Dodaj do ulubionych

Podstawowka nr 85 Wroclaw

IP: 212.179.158.* 13.03.01, 22:54
Poszukuje bylych uczniow owej szkoly przy ul. Traugutta
Rocznik (urodzonych w latach): 1967, 1968, 1969, do 1972
Kto sie tam uczyl ma nietrudna zagadke : dlaczego moj pseudonim = "kolejarz"?
Powodzenia
Obserwuj wątek
    • Gość: and Re: Podstawowka nr 85 Wroclaw IP: 167.103.168.122, 213.158.195.* 14.03.01, 15:00
      rocznik 1967, kończyłem 85 na Traugutta.Bylem w klasie p.Burian
      Kolejarz=szermierka ? :) A po co szukasz ludzi ze szkoły ? Podaj miala na priva
      jak chcesz pogadac.
      Pozdrav. and.
      • Gość: kolejarz Re: "And" IP: 212.179.158.* 14.03.01, 22:03
        P.Burian byla nauczycielka od historii jak pamietam dobrze (?). Byles w klasie
        sportowej ? Jestem rocznika 1968. Poszukuje ot tak sobie znajomych. Czy
        mieszkasz nadal we Wroclawiu ? Ciekawi mnie czy organizuja sie jakies spotkania
        absolwentow tej szkoly. Moze sie orientujesz ? I czy wiesz co slychac w
        "Kolejarzu"?
        • Gość: and Re: sp 85 IP: 167.103.168.122, 213.158.195.* 15.03.01, 10:02
          zgadza się - od historii. Byłem w klasie "a" - to nie była sportowa :) Z
          kilkoma osobami mialem kontakt w czasie studiów a później tylko bardzo
          sporadycznie. Jedyny mój kontakt z 85 to Scarlet :), która prowadziła drużynę
          harcerską w której byłem. Aha - i Grzesiek R. i Krzysiek J. :) Byli w mojej
          klasie.O spotkaniach nic nie wiem - może dlatego że się nie interesowałem tym.
          Raczej trzymam z ludzmi z uczelni. BTW - nadal mieszkam we Wrocławiu /z
          dwuletnią przerwą na daleeeki wyjazd/ ale nie "tam" :)
          • Gość: kolejarz Re: sp 85 IP: 212.179.158.* 17.03.01, 18:21
            Scarlet na poczatku zalozyla druzyne harcerska, pozniej prowadzili ja "mlodzi
            ludzie" jak Kaska (Ryba), Anatol itd - popatrz nawet wszystkich imion juz nie
            pamietam - a sama bylam w jej szeregach. Byles na wycieczce w ramach
            harcerskich w Bulgarii ?
            Jesli chodzi o klasa to ja bylam w sportowej z Ryskiem C. Krzyskiem S. Dorota
            B. itd. Burianke jako nauczycielke bardzo szanowalam choc byla "ostra". Bardzo
            lubilam p. Marciniak od matematyki. Co studiowales ? I czy latwo jest teraz w
            Polsce ze znalezieniem zawodu w "swoim fachu"? (niestety niekojarze imion z
            Twoje klasy, o ktorych wspomniales, przepraszam)
            • Gość: and Re: sp 85 IP: 167.103.168.122, 213.158.195.* 19.03.01, 08:06
              Ze Scarlet mam kontakt od tego roku :) To jest chyba jedyna osoba ze szkoły,
              która tak mocno utkwiła mi w pamięci. Skończyłem geologię na UWr i marketing i
              zarządzanie na na naszej politechnice. Aaaa, i pracuję dla
              amerykańskich "kapitalistów" :) To chyba dzięki wyjazdom w góry z P.Burian
              łyknąłem górskiego bakcyla :)
              BTW, myślałem że Ty to "on" :))) /..kolejarz nie kolejarka:)/
              A Ty co robisz teraz ? Chyba lepiej będzie prowadzić cd rozmówki e-mailem.
              Podaj mi swój to będziemy sobie dalej pisać :)
            • Gość: and Re: sp 85, cd IP: 167.103.168.122, 213.158.195.* 19.03.01, 08:11
              W Bułgarii nie byłem. Z pracą jest różnie aczkolwiek ja nie narzekam. Nie
              mieszkasz teraz w PL ? :).Ciągnie do Polski ? :))) Wiem jek to jest. Mieszkałem
              dwa lata baaardzo daleko :)
              • Gość: kolejarz Re: sp 85 IP: 212.179.157.* 23.03.01, 20:44
                Czesc "And",
                Fajnie ze sobie radzisz w Polsce, bo dowiedzialam sie ze "czasy" sie nieco
                zmienily i nie wszyscy sa w stanie przystosowac sie do szybkosci nowej pracy.
                Masz racje mieszkam za granica - i to juz od 11 lat...diabelnie tesknie do
                Polski, ciekawa jestem jak wygladaja teraz moi byli koledzy/kolezanki/znajomi z
                ktorymi sie uczylam. W kraju w ktorym mieszkam obchodzi sie co pare lat takie
                spotkania "rocznikow" i jest to przyjemne, czasem zabawne. Szkoda, ze w Polsce
                nie organizuje sie czegos takiego. Niestety swojego e-mail'u nie bede podawac w
                ramch forum (jest to troche "niebezpieczna reklama"). Pozostawmy to tak jak
                jest. Moge ujawnic tylko swoje imie.
                Zycze Ci milej wiosny. Milo mi bylo z Toba pisac.
                Do zobaczenia moze kiedys we Wroclawiu.
                Dorota K.
                • Gość: and Re: sp 85 IP: 167.103.168.122, 213.158.195.* 26.03.01, 08:43
                  Takie spotkania robimy od czasu do czasu z moją klasą z liceum no i oczywiście
                  z ludzmi z uczelni - co najmniej raz w roku, przed świetami robimy sobie
                  taką "wigilie" - po to żeby się spotkac /z rodzinami/, pogadać i "pozyczyc "
                  światecznie :).
                  11 lat za granicą - sporo. Ja mieszkałem dwa lata za wielką wodą w
                  ogromniastych górach i wiem jak może ciągnąć do kraju.
                  Nie podawaj swojego maila - po prostu napisz na: boulder@box43.pl - to moja
                  prywatna skrzynka.

pozdrav. and.
                  • Gość: kolejarz Re: sp 85 IP: 212.179.158.* 27.03.01, 22:11
                    zapisalam Twoj e-mail. Wiesz mysle jednak, iz lepiej
                    pozostawic rozmowy na forum - mniej zobowiazujace
                    moze, mniej osobiste (?)Dziekuje Ci za odpowiedzi i
                    mam nadzieje, ze jeszcze sie spotkamy na forum gdzies,
                    choc tematy tam jak widze czesto sa ot takie sobie.
                    Z poszanowaniem
                    Dorota
    • Gość: kolejarz Re: "And" IP: 212.179.158.* 14.03.01, 22:06
      Oczywiscie zgadles moj pseudonim !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka