Dodaj do ulubionych

CENZURA na FORUM !!!!

IP: *.direcpc.com 08.04.05, 19:24
Czy tez macie wrazenie ze jakis balwan cenzuruje to forum ??
Czyzby stare komunistyczne czasy wracaly w podskokach ?
Obserwuj wątek
    • ruda_szczurka Re: CENZURA na FORUM !!!! 08.04.05, 19:24
      teraz najciekawszym forum jest OSLA ŁAWKA ;)))
      • Gość: ziutek Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.04.05, 20:54
        Ja nie mam wrażenia ja to wiem, ze admini kreują wizerunek tego (i innych )
        Forum. Przyzwyczaiłem się juz do wycinania wpisów i korekcji tekstów.Poza tym
        jestem zadziorny i nieobiektywny. Wybaczam im, chociaż miało byc tak pięknie :)
      • Gość: ciotka leworucji Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 08.04.05, 21:10
        A możesz podać link do oślej ławki?
    • Gość: wroclawianka Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.206.112.242.telsat.wroc.pl 08.04.05, 20:52
      Oj mamy, mamy.
      Albom oslepla, albo wlasnie wycieli watek gazownika o odkrecaniu gazu????
      • Gość: minik Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.tele2.pl 08.04.05, 21:09
        Nie oślepłaś, nagorliwy kasownik nie ma co robić i zamiast wyłączać światło,
        kasuje wątki.
    • blondynka_wawa Re: CENZURA na FORUM !!!! 08.04.05, 20:55
      kochanie, popatrz w te ostatnie dni, mysle ze obserwowalas polska prase tv itd,
      wiesz ja jestem mloda, ale moj tato mo wspominal ze ostatnio taka histeria
      opanowala nas w latach piecdziesiatych....niestety wiecej mi nie powiedzial
      • Gość: ziutek Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.04.05, 21:06
        Nie jestem taki dorosly jak twoj tato (chyba) ale byly dwie. Jak Bierut też.
        Popraw tate.
        • blondynka_wawa Re: CENZURA na FORUM !!!! 08.04.05, 21:12
          no spytam, a wiesz ze w tych latach po wojnie na czesc tego zmarlego nazwano
          jedno misto...ktorego nazwy nie napisze....stalinogrod?.....czy nazwa tego
          miasta ktorego nazwy nie napisze bedzie znowu juz jutro zmieniona? przecierz
          wolano w sposob niewybaczalny agresywnie ......wiesz co ...jak nie wiesz popatrz TV
          • Gość: ziutek Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.04.05, 22:13
            Jakie propozycje? Papogród? Czym sie pendzla ide spać.
    • Gość: e Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 08.04.05, 22:49
      Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących cenzura to świetny pomysł.
      • Gość: mal Re: Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących IP: *.crowley.pl 08.04.05, 22:53
        Gość portalu: e napisał(a):

> Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących cenzura to świetny pomysł.

otóż to

• igi.wr Re: Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących 08.04.05, 23:05
          Swobodnosc wypowiedzi musi byc stuprocentowa, w innym przypadu nie bedziemy
          zyli w wolnym kraju, choc zdaje sobie sprawe ze to tylko marzenie... ale jak to
          kiedys ktos powedzial: 'zycie jest piekne dlatego, ze marzenia sie czasem
          spelniaja' :)
          • Gość: mal Re: Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących IP: *.crowley.pl 08.04.05, 23:12
            wolność to też odpowiedzialność,
            także za swoje "produkcje" na forum publicznym
            w okresie żałoby narodowej
            • igi.wr Re: Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących 08.04.05, 23:17
              Zgadza sie, ale ja nie mowilem o odpowiedzialnosci tylko o wolnosci slowa!
              Jesli ktos uwaza, ze papiez byl glupkiem to ma prawo do wyrazenia takiej opinii.
              • Gość: mal Re: Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących IP: *.crowley.pl 08.04.05, 23:24
                gi.wr napisał:

> Zgadza sie, ale ja nie mowilem o odpowiedzialnosci tylko o wolnosci slowa!
                > Jesli ktos uwaza, ze papiez byl glupkiem to ma prawo do wyrazenia takiej opinii
                > .

a co to jest za wolność słowa bez odpowiedzialności za to co się mówi
                to jest jeszcze większa aberracja niż całkowita cenzura

a prawo do wyrażenia takiej opinii ma każdy ale w pewnych momentach
                powiniem się powstrzymać od jej wygłoszenia - kwestia taktu i kindersztuby
                • igi.wr Re: Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących 08.04.05, 23:33
                  Odpowiedzialnosc jest zawsze to jest oczywiste i dlatego, jesli ktos chce
                  wyrazic swoja opinie musi liczyc sie z konsekwencjami, ale moze powiedziec
                  wszystko co mu sie podoba!
                  • Gość: mal Re: Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących IP: *.crowley.pl 08.04.05, 23:41
                    igi.wr napisał:

> Odpowiedzialnosc jest zawsze to jest oczywiste
                    chyba nie dla wszystkich

i dlatego, jesli ktos chce
                    > wyrazic swoja opinie musi liczyc sie z konsekwencjami,

no i właśnie tu wkracza admin tego m.in forum i tnie durne
                    wątki nie szanujące uczuć innych osób i chwała mu za to

ale moze powiedziec
                    > wszystko co mu sie podoba!

a takze co mu się nie podoba:)

• Gość: Mnichu Do wielkiego żałobnika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.05, 09:08
                      Po to jest forum , żeby wygłaszać na nim swoje poglądy i opinie na dany temat...
                      Jeżeli uważam , że coś jest durne , a pół narodu to robi w myśl jakichś durnych
                      haseł - pisze o tym...
                      Twój post jest co najmniej śmieszny...jeżeli coś Ci się nie podoba - nie wiem
                      co tu jeszcze robisz? Myślę , że skoro tak bardzo przeżywasz żałobę -
                      powinieneś zaszyć się gdzieś z dala od kompa i nie interesować się tym co jest
                      w danej chwili pisane na forum...
                      Poza tym widzę , że sam nie masz poczucia taktu a już na pewno nie umiesz
                      podchodzić do pewnych spraw z dystansem...
                      Pozdrawiam serdecznie
                      • Gość: mal Re: Do wielkiego żałobnika IP: *.crowley.pl 09.04.05, 11:46
                        Gość portalu: Mnichu napisał(a):

> Po to jest forum , żeby wygłaszać na nim swoje poglądy i opinie na dany temat..
                        > .
                        > Jeżeli uważam , że coś jest durne , a pół narodu to robi w myśl jakichś durnych
                        >
                        > haseł - pisze o tym...

ja też tak robię,ale nie w tym jedynym w swoim rodzaju przypadku
                        w tym bym się po prostu powstrzymał, poza ty nie wiem co może być
                        durnego w żałobie narodowej po Papieżu Polaku

> Twój post jest co najmniej śmieszny...jeżeli coś Ci się nie podoba - nie wiem
                        > co tu jeszcze robisz? Myślę , że skoro tak bardzo przeżywasz żałobę -
                        > powinieneś zaszyć się gdzieś z dala od kompa i nie interesować się tym co jest
                        > w danej chwili pisane na forum...

interesowałem się o tyle że chciałem sobie poczytać jak we Wrocku się
                        przeżywa śmierć Papieża

no i widzę sobie wątek dziewoi która użala się nad forumową cenzurą
                        a dzień wcześniej popełniła wątek (który notabene chyba nie został ciachnięty),
                        w którym naigrywuje się w chamski sposób z uczuć Polaków (jakieś hihihi,coś
                        o facecie w spódnicy i tym podobne złote myśli)

to piszę co tym myslę, bo chwile są wyjątkowe i trzeba dać odpór chamstwu

no i jeszcze apropos zaszywania się z dala od kompa jako formie żałoby -
                        trochę to płasko i po średniowiecznemu pojmujesz (jak to Mnichu:))
                        ja np sobie wspominam Papieża czytając anegdoty z jego życia, słucham
                        sobie muzyczki jaką mu śpiewano gdy odwiedzał w Polsce, czytając wspomnienia
                        ludzi w necie

> Poza tym widzę , że sam nie masz poczucia taktu a już na pewno nie umiesz
                        > podchodzić do pewnych spraw z dystansem...

doceniam próbę analizy psychologicznej - jest średnio udana

> Pozdrawiam serdecznie
                        też pozdro
                        • Gość: Mnichu PARANOJA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.05, 12:08
                          Drogi kolego...

Nikt na tym forum nie kpi z Papieża...?!
                          Nikt nie kpi z żałoby narodowej...
                          Po prostu są tutaj (również) ludzie - którzy podobnie jak ja dostrzegają
                          paranoje jaka wytworzyła się w związku z tym wydarzeniem.
                          Bo jak inaczej nazwać zbiorowe gaszenie świateł , zbiorowe ustawianie statusów
                          i opisów na GG o jednolitej treści?
                          Jak inaczej nazwać setki łańcuszków krążące po internecie nawołujące do
                          zbiorowych czynów typu "świeczka w oknie" i mówiących zarazem , że jeżeli tego
                          nie zrobisz będziesz "BE"!?
                          A skąd Ty człowieku możesz wiedzieć , czy ja również nie opłakiwałem śmierci
                          Papieża? Na jakiej podstawie wysuwasz wnioski, że nabijam się z uczuć Polaków?
                          A kim ja jestem? Nie Polakiem, bo nie zgasiłem wczoraj światła o 21.37? A po co
                          mi to? Co to komu pomoże? Tu potrzebna jest modlitwa - jeżeli już chcesz być
                          takim wzorowym żałobnikiem, tu potrzebne jest dokładne wysłuchanie tego co JP
                          II chciał nam przekazać, a nie tylko słuchanie Go wtedy , gdy wspomniał coś o
                          kremówkach , lub gdy podśpiewał kawałek jakiejś radosnej pieśni...
                          Zamiast czytać anegdoty o jego życiu - poczytał byś fragmenty jego encyklik -
                          jeżeli faktycznie (nie na pokaz) tak bardzo tego człowieka cenisz...

Analiza psychologiczna? To właśnie ty ją stosujesz...
                          Ale oczywiście Twoje poglądy i przekonania są najtrafniejsze i jedyne jakie
                          mogą Ci się zmieścić w głowie...
                          Rozumiem to...masz do tego prawo...

• Gość: mal Re: PARANOJA IP: *.crowley.pl 09.04.05, 12:28
                            Gość portalu: Mnichu napisał(a):

> Drogi kolego...
                            >
                            > Nikt na tym forum nie kpi z Papieża...?!

dobrze że umieściłeś znak zapytania, zajrzyj do wątku
                            o którym wspomniałem

> Nikt nie kpi z żałoby narodowej...
                            jak wyżej

> Po prostu są tutaj (również) ludzie - którzy podobnie jak ja dostrzegają
                            > paranoje jaka wytworzyła się w związku z tym wydarzeniem.
                            > Bo jak inaczej nazwać zbiorowe gaszenie świateł , zbiorowe ustawianie statusów
                            > i opisów na GG o jednolitej treści?

jeżeli o to chodzi to się zgadzam - jest to raczej taka sobie pokazówka,
                            nie wiem czy akurat paranoja ale nie budzi to mojego entuzjazmu

> Jak inaczej nazwać setki łańcuszków krążące po internecie nawołujące do
                            > zbiorowych czynów typu "świeczka w oknie" i mówiących zarazem , że jeżeli tego
                            > nie zrobisz będziesz "BE"!?

jak wyżej

> A skąd Ty człowieku możesz wiedzieć , czy ja również nie opłakiwałem śmierci
                            > Papieża? Na jakiej podstawie wysuwasz wnioski, że nabijam się z uczuć Polaków?

podaj mi fragment w którym się z Ciebie nabijałem

> A kim ja jestem? Nie Polakiem, bo nie zgasiłem wczoraj światła o 21.37? A po co
                            >
                            > mi to? Co to komu pomoże?

a czy ja miałem żal do Ciebie o to że nie zgasiłes świateł??

Tu potrzebna jest modlitwa - jeżeli już chcesz być
                            > takim wzorowym żałobnikiem, tu potrzebne jest dokładne wysłuchanie tego co JP
                            > II chciał nam przekazać, a nie tylko słuchanie Go wtedy , gdy wspomniał coś o
                            > kremówkach , lub gdy podśpiewał kawałek jakiejś radosnej pieśni...
                            > Zamiast czytać anegdoty o jego życiu - poczytał byś fragmenty jego encyklik -
                            > jeżeli faktycznie (nie na pokaz) tak bardzo tego człowieka cenisz...

tak się składa że przeczytałem fragmenty kilku encyklik a jedną (Centesimus
                            Annus) w całości - chyba nieźle jak na agnostyka
                            a anegdoty są pierwsza klasa - polecam

> Analiza psychologiczna? To właśnie ty ją stosujesz...
                            > Ale oczywiście Twoje poglądy i przekonania są najtrafniejsze i jedyne jakie
                            > mogą Ci się zmieścić w głowie...

tego też nigdzie nie napisałem
                            dziwię sie że wyciągasz takie wnioski z moich paru postów
                            > Rozumiem to...masz do tego prawo...

pozdro
        • Gość: ziutek Re: Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.04.05, 06:33
          Samokrytyka na miejscu - gratuluje!
    • Gość: trogir Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 09:20
      Jeśli ta twoja cenzura ograniczy chamstwo i głupotę na forum i zmusi co
      niektórych do wypisywania swoich - pożal się Boże - myśli w formie
      cywilizowanej, to bardzo dobrze. Niech cenzurują do końca świata.
      • Gość: ?? Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.05, 09:27
        Ale co Ci w zasadzie nie pasuje na tym forum? Równie dobrze Twój post mógłby
        zostać usunięty! Czy jeżeli ktoś nie klęczał wczoraj cały dzień na grochu -
        tylko chciał się trochę rozerwać (w inny sposób niż oglądanie filmu o
        Papieżu) , lub odmawianie koronki z Radiem Maryja - to znaczy , że należy Go
        cenzurować? Człowieku żyj i daj żyć innym...
    • Gość: mini Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.05, 09:34
      Czytałem wczoraj z prawdziwą ulgą wątek o gazie. Z ulgą, że są też inni ludzie,
      którzy potrafią się dystansować od histerycznych reakcji, że widzą śmieszność,
      bezsensowność i płytkość niektórych zachowań naszych rodaków. Tu nie chodzi o
      obrażanie uczuć religijnych. tu chodzi o zdrowy rozsądek i przytomność. A że
      cenzura działa, to też przejaw ww histerii.
      • Gość: cookie Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.04.05, 09:59
        Nadgorliwosc jest gorsza od ... (nie pisze, bo mnie wytna)
        Bogu ducha winny watek o Malachiaszu tez wylecial wraz ze wspanialymi rymami WC, ze o moim dowodzie na nieistnienie hipopotamow nie wspomne.
        Az sie boje, ze jutro Monty Python znajdzie sie na indeksie...

A tak na powaznie. Uznaje racje tych, dla ktorych pewne tresci moglyby byc obrazliwe i nie mam nic przeciwko moderowaniu formum. Utrzymywanie jednakowoz tylko "jedynie slusznych" postow traci przesada.
    • Gość: manolo Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.05, 10:13
      Z regulaminu forum:
      "4.
      Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
      treści sprzecznych z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej,
      etnicznej, czy też propagujących przemoc.

5.
      Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
      treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i
      naruszających zasady Netykiety."

Taaak. Rzeczywiście wypowiedzi inteligentne, dowcipne, ironiczne są społecznie
      niewłaściwe :-)
      • Gość: bezczasowicz Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.04.05, 10:21
        wlasnie dlatego monthypython zrodzil sie na wyspach a nie w polszy...
        p.s. patrz watek: "swietne forum - gratuluje!"
    • Gość: pol Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 09.04.05, 10:30
      Forum jest prywatne i właściciel może sobie kasować co chce i jeszcze chyba
      nikt nikogo nie zmusza do pisania tutaj.
      • Gość: quqa Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 11:25
        A bo w Monthy Pythonie to wisi trzech kolesi na krzyzach,
        i w takt muzyczki kiwaja glowami, spiewaja:
        "Always look at the bright side of life"

Wytnijcie to! Wyciac! Hehe
        Bardziej papiescy od papieza.
        • Gość: Wiedźmin :) Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.05, 12:28
          Zapewne jakby mogli spaliliby Cię na stosie...
          • igi.wr Re: CENZURA na FORUM !!!! 09.04.05, 14:19
            Trzeba walczyc o wolnosc slowa, bo inaczej znajdziemy sie za kilkanascie lat
            w miejscu gdzie sa np Stany Zjednoczone: purytanska wszechobecna cenzura.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka