Dodaj do ulubionych

cenzura na forum

04.09.01, 15:34
Mielismy na warszawskim watek o Radiu Pogoda, firmowanym przez Agorę. Była to
kulturalna krytyka tego radia, jeszcze dzis rano był i w ciągu dnia wyparował.
A jak u Was z cenzurą?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jureek Re: cenzura na forum IP: 62.8.156.* 04.09.01, 15:46
      eela napisał(a):

> Mielismy na warszawskim watek o Radiu Pogoda, firmowanym przez Agorę. Była to
      > kulturalna krytyka tego radia, jeszcze dzis rano był i w ciągu dnia wyparował.
      > A jak u Was z cenzurą?

Nie zauważyłem.
      J.
      • Gość: hrabia Re: cenzura na forum IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.01, 15:49
        U nas każdy otrzymał z GD uprawnienia cenzorskie.
    • Gość: Jarosz Re: cenzura na forum IP: 195.116.104.* 04.09.01, 15:50
      Eelu - na wszelki wypadek sprawdź podfora na górze strony. Nie wiem, jak to
      jest u Was, ale Poznań np. ubóstwia przenosić wątki z Forum głównego do tych
      tematycznych. Może Wasz admin robi to samo???

Pozdrowionka :-)))))))
    • Gość: Jureek Re: cenzura na forum IP: 62.8.156.* 04.09.01, 15:52
      Znalazłem na warszawskim forum coś o radiu Pogoda. Czy to o ten wątek Ci chodzi?
      Jurek

https://www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=WARSZAWA&wid=186278&aid=186278
      • eela Re: cenzura na forum 05.09.01, 13:22
        Nie ma tego wątku. To nie ten. Szukałam go nawet przez automatyczne
        przeszukiwanie forum dzisiaj. Z samego rana był na przeszukiwarce, a teraz juz
        go nie ma nigdzie.
        • Gość: Jureek Re: cenzura na forum IP: 62.8.156.* 05.09.01, 13:50
          A jaki był tytuł wątku i kto w nim pisał (wystarczą ze 2-3 nicki)? Postaram się poszukać, bo naprawdę
          nie wierzę w cenzurę. Gdyby miało okazać się, że wątek naprawdę usunięto, to zastanowię się, czy w
          ogóle dalej uczestniczyć w tym forum. Z zasady nie piszę tam, gdzie jest cenzura.
          Pozdrawiam
          Jurek
          • eela Re: cenzura na forum 05.09.01, 15:06
            Wątek nazywał się Radio Pogoda. Nicków nie pamietam, jak mi sie przypomni albo
            dostane z naszego forum to podam. Pozdrawiam
            • eela Re: cenzura na forum 06.09.01, 09:41
              Dopisek do poprzedniego
              Watek załozył "jd" jakis tydzień temu
              • Gość: Jureek Re: cenzura na forum IP: 62.8.156.* 06.09.01, 12:34
                Dziękuję. A wątek rzeczywiście zniknął. Póki co, zapytałem o to na forum Opinie
                (tam na pewno zaglądają admini) i zanim sprawa się nie wyjaśni (z bólem serca)
                bojkotuję forum.
                Nie będę pisał nie mając pewności czy to, co napiszę nie zniknie w jakimś
                trójkącie bermudzkim.
                Pozdrawiam
                Jurek
                • eela Re: cenzura na forum 06.09.01, 15:29
                  Jestem zdziwiona brakiem reakcji admina. Najgorsze forum jest chyba w Onecie.
                  Tam moderator śledzi na bieżąco wypowiedzi i niewygodnych opinii (dla onetu i
                  TVN)po prostu nie puszcza. Mnie to spotkało. Ciekawe, że jego protestu nie
                  budzą wypowiedzi chamskie i grube przekleństwa. Nie bojkotuj forum gazety,
                  będzie Ciebie brakowac. Pozdrawiam
                  • Gość: Jureek Re: cenzura na forum IP: 62.8.156.* 06.09.01, 16:35
                    Reakcja admina była i to bardzo szybka nawet. Po prostu, jeśli znowu coś podobnego miałoby się
                    zdarzyć (odpukuję w niemalowane), to najlepiej interweniować na forum Opinie.
                    A co do forum Onetu, to masz absolutną rację. Cenzura jak w Albanii 30 lat temu. Dlatego ani tam nie
                    piszę, ani nie czytam.
                    Koniec bojkotu, chociaż z odpowiedzi tak całkiem zadowolony nie jestem.
                    Pozdrawiam
                    Jurek
                • Gość: redaktor Re: cenzura na forum IP: 10.40.65.* 06.09.01, 15:52
                  Jurku - nie bojkotuj nas!
                  Admini już odpowiedzieli w założonym przez Ciebie wątku.
                  I chociaż mi się ta odpowiedź nie podoba, to cieszę się, że
                  zdobyli się przynajmniej na to.
                  Pozdro
                  • Gość: Jureek Re: cenzura na forum IP: 62.8.156.* 06.09.01, 16:30
                    Właśnie przeczytałem odpowiedź maas i dj. Na maas można jednak zawsze liczyć, to dobrze, że nie
                    chowa głowy w piasek, tylko odpowiada. Wyjaśnienie, że wątek skasowano, bo wypowiadający się w
                    nim redaktor chciał wycofać się ze swoich wypowiedzi, nie bardzo mnie przekonuje (no bo niby jak -
                    równi i równiejsi?, a co gdybym zwykły uczestnik forum chciał wycofać się z jakiejś wypowiedzi?
                    przecież zawsze można napisać sprostowanie własnej wypowiedzi, po co od razu kasować?), to
                    jednak przyjmuję tłumaczenie, że była to jednorazowa wpadka, która się nie powtórzy.
                    W porównaniu z innymi forami dyskusyjnymi na forum Gazety jest i tak prawie nieograniczona
                    wolność wypowiedzi, oby tak zostało.
                    Koniec bojkotu (i bardzo dobrze, bo ciężko byłoby mi bez forum wytrzymać)
                    Pozdrawiam
                    Jurek

(jeśli mogę spytać - czy redaktorka, która zaszczyciła mnie apelem o zaprzestanie bojkotu, jest jedną
                    ze znanych mi redaktorek?)

• Gość: Ssaczek Re: cenzura na forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.01, 16:49
                      Jeśli coś takiego istnieje to zaraz się dowiemy.
                      Pozdro
                      • Gość: lili Re: cenzura na forum IP: *.de.deuba.com 06.09.01, 16:56
                        Gość portalu: Ssaczek napisał(a):

> Jeśli coś takiego istnieje to zaraz się dowiemy.
                        > Pozdro

teraz im sie jakos dziwnie nie spieszy
                        Pozdro !
                        • Gość: Jureek Re: cenzura na forum IP: 62.8.156.* 06.09.01, 17:01
                          Gość portalu: lili napisał(a):

> teraz im sie jakos dziwnie nie spieszy
                          > Pozdro !

Masz na myśli ten spam reklamowy? Właśnie tam zadzwoniłem z pytaniem, że jeśli oferują kapitał, to
                          dlaczego ich nie stać na normalną płatną reklamę, tylko zaśmiecają forum spamem. Udawali głupich, że
                          niby nie wiedzą, kto umieścił tutaj ich reklamę.
                          Pozdr.
                          J.
                    • Gość: Jajaccek Re: cenzura na forum IP: *.chicago-18-19rs.il.dial-access.att.net 06.09.01, 21:10
                      Gość portalu: Jureek napisał(a):

> W porównaniu z innymi forami dyskusyjnymi na forum Gazety jest i tak prawie nie
                      > ograniczona
                      > wolność wypowiedzi, oby tak zostało.
                      > Koniec bojkotu (i bardzo dobrze, bo ciężko byłoby mi bez forum wytrzymać)
                      > Pozdrawiam
                      > Jurek
                      >
                      Ja sie przylaczam, fora, onetu, areny,i czgo tam jeszcze , mozna porownac do
                      wystapien Ricardo czy J.Lopuszanskiego. Wywoluja mdlosci! Pozdr.
                    • eela Re: cenzura na forum/ do Jureeka 07.09.01, 08:53
                      Bardzo Ci dziękuję za zainteresowanie i popchnięcie sprawy. Ja nawet nie
                      wiedziałąm, ze do Opinii admin zagląda. Zgadzam się z Toba, że taka interwencja
                      (bo poprosił kolega po piórze) nie jest zbytnia przyzwoitoscią. Chyba
                      dziennikarz wie, co pisze, a jak nie wie, to niech nie pisze. Poza tym
                      wystarczyło wykasowac jeden post, a nie wszystko. Wierze, że to jednorazowa
                      wpadka, bo jednak forum gazety jest najlepsze, no i forumowicze w miarę
                      normalni, łącznie ze mną :)). Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam
                      • maas Re: cenzura na forum 07.09.01, 11:14
                        Witam,

pare slow dalszych wyjasnien: usuniecie watku bylo rzeczywiscie kontrowersyjne
                        i mam nadzieje jednorazowe, kazda taka prosbe rozpatrujemy odrebnie i nie
                        znaczy to, ze standardowo na prosbe uczestnika usuwamy. Zdarzalo sie jednak, ze
                        usunelismy np. list pani, ktora pisala o swoich bardzo osobistych problemach
                        medycznych i po pewnym czasie zorientowala sie, ze podala za duzo szczegolow, a
                        chciala zachowac anonimowosc. Tym razem przekonaly nas (nie wszystkich zreszta -
                        dj zalozyl weto :) argumenty piszacego tam dziennikarza. Usuniecie tylko jego
                        listow uczyniloby watek niezrozumialym.
                        Forum Opinie czytamy na biezaco, natomiast nie jestesmy w stanie robic tego z
                        wszystkimi forami tematycznymi i miejskimi, wiec zapraszamy do zglaszania
                        problemow i propozycji na Opiniach lub pod adres forum@gazeta.pl.

Pozdrawiam

Maas
                        • maas Re: cenzura na forum 07.09.01, 11:33
                          Mila wiadomosc - po namysle przywrocilismy watek (w kazym razie jego
                          wiekszosc :) Szczególy na forum warszawskim w watku "Radio Pogoda out of order"

Maas
                        • Gość: Jajaccek Re: cenzura na forum IP: *.chicago-11-12rs.il.dial-access.att.net 07.09.01, 19:36
                          maas napisał(a):

> Forum Opinie czytamy na biezaco, natomiast nie jestesmy w stanie robic tego z
                          > wszystkimi forami tematycznymi i miejskimi, wiec zapraszamy do zglaszania
                          > problemow i propozycji na Opiniach lub pod adres forum@gazeta.pl.
                          >
                          > Pozdrawiam
                          >
                          > Maas

Dzieki, samo wyjasnienie, juz swiadczy dobrze o normalnosci.O zalatwieniu
                          sprawy, nie wspomne.Pozdr.
                      • maas Re: cenzura na forum/ do Jureeka 07.09.01, 11:15
                        Aha, [do eeli] poprosil nie kolega po piorze, tylko dziennikarz radiowy, autor
                        listow w watku...
                        • eela Re: cenzura na forum/ do Jureeka 07.09.01, 14:52
                          maas napisał(a):

> Aha, [do eeli] poprosil nie kolega po piorze, tylko dziennikarz radiowy, autor
                          > listow w watku...

Dziękuję za informację, przekliknełam się. Cieszę się, że przywróciliscie ten
                          wątek, ale coś długo się namyslaliście ;)))
                    • Gość: acho Re: cenzura na forum IP: 10.40.65.* 07.09.01, 11:47

> (jeśli mogę spytać - czy redaktorka, która zaszczyciła mnie apelem o zaprzestan
                      > ie bojkotu, jest jedną
                      > ze znanych mi redaktorek?)

Nie - to ja.
                      Pozdrawiam
                      acho

• Gość: Jureek Re: cenzura na forum IP: 62.8.156.* 07.09.01, 19:26
                        Gość portalu: acho napisał(a):

>
                        > > (jeśli mogę spytać - czy redaktorka, która zaszczyciła mnie apelem o zaprz
                        > estan
                        > > ie bojkotu, jest jedną
                        > > ze znanych mi redaktorek?)
                        >
                        > Nie - to ja.
                        > Pozdrawiam
                        > acho

No i zgłupiałem kompletnie :)))
                        Piszesz, że nie, a nick "acho" jednak coś mi mówi.
                        Pozdrawiam
                        Jurek
                        • roberto65 Re: cenzura na forum 07.09.01, 22:07
                          Wg mnie żdadnej cenzury nie ma (przynajmniej na naszym wrocławskim forum),
                          świadczą o tym niektóre nazwy wątków i posty jednej lub dwóch osób (wiadomo o
                          jakie posty chodzi)...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka