Dodaj do ulubionych

Zamkniete sklepy

03.04.05, 11:00
Bardzo podoba mi sie decyzja dyrekcji sieci MediaMarkt, ktora zdecydowala o
zamknieciu w dniu Zaloby Narodowej wszystkich sklepow. Wiem ze i tak znalesli
by sie tacy co by chcieli kupowac w ten dzien.
Ale jak glosi reklama sieci MediaMarkt: "NIE DLA IDIOTÓW"
Obserwuj wątek
    • Gość: Ewa Re: Zamkniete sklepy IP: *.wroclaw.mm.pl 03.04.05, 13:19
      Jak się dowiedziałam tesco na bielanach też zamknięte - bardzo mile zaskoczenie
      • szarykot Re: Zamkniete sklepy 03.04.05, 13:24
        > Jak się dowiedziałam tesco na bielanach też zamknięte - bardzo mile zaskoczenie

czy ja wiem czy takie miłe...
    • lukas_wrocek Re: Zamkniete sklepy 03.04.05, 13:24
      astra zamknieta
      creator przy szybowcowej otwarty
      • Gość: ziutek Re: Zamkniete sklepy IP: *.kom / *.kom-net.pl 03.04.05, 13:34
        Cytat: "Z powodu śmierci Jana Pawła II-go sklep w dniu dzieisjszym zamknięty".
        Z powodu śmierci? Może z powodu żałoby narodowej?
        • lukas_wrocek Re: Zamkniete sklepy 03.04.05, 13:44
          a z jakiego powodu jest zaloba narodowa?!!!
          • wari Re: Zamkniete sklepy 03.04.05, 13:54
            Żałoba jest po śmierci papieża, gdyby ktoś nie wiedział. Mam nadzieję, że
            jakieś sklepy i knajpy działają. Ta katolicka dyktatura może zamęczyć.Jak
            człowiek umiera w szpitalu to inni pacjenci nawet obiadu nie przerwą i ani im w
            głowie misterium śmierci... a teraz wielkie medialne halo. Smutne, ale
            prawdziwe...
            • Gość: Marek Re: Zamkniete sklepy IP: *.magma-net.pl 03.04.05, 14:06
              wari,
              co do dyktatury, pomyśl dwa (a może lepiej trzy) razy, zanim coś zaczniesz takiego pisać. Uszanuj śmierć, taką jaka jest.
            • piast9 Re: Zamkniete sklepy 03.04.05, 14:30
              wari napisał:

> Ta katolicka dyktatura może zamęczyć.
              Jak możesz tak mówić? Papież był Polakiem. Wielkim Polakiem. Doceniają jego
              wielkość nie tylko katolicy, nie tylko chrześcijanie. Jeden tylko wari nie widzi
              powodu do ogłaszania żałoby narodowej.
              • Gość: Beavis Re: Zamkniete sklepy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.05, 14:36
                Ściąganie flagi to jedno a zamykanie knajp to co innego.
                • piast9 Re: Zamkniete sklepy 03.04.05, 14:49
                  Widocznie właściciel uznał to za stosowne.
            • Gość: Fakir Re: Zamkniete sklepy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.05, 16:45
              > Żałoba jest po śmierci papieża, gdyby ktoś nie wiedział. Mam nadzieję, że
              > jakieś sklepy i knajpy działają. Ta katolicka dyktatura może zamęczyć

żałoba po WIELKIM POLAKU to nie dyktatura.
              Miejmy nadzieje ze twoi bliscy maja więcej taktu, zrozumienia , i w momencie
              Twego konca (bo przeciez czeka nas to również) nie beda szukac knajpy i popitki.....
              • Gość: Racja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 17:35
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • Gość: Marek Re: Zamkniete sklepy IP: *.magma-net.pl 03.04.05, 17:39
                  On może by cię i zrozumiał.
                  Ja nie potrafię.

• Gość: koteczek Re: Zamkniete sklepy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.05, 18:25
                    No wlasnie! Myslisz, ze jak sie publicznie wyspowiadasz, ze nie potrafisz, to
                    bedziesz rozgrzeszony z wypaczania nauk papieza?? Musisz starac sie zrozumiec i
                    wybaczyc, bo tak robi chrzescijanin. tak robi ktos, kto szanowal nauki papieza,
                    a szacunek to tez postepowanie zgodne z nimi!!! To straszne, jak puste jest
                    wasze chrzescijanstwo i uwielbienie dla papieza!
                    • Gość: Adam Re: Zamkniete sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 19:17
                      Małyszomania.
    • tomek854 Re: Zamkniete sklepy 03.04.05, 14:52
      Hmm.. to gdzie ja chleb kupię i coś na obiad?

(wiem, wiem, jak jeden dzień pochodzę głodny ku chwale papieża, to mi się nic nie stanie - jeżeli chciałe/as coś takiego napisać, to sobie odpusc)
      • Gość: Katol Re: Zamkniete sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 15:23
        Nie kupuj chleba bo umarł papież.
        • Gość: dżojmaszin Re: Zamkniete sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 17:26
          O super !
          Wreszcie odzywają się "zwykli,porządni obywatele".
          Jeden chciał tylko kupic chleb i mu "czarni" nie pozwolili,a drugi może miał zamiar kupić baterie do ciśnieniomierza umierającej cioci w markecie i też nie mógł.

Jesteście cudowni.
          • Gość: koteczek Re: Zamkniete sklepy IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.05, 18:30
            A ty nie jestes chrzescijaninem, bo saczysz jad i obrazasz ludzi, ktorzy mysla
            inaczej niz ty. I wykazujesz w ten sposob brak szacunku dla piepieza, bo nie
            stosujesz sie do jego nauk. Co ciekawe, we mnie jest wiecej milosierdzia i
            szacunku - wiem o zlych i dobrych stronach kosciola,nie zgadzam sie w wielu
            sprawach z papiezem, ale szanuje to, co powiedzial o wybaczaniu i milosierdziu
            (wlasciwie to, co powiedzial Jezus, a o czym papiez przypominal) i nie atakuje
            ludzi (nawet ironia). Naprawde nie widzicie, jakie wystawiacie swiadectwo innym
            wierzacem i jak plytki jest wasz podziw dla osoby JP2??
            • Gość: a Re: Zamkniete sklepy IP: 62.233.177.* 03.04.05, 18:58
              Carrefour tez zamkniey i dobrze!
            • Gość: dzojmaszin Re: Zamkniete sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 19:52
              Sączysz jad...
              Dobre.

To forum od wczoraj jest areną nienawiści a to tych którzy akurat musieli się bawić wczoraj na dyskotece do rana (koniecznie),a to tych których jedynym zajęciem jest oglądanie polskiej tv lub takich którzy koniecznie musieli wypluć z siebie zdanie ,że Papież to dla nich nikt.

• Gość: Marek Re: Zamkniete sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 19:55
                No dobrze, przyznaję, że nienawidzę myślących inaczej niż ja - co w tym złego?
                • Gość: Po Re: Zamkniete sklepy IP: *.kask.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.05, 20:01
                  taaaaak wszyscy wroclawianie oplakiwali dzis zgodnie smierc papieza, zwlaszcza
                  tysiace ludzi na swiebodzkim, gieldzie elektronicznej i samochodowej. Coz za
                  piekny przyklad hipokryzji!!!!!!
                • Gość: socjolog JESTEŚ FANATYKIEM SWOJEJ WIARY TO W TYM ZŁEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 21:59
                  jestes fanatykiem religijnym - to w tym złego...
              • 2pier Re: Zamkniete sklepy 03.04.05, 20:09
                No widzisz dzojmaszin, jedni placza, drudzy sie bawia. Ci pierwsi umra smutni i
                zgoszkniali, ci drudzy z usmiechem na ustach...jak wiadomo kto.
                • mama5611 Re: Zamkniete sklepy 03.04.05, 22:09
                  twoja zlosliwosc ignorancja jest okropna ...przestan draznic ludzi przejdz na
                  tematy ktore cie interesuja bo to co sie stalo wczoraj chyba cie
                  weseli ZEGNAJ
    • wielki_czarownik Przesada z tą żałobą! 03.04.05, 20:47
      Chciałem zrobić zakupy a tu klops. Żałoba żałobą ale ludzie to już przesada! Żeby człowiek nie mógł kupić zgrzewki wody mineralnej? Czy fakt, że chce mi się pić i chcę sobie kupić wodę mineralną i coś na jutrzejsze drugie śniadanie jest jakimś straszliwym grzechem i wyrazem braku szacunku dla zmarłego?
      • ladyblue Re: Przesada z tą żałobą! 03.04.05, 21:46
        na szczęście niektórzy własciciele sklepów (spozywczych - dodam dla ułatwienia)
        zachowali sie po ludzku i ich nie zamknęli.
        • Gość: Richardo Re: Przesada z tą żałobą! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.04.05, 21:55
          Ja na giełdzie samochodowej byłem i nic w tym złego nie widzę. Smutek nosze w
          sercu, a życie toczy się dalej...
        • Gość: dżojmaszin Re: Przesada z tą żałobą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 21:55
          Jutro już wszystko wróci do normy. Od 5:00 będzie otwarte Makro na Bielanach,od 7:30 Tesco.
          W normalnych krajach na zachód od Polski jakoś się można obyć w niedzielę bez marketów.

Tu się nie da (jeden,jedyny raz!!!!)
          Oczywiście w imię wolności wyboru (a jakże).

Są stacje benzynowe,niektóre sklepy były zresztą otwarte.
          Nie... Trzeba jechać koniecznie właśnie do hipermarketu i narzekać,narzekać,narzekać:((
          • wielki_czarownik Re: Przesada z tą żałobą! 03.04.05, 22:11
            Ale sklepy okoliczne są w niedzielę zawsze pozamykane i muszę zasuwać do hipermarketu albo do Żabki.
            • Gość: Rafis Re: Przesada z tą żałobą! IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 03.04.05, 22:22
              robisz zakupy w niedziele? dziwne.
              Koło mnie była otwarta żabka i spożywczy.
              • wielki_czarownik Re: Przesada z tą żałobą! 03.04.05, 22:26
                A koło mnie nie ma Żabki w odpowiedniej bliskości. No i zawsze w niedzielę idę do sklepu.
              • tomek854 Re: Przesada z tą żałobą! 04.04.05, 02:31
                Dlaczego robienie zakupów w niedzielę jest dziwne? Cały tydzień zasuwam (szkoła, praca), w sobotę odsypiam a w niedzielę robię zakupy na następny tydzień. Co w tym dziwnego?

Gdyby wszyscy krzyczący na mnie katolicy postępowali według swoich przekonań, to mógłbym zakupy załatwić w supermarkecie w 10 minut w niedzielę, bo bym był może jednym z 3 klientów :P
      • piast9 Re: Przesada z tą żałobą! 03.04.05, 22:14
        Są kraje (i to nie przesadnie katolickie) w których to jest normalka w każdą
        niedzielę, nie tylko w dniu żałoby narodowej. Czynne są niektóre apteki oraz
        stacje benzynowe. I jakoś ludzie żyją.

Choć słyszałem również o kraju w którym trzeba uważać również na stacje i
        tankować przed weekendem...
        • ladyblue Re: Przesada z tą żałobą! 03.04.05, 22:18
          takie kraje są - ale jeśli sie w nich mieszka to się dobrze wie np. o tym ze
          sklepy są w niektóre dni zamknięte.
          zamykanie sklepów bez uprzedzenia to jednak coś innego.
          • piast9 Re: Przesada z tą żałobą! 03.04.05, 22:41
            Masz rację ale sytuacja też jest wyjątkowa.

Właściciel sklepu uznał za stosowne zrobić to co zrobił. Trudno z tym dyskutować.
      • Gość: Mezopot Re: Przesada z tą żałobą! IP: *.hutmen.pl 04.04.05, 10:19
        Widocznie właściciele okolicznych Tobie sklepów stwierdzili, że zamknięcie
        swoich placówek będzie najwłaściwszym sposobem uczczenia pamięci Wielkiego
        Polaka.
        Jednocześnie wzięli pod rozwagę wypowiedź premiera, że każdy wie jak powinien
        się zachować w związku z żałobą narodową i tak też postąpili.
        Czy tak trudno to Tobie zrozumieć!
    • Gość: socjolog Re: Zamkniete sklepy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 21:55
      Sadze, ze dyrekcja MM nie jest idiota i z dwojga zlego wolala wybrac zamkniecie
      sklepu. Jakby mieli otwarte (a tak na pewno by woleli, w koncu to jest firma, ma
      zarabiac) to by ich w mediach spalono na stosie i koniec koncow nie oplaciloby
      sie to im.... Dlaczego dzis na portalach nie ma reklam ? Bo reklama w taki dzien
      sie zle kojarzy i wzbudza wrogosc do firmy/marki. Ot co ;-)
      • rafix777 Re: Zamkniete sklepy 03.04.05, 22:30
        Tylko dlaczego cala Galeria Dominikańska sie nie zamknęła. Bo wiedzieli ze
        przyjda klienci. Dyrekcja MM tez wiedziala ze beda klienci, ale nie codziennie
        umiera tak wielki człowiek.
        A jak by ludzie nie przychodzili w niedziele do marketow, tez by nie byly
        otwierane, bo by sie nie opłacało.
    • adminn PAPIEŻ NIE CHCIAŁBY ABYŚMY SIĘ KŁÓCILI /nt 04.04.05, 08:58

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka