Dodaj do ulubionych

IX UFO Forum we Wrocławiu...

05.05.05, 17:32
Już po raz dziewiąty miłośnicy oraz zainteresowani tematyką UFO, ale nie
tylko, spotykają się na jedynej w Polsce imprezie UFO Forum. Już od 9 lat, w
Centrum Kultury AGORA ma miejsce taka nietypowa impreza, którą należy umieścić
między nauką, a science-fiction. Problem, czy jesteśmy sami w kosmosie oraz
czy ktoś z tego kosmosu nas może odwiedzać to jedno z najciekawszych pytań
nurtujących nie tylko naukowców, ale i zwykłych ludzi...

Na spotkaniu będzie mowa m.in. o:

- prywatnych nasłuchach radiowych i tajemnicach NASA
- Wylatowie i dziwnych zjawiskach się tam pojawiających
- różnych obserwacjach UFO w Polsce
- wojskowych relacjach o UFO
- badaniu nieznanych zjawisk przy użyciu różnych metod, "czujników UFO"
- kontaktach "obcych" z ludźmi w przekazach channelingowych

... oraz o wielu innych rzeczach. Program Forum okraszone zostanie pewną dozą
muzyki elektronicznej w wykonaniu McKey'a pt. "Kosmiczne pejzaże".
Więcej informacji znajdziecie na stronach:
www.ndw.v.pl www.fnc.prv.pl www.raportx.pl www.ufoinfo.pl ...

Zapraszamy!
Obserwuj wątek
    • Gość: Martix Re: IX UFO Forum we Wrocławiu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.05.05, 18:31
      Warto podkreślić,że jest to jedna w kraju impreza tego typu.Zastanawia mnie
      fakt,dlaczego na ostatnie zjazdy nie zapraszano ufologów i ludzi,którzy się z
      UFO zetknęli z zagranicy,a tylko z Polski.Zjawisko to wystepuje na całym
      świecie i cieszył bym się bardzo gdyby zaproszono np.znanego badacza,świadka
      istot pozaziemskich i wydawcy wielu ksiażek opartych na faktach autentycznych
      Buda Hopkinsa.Niestety w tym roku z uwagi na wyjazd na maraton do Krakowa nie
      bede mógł w zjeżdzie uczestniczyć ale innym mocno polecam!
    • Gość: ufolog Re: IX UFO Forum we Wrocławiu... IP: *.prw.pl 06.05.05, 09:05
      czy to strona o ufo?

www.kosmici.pl/
    • mckey Re: IX UFO Forum we Wrocławiu... 06.05.05, 11:27
      Zapomniałem dodać, że IX UFO Forum odbędzie się jutro, od godziny 14.00 do ok.
      22 w Centrum Kultury AGORA we Wrocławiu, plac Piłsudskiego 2, Karłowice.
      • Gość: Ircys Re: IX UFO Forum we Wrocławiu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 13:49
        Zapominał Pan jeszcze dodać, że zarabiacie na
        tych bajkach niezłe pieniądze i że np.
        obowiazuje opłata za udział w forum :)

• Gość: Martix Re: IX UFO Forum we Wrocławiu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.05, 15:08
          Co znaczy"bajkach"?Mylisz fantazję z rzeczywistością.Wszystko kosztuje i za
          darmo możesz pójść najwyrzej do parku.
          • Gość: Ircys Re: IX UFO Forum we Wrocławiu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 16:54
            Słowo "bajka" użyłem świadomie i zgadzam się
            z jego słownikowym znaczeniem:
            sjp.pwn.pl/haslo.php?id=3146 (znaczenie nr 1)
            w odniesieniu do UFO.
            Co do parków to według mnie dają dużo więcej doznań
            niż fantazje o UFO. Ale to oczywiście to moje
            prywatne zdanie i potrafię uszanować odmienne.
            Pozdrawiam
            PS
            Warto też zajrzeć do tego samego słownika
            czy na pewno słowo "najwyżej" pisze się przez "rz".
            • Gość: Martix Re: IX UFO Forum we Wrocławiu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.05.05, 17:48
              Sceptycy i homogeocentrycy zjawisko UFO traktóją jako zmyślone opowiadanie-
              bajka.Dzieje się tak,gdyż od samego początku gdy tylko usłyszeli o tym zjawisku
              postawili nad nim krzyżyk nie próbując wnikać w żadną literaturę,analizować
              różne relacje świadków i co ważniejsze naukowców,którzy wiele faktów odrzucają
              ale większość popierająopierajac sie na wielu dowodach różnej natury
              materialnej i niematerialnej,których nie da się inaczej wytłumaczyć jak
              pochodzenia pozaziemskiego.Pomyśl nad jednym wątkiem:czy to jest możliwe,żeby
              różni ludzie zupełnie sie nie znający mieszkajacy w różnych częściach globu,nie
              wiedzacy nic o tematyce UFO,nie czytający wcześniej żadnej literatury i nie
              ogladających żadnych programów z tym zwiazanych ulegli jakiejś
              fantazji,urojeniom gdy opisują identyczny wygląd postaci które widzieli i
              często taki sam tok wydarzeń zwiazanych z porwaniem przez kosmitów jak również
              identyczny wyglad statków kosmicznych,którymi oni przybywają.Nie mówiac już o
              materialnych dowodach istnienia UFO,których jest wiele i ciagle się pojawiają.
              Zeznań wielu ludzi podających tok swoich przeżyć zwiazanych z UFO nie podważają
              też psychiatrzy,którzy nie znajdują u nich jakiś odmienności.Także sprawa wiary
              w UFO jest jak sprawa wiary w Boga,Trójcę Przenajświetszą i Maryję.Albo ją
              odrzucasz,albo przyjmujesz.Myślenie,że jesteśmy sami w kosmosie systematycznie
              umiera tak jak kiedyś teoria o płaskiej Ziemi,często osoby negujące tą tematyke
              są sprowadzani do gorszej kategorii-ignorantów,niedowiarków.Ja również i ich
              szanuję,jakoże jest o czym podyskutować.PS.Błędów nie robię,chyba,że coś za
              szybko piszę,ale zresztą błędy się zdarzają każdemu,również te
              ortograficzne.Pozdrawiam!
              • tomek854 Re: IX UFO Forum we Wrocławiu... 08.05.05, 19:21
                Owszem, z tym UFO coś na pewno jest na rzeczy (ja tam nei wiem co). Jednak dużo w interpretacji obserwowanego zjawiska zalezy od nastawienia - przykładowo zjawiska świetlne 100 lat temu obserwowały tłumy i uznałty za objawienia fatimskie, analogiczne zjawiska (wirujące słońce, wędrujące po niebie światła itp) w latach 50-tych w USA były już interpretowane jako UFO...

Tak czy owak na spotkanie UFOlogów warto się udać i wyłożyć te parę złotych na wstęp. Darmowy kabaret pseudonaukowy gwarantowany - takiego naciągania faktów jak "naukowi ufolodzy" prezentują to i 10 Daenikenów nie dało by rady...

Na pewno podadzą oni parę istotnych faktów, ale już ich interpretacja świadczy tylko o tym, jakie klapki na oczach mają miłośnicy UFO. Byłem - widziałem.

Co do samego UFO: IMHO coś jest na rzeczy, ale założę się że olbrzymią większość tych zjawisk da się wyjaśnić w naturalny sposób. Ale na pewno zostaje margines niewyjaśniony...
                • Gość: Martix Re: IX UFO Forum we Wrocławiu... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.05, 10:16
                  Zgadza się!Wiele faktów jest naciąganych-wyssanych z palca,ale nie przysłania
                  to wielu faktów autentycznych.Wniosek-wiele jest ubarwień,fantazji,co wywołuje
                  euforię u wielu ufomaniaków,którym można każdy kit wcisnąć,ale samo zjawisko
                  jest jak najbardziej autentyczne.Trzeba po prostu być i wierzacym ale ostrożnym.
                  • tomek854 Re: IX UFO Forum we Wrocławiu... 09.05.05, 11:33
                    Zgadza się. Jest coś na rzeczy. A "poważni" naukowcy zajmować się tym nie będą, bo się boją ośmieszenia :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka