Dodaj do ulubionych

Czy A. Kwaśniewski chciał ukarać B. Zdrojewskiego

25.06.02, 10:53
Bogdan Zdrojewski, były prezydent Wrocławia, obecnie poseł Platformy
Obywatelskiej, nie otrzymał Złotego Krzyża Zasługi za działania na rzecz
samorządności. A miał go dostać

Prezydent Aleksander Kwaśniewski przyznał mu odznaczenie (decyzja zapadła 28
listopada 2001), jednak jego kancelaria wstrzymała się z uhonorowaniem
Zdrojewskiego. Dlaczego? Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że to Urząd
Wojewódzki słał do prezydenta pisma, żeby Zdrojewskiemu odznaczenia nie dawać.
Najpierw podobno uzasadniano, że Zdrojewski jest obecnie posłem (prezydent
przyznał mu odznaczenie za okres, gdy pełnił funkcję prezydenta), potem
przypomniano sprawę podatku VAT.

Więcej:
wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=894126&dzial=wrw010100
Obserwuj wątek
    • endrju_leper Re: Czy A. Kwaśniewski chciał ukarać B. Zdrojewskiego 25.06.02, 11:06
      Zdroju do pierdla a nie na salony
      • Gość: asd Re: Czy A. Kwaśniewski chciał ukarać B. Zdrojewskiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.02, 14:19
        endrju_leper napisał(a):

> Zdroju do pierdla a nie na salony

olo a ty nadajesz sie jedynie do komory gazowej lub krematorium! tylko dlaczego
        spoleczenstwo ma placic za gaz i na obsluge krematorium? najlepiej jak zjedza cie
        robale ktore caly czas wylaza z twoich pryszczy wielkosci arbuzow!
    • Gość: wędzonka Nic dziwnego, przecie nie ze Zdrojem te numery! :) IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 25.06.02, 13:59
      A.Waligorski, Bajeczki Babci Pimpusiowej:

Chomik, zbierając plony, do swej norki ganiał,
      A obok dobry niedźwiedź chomika ochraniał.
      Potem zjadł mu te plony, wytarł łapą mordę,
      Wydupcył biedne zwierzę i przypiął mu order.

Pozdrawiam! :)
      • walpurga.jarzabek Re: Nic dziwnego, przecie nie ze Zdrojem te numery! :) 25.06.02, 14:16
        Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> A.Waligorski, Bajeczki Babci Pimpusiowej:
        >
        > Chomik, zbierając plony, do swej norki ganiał,
        > A obok dobry niedźwiedź chomika ochraniał.
        > Potem zjadł mu te plony, wytarł łapą mordę,
        > Wydupcył biedne zwierzę i przypiął mu order.
        >
        >
        > Pozdrawiam! :)

Chciałeś coś powiedzieć?
        • Gość: Stefano Re: Nic dziwnego, przecie nie ze Zdrojem te numery! :) IP: *.cetniewo.cos.pl 28.06.02, 18:02
          To chyba na odwrot .
    • Gość: sew Re: Czy A. Kwaśniewski chciał ukarać B. Zdrojewskiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.02, 18:39
      to jest pat. rzeczywiście przyznawanie orderu za zasługi dla samorzadności w
      sytuacji kiedy toczy się proces o niegospodarność wydaje się absurdalne, ale:
      cały ten proces jest polityczną grą i to jest pewne. spór o VAT był od lat,
      niepłacenie go miało na celu właśnie zwiększenie dochodu gminy poza tym wyroki
      innych sądów np. z Gadńska......itp. wiadome argumenty. Jendak machina sądowa
      ruszyła i teraz prezydent nadając order poniekąd wywierał by presję na
      orzeczenie. Ale na dzień nadania orderów stan faktyczny jest taki, że żaden
      wyrok nie ciąży!!!
      prokuratura politycznie inspirowana, w dodatku działająca niesprawnie tak
      naprawdę narusza tylko dobra osobiste. Podobnie jest w dochodzeniu w sprawie
      posła Stryjewskiego naruszonego rzekomo przez Frasyniuka.

• Gość: duzY Czytałem to wiele razy. IP: *.dtvk.tpnet.pl 26.06.02, 12:25
      I nie znalazłem opisu jak to Kwachu Zdrojewskiego ukarac chciał. Help me plis.
      • Gość: awo Re: Czytałem to wiele razy. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.02, 17:38
        bo musisz przeczytać wersję gazety papierowej, która różni się nieco od tej on-
        line
        • Gość: duzY To co za artysta sformułował ten tytuł tu na Forum IP: *.dtvk.tpnet.pl 26.06.02, 18:11
          Czy Forum jest już tylko zajawką wersji pisanej? A nas traktuje sie jak
          czytelników SE (GW jest już b. blisko) których trzeba niezdrowo tytułem
          podniecić? To portal i netowa wersja nie wystarczy? Ech, szkoda gadać.
          • Gość: Janek Re: To co za artysta sformułował ten tytuł tu na Forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.02, 18:17
            Nie denerwuj się. To chyba o Order Budowniczego Polski Ludowej za postrojenie
            fontanny chodziło. Ale zapasy się wyczerpały, a muzeum medalierstwa nie ma
            duplikatów. To teraz na Prezydenta RP się zwala.
            • Gość: duzY No tak. Ale skoro Zdrojewskiemu IP: *.dtvk.tpnet.pl 27.06.02, 10:03
              Order Budowniczych to koledze wędzonce należałby się Virtuti Militari.
          • hen Re: To co za artysta sformułował ten tytuł tu na Forum 26.06.02, 18:18
            Gość portalu: duzY napisał(a):

> Czy Forum jest już tylko zajawką wersji pisanej? A nas traktuje sie jak
            > czytelników SE (GW jest już b. blisko) których trzeba niezdrowo tytułem
            > podniecić? To portal i netowa wersja nie wystarczy? Ech, szkoda gadać.

Wiadomo, że można wywołać uczucia jakie tylko się zechce wywołać, w zależności od
            sposobu podania informacji. Niestety nasze dzienniki się w tym prześcigaja.
            Często starając się wywołać skrajne uczucia nabijają czytelników. Mnie zrażają. A
            najlepiej jeśli chce się czytać dzienniki wszystko czytać po 5 razy.
            Pozdro DuZy :-)
    • Gość: gangster bastard Kwach IP: *.enh.org 26.06.02, 21:27
      Zdrojewski to JEDYNY facet w Polsce ktoremu takie odznaczenie nalezaloby sie.
      • Gość: Janek Re: bastard Kwach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.02, 21:34
        A co z tym wspólnego ma badstard? Czyżby prezydent RP był potomkiem króla z
        nieprawego łoża?
      • Gość: wędzonka Re: bastard Kwach IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 27.06.02, 09:20
        Gość portalu: gangster napisał(a):

> Zdrojewski to JEDYNY facet w Polsce ktoremu takie odznaczenie nalezaloby sie.

"Lepiej by ludzie pytali dlaczego nie mam pomnika, niz dlaczego mam" - zauwazyl
        kiedys Katon. Tak wiec to co piszesz, Gangster, jest wiecej warte niz ordery i
        pomniki :)

Pozdrawiam!
        • Gość: Janek Re: bastard Kwach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.02, 17:39
          Czyżby Zdrój też był hebrydą?
          • Gość: bollo Re: bastard Kwach IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 00:02
            i bardzo dobrze.
            • Gość: Stefano Re: bastard Kwach IP: *.cetniewo.cos.pl 28.06.02, 18:05
              Chyba juz wystarczy tych zartow ze wspanialego manipulatora i prestitigitatora .
              Pochwalmy sie , my tez mamy naszego
              Kuperfilda.
              Wode zatrzymal , a z pustego nalal i sobie poszedl.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka