06.04.05, 19:02
chyba nie mamy na co narzekac. piekna wiosna, piekna pogoda, powoli robi sie
zielono, jest cieplo. wlasciwie gdyby nie media, nikomu nie przyszlo by na
mysl, ze moglo stac sie cos zlego...bylem w poniedzialek na rynku we
Wroclawiu na mszy pożegnalnej. piekna atmosfera, mnostwo ludzi, nie zaluje,
mimo, ze sprawy wiary sa mi obojetne. swieta byly i rownie szybko jak sie
zaczely, dobiegly konca. w lodowce nie pozostal juz pewnie zaden ich slad,
lecz w pamieci, owszem. kazdy obchodzil je na wlasny sposob, mimo, iz w
Polsce mamy 95% zadeklarowanych katolikow. dla jednych byla to tradycja, dla
innych czas wolny od pracy, dla kogos znowu kolejne pare dni w kuchni lub u
rodziny. byli i tacy, ktorzy obchodzili swieta zgodnie z ich przeznaczeniem.
no ale, to juz bylo, minelo. a co przed nami? kazdy czeka na co innego,
niektorzy nie czekaja na nic, inni zyja tym co przyniesie przyszlosc. a na
razie mamy kwiecien, poczatek wiosny, ktory niespodziewanie obdarzyl nas
piekna pogoda. cieszmy sie nia, gdyz kazdy dzien przybliza nas do kolejnej
jesieni, kolejnej zimy...no, ale przeciez po zimie znow bedzie wiosna...
Obserwuj wątek
    • dzidzia_bojowa Re: Kwiecień 09.04.05, 15:45
      A Ty, Rockman, czekasz na coś szczególnego? Bo ja z nadzieją witam każdą
      ciepłą porę roku. Bo lato to moje środowisko naturalne, moja WŁAŚCIWA PORA
      ROKU. Nie zastanawiam się nad upływającym czasem, nie martwię się, że później
      znów będzie zimno. Najlepszą metodą na dobry humor jest żyć chwilą. A tą
      najbardziej wyczekaną chwilą dla mnie aktualnie jest koncert Iron Maiden, na
      który się wybieram, i nie mogę się doczekać. Rockman, a Ty to jesteś manem od
      tego ciężkiego rocka czy raczej soft?
      • rock_man Re: Kwiecień 10.04.05, 12:49
        chyba kazdy czlowiek na cos czeka, bo bez tego bardzo ciezko jest zyc. tylko,
        ze jednym pozwala to z radoscia isc przez zycia, a innych jedynie to przy nim
        podtrzymuje. Dzidzia, a moze Ty sie urodzilas na zlej szerokosci geograficznej,
        jak Ty jestes w stanie przezyc jesien i zime, skoro potrafisz funkcjonowac
        tylko na wiosne i w lecie? lubie wszystkie odmiany rocka po 1990 roku, od
        ballad do heavy (zalezy od humoru). moja jedyna "wada" jest to, ze nie lubie
        rocka klasycznego, po prostu nie podoba mi sie tamte granie. dlatego tez np.
        nie znam tworczosci Iron Maiden oprocz tego, ze obily mi sie tam kiedys o uszy.
        Ale widze Dzidzia, ze z Ciebie prawdziwa fanka rocka. pozdrawiam cieplo.
        • dzidzia_bojowa Re: Kwiecień 11.04.05, 13:28
          Na jesień zapadam w letarg, który trwa do wiosny. Potem otrząsam się, zrzucam
          zbędne kilogramy, pięknieję i odżywam!
          A to,że nie lubisz klasyki rocka, akurat mnie nie dziwi. De gustibus...
          A ze mnie fanka nie tylko rocka(w każdej postaci), ale każdej dobrej
          muzyki.Każdej!
          A propos kwietnia, wiosny i budzenia się do życia. Zamierzam kupić sobie nowy
          rower. No i ubrać się w obcisłe, bo to wart mieć styl:) Gdzie w naszych
          okolicach można korzystnie zrobić takie zakupy? Proszę o wskazówki.
          • rock_man Re: Kwiecień 11.04.05, 19:19
            co do lubienia kazdej dobrej muzyki - zgadzam sie w stu procentach. a na jakim
            etapie odzywania jestes teraz, Dzidzia? ;). i depniemy sobie ode wsi dode wsi?
            (Klodzko - Kudowa) :) - to taki moj ambitny plan calodniowej rowerowej eskapady
            na ten sezon (oczywiscie nie po lini prostej). a rowerowy w Klodzku jest na
            ulicy Braci Gerymskich (tam gdzie dawne Dojlidy), a drugi po przeciwnej stronie
            (kolo dawnego WBLa). do wyboru do koloru. ogolnie to jest to niedaleko glownego
            PKSu. ja tam rower mam, ale przydalyby sie nowe raczki, bo stare sie rozsypaly.
            pozdrawiam.
            • dzidzia_bojowa Re: Kwiecień 12.04.05, 19:53
              Dzięki za wskazówki. Ten rowerowy znam, i chyba nie ma lepszego w okolicach.
              Popedałować na odcinku Kłodzko-Kudowa, mocna rzecz, ambitna nawet w linii
              prostej. Robiłam takie wycieczki w zeszłym roku i przyznaję, że w pewnych
              chwilach myślałam,że płuca wypluję. Zwłaszcza w drodze powrotnej. Ale są
              odcinki-pełny odjazd mówię Ci! Nowy rower bym chciała, bo ten co mam -
              wysłużony, wyjechany no i ciężki a ja chcę taki, no wiesz, lekki i zwrotny, no
              taki rower-okay!
              A co do etapu budzenia się, to dochodzę do siebie, jeszcze tylko kilka dni i
              będzie ok.
              • rock_man Re: Kwiecień 13.04.05, 16:18
                no to mnie zmotywowalas. nie moge byc gorszy! nie po linii prostej glowne z
                powodu ruchliwej drogi, poza tym trzeba podziwiac nasz piekny krajobraz, poki
                jest taka mozliwosc. moj rower nie jest najnowszej daty, ale jak dla mnie w sam
                raz. przyzwyczailem sie do niego, wole go nawet od nowszego, lzejszego roweru
                ojca. sentyment chyba. ale poki co, trzeba budowac forme. milego dochodzenia do
                siebie, Dzidzia.
                • dzidzia_bojowa Re: Kwiecień 14.04.05, 08:28
                  Pozdrawiam Cię Rockman i do zobaczenia na rowerowym szlaku. Bo "rooweeer to
                  jest świat".
                  ps.mimo ruchliwej drogi Kłodzko-Kudowa, nie narzekałam na kierowców.
                  Przeciwnie- zawsze spotykam się z objawami życzliwości z ich strony. Zdarza
                  się, że kierowca mrugnie do mnie światłem, klaksonu użyje, przyhamuje czasami i
                  uśmiech pośle. Miło jest:)
                  • rock_man Re: Kwiecień 14.04.05, 18:21
                    do zobaczenia, Dzidzia. widac, ze Lech Janerka wybral dobra pore na wydanie
                    albumu. gdyby mi jakis pan kierowca usmiech poslal, poczulbym sie conajmniej
                    dziwnie. no, chyba ze to bedzie jakas mila pani kierowca :). najbardziej
                    obawiam sie kierowcow TiRow, bywaja nieobliczalni. pozdrawiam cieplo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka