Dodaj do ulubionych

Ogromna inwestycja Leszka Czarneckiego?

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.05, 14:57
"Pewnie to już wiecie a jeżeli nie to oprócz Arkad, planowana jest przez LC w
bliskiej okolicy następna inwestycja podobno 4 razy droższa. Będzie to takie
uzupełnienie Arkad jakiś Aqua Park hotele itp. Nic więcej nie wiem."z forum
skyscrapercity :)
Obserwuj wątek
    • Gość: pepe Re: Ogromna inwestycja Leszka Czarneckiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 15:25
      Trzeba wysłać psy tropiące:)
      • Gość: erni Cos wiecej o tej inwestycji :) IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.04.05, 15:30
        O a tego to jeszcze nie wiemy. Czyli bedziemy miec 2 aquaparki. Ale to pewnie
        dalsza przyszlosc. Mnie bardziej by ucieszyla wiadomosc o budowie przez LC 200
        metrowych wieżowców w CP. W koncu za 100 mln euro mozna postawic pozadny
        biurowiec. Pozyjemy zobaczymy.
        • Gość: ! Re: Cos wiecej o tej inwestycji :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.05, 15:49
          Rafisie przerzuciłeś się na Dialog? :)
          • Gość: ! hmmmmm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.05, 16:26
            www.skyscrapercity.com/showthread.php?p=3918659#post3918659
            Myślałem, że to kawał...a tu okazuje się, że to informacja z Warszawy (YaroS).
            To dość pewne zródło informacji o inwestycjach pana Czarneckiego (to YaroS
            pierwszy poinformował, jak będzie ostatecznie wyglądało centrum LC: "Arkady
            Wrocławskie").

A więc?
            • Gość: Rafis Re: hmmmmm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.05, 16:54
              Darku ja podaje tylko informacje oparte na jakichkolwiek faktach ;)
              Dialog tylko do 17 ;)
              • Gość: ! Re: hmmmmm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.05, 17:05
                Widząc niespotykane dla Ciebie IP plus tą zaskakującą informację - sądziłem, że
                po pierwsze ktoś się pod Ciebie podszył, po drugie, że to żart z tą
                informacją :)

Ale cieszę się, że to jest duża szansa, że jest to prawdziwa informacja, szkoda
                tylko że tak mało szczegułów :( Może YaroS napisze coś więcej?

Pozdrawiam.
                • Gość: Rafis Re: hmmmmm IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 22.04.05, 18:10
                  ja sądze tak jak Michał ze chodzi o teren koło przyszłego aquaparku a Yaros nie
                  znqajac szczegółów powtórzył z echodzi o aquapark. Przeciez na tym terenie od
                  wzgórza do Dworca jest ładne kilka hektarów i własciwie tylko jeden budynek do
                  zachowania-wyzsza szkoła zarzadzania itp.
                  Trzeba przyjrzec sie MPZP dla tego terenu.
                  Chyba ze Pan Leszek ma chrapke na CP :)
                  • Gość: ! Re: hmmmmm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.05, 18:20
                    Tylko jeżeli na tych etrenach przy Aquaparku mają powstać jakieś duze obiekty,
                    to może być z tym ciężko. To tzw "klin napowietrzajacy Wrocław" i ma być on
                    wolny od większych (przede wszystkim wyższych) budynków.

Mnie się narzy, żeby ktoś taki jak pan Leszek wział się za te wszystkie
                    zaniedbane działki wzdłuż estakady kolejowej od Zielińskiego aż po Borowską i
                    DW PKP... Pan Leszek budując "Arkady" zrobił pierwszy krok. Czekam z
                    utęsknieniem i nadzieją na następne inwestycje w tamtym rejonie.
                    • Gość: erni Re: hmmmmm IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.04.05, 18:23
                      >To tzw "klin napowietrzajacy Wrocław" i ma być on
                      >wolny od większych (przede wszystkim wyższych) budynków.

Czy na forum jest psychiatra? Pilnie potrzebny!

;)
                      • Gość: Rafis Re: hmmmmm IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 22.04.05, 18:26
                        dla tego terenu jest juz chyba uchwalony MPZP wiec juz wiadomo co tam moze byc,
                        sprawdzmy to :)
                      • Gość: ! Re: hmmmmm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.05, 18:29
                        Do czego pijesz Erni?
                        • Gość: Rafis Re: hmmmmm IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 22.04.05, 18:35
                          wg mapy wrocławia plan dla tego terenu jest uchwalony ale jeszcze nie
                          obowiązuje i niestety nie ma numerka. Ale napewno michał lub svarte zaraz nam
                          go przedstawią? ;)
                          • mi.chal Re: hmmmmm 22.04.05, 19:52
                            :)) republika.pl/do_forum/andersa.JPG Tak mniej wiecej wyglada ten plan.
                            Powinien on lada chwila zaczac obowiazywac, bo byl uchawalany w podobnym czasie
                            co ten dla Arkad. Zreszta dlatego, ze on jeszcze nie obowiazuje nie moze ruszyc
                            budowa samego Aquaparku.
                            • Gość: Rafis Re: hmmmmm IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 22.04.05, 19:54
                              tylko w tym planie nie ma nic oprócz dwóch kropek-dominant :)
                              • mi.chal Re: hmmmmm 22.04.05, 19:57
                                Sa jeszcze kreski, ktore oznaczaja linie zabudowy. :)
                  • mi.chal Re: hmmmmm 22.04.05, 19:53
                    W MPZP nie ma obowiazku pozostawienia tej szkoly. Inwestor robi co chce. Moze
                    wyburzyc, moze zostawic.
                    • Gość: Rafis Re: hmmmmm IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 22.04.05, 19:56
                      a to jeszcze lepiej. A jest tam plan odtworzenia jakichs pierzei czy wolna
                      amerykanka i te dwie dominanty?
                      • Gość: ! Re: hmmmmm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.05, 19:59
                        Wysokość tej zabudowy jak Aquaparku? :)
                        • mi.chal Re: hmmmmm 22.04.05, 20:02
                          Trzeba by bylo odszukac watek jak pisalem o tym planie zaraz po jego
                          obejrzeniu, bo teraz juz nie pamietam. Wysokosc chyba 20, albo 25 m, ale nie
                          pamietam dokladnie.
                          • Gość: ! Re: hmmmmm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.05, 20:06
                            Hmmm, ciekawe, że przewidywana jest zabudowa, chociaż z drugiej strony to nie
                            byłaby za wysoka. Już za Niemców specjalnie, celowo zostawiono
                            niezabudowany "zielony klin" od Ołtaszyna aż po teren obecnej zajezdni i
                            parku... teren obecnie planowanego Aquaparku i ten bliżej tej ceglastej szkoły
                            też nie był zabudowany za mocno. Do Pabianickiej gęsciej.
                          • Gość: ! Re: hmmmmm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.05, 20:15
                            Co do mpzp dla terenu Aquaparku to uchwalono go dokładnie 10.02.2005:
                            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=550&w=20177686&a=20473981
                            Mi.chał napisał:
                            "Trzeba by bylo odszukac watek jak pisalem o tym planie zaraz po jego
                            > obejrzeniu, bo teraz juz nie pamietam".

--->Spróbuję tw twoje informacje odnależć za pomoca forumowej wyszukiwarki (pod
                            warunkiem, że wstawiłeś je w okresie ostatniego roku - bo posty majace ponad
                            rok są na tym forum aitomatycznie kasowane przez GW :(
                            • mi.chal Re: hmmmmm 22.04.05, 20:26
                              Znalazlem:
                              Pokrotce:
                              1) Usuniete zostanie tylko najnizsze pietro wzgorza.
                              2) Na rogu Kamiennej i Sleznej punkt widokowy.
                              3) Za kazde sciete drzewo inwestor musi posadzic 3 drzewa ;).
                              4) Dopuszczona jest zabudowa do 1/3 dlugosci, dwoch pierwszych kwartalow
                              (liczac od Glinianej)
                              5) Od strony Borowskiej brak budynkow.
                              6) Wyeksponowana pierzeja od strony Sleznej.
                              7) Na rogu Glinianej i Sleznej dominanta.
                              8) Max. wysokosc budynkow 16 metrow.
                              • Gość: ! Re: hmmmmm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.05, 20:30
                                Dzięki Michał. Ja szukałem na forum i co rusz wyskakiwały mi informacje o
                                Aquaparku i nic po za tym :(

Czyli wygląda, ze jednak nadal miasto stawia na "zielony klin". I dobrze,
                                jakaś "wentylacja" tego miasta być musi :)
                              • mi.chal Re: hmmmmm 22.04.05, 20:30
                                Wiec po przeczytaniu tych zalozen z MPZP wydaje mi sie, ze jednak bardzo malo
                                prawdopodobne jest to, zeby mial tam powstac obiekt 4 razy drozszy od Arkad.
                                Musimy chyba szukac innych potencjalnych dzialek w okolicy.
                                Marzyloby mi sie, podobnie jak Tobie Darku, aby zabudowac te pozostale kwartaly
                                idace wzdluz nasypu.. Zreszta nie ma teraz co gdybyc, pozyjemy, zobaczymy.
                                • Gość: RP Re: hmmmmm IP: *.core.lanet.net.pl / *.1.core.lanet.net.pl 22.04.05, 20:40
                                  Mniemam, że chodzi o kwartał Powstańców Śl.-Swobodna-Zieliśnkiego-Nasypowa.
                                  Jesli mam racje to, skupowanie działek powinno się zacząć za ok 12-18 miesięcy.

PS. Zdałem mature -> wracam na forum :]
                                  • Gość: ! Re: hmmmmm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.05, 20:43
                                    1. Dobrze mniemasz.

2. Gratuluję! Pierwszy poważny egzamin życiowy za Tobą RP.
                                • Gość: ! Re: hmmmmm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.05, 20:41
                                  To może pan Leszek właśnie weżmie sie za spełnianie naszych marzeń? :)
                                  Jak pewnie pamiętasz, w tym roku maja się wynieść te wszystkie firmy działające
                                  w tych barakach i tej lekko zrujnowanej przedwojennej fabryczce pomiędzy
                                  Zielińskiego a tym szarym, kartonowym biurowcem ze słoniem. Swego czasu
                                  pisaliśmy o tym na forum. Te zabudowania mają iść do wyburzenia, a działka/i
                                  wystawione na przetarg (pewnie w przyszłym roku).
                                  • mi.chal Re: hmmmmm 22.04.05, 20:45
                                    Tak pamietam o tym. Chociaz jesli mialoby chodzic o ten kwartal, to Aquapark
                                    nie pasowalby do tej ukladanki. Chyba jednak bardziej prawdopodobnym bedzie
                                    kwartal Komandorska, Swobodna, Borowska. Ale z obydwou bede sie cieszyl tak
                                    samo :) Byle sie cos dzialo! :)
                                    • Gość: Rafis Re: hmmmmm IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 22.04.05, 20:48
                                      a moze chodzi o oba kwartały :)
                                      akurat starczy 400 mln EUR ;)
                                      • mi.chal Re: hmmmmm 22.04.05, 20:54
                                        Gość portalu: Rafis napisał(a):

> a moze chodzi o oba kwartały :)
                                        > akurat starczy 400 mln EUR ;)

Jak juz szalejemy to dorzucmy do tego EPI :)
                                        • Gość: Rafis Re: hmmmmm IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 22.04.05, 20:58
                                          o włąsnie a jak to jest z tym terenem EPI i przyległym do niego terenem szkoły
                                          oraz jakiejs firmy. Tam tez jest sporo miejsca i mógłby powstac ogromny
                                          kompleks.
                                          Pamietacie jak z rok temu dyrektor tej uczelni zastanawiał sie czy sprzedac
                                          teren jakiemus inwestorowi a samemu wybudowac nowa szkołe na innej ulicy?
                                          Sprawa nie została wyjasniona a to moz ebyc dobry trop :)
                                          Zreszta ja uwazam z ejesli juz wydostały sie informacje o planowanych
                                          inwestycjach LC to tereny juz sa w wiekszosci skupione :)
                                        • Gość: RP Re: hmmmmm IP: *.core.lanet.net.pl / *.1.core.lanet.net.pl 22.04.05, 20:59
                                          biorąc pod uwage wielkość działki i projekt EPICentrum, to 400 mln euro byłoby
                                          lekkim przeinwestowaniem.

PS. Nowa matura, a poważny egzamim to dwie różne sprawy :) Moze w moju sie
                                          zaczenie coś poważnego :)
                                          • Gość: RP Re: hmmmmm IP: *.core.lanet.net.pl / *.1.core.lanet.net.pl 22.04.05, 21:02
                                            No chyba że tak ... Ale teren Swobodna/Zielińskiego w przyszłym roku i tak
                                            zacznie pustoszeć, więc ktoś go przygranąć musi :)
                                            PS. chodziło mi o majowe egzaminy.
                                            • Gość: ! Re: hmmmmm IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.04.05, 21:20
                                              Jak już tak spekulujemy, to wg mnie szkoda, że LC nie dogada sie z panem Koselą
                                              (EPI) i nie wybudują EPI razem z powiedzmy 30 piętrową wieżą biurową. To byłoby
                                              dopiero coś! Getin Holding siedziba starczyłaby na długie lata :)
                                              • Gość: minimalista mało IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.05, 01:52
                                                stupiętrową

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka