Dodaj do ulubionych

Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego

IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 26.04.05, 19:22
Materiały przesłał tomes, któremu jeszcze raz dziękuję.

img.photobucket.com/albums/v232/wroclawczyk/P14-Widokperspektywicznyzadaszen.jpg

img.photobucket.com/albums/v232/wroclawczyk/P14-Widokkonstrukcjizadaszen.jpg

img.photobucket.com/albums/v232/wroclawczyk/P14-Plac-widokzgC3B3ry.jpg

Obserwuj wątek
    • Gość: slawek Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 19:39
      Mi sie podoba. I ten dach choc niepelny tez fajny. A w ogole to niech juz
      zaczna budowac :))))))
      • mi.chal Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 26.04.05, 19:44
        Spokojnie slawek, najpierw trzeba przebudowac Wyszynskiego/Sienkiewicza :)
        • Gość: Rafis Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 26.04.05, 19:46
          no i nowy wjazd na w. wyspianskiego :)
          • mi.chal Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 26.04.05, 19:48
            No to, to juz wiadomo, ze zaczyna sie 1 lipca. Mysle, ze sama przebudowa
            Grunwaldzkiego powinna rozpoczac sie pod koniec wakacji.
    • Gość: Rafis Rafis won stąd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 19:42
      Rafis - miałeś spadać z forum, obiecałeś.
    • Gość: pavelvava Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.chello.pl 26.04.05, 19:43
      A te szybki to ktoś od czasu do czasu wymyje ? Bo jakoś nie mogę sobie
      wyobrazić jak to wszystko będzie wyglądać, no tak po pół roku, biorąc pod uwagę
      ich położenie ( środek ronda ) no i oczywiście stan zanieczyszczenia powietrza
      we Wrocławiu.
      • Gość: dxf wizualki już nieaktualne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.05, 08:28
        więc nikt nie będzie musiał myć tych szybek
        • Gość: Rafis Re: wizualki już nieaktualne IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 29.04.05, 08:36
          to co bedzie zamiast szybek? eternit? :)
          • Gość: dxf Re: wizualki już nieaktualne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.05, 11:21
            szkło będzie tylko w poprzecznych świetlikach - a tak na całości blacha
            trapezowa
            • Gość: ciekawy Re: wizualki już nieaktualne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.05, 11:27
              Gość portalu: dxf napisał(a):

> szkło będzie tylko w poprzecznych świetlikach - a tak na całości blacha
              > trapezowa

Skąd taka informacja?
              • Gość: dxf Re: wizualki już nieaktualne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.05, 12:09
                ze specyfikacji
    • Gość: ! Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 19:43
      1. Czy nad rondem jest szklany dach?
      2. Nie ma trawniczków, więc przynajmniej kilka osób na tym forum napisze o
      kilkanaście postów mniej w tym topiku :)
      3. Podoba mi się ten projekt. Naprawdę. Na pewno bardziej niż ten pierwszy,
      stary, którego wizualki były prezentowane na naszym forum.
    • mi.chal Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 26.04.05, 19:46
      Gdyby tak to wygladalo, to byloby naprawde dobrze, chociaz nie idealnie ;)
    • Gość: Wielki Shit Rowerem przez Plac drogą powietrzną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 19:49
      Rowery podobno mają przez plac transportować helikoptery!
      • Gość: Rafis hehe IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 26.04.05, 19:54
        Na dwóch wizualkach widac nawet zarys nowego budynku, który stanie(jesli ktos
        kupi grunt) na działce przy Skłodowskiej Curie(grunwald bis).
      • Gość: ! Re: Rowerem przez Plac drogą powietrzną? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 19:56
        Widzę na tej 3 wizualce, że przed DS Dwudziestolatka zniknie ten parking.

Zauważyliście ten obiekt w prawym, dolnym rogu? :) A zwłaszcza kształt jego
        frontu?
        • Gość: ! ?????? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 19:59
          Co to takiego, t zółte "coś", otaczajace całe rondo?
          • Gość: slawek Re: ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 20:08
            Zarys przebiegu podziemnego akceleratora czastek :)))) A tak naprawde to chyba
            oswietlenie.
            • piast9 Re: ?????? 29.04.05, 21:11
              To jupitery stadionowe jakieś?
      • Gość: Tomes Re: Rowerem przez Plac drogą powietrzną? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 17:04
        Wielu sie nie podoba rozmieszczenie ścieżek rowerowych.
        www.rowery.eko.wroc.pl/?site=news&blok=1&id=100
        Tam też można sie dowiedzieć dodatkowych informacji o projekcie.
    • Gość: wro2015 Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 26.04.05, 20:42
      Wiec musze przyznac ze jest to pierwsza inwestycja miasta w posadzke, gdzie nie
      mam prawie zadnych zarzutow (inne wyjatki do Rynek i pilsudzkiego)

Zalety projektu:
      a) Mozna dostac sie do wszystkich ulic przez pasy dla pieszych
      b) Posadzka wyglada na prosta bez zadnych zbednych dupereli i gowieniek
      c) sa drzewa
      d) nie ma trawniczkow powtykanych w przypadkowe miejsca - plan jest logiczny
      e) nie ma dlugich ramp dla niepelnosprawnych, ktore blokuja przejscie na
      dlugosci 25m (domyslam sie ze beda wiec windy lub schody ruchome)

Wady projektu
      a) nie mozna sie dostac do Przystankow KZ bez wejscia w podziemia (z zadnej
      strony!!!)
      b) zbytne poszerzenie Curie od Biskupina - ciag tej ulicy jest w tym punkcie
      nieczytelny, i za szeroki - powoduje to tez wlasnei te ochydne i
      przypadkowetrawniczki w tej czesci
      c) przejscie Osi Grunwaldzkiej (jest przecierz planowana jako przszla aleja
      reprezentacyjna !!) przez Rondo wyglada bardzo przypadkowo i nieuporzadkowanie -
      Po prostu nie zostala rozpracowana 'Aleja Grunwaldzka przez Rondo' lecz tylko
      'Rondo' - co uwazam za duzy blad.

Nierozumiem:
      a) tych zoltych kwadracikow - na planie z gory. Po cienaich wnioskuje ze beda to
      jakies slupy informacyjne. Mam nadzieje ze beda tak samo prsote i przez to
      'ponadczasowe' jak sam przystanek, a nie jaksi zbedny kicz

Razem jendak + tej inwestycji przewazaja nad -
      • Gość: wojtek Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.mat.univie.ac.at 27.04.05, 10:44
        > Nierozumiem:
        > a) tych zoltych kwadracikow - na planie z gory. Po cienaich wnioskuje ze beda t
        > o
        > jakies slupy informacyjne. Mam nadzieje ze beda tak samo prsote i przez to
        > 'ponadczasowe' jak sam przystanek, a nie jaksi zbedny kicz

Z tablicami informacyjnymi pod katem? To juz bardziej wyglada na panele
        sloneczne :))
      • svarte_sjel Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 27.04.05, 12:21
        Gość portalu: wro2015 napisał(a):
        > Wiec musze przyznac ze jest to pierwsza inwestycja miasta w posadzke, gdzie
        nie
        > mam prawie zadnych zarzutow (inne wyjatki do Rynek i pilsudzkiego)
        > b) Posadzka wyglada na prosta bez zadnych zbednych dupereli i gowieniek

Jasne. Bo jest usiana przypadkowymi kwadracikami, a nie kółeczkami :^P

> a) nie mozna sie dostac do Przystankow KZ bez wejscia w podziemia (z zadnej
        > strony!!!)

Jak nie jak tak? ];^P

> nieczytelny, i za szeroki - powoduje to tez wlasnei te ochydne i

Sam jesteś ochydny...
        • Gość: jxp Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.05, 15:59
          > > a) nie mozna sie dostac do Przystankow KZ bez wejscia w podziemia (z zadn
          > ej
          > > strony!!!)
          >
          > Jak nie jak tak? ];^P

Chyba tylko wysiadając z MPK, ale za to wtedy wyjść się nie da. No chyba, że to
          żółte to jakieś teleportery :]
          • Gość: jxp Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.05, 16:16
            No tak, ale w środku jaja nawet tych żółtych stablic nie ma ;)
          • svarte_sjel Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 28.04.05, 12:11
            Gość portalu: jxp napisał(a):
            > > > a) nie mozna sie dostac do Przystankow KZ bez wejscia w podziemia (
            > > Jak nie jak tak? ];^P
            > Chyba tylko wysiadając z MPK, ale za to wtedy wyjść się nie da. No chyba, że

Zapominasz o nieszczęsnych przystankach dla 1, na któe dojście jest po zebrach.
            • Gość: jxp Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.05, 08:42
              svarte_sjel napisał:

> Gość portalu: jxp napisał(a):
              > > > > a) nie mozna sie dostac do Przystankow KZ bez wejscia w podzi
              > emia (
              > > > Jak nie jak tak? ];^P
              > > Chyba tylko wysiadając z MPK, ale za to wtedy wyjść się nie da. No chyba,
              > że
              >
              > Zapominasz o nieszczęsnych przystankach dla 1, na któe dojście jest po zebrach.
              >

Tak, ale tu była mowa (nie było powiedziane wprost, ale prawie każdy się
              domyśla) o przystankach wewnątrz ronda.
        • jb.wroc Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 27.04.05, 23:58
          svarte_sjel napisał:

> Gość portalu: wro2015 napisał(a):
          > > a) nie mozna sie dostac do Przystankow KZ bez wejscia w podziemia (z zadn
          > ej
          > > strony!!!)
          >
          > Jak nie jak tak? ];^P
          Tak ale tylko do przystanku jedynki:)
    • Gość: kotbehemot Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 20:48
      Bardzo ładny ten przystanek, podoba mi sie:) Na pierwszej wizualizacji widac, ze ta kratownica przy echo jest ze szkła- ale to już chyba niemożliwe..
      Bardzo jestem pozytywnie zaskoczony, szkoda tylko (wielka!!!!!) ze nie widze sciezki rowerowej!! (ale moze jeszcze zobacze jak sie przyjze)
      • Gość: Rafis Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 26.04.05, 20:57
        ja jeszcze nie widziałem projektu, w którym ta tafla nie jest ze szkła.
      • Gość: Tomes Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 20:58
        Wizualki te mam już dość długo wiec niektóre rzeczy mągą być już nieaktualne.
        Tymbardziej że prace nad projektem ciągle trwają. No może wreście sie już
        skończyły. Dlatego też myśle że to nie jest ostateczna wersja no i moze minusy
        zostały wyeliminowane. Bedzie dobrze!!!
        • Gość: kotbehemot Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:01
          a czy mozesz zdradzic, kto pracuje nad projektem?:)
          • Gość: Tomes Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:07
            Biuro projektowe ale nie pamiętam które. Nie pracuje przy projektach, wiec wiem
            wszystko tylko po "łepkach".
            • Gość: ! Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 21:09
              A nie przypadkiem to samo biuro co przy projekcie np Żmigrodzkiej czy
              Sienkiewicza? To na ich stronie była pierwotna wizualka ronda na Grunwaldzie.
              Kurcze, nazwa tego biura wypadła mi z głowy. Coś na P.
              • Gość: pavelvava Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.chello.pl 26.04.05, 21:29
                Pleite Pech & Pannen
              • Gość: rabuch101 Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: 217.97.150.* 26.04.05, 21:29
                Masz rację, na "P". Biprogeo.
                Ale to chyba nie oni robią ten projekt.
                • Gość: ! Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 21:34
                  Właśnie chodziło o Biprogeo ("P" się wcisnęło) :(
                  Może BBKS (czy jak tam oni się nazywają?)
      • Gość: Samosmrody Rządzą Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 23:45
        sciezki rowerowej nie zobaczysz nawet wtedy, kiedy włączysz SUPER ZOOM x 400
    • hen Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 26.04.05, 22:31
      Całkiem ładnie, tylko też trochę żałuję, że nie ma przejść naziemnych do
      przystanku (niedługo może będziemy niskopodłogowe tramwaje, do których nie
      wejdzie żaden niepełnosprawny :-) - no ale trudno. Podobnie, jak Wro2015, nie
      rozumiem istnienia niektórych trawniczków - np ten pomiędzy domem naukowca a
      nowym budynkiem polibudy zostanie rozdeptany momentalnie. Wzdluż Szczytnickiej
      bardzo ładnie rozwiązanie drzewa-chodnik, ale po Piastowskiej - znowu trawnik.
      Ale ogólnie - bardzo mi się podoba.
      • Gość: Tomes Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 22:40
        A ja od początku jak zobaczyłem te wizualki to sie zastanawiałem czy na tym
        rondzie motorniczowie tramwajów sie nie pogubią.
      • es_wu Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 26.04.05, 22:41
        hen napisał:

> Całkiem ładnie, tylko też trochę żałuję, że nie ma przejść naziemnych do
        > przystanku (niedługo może będziemy niskopodłogowe tramwaje, do których nie
        > wejdzie żaden niepełnosprawny :-) - no ale trudno.
        >

No właśnie tak się patrzę i zastanawiam jak do tramwaju dojdzie (dojedzie) matka
        z dzieckiem w wózku??? Te przejście podziemne jest tak skonstruowane, że nie ma
        ramp tylko schody jeżeli dobrze widzę. Bez sensu coś takiego. Poza tym i tak
        ludzie będą chodzić na przystanki po powierzchni a nie dołem. Zobaczycie.

Poza tym jeszcze jedna rzecz. Czy ja dobrze widzę, że na tym rondzie nie będzie
        sygnalizacji świetlnej???

Pozdrawiam,
        SW

• Gość: ! Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 22:47
          Chciałbym delikatnie zaznaczyć, że być może nie są to ostateczne wizualki
          (wygląd) tego ronda...co zresztą zastrzegł kilka postów wyżej Tomes...

Ze szczeg analizami i pochwałami i krytyką polecam wstrzymać się jeszcze
          przez "chwilę" :)
          • es_wu Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 26.04.05, 22:57
            Gość portalu: ! napisał(a):

> Chciałbym delikatnie zaznaczyć, że być może nie są to ostateczne wizualki
            > (wygląd) tego ronda...co zresztą zastrzegł kilka postów wyżej Tomes...
            >
            > Ze szczeg analizami i pochwałami i krytyką polecam wstrzymać się jeszcze
            > przez "chwilę" :)
            >

No tak, ale jeżeli to nie jest ostateczny wygląd i ono jest nadal projektowane
            to chyba warto napisać wprost co jest źle. Może przez jakiś przypadek ten kto to
            projektuje zajrzy tutaj i się zastanowi czy wybrał najlepszą drogę. Tak więc
            warto zwracać uwagę na to, co możnaby poprawić. Tak samo warto chwalić co dobre,
            bo ktoś się narobił i warto chyba pochwalić te rzeczy, które zrobił dobrze. A w
            tym akurat wypadku jest ich jak na wrocławskie warunki bardzo dużo.

Poza tym jak Ciebie znam to jakby pojawiła się krytyka po upublicznieniu
            ostatecznego projektu to byś powiedział, że nie ma co krytykować, bo to
            ostateczny więc zmiany i tak nie będą wprowadzone ;-)

Pozdrawiam,
            SW
        • hen Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 26.04.05, 22:55
          es_wu napisał:

> No właśnie tak się patrzę i zastanawiam jak do tramwaju dojdzie (dojedzie)
          matk
          > a
          > z dzieckiem w wózku??? Te przejście podziemne jest tak skonstruowane, że nie
          ma
          > ramp tylko schody jeżeli dobrze widzę. Bez sensu coś takiego. Poza tym i tak
          > ludzie będą chodzić na przystanki po powierzchni a nie dołem. Zobaczycie.

Może lepiej siedzieć cicho, bo zrobią jeszcze te kładki nad ulicami. :-)
          • es_wu Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 26.04.05, 22:58
            hen napisał:

> es_wu napisał:
            >
            > > ramp tylko schody jeżeli dobrze widzę. Bez sensu coś takiego. Poza tym i
            > tak
            > > ludzie będą chodzić na przystanki po powierzchni a nie dołem. Zobaczycie.
            >
            > Może lepiej siedzieć cicho, bo zrobią jeszcze te kładki nad ulicami. :-)

Dobra, to cicho, sza, nie będziemy o tym nikomu mówić ;-) A potem i tak będziemy
            chodzić po powierzchni ;-)

Pozdrawiam,
            SW
          • Gość: Tomes Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 22:59
            Spokojnie przecież są windy. Te czerwone punkty to windy. Wrocław to Europa!!!
            • Gość: Rafis Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 26.04.05, 23:00
              cos tam sie pewnie zmieni ale pewnie niewiele. Mysle ze to co widzimy to trzon
              który pozostanie. Zmiany będa zapewne kosmetyczne :)
            • Gość: perian Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.kom / *.kom-net.pl 26.04.05, 23:18
              Niestety Wrocław to też Polska, te windy pewnie będą stale zepsute.
              • Gość: ! Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.04.05, 23:20
                Albo ustawią koło tych wind ciecia do ich obsługi i pilnowania (jak przy Moście
                Milenijnym)
                :)))
                • Gość: RP Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.core.lanet.net.pl / *.1.core.lanet.net.pl 27.04.05, 00:28
                  Gadasz ????!!! Przy MM jest 'cieć'? :)))))
                  Nie wiedziałem ...

Dobrze, super, może nie będą zasikane, tak jak te na dw.głownym :(
                  • bystrzak2000 Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 27.04.05, 23:31
                    tram_ktos napisał:

> Ale mi chodzi o to, że tramwajów wysokopodłogowych to już praktycznie w ogóle
                    > się nie kupuje.

Na Moście Milenijnym windy są zamknięte na 4 spusty...
    • Gość: ٭٭٭٭lolo٭٭٭٭ GDZIE SA SCIEZKI ROWEROWE? IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 26.04.05, 23:52
      poza tym przejscie podziemne powinno byc pod calym placem - to byloby bardziej
      logiczne...
      • Gość: RP Re: GDZIE SA SCIEZKI ROWEROWE? IP: *.core.lanet.net.pl / *.1.core.lanet.net.pl 27.04.05, 00:33
        Chodnik jest na tyle szeroki, że rowerem spokojnie przejedziesz, wytyczanie
        jakiś czerwonych ścieżek zepsułoby kolorystyke...

W ogole rowerami powinno się jeździć jezdanią, nie chodnikiem...
        Ja jeżdze jezdanią, no chyba że jest czerwone światło - to wtedy bach na
        chodnik ;)))))

Przejścia podziemne są be.
        'Zebry' wystarcza!
        • Gość: wro2015 Re: GDZIE SA SCIEZKI ROWEROWE? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.04.05, 01:18
          wie RP, chyba w wiekszosci kwestii sie zgadzamy...

Ale rowerem po jezdni? Mowisz powaznie? Na placu Grunwaldzkim? Musze powiedziec
          ze watpie aby to bylo bespieczne.

W takim kontekscie ciesze sie ze mieszkam w Monachium. Tam sciezki sa co prawda
          bardzo waskie - ale za to prawie ze wszedzie. A jak kots chce sie scigac z
          samochodami a nie pieszymi na rowereze, to niech jezdzi po drogach - ale ja to
          uwarzam za malo bespieszne. Zarowno dla rowerzystow, jak i prowadzacych
          samochody, ktorzy musza uwazac na niespodziewane i nagle manewry.
          • Gość: ٭٭٭٭lolo٭٭٭٭ Re: GDZIE SA SCIEZKI ROWEROWE? IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 27.04.05, 09:31
            jak jestes taki "cwaniak" ;) to sprobuj rowerem np. na legnickiej w okolicach
            wiaduktu kolejowego zmienic pas i skrecic w lewo ;)
            jesli nie bedzie na tym rondzie swiatel to auta beda tam rownie szybko
            zap...ieprzac.

Co przejscia to skoro juz tam jest to mogliby to jakos sensowniej rozplanowac.
            Moglyby byc tez ruchome schody...
    • Gość: ٭٭٭٭lolo٭٭٭٭ Ruchome schody... IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 27.04.05, 00:00
      może nie byłby to taki głupi pomysł tam? Przydalaby się też winda dla osób
      niepełnosprawnych... na most milenijny jest ;)
      • Gość: lolo Re: Ruchome schody... IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 27.04.05, 00:03
        dopiero teraz doczytalem, ze to czerwone to windy :)
        extra...
    • martouf Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 27.04.05, 00:25
      A ja widzę tam ścieżki jednak! Przyjrzyjcie się rzutowi z góry, takie delikatne
      podwójne linie, biegną po lewej stronie z góry na dół rysunku, potem skręcają i
      widać jak przecinają jeszcze delkatnie poczwórne(!) torowisko na Skłodowskiej.
      • Gość: ٭٭٭٭lolo٭٭٭٭ są ścieżki... IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 27.04.05, 09:33
        martouf masz rację...
    • Gość: kotbehemot Nie wyobrazam sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 10:42
      zeby nie było swiateł! Wtedy przejazd z niektorych kierunków byłby skrajnie niemozliwy! Wyobrazcie sobie np kolumne samochodów, która bez swiateł chce sie dostac ze szczytnickiej do ostu szczytnickiego-massakra:] Nieee, na bank swiatła będa..
      • Gość: g625 Re: Nie wyobrazam sobie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.05, 10:56
        w Szczecinie nie ma świateł na żadnym rondzie i jakoś wszyscy jeżdżą. W razie
        czego chowasz się za tramwaj:)
        • martouf Re: Nie wyobrazam sobie 27.04.05, 13:00
          > w Szczecinie nie ma świateł na żadnym rondzie i jakoś wszyscy jeżdżą. W razie

Ale to nie jest rondo tylko jakiaś... hybryda skrzyżowania i ronda. Tu nie widzę
          inej możliwości niż światła. Na pewno będą.
          • Gość: orzeł Re: Nie wyobrazam sobie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.05, 15:06
            Światła będą na bank. Ogólnie podoba mi się nawet bardziej niż to poprzednie.
            No i PG z ta przeszkloną kratownicą wygladałby o niebo lepiej. A te żółte
            kwadraciki to nic innego jak jupitery :) Bedzie jasno jak na Olimpijskim (3 000
            luxów) ;)
    • andrzejg Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 27.04.05, 15:22
      Zastanawia mnie brak przewidywania naszych włodarzy.
      Przeciez te plany zagospodarowania pl. Grunwaldzkiego powinny byc znane od dawna
      i wobec tego remont prawego pasa (patrząc od mostu Szczytnickiego)
      powinien byc robiony pod przyszłą inwestycję.Tymczasem na obrazkach widze
      jezdnię trzypasmową, podczas gdy aktualna jest dwupasmowa.W takim razie
      nasuwa sie pytanie?Po co było remontowac?

A.
      • svarte_sjel Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 27.04.05, 15:33
        andrzejg napisał:
        > powinien byc robiony pod przyszłą inwestycję.Tymczasem na obrazkach widze
        > jezdnię trzypasmową, podczas gdy aktualna jest dwupasmowa.W takim razie

To przyjrzyj się jeszcze oznakowaniu poziomemu...
        • Gość: Ł Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.apnet / *.wroclaw.dialog.net.pl 27.04.05, 18:37
          2 wizualka ma białe podpory zadaszenia ronda i czerwonom obwódke, a 3cia ma te
          barwy białe i pomaranczowe które mi sie bardziej podobajom

czy busy beda wjezdzały na srodek ronda?

i wydaje mi sie ze 1 pas skretu jadac od piastowskiej/mostu szczytnickiego w
          strone curie/mostu szczytnickiego to za mało, teraz samochody stajom w 2 pasy i
          1 moze byc za mało

szkoda ze porobili tyle tych rozwidlen torów, jazda jest milsza gdy przejedzie
          sie tylko przez 2 pary torów a nie przez 4 pary no i po za tym szybciej sie
          dziury oporobiom przy takiej ilosci szyn

pzdr
          • svarte_sjel Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 27.04.05, 21:13
            Gość portalu: Ł napisał(a):
            > czy busy beda wjezdzały na srodek ronda?

Tak.
    • Gość: Mick O'why Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.05, 19:13
      Mam nadzieje że w ostatecznej wersji nie będzie żadnych płotków
      między "peronami", bo pobieżnie i niezbyt wnikliwe sobie poglądając, zdejmuje
      mnie taka właśnie obawa.
      Jeżeli tak się stanie , to w ramach happeningu ukradnę z dworca
      tabliczkę "przechodzenie przez torowisko surowo wzbronione" i zatknę ją na tym
      płotku. Nic bardziej bowiem mnie nie będzie irytować od przymusowych
      peregrynacji przejściem podziemnym żeby się przesiąść na nadjeżdżający tramwaj,
      który właśnie widzę (np dojeżdżam 12stką i chcę się przesiąść na 10tkę).

Nie bardzo wiem tez gdzie będzie przystanek 1ki w strone biskupina
      • svarte_sjel Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 27.04.05, 21:15
        Gość portalu: Mick O'why napisał(a):
        > płotku. Nic bardziej bowiem mnie nie będzie irytować od przymusowych
        > peregrynacji przejściem podziemnym żeby się przesiąść na nadjeżdżający tramwaj,

Z jednej strony maz rację, ale z drugiej strony
      • Gość: hb Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.kom / *.kom-net.pl 27.04.05, 21:38
        "Nic bardziej bowiem mnie nie będzie irytować od przymusowych
        peregrynacji przejściem podziemnym żeby się przesiąść na nadjeżdżający tramwaj,
        który właśnie widzę (np dojeżdżam 12stką i chcę się przesiąść na 10tkę)."

hmm, to teraz sobie pomyśl, że na takim "terminalu" w godzinach szczytu stoi
        kilka pojazdów (tramwaje, autobusy) i jakieś powiedzmy 30 osób postanowiło
        zmienić peron i idzie się przesiąść górą pomiędzy autobusami, tramwajami... i
        jak myślisz czy to rozwiązanie jest bezpieczne ??? wygoda wygodą, ale idąc w
        lesie nie przesadzasz chyba drzewa, bo własnie miałeś zamiar przejść w tym
        miejscu gdzie ono rośnie ? :)
        • Gość: wro2015 Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.04.05, 00:14
          akurat przy samym terminalu moga byc wyjatkowo te barrierki, bo tam sytuacja
          jest skomplikowana (tramwaje z roznych stron - gdyby przy potoku przesiadkowym
          nagle tramwaj by musial sie zatrzymac chamowal by ruch na calym rondzie itd)
          Ale mam nadzieje ze te barrierki beda schludne i nie nachalne.

Ale poza tym wyjatkiem wogle nie dopuszczam zadnego barrierkowaniatego ronda.
          Jak ktos chce przekroczyc rondo poza pasami to jest ewidentnie samobojca (wiec
          barrierka tze nie powstrzyma)
          A miasto to nie wiezenie barrierek! Wiec poza tym jednym wyjtakiem nei zycze
          sobie zadnych zoltych konstrukcji z zywoplocikiem dookola
          • Gość: ٭٭٭٭lolo٭٭٭٭ Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 28.04.05, 09:48
            ale to tez moze byc niebezpieczne dla samych pasazerow...taka barierka w razie
            wypadku moze odgrodzic auto od ludzi. Jesli owy plot bedzie mial ciekawy
            nowoczesny ksztalt...to czemu nie
            • Gość: wro2015 Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.04.05, 11:57
              lolo - niezrozumielismy sie. Na przystankach moga byc barrierki. Przy nawale
              ludzi, jak beda przepychanki, i zapchane przystanki nie mozna dopuscici aby n.p.
              jakas babcia lub dziecko zostalo zepchniete przez tlum najezdnie.
              Przystanki - barrierki - okey
              Chodniki - barrierki - wiezienie barrierek
              • svarte_sjel Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 28.04.05, 12:14
                > Chodniki - barrierki - wiezienie barrierek

Ja ci współczuję...
                • Gość: ! Autorzy projektu nowego RONDA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.05, 16:46
                  To: panowie Sumislawski i Mikolajczyk z krakowskiego biura MOFO Architekci.
                  Tak przynajmniej wynika z:
                  www.rowery.eko.wroc.pl/?site=news&blok=1&id=100
                  (podpis pod wizualką nowego ronda)
                  • Gość: dxf Re: Autorzy projektu nowego RONDA IP: *.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 29.04.05, 21:03
                    S i M są z Wrocka, mają swoje biuro, które współpracuje z MOFO w zakresie
                    ronda. a MOFO skupia się na galerii
                    • Gość: ! Re: Autorzy projektu nowego RONDA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.04.05, 21:17
                      ...no i wszystko wiemy :)
    • Gość: wro2015 Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.05.05, 18:51
      pozwolilem sobie polaczyc wizualizacje z zdjeciami ze strony 'wroclaw na starej
      i nowej fotografii'

Wyszlo tak na oko to:
      www.softbimage.com/wro2015/wikip/pl-grunwaldzki.jpg
      Wiec oprocz juz powyzej opisanych plusow i minusow projektu posadzki, wydaje mi
      sie ze na tej perspektywie dobrze widac problem MPZP:
      To co sie dzieje na poludniowym koncu ronda jest niestety chaosem. Rondoe jest i
      bedzie dalej dominowane przez sedesowce i takze przez ten budynek z zoltymi
      balkonami. Te budynki powinny nadawac waysokosc i 'masywnosc' kompleksu na
      dzialce echo. Teraz dostaniemy nastepny (nowy) i niepasujacy element
      architketury do Ronda. Dosyc niska i okragla zabudowa mallu.
      A mozna by inaczej - Zbudowac cos, co by bylo wystarczajaco duze, aby
      przeciwastawic sie reszcie zabudowy ronda i takim sposobem sprobowac 'trzymac'
      pierzeje placu. Przy okazji chcialem zauwazyc ze dla inwestora Echa problem jest
      raczej sztuczne ukrywanie wysokosci budynku (przez tarasy). Wiec by nie bylo by
      problemyu aby zbudowac budynek z wyzsza fasada frontowa i takim n.p.
      wyeksponowac kina na gorze...
      Ale to neistety wina bardzo malo udanego MPZP :(
      • es_wu Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 05.05.05, 19:30

> pozwolilem sobie polaczyc wizualizacje z zdjeciami ze strony 'wroclaw na starej
        > i nowej fotografii'
        >

Taaa, i niech wykrzyknik jeszcze raz powie, że Ty tylko piszesz... Swoją drogą
        czym to robiłeś (oprócz Photoshopa)?

> A mozna by inaczej - Zbudowac cos, co by bylo wystarczajaco duze, aby
        > przeciwastawic sie reszcie zabudowy ronda i takim sposobem sprobowac 'trzymac'
        > pierzeje placu.
        >

Szczerze mówiąc to jeszcze aż tak bardzo źle nie wygląda. Mam jeszcze nadzieję,
        że w tym lewym dolnym rogu wybudują coś na miarę placu, czyli wysokiego i
        przyjaznego dla użytkownika. Zresztą będzie musiało takie być jeżeli ma wygrać z
        galerią wojnę o przechodnia.

Pozdrawiam,
        SW
        • Gość: wro2015 Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.05.05, 20:39
          wystarczy tylko program do opracowan graficznych... Budyneczki sa rysowane :)

Hmmm - tez moje pierwsze wrazenie bylo: 'nie wyglada az tak zle'. Ale jak
          zobaczylem jacy mali sa ludzie, i jak nierownomiernie ten plac bedzie zabudowany
          to tym bardziej sie zdenerwowalem na MPZP. Ten plan probuje przecierz na sile
          jak najbardziej obnizyc bryle nowego budynku - zarowno czysto funkcjonalnie (max
          5pieter od pierzeji) jak i estetycznie (wyzsze czesci wewnatrz bryly, SPADZISTA
          POCHYLONA fasada!!!)
          Widzac co sie dzieje dookola (wysokie masywne i jeszcze raz wysokie budynki) to
          bym wrecz przeciwnie - nakazal zbudowanie wyzszej pierzeji od placu, aby trzymac
          rownowage pierzeji placu. Niech ktos poda argument, ktory tej rownowadze by
          zaprzeczal.

• Gość: Rafis Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 05.05.05, 20:45
            ja mam jeden argument :)
            te wysokie budynki moga "niedługo" sie zawalić :)
          • piootr Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 05.05.05, 21:21

> wystarczy tylko program do opracowan graficznych... Budyneczki sa rysowane :)
            >
            > Hmmm - tez moje pierwsze wrazenie bylo: 'nie wyglada az tak zle'. Ale jak
            > zobaczylem jacy mali sa ludzie, i jak nierownomiernie ten plac bedzie
            > zabudowany to tym bardziej sie zdenerwowalem na MPZP. Ten plan probuje
            > przecierz na sile jak najbardziej obnizyc bryle nowego budynku - zarowno
            > czysto funkcjonalnie (max 5pieter od pierzeji)

Nic nie rozumiem. W tym wywiadzie:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=550&w=22605059&a=22609590
            Tomasz Ossowicz mówi że plan dopuszczał wysoką zabudowę. O co tu chodzi?

Piootr
            • Gość: wro2015 Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.05.05, 21:42
              tez absolutnie nie rozumiem o co chodzi. Wewnatrz bloku mogl byc wyzszy budynek
              - ale przecierz jest dosyc oczywiste ze przy takim ogromnym (!!!) rondzie jak
              przy tym wysokosciowce dopiero wtedy rozwina swoja sile, jak beda staly przy
              pierzeji (wodac to dobrze po tym budynku z zoltymi balkonami)...

Moim zdaniem jest to jakies ogromne zamieszanie w tym wywiadzie w sprawie pl.
              Grunwaldzkiego. Z planu MPZP mozna ewidentnie wywnioskowac ze celem bylo jak
              najbardziej 'splaszczenie' budynku - widac to zarowno po koncepcie zabudowy
              tarasowej do srodka bloku jak i po absolutnie niezrozumialej idei spadzistych
              scian, ktore optycznie splaszczaja budynek.

Znowu informacje ktore docieraja do mieszkancow sa sprzeczne z KONKRETNYMI
              poczynieniami BRW. Musze przyznac ze cos takiego mnie bardzo zlosci, bo akurat
              wlasnie pl. Grunwaldzki jest wyjatkowy bo mozna bylo (i powinno sie) spokojnie
              wybudowac cos wyzszego - bo plac sie zaczyna i konczy wysokosciowcami.
              A to ze inwesotr wolal plaski mall tez sie troche mija z prawda. Kina sa na
              dachu, ale sa malo widoczne, bo sa wewnatrz bloku. Wystarczylo by troche
              pozamineic loklaizacje bryl, i bysmy mieli potezna i wysoka przeciwwage!
              Inwestorowi by to nie zmienilo niczego, bo gdzies przecierz musi postawic to kino!
              • Gość: ! Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.05, 22:12
                Ciekawe czy ten i inne wywiady są od pierwszego do ostatniego słowa
                AUTORYZOWANE?
            • es_wu Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 05.05.05, 21:43
              piootr napisał(a):

>
              > Gość portalu: wro2015 napisał(a):
              >
              > > wystarczy tylko program do opracowan graficznych... Budyneczki sa rysowan
              > e :)
              > >
              > > Hmmm - tez moje pierwsze wrazenie bylo: 'nie wyglada az tak zle'. Ale jak
              > > zobaczylem jacy mali sa ludzie, i jak nierownomiernie ten plac bedzie
              > > zabudowany to tym bardziej sie zdenerwowalem na MPZP. Ten plan probuje
              > > przecierz na sile jak najbardziej obnizyc bryle nowego budynku - zarowno
              > > czysto funkcjonalnie (max 5pieter od pierzeji)
              >
              > Nic nie rozumiem. W tym wywiadzie:
              > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=550&w=22605059&a=22609590
              > Tomasz Ossowicz mówi że plan dopuszczał wysoką zabudowę. O co tu chodzi?
              >

No właśnie ja też nie wiem o co chodzi. Wro, mógłbyś wytłumaczyć? Ja coś czuję,
              że jak to pisałeś to chodziło Ci o MPZP dla terenu galerii UFO aka Pasażu
              Grunwaldzkiego. Ja natomiast (i z tego co rozumię Piotr też) mamy nadzieję na
              wysoką zabudowę na tym kawałku pola gdzie teraz obok są pętle autobusowe. Dla
              tego kawałka terenu wg. moich najlepszych informacji MPZP jeszcze nie ma.

Pozdrawiam,
              SW
              • Gość: wro2015 Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.05.05, 22:21
                taaak! Pisalem o katastrofalnym MPZP dla terenu Echo - dopiero MPZP spowodowal
                UFO :(
                A w sprawie dzialki, ktora niedlufo zostanie wystawiona na sprzedaz. Tutaj to
                juz wogle nie wiem co zrobic:
                + Jak zbuduja cos wysokiego (tak chyba jednak powinno byc) to plac calkowicie
                juz sie przewroci na wschodnia strone, bo na zachodzie bedziemy mieli niska (jak
                na skale placu!!!) i tarasowa hale, a na zachodzie potezna i wysoka zabudowe.
                + Jak zbuduja cos niskiego, to wtedy rondowi bedzie brakowalo 'trzymajacych
                scian' a przestrzen bedzie nieczytelna - szczegolnie widze ten problem bo Curie
                zostanei tutaj tak gigantycznie poszerzona (4tory tramwjaowe + przystanek itd.)

... No wiec co robic? Zbudowac cos wysokiego i czekac na zmaine MPZP Echo i
                przebudowe GG? Tez glupio, bo po protestach z roznych stron Echo zmienilo
                projekt architektoniczny na w miare przyzwoity... ale urbanistyka dzialka Echo
                pozostaje dalej bardzo bardzo nieudana.

Ciezko... dobry przyklad jak sie tworzy chaos :(
              • mi.chal Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 06.05.05, 14:09
                Ten plan istnieje juz od dwoch lat :) To jest ten sam MPZP co dla dzialki na
                ktorej powstaje PG. :)

§ 18

1. Dla terenu oznaczonego na rysunku planu symbolem 8.UC+KS+MW
                ustala się następujące przeznaczenie:

1) podstawowe-usługi centrotwórcze II;

2) uzupełniające:

a) parkingi, parkingi dla autobusów;
                b) zabudowa mieszkaniowa wielorodzinna;
                c) zieleń urządzona;
                d) usługi nauki;
                e) domy akademickie.

2. Na terenie, o którym mowa w ust. 1, obowiązują następujące
                ustalenia dotyczące ukształtowania zabudowy:

1) obowiązująca i nieprzekraczalna linia zabudowy określona jak na
                rysunku planu;

2) obowiązek wyeksponowania zabudowy od strony terenu Placu
                Grunwaldzkiego;

3) wysokość zabudowy:

a) mierzona od poziomu terenu do górnych krawędzi gzymsów i okapów
                nie może być mniejsza niż 19 m i większa niż 21 m;

b) mierzona od poziomu terenu do najniższego punktu pokrycia dachu
                nie może być mniejsza niż 19 m;

c) w obszarze dopuszczalnego podwyższenia zabudowy wskazanym na
                rysunku planu nie jest ograniczona ustaleniami zawartymi w pkt a i
                b;

4) obowiązek wykreowania dominant architektonicznych w
                północno-wschodniej i południowo-zachodniej części terenu według
                oznaczenia rysunku planu;

5) obowiązująca linia zabudowy od strony Placu Grunwaldzkiego
                obowiązuje od poziomu o 6 m wyższego od poziomu terenu w punkcie
                oznaczonym na rysunku planu literą P do poziomu o 7 m wyższego od
                poziomu w tym punkcie, a ukształtowanie ścian zewnętrznych na
                pozostałych wysokościach musi być zgodne z ustaleniem zawartym w
                pkt 7;

6) obowiązek takiego samego ukształtowania i zastosowania takich
                samych materiałów ścian zewnętrznych budynków określonej
                obowiązującą linią zabudowy na obowiązującym przekroju elewacji jak
                na terenach jak w pierwszym wzniesionym budynku lub budowli;

7) ściany zewnętrzne budynku lub budynków od strony Placu
                Grunwaldzkiego w przekroju, w każdej płaszczyźnie prostopadłej do
                obowiązującej linii zabudowy przedstawionej na rysunku planu
                stanowiącym załącznik nr 1 do uchwały muszą być ukształtowane
                zgodnie z nieprzekraczalnymi i obowiązującymi liniami zabudowy
                przedstawionymi na obowiązującym przekroju elewacji przy czym nie
                dopuszcza się cofnięć o których mowa w § 5;

8) obowiązuje wprowadzenie podcieni o minimalnej szerokości 5 m
                w świetle przejścia, od strony ul. M. C. Skłodowskiej i Placu
                Grunwaldzkiego jak na rysunku planu;

9) liczba kondygnacji nadziemnych budynków nie może być mniejsza
                niż 3.

3. Na terenie, o którym mowa w ust. 1, obowiązują następujące
                ustalenia dotyczące zagospodarowania terenu:

1) zakaz lokalizacji garaży jednopoziomowych, budynków
                gospodarczych, wiat oraz obiektów budowlanych o funkcji magazynowej
                i przemysłowej;

2) obowiązek zazielenienia terenów niezabudowanych;

3) obowiązek wprowadzenia fontanny, kaskady, wodotrysku lub zdroju
                ulicznego;

4) obowiązek wbudowania parkingów;

5) zabudowę mieszkaniową dopuszcza się wyłącznie powyżej 2
                kondygnacji od strony ul. Norwida według oznaczenia jak na rysunku
                planu;

6) należy zapewnić:

a) co najmniej 1 stanowisko parkingowe dla samochodów osobowych na
                każde 35 m2 powierzchni użytkowej części usługowej i biurowej
                zabudowy;

b) co najmniej 1,2 stanowisko parkingowe dla samochodów osobowych na
                każde mieszkanie.

7) dopuszcza się parkingi dla autobusów na kondygnacji parteru w
                obszarze wskazanym na rysunku planu.

4. Dojazd do terenu od ulicy Norwida w obrębie strefy wyznaczonej na
                rysunku planu.
                • piootr A więc pkt 3c wyjaśnia sprzeczność co do wysokości 06.05.05, 16:12
                  3) wysokość zabudowy:
                  c) w obszarze dopuszczalnego podwyższenia zabudowy wskazanym na
                  rysunku planu nie jest ograniczona ustaleniami zawartymi w pkt a i
                  b;

Piootr
                  • Gość: wro2015 Re: A więc pkt 3c wyjaśnia sprzeczność co do wyso IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.05.05, 17:45
                    to sie wszystko zgadza. Tez to przeczytalem. Ale to jest jakies niekonsekwentne
                    i ten plan po prostu sie glubi. To czesc gdzie mozna budowac wysoko jak sie chce
                    jest ukryta wewnatrz bloku.

Sprawdzmy plan. punkty a) i b) ( okreslaja niskososc fasady, tarasowosc bryly,
                    pochylenie fasady) Maja na calu sztuczne splaszczenie wrazenia budynku.

Jest przecierz oczywiste, ze jak budynek ma sie wydawac wysoki, a czesc wysoka
                    moze stac dopiero 30m od pierzeji, to ta czesc musi byc baaardzo wysoka - taka
                    wysoka ze znalezienie prywatnego inwestora jest watpliwe. I jeszcze raz: Po co
                    umozliwianie budowy wysokosciowca i uniemozliwianie zbudowania fasady, ktora
                    robi wysokie wrazenie (szczegolnie jak reszta fasad od pl. grunwladzkiego jest
                    wysokich?)

Wiec sam plan w sobie jest juz niespojny i absolutnie niekonsekwentny. Chce sie
                    niby czegos wysokiego, ale za wszelka cene probuje sie bryle perspektywicznie
                    obnizyc...
      • martouf Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego 05.05.05, 19:43
        NOOOO!!! niezła robota!! Naprawdę nieźle, Wro! Podoba mi się :)
        • Gość: ! Re: Wizualki przebudowanego pl. Grunwaldzkiego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.05, 21:13
          Zgadza się - świetna robota. Dzięki wro, mamy wizuakę placu z ciekawszej
          perspektywy, w dodatku "naturalistyczną".

ps: Es_wu ja umię docenić PRACĘ innych...

ps2: W miejscu trawnika pod domem p Hawrylak (z zółtymi balkonami) wstawiłbym
          jakąś oryginalną fontannę.
          • Gość: Ciemniak-Radical:) PrzejściePodziem.+ wiele zebr:)))) To genialne!!;) IP: *.ar.wroc.pl 06.05.05, 16:49
            Nie bede rzucal miesem, bo moglaby sie cala ludzkosc najesc:)
            Tyle jednak mięcha potrzeba by oddać moje odczucia na widok tego i poprzednich
            projektów!
            Przebudowa placu pochlonie ok.30 mln zl i co dostaniemy w efekcie ???
            Epokowe wręcz rozwiązanie - jajco do którego(i z którego) dostac sie beda mogli
            tylko klienci Pasażyku G. oraz szczęsliwcy z okolic domku Hawrylakowej.
            A reszta ? Zapie..ć przez zebry i światła - dobrze im tak ! Luksusów im sie
            zachciewa !
            Czy naprawde przy tak sporej kwocie nie mozna zrobic przejscia w stylu pl. 1
            Maja, gdzie KAZDY i z KAZDEGO kierunku moze szybko przejsc plac nie kolidując z
            samochodem. Do tego rowerzysci moglibu korzystac ze wspolnych z pieszymi
            szerokich BEZschodowych chodników-pochylni łaczących plac podziemny z tym na
            poziomie zero.
            Czy to tak trudno wymyslic ????!!!! i tak trudno sfinansowac w miescie gdzie
            rozwaza sie budowe megatunelu dla trasy W-Z ???!!!
            Żałosny jest ten projekt z wizualek!!!!!
            Żegnam bez specjalnych złudzeń...
            Ciemny Radical
            • Gość: wro2015 Re: PrzejściePodziem.+ wiele zebr:)))) To genialn IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.05.05, 17:46
              bardzo dobrze ze beda pasy naziemne dla pieszych.
    • rw.wro nowy pl. Grunwaldzki - brak słów i ręce opdają!!! 06.05.05, 18:04
      badziewie i totalna kaszana! no normalnie gratulki dla naćpanego planisty!

już widzę piękne koreczki na wyjeździe od strony biskupina, mmm midzio, zaje-
      -fajne pomieszanie torów na skrzyżowaniu, gdzie uprzejmi kierowcy raczą się
      wpier... swoim autkiem, jak to ma miejsce na wszystkich skrzyżowaniach wrocka.
      tak samo będzie na w(y)locie z/na most grunw.

a niech tylko zobaczę na SWOJEJ drodze jakiegoś rowerzyste, to zepchnę go pod
      trama albo pod auto... rowerzystki zresztą też <wrrr>
      • Gość: ! Re: nowy pl. Grunwaldzki - brak słów i ręce opdaj IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.05.05, 18:09
        :))) Zaczyna się :))) Nigdy nie zadowoli się wszystkich. Nigdy (jednocześnie)!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka