludzi i 8 (słownie osiem) osób z rzędu
            udawało, że to ich ostatni papieros, wogóle sami wysępili albo nie wiem,
            znaleźli ostatniego w tyłku czy coś tam jeszcze. zaoczny poczestuje cię ostatnim
            papierosem ale nie dzienny. taka dygresja mi się nasuneła jak już generalizujemy
            uczelnie i wydziały, to ja sobie zgeneralizuje dziennych. a palacze wiedzą jak
            wkurza kiedy pali sobie 10 osób i wszystkie udają, że nie mają papierosów, a
            tobie chce się jarać jak jasna cholera...
            • Gość: smeeeee Re: Nikt sie na to nie nabierze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.05, 16:56
              musisz sie pytać, kto jest ze stosunków mn. Ja daje fajki, jeśli mam:)
      • Gość: student pwr Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 21:47
        Ty z pewnoscia jestes stworzony do wyzszych celow - obrabiania galy samym profesorom :D gratulacje ^^. Z pewnoscia cala PWR ci zazdrosci :D. Tak na prawde to co ty mozesz o sobie powiedziec dobrego (ze jestes np. inteligentny), jesli po 5 latach studiow (chyba, ze jestes tak blyskotliwy, ze "uda" ci sie je w 6 ukonczyc :D) nie bedziesz umial przykrecic zarowki, bo nauczyli cie algorytmu, ale nie pokazali jak sie to robi w praktyce :), a jesli nie jestes tam na informatyce, to juz z pewnoscia jestes istota wyzsza (tzn siegajaca powyzej kolan profesorow... :)).

Pozdro buraku...
        • Gość: Student Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.wroclaw.mm.pl 19.03.05, 17:27
          Tak wogole nudzi wam sie czy co? Cos czesto slysze ze sie Uniwerek przyczepia
          do PWR. Skad to sie bierze jakas zazdrosc was sciska, czy co? Zastanowcie sie
          co wy wogole robicie ludki :P Cos mi sie zdaje ze wy to ciemnoskorych nie
          lubicie bo sa inni....
      • Gość: Anonim Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 17.03.05, 16:00
        Dokładnie - po studiach UWr. to tylko do
        konserwowania powierzchni poziomych u szkopa.
      • abal2 Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 22.03.05, 22:24
        moim zdaniem po uniwerku to mozna frytki w budce smazyc, niczego praktycznego
        tam nie ucza, gdyby nie studenci pwr, to mieszkalibyscie w jaskini i
        porozumiewali sie znakami dymnymi oraz czytali notatki z kamiennych plyt
    • wielki_czarownik YUPI! Nowy troll na forum!! :) 13.03.05, 20:01
      No to mamy nowego trolla. Do spółki z Ditranem i podszywaczem z neoplusa utworzą diabelskie trio! :)
      • Gość: Magda Re: YUPI! Nowy troll na forum!! :) IP: *.devs.futuro.pl 13.03.05, 20:04
        przepraszam, ale jakiego trolla? Wybacz, ale nie rozumiem. Prosze o
        wytlumaczenie.
        • Gość: student Re: YUPI! Nowy troll na forum!! :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 20:05
          Jestes z PWr ze nie rozumiesz?
        • Gość: student Re: YUPI! Nowy troll na forum!! :) IP: *.magma-net.pl 14.03.05, 22:58
          Oh na tym ASP widac z logicznym rozumowaniem kiepsko, nic nie kumacie, hehe!
    • qutas Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 13.03.05, 23:36
      Sądzę, że możesz na mnie wskoczyć, Madziu.
    • qutas Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 13.03.05, 23:38
      Po drugie, na polibudzie to goście faktycznie są jacyś nielotni...

Akademicy Oskara Langego są najlepszymi ruchaczami! Nie taką Madzię zerżnęlim...
    • sierus Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 14.03.05, 00:47
      Gość portalu: Magda napisał(a):

> Witam ponownie.
      [...]
      > Z moich obserwacji (nie tylko internetowych) wynika, ze panowie z
      > politechniki, nieco ustepuja umiejetnoscia swobodnego rozumowania kolegom
      > chocby z uniwersytetu. Nie wspomne nawet o elemonetarnym braku kultury, ktory
      > tez doskwiera wiekszosci studentom tzw. Polibudy.
      > Co o tym sadzicie?

Rzadko czytuje wroclawskie forum wiec nie mam pojecia jakiez to inne tematy
      poruszasz na forum ale ten jest troche przetrawiony.

Dyskusje o wyzszosci _tych_ z uniwersytetow nad _tymi_ z politechnik tocza sie
      od zawsze. Czesc ludzi z uniwersytetow uwaza tych z politechnik za glupkow bo
      ich horyzonty rzekomo koncza sie na zdolnosci wyliczenia abstrakcyjnego
      obliczenia matematycznego lub tym podobnego. Z kolei ludzie z politechnik beda
      twierdzic, ze studenci z uniwersytetow to moze i oczytane sztuki ale
      zastanawiajace sie nad bzdurami, z ktorych nie ma zadnych konkretow. Itd... itd...

Mysle, ze takie uogolnianie i wartosciowanie jest troche bez sensu. Nie mozna
      sprowadzac wszystkich z politechnik do poziomu glupka, a tych z uniwersytetow
      okreslac mianem wysoko_lotnych.

Prawda jest taka, ze politechniki maja swoja specyfike, a uniwersytety swoja. Ta
      specyfika przeklada sie na ludzi, ich sposob bycia itd. itd. Wszyscy nie moga
      byc rowni bo bedzie nudno.
    • Gość: jaszczomp O dziewczynach też mówią, że są: ładne, brzydkie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.03.05, 01:01
      i te z politechniki.
    • Gość: doctor-greenthumb Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.media4.pl 14.03.05, 14:13
      a studentki z asp to w 90 korewki, i cpunki, kolesie to zaćpane zasmarkane ciotki
      nic tak naprawdę 90 % z nich nie stworzyło, za to uwielbiają chlać, robić syf
      gdziekolwiek się zjawiają, ćpać dawać dupy na prawo i lewo i gadać o tym jakimi
      są zajebistymi artystami....................
      jestem z uniwerku i wiem ze paru kolesi z pwr lotnością nie grzeszy ale wolę to
      niż puste pieprzenie o sztuce z którą akurat się zetknęli na 1 roku albo czefoś
      się nawciągali
      wątek lipny i prostacki, tak jak autorka
      moim skromnym zdaniem

kiedy już będziesz miała jakąs wystawę w miejscu lepszym niż aula twojej
      śmiesznej szkółki, możesz nazwać kogoś "tepawym"
      dziewczynko
      • galapago Ale dają sobie radę ! 14.03.05, 14:41
        O informatyków, elektroników - ale nie tylko - z Polibudy biją się inwestujące
        we Wrocku czołowe światowe firmy, jak Simens, Volvo, HP, itd. Pięknoduchy z
        kulturoznastwa może załapią się na wydawanie kapci w muzeum. Możecie sobie z
        nimi pogadać. Na ławce w parku, bo na kawiarnię nie będzie Was stać.
        Politechnika jest w pierwszej lidze europejskiej, a uniwerek w drugiej...
        krajowej. Prędzej inteligentny inżynier nauczy się manier, czy
        sfrustrowany "humanista" się stoczy ? Raczej to pierwsze. Żal mi o tym pisać,
        absolwentowi Uniwersytetu Wrocławskiego...
        • Gość: mgr inż. Re: Ale dają sobie radę ! IP: 213.77.20.* 14.03.05, 15:06
          popieram mojego przedmówcę. ja po polibudzie bez wiekszych problemów znalazłem
          pracę , a moi koledzy po UW........ nie

co mówi student politoligii do absolwenta ....

knyszę poproszę.

pozdrawiam rozciągnięte swetry- jak ktoś lubi mało eleganckich ziomków z UW to
          proszę bardzo. (powodzenia kolezanko z asp)
          • Gość: kala Re: Ale dają sobie radę ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 15:21
            i na PWr i na UWr są i tłumoki i naprawdę wartościowi ludzie; wogóle nie wiem
            madziu ile masz lat, ale to trochę zbyt infantylny temat jak na studentkę; może
            lepiej wrociłabys do piaskownicy i polepiła z dziećmi babki z piasku???
            ja jako socjolog, moge podziękować moim doktorom i profesorm, że nauczyli mnie,
            iż takie słowa jak "wszyscy" i "nikt" nie istnieją, to czysta abstrakcja;
            więc, kiedy mówisz, że wszyscy ludzie z PWr są na poziomie pierwotniaka to
            naginasz troche fakty, a nawet bardzo,heh;
            podobnie nie zgadzam się, z tym, że ludzie po UWr mają mniejsze szanse od
            absolwentów PWr na znalezienie pracy; to jest po pierwsze czysty przypadek,
            traf losu, potem liczy sie obrotnośc, znajomości, kontakty itp. itd.
            gdyby nie było pracy po uniwerku to nikt by tego nie studiował;

PS.po fajki proponuje wpadać nie na politologię, ale budynek obok; socjolog
            zawsze pomoże ; D

• Gość: mgr inż. Re: Ale dają sobie radę ! IP: 213.77.20.* 14.03.05, 15:26
              tak na powaznie to masz 100% racje co do wszyscy i nigdy , ale nadal zostane
              przy swoim zdaniu że po polibudzie łatwiej o pracę (bo co będziesz robić po
              socjologii czy politologii?? biurko i zadymiony pokój za 800), a o asp nie
              wspomnę.
              • sierus Re: Ale dają sobie radę ! 14.03.05, 17:33
                Gość portalu: mgr inż. napisał(a):

> tak na powaznie to masz 100% racje co do wszyscy i nigdy , ale nadal zostane
                > przy swoim zdaniu że po polibudzie łatwiej o pracę (bo co będziesz robić po
                > socjologii czy politologii?? biurko i zadymiony pokój za 800), a o asp nie
                > wspomnę.

Teraz Ty uogólniasz... Tak samo można nie znaleźć pracy po politechnice jak i po
                uniwerystecie. Z resztą taki podział na uniw. i politech. jest trochę naciągany.
                Zakres funkcjonowania uniwersyt. jest zbyt szeroki, aby od tak go odnośić
                jedynie do studiów humanistycznych.

A co do samych studiów takich jak socjologia czy politologia... To nie są studia
                'zawodowe'. "Studia zawodowe" to informatyka, medycyna, stomatologia itp.
                Socjologia, politologia, kulturoznawstwo są bardzo szerokimi pojęciami. Na
                informatykę, medycynę idzie się bo chce się pracować w konkretnym zawodzie. W
                przypadku soc. i polit. to pojęcie nie jest tak wyraźne.

...jakie będą twoje studia, jak się po nich 'zakręcisz', tak będziesz mieć.
                Obojętnie czy kończysz politech. czy uniwersytet czy tez ASP...
                • Gość: Renegad POLITECHNIKA WROCŁAWSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 18:25
                  Kto sobie mysli o PWr i i jej studentach jest tylko jego subiektywnym odczuciem.
                  Fakty sa takie ze w 2004 roku Politechnika Wrocławska opatentowała 80
                  wynalazków, najwięcej ze wszystkich uczelni wyższych w Polsce.
                  Dziekuje za uwagę.
                  • sierus Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA 14.03.05, 22:43
                    Gość portalu: Renegad napisał(a):

> Kto sobie mysli o PWr i i jej studentach jest tylko jego subiektywnym odczuciem
                    > .
                    > Fakty sa takie ze w 2004 roku Politechnika Wrocławska opatentowała 80
                    > wynalazków, najwięcej ze wszystkich uczelni wyższych w Polsce.
                    > Dziekuje za uwagę.

No i ladnie chwala PWr'owi ale jak to sie ma do naszego dyskursu?
                    • Gość: absolwent Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA IP: *.devs.futuro.pl 14.03.05, 23:07
                      Moge cos powiedziec? :) Zapominacie o jednej bardzo waznej sprawie. Mianowicie:
                      na Politechnice Wroclawskiej wiekszosc kierunkow jest dosc archaiczna. Budowa
                      maszyn rolniczych :) - czy po takim kierunku faktycznie pracodawcy beda sie bic
                      o absolwenta? Smiem watpic. Do tego nauka czegos takiego raczej oglupia. Mocne
                      slowa, ale znam pare osob z w/w studiow i jestem z lekka przerazony (np. taki
                      tekst ,,Ostatnia ksiazka jaka przeczytalem byl Sahem he he"). Niestety, ale
                      wiekszosc studentow tych archaicznych kierunkow, to zwykle buraki...
                      Natomiast nauka na Uniwersytecie Wroclawskim daje tyle, ze pozwala (oczywiscie
                      zalezy od czlowieka) nauczyc sie swobodnego myslenia, co w przyszlosci moze
                      zaowocować. Takze znalezieniem pracy.
                      • Gość: student PWr Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.05, 23:23
                        > na Politechnice Wroclawskiej wiekszosc kierunkow jest dosc archaiczna.
                        fakt, sam studiuje tam informatyke a juz nie wspomne o archaicznej nazwie
                        wydziału: "Elektronika"

a tak na marginesie:
                        Co się stanie jak przeniesiemy cały wydział Chemii z Politechniki Wrocławskiej
                        na Uniwersytet Wrocławski??

Na obu uczelniach podwyższy się poziom :)
                        • Gość: lukasz Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.05, 23:58
                          a jaka nazwa bylaby bardziej adekwatna? rowniez studiuje infe na tym wydziale i
                          nie wiem jaka inna nazwe moglby nosic - najliczniejszy kierunek to EiT, a
                          wszystkie - nasz tez - sa zwiazane z elektronika (wlasnie sie na logike ukladow
                          cyfrowych ucze wiec nie mow mi ze nie ;)

ps. autorko watku - bez komentarza! postudiuj najpierw i poznaj studentow
                          wroclawskich uczelni a potem sie wypowiadaj :]
                          pozdrawiam,
                          • Gość: student PWr Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.05, 09:18
                            szczerze mowiac, wydawalo mi sie ze jak napisze informatyka, elektronika w
                            jedym zdaniu razem z archaiczne....to każdy wyczuje ironiczność tego
                            stwierdzenia :| moim celemy bylo tylko wysmianie autorki poprzedniego postu....

Pozdrawiam
                            • Gość: lukasz Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.05, 13:00
                              wiesz, takie slowa jak 'informatyka' czy 'elektronika' tez funkcjonuja juz od
                              kilkudziesieciu lat :)

pozdrawiam, lukasz
                    • Gość: kala Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 10:43
                      brawa dla politechniki wrocławskiej!!!!!!
                      ale szkoda, że o nich nie słyszałam;
                      a druga szkoda, że pewnie 100% z nich zostało zakupionych przez inne kraje i
                      nie zobaczymy ich w Polsce w dawnej postaci; po co sprzedawac nasz potencjał
                      rozwojowy na zachód??? pytam się...
                      • Gość: Mario Re: POLITECHNIKA WROCŁAWSKA IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 23:12
                        U nas nie maja pieniedzy, albo sie boja inwestowac w cos "naszego" (raczej to pierwsze, bo to na ogol giganci kupuja jakies nowe rozwiazania i technologie niz firmy typu Żarowex spod Wolowa) i kupuja rozwiazania zachodnie, bo uwazaja ze sa lepsze i pewniejsze. "Zachod" mysli, ze na wschod od nich sa doskonali, niewyeksploatowani specjalisci o otwartych i genialnych umyslach i wystarczy ich podkarmic troche $ to beda dawali dobre efekty (poza tym owy "zachod" wyzej sobie ceni nasze pomysly niz rodzime firmy).

Pozdrawiam, Mario
                • Gość: Absolwent '97 Re: Ale dają sobie radę ! IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 17.03.05, 16:13
                  > Socjologia, politologia, kulturoznawstwo są bardzo szerokimi pojęciami. Na
                  > informatykę, medycynę idzie się bo chce się pracować w konkretnym zawodzie. W
                  > przypadku soc. i polit. to pojęcie nie jest tak wyraźne.

A efekt jest taki, że zawodu po socjoligii i politologii nie masz, a
                  kompetencje masz identyczne jak miałeś po maturze. Czyli średnie, bez
                  specjalizacji == max. 1500 brutto. (jak będziesz miał szczęście i znajdziesz
                  robote).

A z mojego roku 140 osób skończyło i >90% pracuje w zawodzie.
                  (ostatnio był zjazd). Zgadnij gdzie i co kończyłem ...
              • Gość: kala Re: Ale dają sobie radę ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 10:46
                kochanie, jestem na III roku socjologii i już moge pochwalić sie dobrze płatna
                praca; i nie wcale w zadymionym pomieszczeniu czy małej klitce; to dopiero
                poczatek, bo ciagle się rozwijamy;i wcale nie załatwiłam sobie tej pracy przez
                znajomości, a przyjęli mnie bo miałam dobre kwalifikacje;

pozdrawiam
    • Gość: Rsyiek Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.devs.futuro.pl 14.03.05, 22:38
      ida dwie dziewczyny. Jedna brzydka, a druga tez z polibudy :P:P:P
      • Gość: ono Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.magma-net.pl 14.03.05, 23:03
        witaj madziu, znowu sie nick zmienilo??
    • Gość: Radek Pasztety z UWr. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 22:50
      Dziewczyny dziela się na te ładne i na te z Uniwersytetu.
      Tak się składa ze większośc dziewczat z UWr to pasztety.
      • Gość: student Re: Pasztety z UWr. IP: *.magma-net.pl 14.03.05, 23:03
        Pasztety na Syberie !!!
      • Gość: kala Re: Pasztety z UWr. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 10:50
        ja bym polemizowała;sa śliczne i inteligentne;oczywiście zdarzają się pasztety,
        ale wyjatek stanowi regułę; rozejrzyj się wokół siebie i policz ile kobiet na
        PWr jest atrakcyjnych, a ile nieciekawych???
        za często uogólniacie, a przecież świat jest bardziej skomplikowany i nie
        dzieli się tylko na to co czarne i na to co białe...
    • Gość: student Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.magma-net.pl 14.03.05, 23:05
      widze ze wszyscy zmiazdzyli madzie na forum gdzie szukala chlopaka i teraz
      wylewa swoje frustracje ;)

chyba musisz zmienic uczelnie, bo po tej swojej ASP to tylko podawanie knysz i
      kapci ci zostanie...
    • Gość: JA Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 23:06
      Jestem ciekawy ile Ci Gazeta.pl płaci za nabijanie odświeżenia stronek na tym
      forum przez ludzi czytających Twój wątek, a może płaci dobrymi recenzjami
      Twojej szmiry, którą uskuteczniasz gdzieś tam w zacisznej swojej piwnicy?
      Jestem też ciekawy... ile robacwtwa już w Tobie siedzi po tych facetach przez
      czat, przez przypadek i innych akcjach tego typu? Pewnie spałaś już z prawie
      całym Wrocławiem :)
      • tomek854 Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 15.03.05, 03:21
        Wypraszam sobie!!! Ze mną nie spała!
    • Gość: Kaska Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.wroclaw.mm.pl 14.03.05, 23:29
      W ogole ta cala dyskusja jest bez sensu, od zawsze bylo wiadomo, ze kazda
      uczelnia chce pokazac, ze jest lepsza. Zwlaszcza to widac u nas na ASP. Gdzie
      ludzie sa najbardziej przemadrzali ze wszystkich uczelni i sprawia im
      przyjemnosc obrazanie innych. Jest to bardzo przykre... Od dawna wiadomo, ze
      ludzie po politechnice latwiej znajduja prace niz po innych uczelniach, gdyz
      techniczne wyksztalcenie jest przydatne. Natomiast ludzie z uniwerku od zawsze
      dostawali duzo teorii, a malo praktyki. Ludzie z uniwerku po kierunkach
      humanistycznych czesto pracuja nie w swoim zawodzie, ciekawe czemu, skoro mowia,
      ze sa tacy geniali, a potem w banku otwieraja ludziom lokaty, itp...
      Ale to ogolne pojecie, nie widzisz Magdo (bo to od Ciebie sie zaczelo), ze sa
      indywidualnosci a nie tylko tlum? Ze Twoje pojecie swiata sie ogranicza do tego:
      To co moje jest super, wszystko inne zle. Jestem w ogole ciekawa, ktory rok
      pokazal tyle "inteligencji" i "szacunku" dla innych ludzi...
      • Gość: GrJ Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.05, 23:31
        Gość portalu: Kaska napisał(a):
        (...)

brawo dla tej pani :)
        • Gość: student Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.magma-net.pl 15.03.05, 00:08
          widze GrJ ze ktos juz zareagowal na moj post :)

PS. Kasiu, nasza wspaniala madzie stwiedzila ze ma 23 lata, wiec roku juz
          dopasuj ;P
      • Gość: kala Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 11:02
        szanse na znalezienie pracy ma każdy, kto jest choć trochę ambitny i wie czego
        chce; mówisz tak,jakby nasz kraj potrzebował jedynie techników, informatyków,
        matematyków itp ludzi; nie stać nas na to jeszcze; kierunki humanistyczne są
        bardzo potrzebne, o ile nie bardziej od kierunków ścisłych;
        wogóle cała ta kłótnia wydaje mi się bez sensu;
        mi studia na PWr czy na AE nie dałyby takiej satysfakcji jak studiowanie na
        UWr; ja czuję, że się rozwijam;na pewno nie odnalzłabym siebie na żadnej innej
        uczelni; wcale nie zamierzam po studiach spedzić całe życie do emarytury przy
        biurku; nasze kierunki dają wiele szans; z pewnością potrzebujemy mniejszy
        fundusz na otworzenie własnej dzaiłalności;
        nauki humanistyczne sa tak szerokie i elastyczne, że są w stanie dostosować się
        do każdych warunków i ludzie, je kończący sa w stanie pracować w każdym
        zawodzie;
        w chwili obecnej filozof jest potrzebny matematykowi, socjolog ekonomiście, a
        prawnik lekarzowi;i tak dalej można to ciagnąć; ale po co??? skoro nie
        jesteście w stanie zgodzić się z opinią i chociaż zrozumieć, ze skoro dana
        nauka istnieje, to jest potrzebna...
    • Gość: Tomek27 Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.05, 01:17
      Jestem Mgr inż. Troche obserwowałem różnice pomiedzy studentami różnych
      uczelni i wydziałów. Twierdze, że często po wygladzie można poznać kto co
      studiuje. Jeszcze łoatwiej stwierdzić czy dzienie czy zaocznie. Jeśli chodzi o
      studentów polibudy to warto zauważyć że pewne zachowania wynikają z dystansu do
      siebie. Niedawno miałem szkolenie prowadzone przez absolwentkę uniwersytetu i
      sprawiła na mnie wrażenie osoby zarozumiałej, a ja takie samo u niej. Troche
      piła do mnie, że niby inżynierowie to ograniczeni do jedej dziedziny i takie
      tam, nie chciało mi się z nią dyskutować. Z tego co wiem z relacji kolegów na
      uczelniach humanistycznych jest straszna przepaść pomiedzy wykładowcą a
      studentem. U mnie na polibudzie ( nie Wr ) nawet profesorowie "gadali ludzkim
      głosem". Byli ciekawi co nas interesuję, i zwracali na to uwage przygotowujac
      wyklady. Gdy jeden wykład cieszył się dużym zainteresowaniem to prowadzacy w
      wolnym czasie go powtórzył dla zainteresowanych, którzy nie mieli szans w nim
      uczestniczyć. Mnie taki styl bardziej odpowiada niż wszystkowiedzacy
      wykładowca.
      • Gość: Hehe Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 02:36
        Spotkałeś się z jakimś wyjątkowym wykładowcą PWr.
        • tomek854 Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 15.03.05, 03:22
          ty chyba jesteś z PWr skoro nie umiesz czytać. Pisze ziom, ze nie z Wr :)
        • Gość: Jw23 Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.05, 09:21
          eee-cha.. oczywiście..

Z laborek z fizyki kocham Marczukową
          a z drutów Maracza:P
          no jeszcze sie znajdzie W. Muszka o pięknym i przejmującym głosie

hmm.. kto jeszcze.... :P

wiem.. Pani Tadzia z portierni :P:P:P
          • abal2 Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... 22.03.05, 22:35
            co do matacza, to nie jest taki, ostatnio podobno facet sie zmienil i na
            wykladach jest swietny, a ludzie majacy z nim cwiczenia tez nei narzekaja
    • Gość: hana Re: studenci z politechniki sa nieco tepawi... IP: 82.160.112.* 15.03.05, 10:01

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka