Gość: Ditran IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.04.05, 23:36 Musi być przecież "kozioł ofiarny" a skarbówka jest oczywiście czysta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wic dowcip roku!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 21.04.05, 23:53 EFL zakłada sobie rachunek w banku internetowym (pewnie żeby oszczędzić na opłacie za prowadzenie rachunku buhahah), choć jego właścicielem jest poteżny bank francuski- Credit Agricole, jeśli ta urządniczka jest bogu ducha winna, to z pewnością jest za głupia żeby pracować na jakimkolwiek odpowiedzialnym stanowisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. 22 tys. miesięcznie przez 15 lat! IP: *.provider.pl / *.provider.pl 30.06.05, 21:47 Skradziono 5 mln, odzyskano 1 mln. Dziennikarze dziwią się, że gość się uśmiecha, choć grozi mu 15 lat. Jeśli podzielimy pozostałe 4 mln przez 15 lat i przez 12 miesięcy, to wyjdzie 22 tys. zł miesięcznie. Na rękę, bez podatku, za leżenie do góry pępkiem w celi. Nic dziwnego, że się uśmiecha. I jeszcze przez te 15 lat procenty narosną. Po wyjściu z więzienia będzie nieźle urządzony :) A i dostanie mniej albo wyjdzie warunkowo np. po 5 latach... to sami sobie policzcie. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik SKANDAL!! 21.04.05, 23:59 "- Dlaczego teraz zwalają wszystko na tę dziewczynę? - pyta jeden z naszych rozmówców, znających szczegóły sprawy. - A jak to się stało, że bank w ogóle przyjął te pieniądze na konto? Przecież właścicielem rachunku była osoba fizyczna, a Urząd Skarbowy wysłał pieniądze na rachunek spółki. Dlaczego nie zwrócono przelewu do wyjaśnienia?" No bo to przecież bank ma sprawdzać czy urzędnik się nie pomylił. Urzędnik jest tylko od pierdzenia w stołek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: John Rambo jak zwykle żenada IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.04.05, 00:29 Ależ ty glupi klaun jesteś. Jak ten balwan wypisujesz różne glupoty bez ladu i skladu. A te dodanie cytatów to czym ma być - że niby taki oczytany jesteś? Przyjmij sobie inne mądre zdanie do swojego rozumku: "jak nie masz nic mądrego do powiedzenia to lepiej siedź cicho". Bez cienia pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankowiec Kto jest winny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 00:42 Mnie się też wydaje, że nie może być tak, że to jedna urzędniczka dysponuje pięciomilionowy przelew! U mnie w banku podobna operacja wymagałaby wielu poziomow autoryzacji. Jeśli mają wsadzać, to co najmniej dyrektora tejże skarbówki do kompletu, wraz z zardządem - za brak kontroli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juli Re: Kto jest winny IP: *.pl 22.04.05, 08:32 Nie jedna urzędniczka dysponuje przelew, ale jedna dokonuje technicznej czynności wprowadzenia nowych danych. Pytanie czy do jej obowiązków należało sprawdzenie tych danych ( bo jeśli nazwisko prezesa było nieprawidłowe, wystarczyło spojrzeć na wyciąg z KRS, który spółki obligatoryjnie muszą do US przesyłać)czy może przyszedł szef i powiedział " pani X, pani to wprowadzi".Szczerze mówiąc też mi sie wydaje, że bank nie powinien zrealizować przelewu, jeśli dane właściciela konta się nie zgadzają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankowiec Re: Kto jest winny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 08:36 "edna dokonuje technicznej czynności wprowadzenia nowych danych" - u mnie w banku jest to nie do pomyślenia, każdy papier, szczególnie prośba o zmianę choćby adresu klienta, który ma na koncie 5 baniek, jest sprawdzany TRZY RAZY przez TRZY RÓŻNE OSOBY. Przy takich transakcjach wymagany jest również bespośredni kontakt z klientem, osobisty bądź telefoniczny, pod numerem który znaliśmy wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
afiag Re: Kto jest winny 22.04.05, 12:42 skoro tyle osób zajmuje się w bankach takimi kwotami to dlaczego przyjęto przelew kierowany na firmę na konto osoby fizycznej??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bankowiec Re: Kto jest winny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 14:17 To system komputerowy przyjmuje przelewy, nie sądzisz, że ktokolwiek jest w stanie obsłużyć ludźmi wszystkie transakcje przelewów realizowanych przez KIR? Musiałoby nad tym pracować kilkadziesiąt tysięcy osób, i to w godzinach pracy, bez możliwości pracy zmianowej - gdyż sesje KIR są realizowane w dzień roboczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacha Re: jak zwykle żenada IP: *.wroclaw.mm.pl 22.04.05, 08:31 Rambo! Czyżby zabolało? Musisz być jednym z tych miernych urzędników z dyplomem za jajka, kury i pół świniaka. Im więcej wyzwisk tym mniej inteligencji. Nie czepiaj się Czarownika tylko weź się do roboty! A co Cię tak denerwują czyjeś sygnaturki /zresztą bardzo fajne/? Czyżby dlatego, że Twoją lekturą są tylko świerszczyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odpowiedź Re: jak zwykle żenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 08:33 No bo WC jest głupi jak but, ma świadomość 15letniego dziecka, jak można wskakiwać na jakąś biedną urzędniczkę, skoro winni są jej przełożeni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em.em.em Re: jak zwykle żenada IP: *.godot / *.dip0.t-ipconnect.de 01.07.05, 08:33 to napisal WC: "- Dlaczego teraz zwalają wszystko na tę dziewczynę? - pyta jeden z naszych rozmówców, znających szczegóły sprawy. - A jak to się stało, że bank w ogóle przyjął te pieniądze na konto? Przecież właścicielem rachunku była osoba fizyczna, a Urząd Skarbowy wysłał pieniądze na rachunek spółki. Dlaczego nie zwrócono przelewu do wyjaśnienia?" No bo to przecież bank ma sprawdzać czy urzędnik się nie pomylił. Urzędnik jest tylko od pierdzenia w stołek!" >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> O ile dobrze rozumiem przytoczony powyzej tekst, to WC wskazuje na przelozonych tej urzedniczki. Z tego co mi wiadomo pani, z ktorej zrobiona kozla ofiarnego, jest zwyklym malym pionkiem, ktory tylko wprowadza dane do komputera. Autoryzacje i kontrola nad zleceniami to domena innych osob. Ponadto bank nie powinien przyjac takiego przelewu. Co jak co, ale przelew na 5 duzych baniek musi byc przez jakiegos czlowieka autoryzowany. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz IBAN -jest winny:-)) 22.04.05, 08:43 System bankowy sprawdza tylko poprawność numeru rachunku:-) Sama miałam bardzo podobny numer ale na dużo mniejszą skalę.Jeden z moich pracowników wystawiał ręcznie fakturę ( awarię sieci mieliśmy) i pomylił numery rachunków. Szukał naszego konta, znalazł wyciągi na moim biurku - i wpisał na fakturę numer prywatnego konta:-) Na usprawiedliwienie pracownika mam tylko to , że wyciągi były na oko identyczne - różnica 4 ostatnich cyfr a wszyscy byliśmy wściekli z powodu komputerowych kłopotów.Zdziwiłam się bardzo przy sprawdzaniu stanu konta w bankomacie, pojechałam do banku i sprawa się wyjaśniła. Bez żenady płatność z numerem faktury,której benficjentem była firma "X", trafiła na prywatne konto szarej myszy:-)))) Bank się nawet nie zainteresował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juli Re: IBAN -jest winny:-)) IP: *.pl 22.04.05, 09:04 No tak, jak bank nie weryfikuje, to klapa:((( Zeby było jasne, absolutnie nie mam pretensji do banku, myślałam, że procedura jest trochę inna:( A tak, pomyłka w koncie i wysyłam kasę w kosmos:( Ktoś w urzędzie zawinił, nie ma wątpliwości, sprawa była do sprawdzenia i to łatwego (tak jak pisałam wyżej). Pytanie, KTO miał obowiązek to sprawdzić i czy wogóle przełożeni zadbali, żeby KTOŚ to sprawdzał. Odpowiedz Link Zgłoś
malaszaramysz Re: IBAN -jest winny:-)) 22.04.05, 09:48 Sama bym nie wiedziała, że bank nie weryfikuje:-) A tak, wkładam kartę do bankomatu, szczęka mi opada , jadę do banku (art.405 k.c. mi się ukłonił), sprawdzam, robię przelew na firmowe i pytam. Pani w okienku mówi: o co pani chodzi, numer konta był dobry.Teraz nie sprawdzamy. Odpowiedz Link Zgłoś
j.glusza ŚWIĘTE KROWY... 22.04.05, 15:57 Od dawna wiadomo, że pracownicy urzędów skarbowych są "świętymi krowami" i nigdy im włos z głowy nie spadł za ich "pomyłki". Myślę, że tym razem będzie tak samo. Wszelkie koszty poniosą, niestety, polscy podatnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas Re: Podejrzana urzędniczka z Dolnośląskiego Urzęd IP: *.main.va.us / *.coxfiber.net 22.04.05, 17:56 Wszystko fajnie Panie Hrabio, ale dlaczego szuka sie winnych a nie KASY!!!!???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagas Re: Podejrzana urzędniczka z Dolnośląskiego Urzęd IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 22.04.05, 19:43 Kasy nie znajdą! Winnych nie będzie! Maluczki był gnębiony przez skarbówkę, jest gnębiony i będzie gnębiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomo Re: Podejrzana urzędniczka z Dolnośląskiego Urzęd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.05, 00:37 Cos czuje ze teraz dopiero sie zaczna kontrole... Przeciez ktos musi teraz zaplacic za nieudolnosc US:) Brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Czy mu się opłaci? 30.06.05, 20:49 Gdzieś przepadły 4 miliony. Po 15 latach na lokacie będzie tego KUPA kasy. Gość dostanie dajmy na to 15, wyjdzie po 10, wyjedzie na Karaiby i żyje jak król. Warto? Chyba tak. Jak widać w Polsce zbrodnia popłaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobilna Cieszę się że w końcu ... IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.05, 21:15 Oby tylko Sąd nie dał ciała za 3 m-ce .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedrek Jak to możliwe że bank przelał kasę na osobę IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 01.07.05, 22:12 Kolezanka zarobiła marne 400zł na umowe zlecenie i nie miała konta w banku więc poprosiła mnie czy na moje nie moga przelać.Odpowiedziałem że nie ma sprawy.Okazało sie że te marne 4 setki bank mój odesłał z powrotem bo się nazwisko nie zgadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ***gośc*** szukam wiadomosci na ten temat!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 12:54 hello!! w tym kraju jak zwylke wine zwalamy na kogos. a swoja droga kolesiowi grozi 15lat posiedzie 5 latek wyjdzie na wolnosc i juz do konca zycia bedzie odpoczywał bo odsetki rosną!! ****mam prosbe , jesli ktos ma jakis artykuł na ten temat lub namiar na jakąs stronke gdzie jest cos wiecej na ten temat.*** Odpowiedz Link Zgłoś