Dodaj do ulubionych

EGZOTYCZNEestauracjeWROCŁAWIA>ich lokalizacja>SPIS

IP: *.wroclaw.mm.pl 27.03.05, 11:37
moze egipskie, tureckie, wietnamskie, balkanskie (?) etc etc
zebym sie tylko nie zatrul
jesli znacie adresy to wrzuccie je tutaj na forum
i jesli mozecie polecic jakies dania to tez chetnie przeczytam
Erni200286751
Obserwuj wątek
    • Gość: Ditran Raz wyrzygałem krewetki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.03.05, 13:02
      Kiedy zobaczyłem jak szef chińskiej restauracji potraktował kelnera.
      • Gość: ceglar Re: Raz wyrzygałem krewetki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 16:53
        tani bar orientalny - rog kazika wielkiego i szewska(?)
    • Gość: Erni200286751 Re: EGZOTYCZNEestauracjeWROCŁAWIA>ich lokaliz IP: *.wroclaw.mm.pl 28.03.05, 10:15
      podnosze
    • Gość: Erni200286751 Re: EGZOTYCZNEestauracjeWROCŁAWIA>ich lokaliz IP: *.wroclaw.mm.pl 30.03.05, 19:10
      a ta grecka na pl.Solnym?
      czy za 50zł zjem dobry obiad?
      planuje maly maraton po knajpach
      • nat.wroclaw Re: EGZOTYCZNEestauracjeWROCŁAWIA>ich lokaliz 30.03.05, 20:51
        Erni,

No szkoda, że mnie tu wcześniej nie było.

Po pierwsze Mexico Bar - wiem, wiem, zaraz na mnie nakrzyczą, że za mały , że
        ciasno, ale JEDZENIE JAKIE!! Jakie enchilady, tortille z warzywami, mięsem,
        musem z avocado i ze śmietaną. Brokuły, fasola w każdej postaci - i JAK
        podane!!! Rewelacja. Tylko rezerwację polecam zrobić i kłopot z miejsce
        rozwiązany.
        Mexico Bar - ul. Rzeźnicza. Za 50 zł to nawet na sympatyczną randkę z
        dziewczyną bez wstydu pójdziesz.

Z chińską kuchnią nam jakoś nie pod drodze. Boję się trochę szemranego Ha-Noi
        czy innych podejrzanych miejsc o wietnamskiej predylekcji.
        Ale właścicieli Herbaciarni Świat Chin przy ul. Igielnej (z tyłu Empiku) znam
        osobiście, wiem, że nie skupują kotów na sajgonki, wiem, że gotują czysto i
        smacznie. Na lunch i na herbate w ciągu dnia można tam wpadać bez obaw.
        Co ciekawe - nie mają tam kuchni, więc gotują w wynajętej kuchni w pobliżu i
        potrawy w Lokalu tylko podgrzewają, dzięki czemu sweerek nie przesiąka tym i
        owym.

Skoro o swojskim zapachu - to z naszego podwórka - polecam Kurną Chatę -
        enklawę Królestwa Pyrlandii. Ziemniaki w potężnych ilościach w każdej postaci i
        kształcie z 3 pysznymi sosami, do tego wielgachne miski sałatek (gdy idziesz z
        dziewczyną, jak znalazł), grzanek, napojów, pierogów - no i wystrój wnętrza
        zupełnie niebarowo-pierożarski ;)
        Tylko garderoba wprost z Kurnej Chaty do pralki - lokalik przemiły, ale
        wentylacja im nie arbeitet. ul. Odrzańska.

Swego czasu, chodziło się "do Araba" w nasypie przy Bogusławskiego na tyłach
        Teatru Polskiego. Lokalik wybitnie nierandkowy, ale arabsko-turecko było i
        przyzwoicie (duże męskie porcje). Niestety nie wiem, czy Arab jeszcze istnieje.
        Za to gyrosa podanego przez samego Habiba Sollumna możesz zafundować sobie w
        osiedlowej restauracji - Petra Gyros. Petra ma kilka oddziałów już we Wro, a za
        element orientalny robi tam właśnie szef i rewelacyjne zestawy gyrosa z czymś-
        tam. Pycha!!! Moja petra gyros z egzotycznym szefem - ul. Legnicka, przy
        Kauflandzie.

Na razie te 4 miejsca - wszystkie mają w sobie coś magicznego (no, przynajmniej
        dla mnie), żadne z nich nie trąci Piramidową tandetą, jest tam czysto,
        schludnie, klimatycznie, niesyfiasto i smacznie :)

Kurcze, właśnie sobie zdałam sprawę, że z tym orientalizmem i restauracyjną
        egzotyką to u nas tak bardzo umiarkowanie.

Serdeczności, napisz, jak smakowało ;)

Natalia
        • Gość: Erni200286751 droga natko IP: *.wroclaw.mm.pl 02.04.05, 11:18
          serdecznie dziekuje za odpowiedz!
          skusze sie na poczatek na mexico bar.pozniej bede dalej zwiedzal.
          jak z wystrojem mexico bar'u? czy moja oblubienica nie bedzie wystraszona?:D
          • nat.wroclaw Re: droga natko 02.04.05, 13:26
            Drgi Erni,

Mexico Bar nie ma w sobie nic z baru w naszym rozumieniu. Mała knajpka, której
            wystrój oddaje klimat jak najbardziej .. mexykański właśnie. Przeważa palona
            glina, ciemne drewno, mnóstwo kaktusów, gliniane nietypowe naczynia, kilimy,
            kapelusze, butelki, gadżety. Jednym słowem - klimat :)

Jeśli ulubienicy się nie spodoba, to ja już nie wiem ...
            Nat
            ps. No i napisz jak smakowało.
        • Gość: p Re: EGZOTYCZNEestauracjeWROCŁAWIA>ich lokaliz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.05, 14:11
          > Swego czasu, chodziło się "do Araba" w nasypie przy Bogusławskiego na tyłach
          > Teatru Polskiego. Lokalik wybitnie nierandkowy, ale arabsko-turecko było i
          > przyzwoicie (duże męskie porcje). Niestety nie wiem, czy Arab jeszcze
          istnieje.

To byl lokal Palestynczyka... niestety już tam go nie ma. Nie ma też knajpy na
          Grunwaldzie arabskiej a szkoda bo mieli good stuff
        • truskawkowa.dziewczyna do P.Natalii 02.04.05, 14:26
          w ktorym miejscu na Rzezniczej jest ten Mexico Bar?
          gdybym poszla z facetem to myslisz, ze zmiescilibysmy sie np. w 60zł?
          czy wiesz moze jak wyglada sprawa z rezerwacja?
          czy np.3 dni wczesniej wystarczy zarezerwowac? czy jest za to oplata?
          i ostatnie pytanie;) czy w soboty i niedziele jest czynne?

z gory dziekuje Ci za odpowiedz.
          milej soboty!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka