Dodaj do ulubionych

Gdzie to jest????????

22.06.02, 01:10
No wlasnie wiem ze gdzies kolo Sobotki (to tam gdzie Sleza taka gora) jest
jakies kapielisko po bylym kamieniolomie czy czyms takim Moze ktos z was wie
jak tam dojechac ,gdzie to dokladnie jest?
ps.Nie chodzi mi o sadzawke w Sulistrowiczkach
Obserwuj wątek
    • Gość: jjasio Re: Gdzie to jest???????? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.02, 11:49
      czrt wie o co ci chodzi ?? Kamieniołomy i kąpieliska są bliżej Strzegomia ,a
      zalew z tama w Mietkowie .Ale czy to ważne gdzie? Ważne z kim.
      • zboczek Re: Gdzie to jest???????? 22.06.02, 12:47
        No wlasnie ten ktos chce tam i koniec wiec coz poradzic . Nie jest to Strzegom
        ani Mietkow ani zadne inne . Napewno jest to byle wyrobisko po kamieniolomie i
        napewno jest gdzies w okolicach Sobotki. Moj kolega tam kiedys byl ale niestety
        nie mam z nim kontaktu wiec gdzie mam szukac pomocy jak nie na Forum :)
    • Gość: NN Re: Gdzie to jest???????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 12:55
      Najbliżej bedzie w Strzeblowie.Kamieniołom w Łomnicy.Jesli jedziesz z Sobótki
      to musisz minąć Górkę.
    • Gość: Dari Tu masz mapkę, jak tam dojechać IP: *.warszawa.ec.pl 22.06.02, 14:03
      zboczek napisał(a):
      > No wlasnie wiem ze gdzies kolo Sobotki (to tam gdzie Sleza taka gora) jest
      [..]

Nie wiem czy to o to chodzi, ale ponizej daję Ci linki do mapki jak dojechać
      do super bajorka w tych właśnie okolicach. My jeździmy tam od wielu, wielu lat :)

<p>Mapka w jpg</p>
      <p>Mapka w eps</p>

pozdrawiam
      Dari
    • Gość: KP Re: Gdzie to jest???????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.06.02, 14:35
      Kamieniołomy znajdziesz jak w Sobótce skrcisz na głównym skrzyżowaniu w prawo
      (jadąc od Wrocka oczywiscie) i potem musisz już sam szukać bo ci nie
      wytłumacze która to polna droga dokładnie:) Będzie po prawej stronie, pytaj
      ludzi.
      Miłego wypoczynku
      • zboczek Re: Gdzie to jest???????? 24.06.02, 10:22
        Dziekuje wszystkim Pokrece sie troche to napewno znajde Szczegolnie zaskoczyl
        mnie Dari mimo ze to nie to o co mi chodzilo ale opis byl taki ze napewno tam
        pojade (zolte Seicento) Jeszcze raz dziekuje Pozdrawiam do zobaczenia nad
        woda!!!
        • bea. Re: Gdzie to jest???????? 24.06.02, 10:59
          Kamieniołom w Stzreblowie - ale oficjalnie, nie ma tak kąpieliska.
          No i jest tam pare fajnych dróżek wspinaczkowych ;) Niektóre nawet obite.
        • Gość: NN Re: Gdzie to jest???????? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 11:29
          zboczek napisał(a):

> Dziekuje wszystkim Pokrece sie troche to napewno znajde Szczegolnie zaskoczyl
          > mnie Dari mimo ze to nie to o co mi chodzilo ale opis byl taki ze napewno tam
          > pojade (zolte Seicento) Jeszcze raz dziekuje Pozdrawiam do zobaczenia nad
          > woda!!!

Z mapki wynika ,że Dari wysyła cie nad zalew Mietków,a w tym przypadku nie jest
          pewne czy będziesz w stanie kogoś wypatrzyć bo w ciepłe dni są tam tłumy.W
          Polsce ,gdzie są tłumy jest też pełno śmieci.Byłem tam raz i wystarczy.Jeśli
          zalew to dużo czyściej jest w Bukówce na Bobrze.Osobiście wolę pojechać trochę
          dalej na przykład do Bielic.Nie ma tam zalewu, a co za tym idzie gdzie popływać,
          ale za to wiele miejsc gdzie można usiąśc nad Białą Lądecką od której bije
          zbawienny chłód,do tego śpiew ptaków.Parę żródeł z których można napić się
          wody.Trasy rowerowe.W drodze powrotnej można wstąpić na świeżego pstrąga.Lepszy
          choć dłuższy dojazd przez Kłodzko,Żelazno,Stronie Śląskie.Krótsza droga przez
          Ząbkowice Śl.,Kamieniec Ząbk.,Lądek Zdr.,Stronie.Droga ta jest zdecydowanie
          trudniejsza, ale jak chcesz przejechac sie po rajdowym OS-sie to bedziesz go miał
          pomiedzy Złotyn stokiem i Lądkiem,( musisz byc przygotowany na ciągłe kręcenie
          kierownicą,ale zabawa jest przednia.Najfajniejsza jest mina i kolor twarzy
          pasażerki , no wreszcie pół godziny ok 17km w ciszy,;-)))),)
          Do spotkania gdzieś na górskim szlaku ( biały trochę większy maluch, wędruję
          zawsze z żoną i z małym, białym, śmiesznym ( bo ludzie zawsze się do niego
          uśmiechają)psem.Pozdrowienia.
          • zboczek Re: Gdzie to jest???????? 24.06.02, 16:04
            Gość portalu: NN napisał(a):

> zboczek napisał(a):
            >
            > > Dziekuje wszystkim Pokrece sie troche to napewno znajde Szczegolnie zaskoc
            > zyl
            > > mnie Dari mimo ze to nie to o co mi chodzilo ale opis byl taki ze napewno
            > tam
            > > pojade (zolte Seicento) Jeszcze raz dziekuje Pozdrawiam do zobaczenia nad
            > > woda!!!
            >
            > Z mapki wynika ,że Dari wysyła cie nad zalew Mietków,a w tym przypadku nie jest
            >
            > pewne czy będziesz w stanie kogoś wypatrzyć bo w ciepłe dni są tam tłumy.W
            > Polsce ,gdzie są tłumy jest też pełno śmieci.Byłem tam raz i wystarczy.Jeśli
            > zalew to dużo czyściej jest w Bukówce na Bobrze.Osobiście wolę pojechać trochę
            > dalej na przykład do Bielic.Nie ma tam zalewu, a co za tym idzie gdzie popływać
            > ,
            > ale za to wiele miejsc gdzie można usiąśc nad Białą Lądecką od której bije
            > zbawienny chłód,do tego śpiew ptaków.Parę żródeł z których można napić się
            > wody.Trasy rowerowe.W drodze powrotnej można wstąpić na świeżego pstrąga.Lepszy
            >
            > choć dłuższy dojazd przez Kłodzko,Żelazno,Stronie Śląskie.Krótsza droga przez
            > Ząbkowice Śl.,Kamieniec Ząbk.,Lądek Zdr.,Stronie.Droga ta jest zdecydowanie
            > trudniejsza, ale jak chcesz przejechac sie po rajdowym OS-sie to bedziesz go mi
            > ał
            > pomiedzy Złotyn stokiem i Lądkiem,( musisz byc przygotowany na ciągłe kręcenie
            > kierownicą,ale zabawa jest przednia.Najfajniejsza jest mina i kolor twarzy
            > pasażerki , no wreszcie pół godziny ok 17km w ciszy,;-)))),)
            > Do spotkania gdzieś na górskim szlaku ( biały trochę większy maluch, wędruję
            > zawsze z żoną i z małym, białym, śmiesznym ( bo ludzie zawsze się do niego
            > uśmiechają)psem.Pozdrowienia.

Co do Mietkowa to wiem ze tam jest niezbyt czysto bo mieszka tam moj kolega A z
            opisu Dariego wynika ze to nie Mietkow tylko jakies rozlewiska powstale po jego
            budowie. A co do rajdowych odcinkow to prawde powiedziawszy znam je na pamiec bo
            mieszkam w Dzierzoniowie i jak mnie poniesie (raz czy dwa na 2 tygodnie) to sobie
            smigam na Jodlowniku lub na Michalkowej Cisza pasazerki tez odpada bo ona
            strasznie to lubi Nieraz nawet zabiera mi auto i sama jedzie (wtedy ja siedze
            cicho) Swierzego pstraga polecam w Lasocinie(w polowie rosciszowa kolo
            przystanku skrecic pod gore) Jest tam pare lowisk ale najleprze jest to gdzie sa
            swinie wietnamskie i Lamy Do zobaczenia na szlaku Milego lata!!!
          • Gość: Dari To nie jest zalew w Mietkowie IP: *.warszawa.ec.pl 24.06.02, 18:33
            NN napisał(a):
            > Z mapki wynika ,że Dari wysyła cie nad zalew Mietków,a w tym przypadku
            [..]

To nie jest zalew w Mietkowie. Do wody w Mietkowie nawet bym palca nie włożył :(

Bajoro, o którym piszę to zalane żwirowisko bez kontaktu z rzekami.
            W niektórych miejscach głębokość dochodzi do 4 metrów, ale przy brzegach jest płytko.
            Woda czysta choć zabarwiona na brązowo przez rozpuszczoną w niej glinkę.
            Ale dzięki temu temperatura wody jest rewelacyjna - nie jest zimna, ale nie jest też lurą,
            czyli jak się wchodzi nagrzanym to czuć chłód, ale potem można siedzieć - dosłownie -
            cały dzień nie marznąc w niej.
            Jedyna wada - po powrocie do domu trzeba wziąć prysznic, żeby spłukać z siebie "nalot".

Zresztą - wzięliśmy ze sobą kamerę i zamieszczę Wam obraz z tego bajorka.

pozdrawiam
            Dari
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka