eela 04.09.01, 15:34 Mielismy na warszawskim watek o Radiu Pogoda, firmowanym przez Agorę. Była to kulturalna krytyka tego radia, jeszcze dzis rano był i w ciągu dnia wyparował. A jak u Was z cenzurą? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jureek Re: cenzura na forum IP: 62.8.156.* 04.09.01, 15:46 eela napisał(a): > Mielismy na warszawskim watek o Radiu Pogoda, firmowanym przez Agorę. Była to > kulturalna krytyka tego radia, jeszcze dzis rano był i w ciągu dnia wyparował. > A jak u Was z cenzurą? Nie zauważyłem. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrabia Re: cenzura na forum IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 15:49 U nas każdy otrzymał z GD uprawnienia cenzorskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarosz Re: cenzura na forum IP: 195.116.104.* 04.09.01, 15:50 Eelu - na wszelki wypadek sprawdź podfora na górze strony. Nie wiem, jak to jest u Was, ale Poznań np. ubóstwia przenosić wątki z Forum głównego do tych tematycznych. Może Wasz admin robi to samo??? Pozdrowionka :-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: cenzura na forum IP: 62.8.156.* 04.09.01, 15:52 Znalazłem na warszawskim forum coś o radiu Pogoda. Czy to o ten wątek Ci chodzi? Jurek https://www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=WARSZAWA&wid=186278&aid=186278 Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: cenzura na forum 05.09.01, 13:22 Nie ma tego wątku. To nie ten. Szukałam go nawet przez automatyczne przeszukiwanie forum dzisiaj. Z samego rana był na przeszukiwarce, a teraz juz go nie ma nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: cenzura na forum IP: 62.8.156.* 05.09.01, 13:50 A jaki był tytuł wątku i kto w nim pisał (wystarczą ze 2-3 nicki)? Postaram się poszukać, bo naprawdę nie wierzę w cenzurę. Gdyby miało okazać się, że wątek naprawdę usunięto, to zastanowię się, czy w ogóle dalej uczestniczyć w tym forum. Z zasady nie piszę tam, gdzie jest cenzura. Pozdrawiam Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: cenzura na forum 05.09.01, 15:06 Wątek nazywał się Radio Pogoda. Nicków nie pamietam, jak mi sie przypomni albo dostane z naszego forum to podam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: cenzura na forum 06.09.01, 09:41 Dopisek do poprzedniego Watek załozył "jd" jakis tydzień temu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: cenzura na forum IP: 62.8.156.* 06.09.01, 12:34 Dziękuję. A wątek rzeczywiście zniknął. Póki co, zapytałem o to na forum Opinie (tam na pewno zaglądają admini) i zanim sprawa się nie wyjaśni (z bólem serca) bojkotuję forum. Nie będę pisał nie mając pewności czy to, co napiszę nie zniknie w jakimś trójkącie bermudzkim. Pozdrawiam Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: cenzura na forum 06.09.01, 15:29 Jestem zdziwiona brakiem reakcji admina. Najgorsze forum jest chyba w Onecie. Tam moderator śledzi na bieżąco wypowiedzi i niewygodnych opinii (dla onetu i TVN)po prostu nie puszcza. Mnie to spotkało. Ciekawe, że jego protestu nie budzą wypowiedzi chamskie i grube przekleństwa. Nie bojkotuj forum gazety, będzie Ciebie brakowac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: cenzura na forum IP: 62.8.156.* 06.09.01, 16:35 Reakcja admina była i to bardzo szybka nawet. Po prostu, jeśli znowu coś podobnego miałoby się zdarzyć (odpukuję w niemalowane), to najlepiej interweniować na forum Opinie. A co do forum Onetu, to masz absolutną rację. Cenzura jak w Albanii 30 lat temu. Dlatego ani tam nie piszę, ani nie czytam. Koniec bojkotu, chociaż z odpowiedzi tak całkiem zadowolony nie jestem. Pozdrawiam Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redaktor Re: cenzura na forum IP: 10.40.65.* 06.09.01, 15:52 Jurku - nie bojkotuj nas! Admini już odpowiedzieli w założonym przez Ciebie wątku. I chociaż mi się ta odpowiedź nie podoba, to cieszę się, że zdobyli się przynajmniej na to. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: cenzura na forum IP: 62.8.156.* 06.09.01, 16:30 Właśnie przeczytałem odpowiedź maas i dj. Na maas można jednak zawsze liczyć, to dobrze, że nie chowa głowy w piasek, tylko odpowiada. Wyjaśnienie, że wątek skasowano, bo wypowiadający się w nim redaktor chciał wycofać się ze swoich wypowiedzi, nie bardzo mnie przekonuje (no bo niby jak - równi i równiejsi?, a co gdybym zwykły uczestnik forum chciał wycofać się z jakiejś wypowiedzi? przecież zawsze można napisać sprostowanie własnej wypowiedzi, po co od razu kasować?), to jednak przyjmuję tłumaczenie, że była to jednorazowa wpadka, która się nie powtórzy. W porównaniu z innymi forami dyskusyjnymi na forum Gazety jest i tak prawie nieograniczona wolność wypowiedzi, oby tak zostało. Koniec bojkotu (i bardzo dobrze, bo ciężko byłoby mi bez forum wytrzymać) Pozdrawiam Jurek (jeśli mogę spytać - czy redaktorka, która zaszczyciła mnie apelem o zaprzestanie bojkotu, jest jedną ze znanych mi redaktorek?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ssaczek Re: cenzura na forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.01, 16:49 Jeśli coś takiego istnieje to zaraz się dowiemy. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lili Re: cenzura na forum IP: *.de.deuba.com 06.09.01, 16:56 Gość portalu: Ssaczek napisał(a): > Jeśli coś takiego istnieje to zaraz się dowiemy. > Pozdro teraz im sie jakos dziwnie nie spieszy Pozdro ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: cenzura na forum IP: 62.8.156.* 06.09.01, 17:01 Gość portalu: lili napisał(a): > teraz im sie jakos dziwnie nie spieszy > Pozdro ! Masz na myśli ten spam reklamowy? Właśnie tam zadzwoniłem z pytaniem, że jeśli oferują kapitał, to dlaczego ich nie stać na normalną płatną reklamę, tylko zaśmiecają forum spamem. Udawali głupich, że niby nie wiedzą, kto umieścił tutaj ich reklamę. Pozdr. J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: cenzura na forum IP: *.chicago-18-19rs.il.dial-access.att.net 06.09.01, 21:10 Gość portalu: Jureek napisał(a): > W porównaniu z innymi forami dyskusyjnymi na forum Gazety jest i tak prawie nie > ograniczona > wolność wypowiedzi, oby tak zostało. > Koniec bojkotu (i bardzo dobrze, bo ciężko byłoby mi bez forum wytrzymać) > Pozdrawiam > Jurek > Ja sie przylaczam, fora, onetu, areny,i czgo tam jeszcze , mozna porownac do wystapien Ricardo czy J.Lopuszanskiego. Wywoluja mdlosci! Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: cenzura na forum/ do Jureeka 07.09.01, 08:53 Bardzo Ci dziękuję za zainteresowanie i popchnięcie sprawy. Ja nawet nie wiedziałąm, ze do Opinii admin zagląda. Zgadzam się z Toba, że taka interwencja (bo poprosił kolega po piórze) nie jest zbytnia przyzwoitoscią. Chyba dziennikarz wie, co pisze, a jak nie wie, to niech nie pisze. Poza tym wystarczyło wykasowac jeden post, a nie wszystko. Wierze, że to jednorazowa wpadka, bo jednak forum gazety jest najlepsze, no i forumowicze w miarę normalni, łącznie ze mną :)). Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maas Re: cenzura na forum 07.09.01, 11:14 Witam, pare slow dalszych wyjasnien: usuniecie watku bylo rzeczywiscie kontrowersyjne i mam nadzieje jednorazowe, kazda taka prosbe rozpatrujemy odrebnie i nie znaczy to, ze standardowo na prosbe uczestnika usuwamy. Zdarzalo sie jednak, ze usunelismy np. list pani, ktora pisala o swoich bardzo osobistych problemach medycznych i po pewnym czasie zorientowala sie, ze podala za duzo szczegolow, a chciala zachowac anonimowosc. Tym razem przekonaly nas (nie wszystkich zreszta - dj zalozyl weto :) argumenty piszacego tam dziennikarza. Usuniecie tylko jego listow uczyniloby watek niezrozumialym. Forum Opinie czytamy na biezaco, natomiast nie jestesmy w stanie robic tego z wszystkimi forami tematycznymi i miejskimi, wiec zapraszamy do zglaszania problemow i propozycji na Opiniach lub pod adres forum@gazeta.pl. Pozdrawiam Maas Odpowiedz Link Zgłoś
maas Re: cenzura na forum 07.09.01, 11:33 Mila wiadomosc - po namysle przywrocilismy watek (w kazym razie jego wiekszosc :) Szczególy na forum warszawskim w watku "Radio Pogoda out of order" Maas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jajaccek Re: cenzura na forum IP: *.chicago-11-12rs.il.dial-access.att.net 07.09.01, 19:36 maas napisał(a): > Forum Opinie czytamy na biezaco, natomiast nie jestesmy w stanie robic tego z > wszystkimi forami tematycznymi i miejskimi, wiec zapraszamy do zglaszania > problemow i propozycji na Opiniach lub pod adres forum@gazeta.pl. > > Pozdrawiam > > Maas Dzieki, samo wyjasnienie, juz swiadczy dobrze o normalnosci.O zalatwieniu sprawy, nie wspomne.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
maas Re: cenzura na forum/ do Jureeka 07.09.01, 11:15 Aha, [do eeli] poprosil nie kolega po piorze, tylko dziennikarz radiowy, autor listow w watku... Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: cenzura na forum/ do Jureeka 07.09.01, 14:52 maas napisał(a): > Aha, [do eeli] poprosil nie kolega po piorze, tylko dziennikarz radiowy, autor > listow w watku... Dziękuję za informację, przekliknełam się. Cieszę się, że przywróciliscie ten wątek, ale coś długo się namyslaliście ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acho Re: cenzura na forum IP: 10.40.65.* 07.09.01, 11:47 > (jeśli mogę spytać - czy redaktorka, która zaszczyciła mnie apelem o zaprzestan > ie bojkotu, jest jedną > ze znanych mi redaktorek?) Nie - to ja. Pozdrawiam acho Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jureek Re: cenzura na forum IP: 62.8.156.* 07.09.01, 19:26 Gość portalu: acho napisał(a): > > > (jeśli mogę spytać - czy redaktorka, która zaszczyciła mnie apelem o zaprz > estan > > ie bojkotu, jest jedną > > ze znanych mi redaktorek?) > > Nie - to ja. > Pozdrawiam > acho No i zgłupiałem kompletnie :))) Piszesz, że nie, a nick "acho" jednak coś mi mówi. Pozdrawiam Jurek Odpowiedz Link Zgłoś
roberto65 Re: cenzura na forum 07.09.01, 22:07 Wg mnie żdadnej cenzury nie ma (przynajmniej na naszym wrocławskim forum), świadczą o tym niektóre nazwy wątków i posty jednej lub dwóch osób (wiadomo o jakie posty chodzi)... Odpowiedz Link Zgłoś