Gość: Ninka - wqrzona IP: *.direcpc.com 08.04.05, 19:24 Czy tez macie wrazenie ze jakis balwan cenzuruje to forum ?? Czyzby stare komunistyczne czasy wracaly w podskokach ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ruda_szczurka Re: CENZURA na FORUM !!!! 08.04.05, 19:24 teraz najciekawszym forum jest OSLA ŁAWKA ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.04.05, 20:54 Ja nie mam wrażenia ja to wiem, ze admini kreują wizerunek tego (i innych ) Forum. Przyzwyczaiłem się juz do wycinania wpisów i korekcji tekstów.Poza tym jestem zadziorny i nieobiektywny. Wybaczam im, chociaż miało byc tak pięknie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciotka leworucji Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 08.04.05, 21:10 A możesz podać link do oślej ławki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroclawianka Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.206.112.242.telsat.wroc.pl 08.04.05, 20:52 Oj mamy, mamy. Albom oslepla, albo wlasnie wycieli watek gazownika o odkrecaniu gazu???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minik Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.tele2.pl 08.04.05, 21:09 Nie oślepłaś, nagorliwy kasownik nie ma co robić i zamiast wyłączać światło, kasuje wątki. Odpowiedz Link Zgłoś
blondynka_wawa Re: CENZURA na FORUM !!!! 08.04.05, 20:55 kochanie, popatrz w te ostatnie dni, mysle ze obserwowalas polska prase tv itd, wiesz ja jestem mloda, ale moj tato mo wspominal ze ostatnio taka histeria opanowala nas w latach piecdziesiatych....niestety wiecej mi nie powiedzial Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.04.05, 21:06 Nie jestem taki dorosly jak twoj tato (chyba) ale byly dwie. Jak Bierut też. Popraw tate. Odpowiedz Link Zgłoś
blondynka_wawa Re: CENZURA na FORUM !!!! 08.04.05, 21:12 no spytam, a wiesz ze w tych latach po wojnie na czesc tego zmarlego nazwano jedno misto...ktorego nazwy nie napisze....stalinogrod?.....czy nazwa tego miasta ktorego nazwy nie napisze bedzie znowu juz jutro zmieniona? przecierz wolano w sposob niewybaczalny agresywnie ......wiesz co ...jak nie wiesz popatrz TV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.04.05, 22:13 Jakie propozycje? Papogród? Czym sie pendzla ide spać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 08.04.05, 22:49 Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących cenzura to świetny pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Re: Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących IP: *.crowley.pl 08.04.05, 22:53 Gość portalu: e napisał(a): > Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących cenzura to świetny pomysł. otóż to Odpowiedz Link Zgłoś
igi.wr Re: Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących 08.04.05, 23:05 Swobodnosc wypowiedzi musi byc stuprocentowa, w innym przypadu nie bedziemy zyli w wolnym kraju, choc zdaje sobie sprawe ze to tylko marzenie... ale jak to kiedys ktos powedzial: 'zycie jest piekne dlatego, ze marzenia sie czasem spelniaja' :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Re: Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących IP: *.crowley.pl 08.04.05, 23:12 wolność to też odpowiedzialność, także za swoje "produkcje" na forum publicznym w okresie żałoby narodowej Odpowiedz Link Zgłoś
igi.wr Re: Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących 08.04.05, 23:17 Zgadza sie, ale ja nie mowilem o odpowiedzialnosci tylko o wolnosci slowa! Jesli ktos uwaza, ze papiez byl glupkiem to ma prawo do wyrazenia takiej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Re: Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących IP: *.crowley.pl 08.04.05, 23:24 gi.wr napisał: > Zgadza sie, ale ja nie mowilem o odpowiedzialnosci tylko o wolnosci slowa! > Jesli ktos uwaza, ze papiez byl glupkiem to ma prawo do wyrazenia takiej opinii > . a co to jest za wolność słowa bez odpowiedzialności za to co się mówi to jest jeszcze większa aberracja niż całkowita cenzura a prawo do wyrażenia takiej opinii ma każdy ale w pewnych momentach powiniem się powstrzymać od jej wygłoszenia - kwestia taktu i kindersztuby Odpowiedz Link Zgłoś
igi.wr Re: Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących 08.04.05, 23:33 Odpowiedzialnosc jest zawsze to jest oczywiste i dlatego, jesli ktos chce wyrazic swoja opinie musi liczyc sie z konsekwencjami, ale moze powiedziec wszystko co mu sie podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Re: Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących IP: *.crowley.pl 08.04.05, 23:41 igi.wr napisał: > Odpowiedzialnosc jest zawsze to jest oczywiste chyba nie dla wszystkich i dlatego, jesli ktos chce > wyrazic swoja opinie musi liczyc sie z konsekwencjami, no i właśnie tu wkracza admin tego m.in forum i tnie durne wątki nie szanujące uczuć innych osób i chwała mu za to ale moze powiedziec > wszystko co mu sie podoba! a takze co mu się nie podoba:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mnichu Do wielkiego żałobnika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.05, 09:08 Po to jest forum , żeby wygłaszać na nim swoje poglądy i opinie na dany temat... Jeżeli uważam , że coś jest durne , a pół narodu to robi w myśl jakichś durnych haseł - pisze o tym... Twój post jest co najmniej śmieszny...jeżeli coś Ci się nie podoba - nie wiem co tu jeszcze robisz? Myślę , że skoro tak bardzo przeżywasz żałobę - powinieneś zaszyć się gdzieś z dala od kompa i nie interesować się tym co jest w danej chwili pisane na forum... Poza tym widzę , że sam nie masz poczucia taktu a już na pewno nie umiesz podchodzić do pewnych spraw z dystansem... Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Re: Do wielkiego żałobnika IP: *.crowley.pl 09.04.05, 11:46 Gość portalu: Mnichu napisał(a): > Po to jest forum , żeby wygłaszać na nim swoje poglądy i opinie na dany temat.. > . > Jeżeli uważam , że coś jest durne , a pół narodu to robi w myśl jakichś durnych > > haseł - pisze o tym... ja też tak robię,ale nie w tym jedynym w swoim rodzaju przypadku w tym bym się po prostu powstrzymał, poza ty nie wiem co może być durnego w żałobie narodowej po Papieżu Polaku > Twój post jest co najmniej śmieszny...jeżeli coś Ci się nie podoba - nie wiem > co tu jeszcze robisz? Myślę , że skoro tak bardzo przeżywasz żałobę - > powinieneś zaszyć się gdzieś z dala od kompa i nie interesować się tym co jest > w danej chwili pisane na forum... interesowałem się o tyle że chciałem sobie poczytać jak we Wrocku się przeżywa śmierć Papieża no i widzę sobie wątek dziewoi która użala się nad forumową cenzurą a dzień wcześniej popełniła wątek (który notabene chyba nie został ciachnięty), w którym naigrywuje się w chamski sposób z uczuć Polaków (jakieś hihihi,coś o facecie w spódnicy i tym podobne złote myśli) to piszę co tym myslę, bo chwile są wyjątkowe i trzeba dać odpór chamstwu no i jeszcze apropos zaszywania się z dala od kompa jako formie żałoby - trochę to płasko i po średniowiecznemu pojmujesz (jak to Mnichu:)) ja np sobie wspominam Papieża czytając anegdoty z jego życia, słucham sobie muzyczki jaką mu śpiewano gdy odwiedzał w Polsce, czytając wspomnienia ludzi w necie > Poza tym widzę , że sam nie masz poczucia taktu a już na pewno nie umiesz > podchodzić do pewnych spraw z dystansem... doceniam próbę analizy psychologicznej - jest średnio udana > Pozdrawiam serdecznie też pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mnichu PARANOJA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.05, 12:08 Drogi kolego... Nikt na tym forum nie kpi z Papieża...?! Nikt nie kpi z żałoby narodowej... Po prostu są tutaj (również) ludzie - którzy podobnie jak ja dostrzegają paranoje jaka wytworzyła się w związku z tym wydarzeniem. Bo jak inaczej nazwać zbiorowe gaszenie świateł , zbiorowe ustawianie statusów i opisów na GG o jednolitej treści? Jak inaczej nazwać setki łańcuszków krążące po internecie nawołujące do zbiorowych czynów typu "świeczka w oknie" i mówiących zarazem , że jeżeli tego nie zrobisz będziesz "BE"!? A skąd Ty człowieku możesz wiedzieć , czy ja również nie opłakiwałem śmierci Papieża? Na jakiej podstawie wysuwasz wnioski, że nabijam się z uczuć Polaków? A kim ja jestem? Nie Polakiem, bo nie zgasiłem wczoraj światła o 21.37? A po co mi to? Co to komu pomoże? Tu potrzebna jest modlitwa - jeżeli już chcesz być takim wzorowym żałobnikiem, tu potrzebne jest dokładne wysłuchanie tego co JP II chciał nam przekazać, a nie tylko słuchanie Go wtedy , gdy wspomniał coś o kremówkach , lub gdy podśpiewał kawałek jakiejś radosnej pieśni... Zamiast czytać anegdoty o jego życiu - poczytał byś fragmenty jego encyklik - jeżeli faktycznie (nie na pokaz) tak bardzo tego człowieka cenisz... Analiza psychologiczna? To właśnie ty ją stosujesz... Ale oczywiście Twoje poglądy i przekonania są najtrafniejsze i jedyne jakie mogą Ci się zmieścić w głowie... Rozumiem to...masz do tego prawo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mal Re: PARANOJA IP: *.crowley.pl 09.04.05, 12:28 Gość portalu: Mnichu napisał(a): > Drogi kolego... > > Nikt na tym forum nie kpi z Papieża...?! dobrze że umieściłeś znak zapytania, zajrzyj do wątku o którym wspomniałem > Nikt nie kpi z żałoby narodowej... jak wyżej > Po prostu są tutaj (również) ludzie - którzy podobnie jak ja dostrzegają > paranoje jaka wytworzyła się w związku z tym wydarzeniem. > Bo jak inaczej nazwać zbiorowe gaszenie świateł , zbiorowe ustawianie statusów > i opisów na GG o jednolitej treści? jeżeli o to chodzi to się zgadzam - jest to raczej taka sobie pokazówka, nie wiem czy akurat paranoja ale nie budzi to mojego entuzjazmu > Jak inaczej nazwać setki łańcuszków krążące po internecie nawołujące do > zbiorowych czynów typu "świeczka w oknie" i mówiących zarazem , że jeżeli tego > nie zrobisz będziesz "BE"!? jak wyżej > A skąd Ty człowieku możesz wiedzieć , czy ja również nie opłakiwałem śmierci > Papieża? Na jakiej podstawie wysuwasz wnioski, że nabijam się z uczuć Polaków? podaj mi fragment w którym się z Ciebie nabijałem > A kim ja jestem? Nie Polakiem, bo nie zgasiłem wczoraj światła o 21.37? A po co > > mi to? Co to komu pomoże? a czy ja miałem żal do Ciebie o to że nie zgasiłes świateł?? Tu potrzebna jest modlitwa - jeżeli już chcesz być > takim wzorowym żałobnikiem, tu potrzebne jest dokładne wysłuchanie tego co JP > II chciał nam przekazać, a nie tylko słuchanie Go wtedy , gdy wspomniał coś o > kremówkach , lub gdy podśpiewał kawałek jakiejś radosnej pieśni... > Zamiast czytać anegdoty o jego życiu - poczytał byś fragmenty jego encyklik - > jeżeli faktycznie (nie na pokaz) tak bardzo tego człowieka cenisz... tak się składa że przeczytałem fragmenty kilku encyklik a jedną (Centesimus Annus) w całości - chyba nieźle jak na agnostyka a anegdoty są pierwsza klasa - polecam > Analiza psychologiczna? To właśnie ty ją stosujesz... > Ale oczywiście Twoje poglądy i przekonania są najtrafniejsze i jedyne jakie > mogą Ci się zmieścić w głowie... tego też nigdzie nie napisałem dziwię sie że wyciągasz takie wnioski z moich paru postów > Rozumiem to...masz do tego prawo... pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Biorąc pod uwagę GŁUPOTĘ tutaj wpisujących IP: *.kom / *.kom-net.pl 09.04.05, 06:33 Samokrytyka na miejscu - gratuluje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trogir Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.05, 09:20 Jeśli ta twoja cenzura ograniczy chamstwo i głupotę na forum i zmusi co niektórych do wypisywania swoich - pożal się Boże - myśli w formie cywilizowanej, to bardzo dobrze. Niech cenzurują do końca świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.05, 09:27 Ale co Ci w zasadzie nie pasuje na tym forum? Równie dobrze Twój post mógłby zostać usunięty! Czy jeżeli ktoś nie klęczał wczoraj cały dzień na grochu - tylko chciał się trochę rozerwać (w inny sposób niż oglądanie filmu o Papieżu) , lub odmawianie koronki z Radiem Maryja - to znaczy , że należy Go cenzurować? Człowieku żyj i daj żyć innym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.05, 09:34 Czytałem wczoraj z prawdziwą ulgą wątek o gazie. Z ulgą, że są też inni ludzie, którzy potrafią się dystansować od histerycznych reakcji, że widzą śmieszność, bezsensowność i płytkość niektórych zachowań naszych rodaków. Tu nie chodzi o obrażanie uczuć religijnych. tu chodzi o zdrowy rozsądek i przytomność. A że cenzura działa, to też przejaw ww histerii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cookie Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 09.04.05, 09:59 Nadgorliwosc jest gorsza od ... (nie pisze, bo mnie wytna) Bogu ducha winny watek o Malachiaszu tez wylecial wraz ze wspanialymi rymami WC, ze o moim dowodzie na nieistnienie hipopotamow nie wspomne. Az sie boje, ze jutro Monty Python znajdzie sie na indeksie... A tak na powaznie. Uznaje racje tych, dla ktorych pewne tresci moglyby byc obrazliwe i nie mam nic przeciwko moderowaniu formum. Utrzymywanie jednakowoz tylko "jedynie slusznych" postow traci przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manolo Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.05, 10:13 Z regulaminu forum: "4. Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl treści sprzecznych z prawem, wzywających do nienawiści rasowej, wyznaniowej, etnicznej, czy też propagujących przemoc. 5. Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i naruszających zasady Netykiety." Taaak. Rzeczywiście wypowiedzi inteligentne, dowcipne, ironiczne są społecznie niewłaściwe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezczasowicz Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 09.04.05, 10:21 wlasnie dlatego monthypython zrodzil sie na wyspach a nie w polszy... p.s. patrz watek: "swietne forum - gratuluje!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 09.04.05, 10:30 Forum jest prywatne i właściciel może sobie kasować co chce i jeszcze chyba nikt nikogo nie zmusza do pisania tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: quqa Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.05, 11:25 A bo w Monthy Pythonie to wisi trzech kolesi na krzyzach, i w takt muzyczki kiwaja glowami, spiewaja: "Always look at the bright side of life" Wytnijcie to! Wyciac! Hehe Bardziej papiescy od papieza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiedźmin :) Re: CENZURA na FORUM !!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.04.05, 12:28 Zapewne jakby mogli spaliliby Cię na stosie... Odpowiedz Link Zgłoś
igi.wr Re: CENZURA na FORUM !!!! 09.04.05, 14:19 Trzeba walczyc o wolnosc slowa, bo inaczej znajdziemy sie za kilkanascie lat w miejscu gdzie sa np Stany Zjednoczone: purytanska wszechobecna cenzura. Odpowiedz Link Zgłoś