bejrutek 08.05.05, 11:18 ...może ktoś się orientuje u kogo można kupić tanie mieszkanko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bad_news Re: Wrocław- tanie oferty mieszkań... 08.05.05, 11:31 Proponuję dać serię ogłoszeń w prasie : 1/w GW- tanio- kilka pln za jedno ogłoszenie,dwie linijki (w środę np. ukazuje się lokalny dodatek Nieruchomości ) 2/Auto-Giełda- bezpłatne-trzeba wyciąć kupon z gazety (stosunkowo wysoka skuteczność) Możesz obniżyć koszty kupując bez pośredników, ale wymaga to podstawowej chociaż wiedzy na temat rynku nieruchomości. powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
swimmer84 nie wszyscy posrednicy biora prowizje 08.05.05, 20:00 niektorym wystarczy tylko prowizja z jednej strony ( w tym wypadku sprzedajacego), a naprawde warto skorzystac z uslug posrednika - to on odwali za Ciebie cala czarna"magiczna" robote z ksiegami wieczystymi, odpisami, aktami notarialnymi, umowami i przedewszystkim sprawdzi czy mieszkanie nie jest trefne (czy nie ma zalozonej hipoteki, wierzytelnosci, spadku etc.) - wierz mi to jest naprawde duzo roboty w obecnych czasach gdzie oszustow jest co nie miara. jedna drobna informacja - nie daj sie naciagnac na "umowe posrednictwa w kupnie mieszkania" za ktora wlasnie czesto sie placi i sa w niej rozne dziwne zalaczniki.... moge Ci szczerze polecic jedna Pania ktora jak sie dowiedzialem dziala na rynku juz z 4 lata, ma licencje i prowadzi wlasne biuro - sam niedawno kupilem od niej 3 pokojowe mieszkanie w dosyc przystepnej cenie, a calymi formalnosciami zajela sie wlasnie ona, a poniewaz prowizje miala od sprzedajacego ode mnie nie wziela nic. jej tel. 502 125 862 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruch Re: nie wszyscy posrednicy biora prowizje IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 09.05.05, 08:30 Może interesuje Cię mieszkanie w TBS-ie ???? msawa@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
bad_news Re: nie wszyscy posrednicy biora prowizje 09.05.05, 10:11 Znam trochę rynek i prawdę mówiąc uważam,że wyjątkowym przypadkiem będzie praca pośrednika ZA DARMO.Owszem może przyprowadzić klienta itd., ale już sprawdzenie ksiąg i załatwienie innych formalności pozostawi w tym konkretnym wypadku kupującemu. Odpowiedz Link Zgłoś
metnia Re: nie wszyscy posrednicy biora prowizje 10.05.05, 20:55 Chyba nie chodzi o to ze za darmo ale posrednik sciaga prowizje tylko od jednej strony, tej ktora np. zlecila mu sprzedaz mieszkania, kupujacy w tym przypadku nic nie zaplaci. Uczciwe jest buro Arcus we Wrocławiu na ul. curie sklodowskiej i juz dwoch znajomych znalazlo tam cos dla siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: nie wszyscy posrednicy biora prowizje IP: *.pl / *.elektrosat.pl 10.05.05, 22:51 nie przecze ze znasz troche rynek ale nie kazdy posrednik to zdzieracz kasy. sa tacy jak ktos wyzej pisze ze rzeczywiscie biora PLNy tylko od jednej strony jesli oczywiscie im ta kwota odpowiada - pytanie tylko ile posrednik zarabia i ile mu wystarczy wziasc za dana transakcje. bardzo czesto mozna sie dogadac co do prowizji. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_news Re: nie wszyscy posrednicy biora prowizje 10.05.05, 23:27 Przeczytaj mój post jeszcze raz. Nie twierdzę,że nie taka sytuacja jest niemożliwa. Często po prostu za darmo usługa pośrednika sprowadza się tylko do skojarzenia klientów. Podkreślam jeszcze raz- ewenementem jest to gdy zajmie się on jeszcze również za darmo ochroną interesów strony nie płacącej prowizji. Oczywiście prowizja jest do negocjacji zawsze ale to już inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanity Re: Wrocław- tanie oferty mieszkań... IP: *.h / *.hdf.com.pl 09.05.05, 10:14 Jeśli interesuje Cię nowe mieszkanko, to tanio kupisz tutaj: www.wroclawskidom.pl Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bejrutek Re: Wrocław- tanie oferty mieszkań... 11.05.05, 23:02 www.wroclawskidom.pl - brzmi nieżle, oto odpowiedż na mojego maila ze spółdzielni: Witam serdecznie System mieszkań lokatorskich polega między innymi na tym, ze lokatorzy w trakcie zamieszkiwania mieszkania, przez okres ok. 30 lat spłacają kredyt, który nasza Spółdzielnia zaciaga z Krajowego Funduszu Mieszkaniowego na wybudowanie tych mieszkań. Rata takiego kredytu wynosi obecnie ok. 5,5 zł za m2 mieszkania. Do tego nalezy doliczyc opłatę eksploatacyjną (czynsz) w wysokości ok. 2-2,5 zł/m2 oraz media, za które sie płaci wg wskazań liczników. Wyliczyliśmy, że średnio nasi lokatorzy muszą z domowego budżetu przeznaczyć ok. 13 zł/m2, biorąc pod uwagę ratę kredytu, czynsz i media. Pozdrawiam Zofia Biernacka Odpowiedz Link Zgłoś
maczek1 Re: Wrocław- tanie oferty mieszkań... 09.05.05, 11:15 Ja polecam mieszkanie w TBS> Tanio, ładnie. Jak jesteś zainteresowany pisz maczek1@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanity Re: Wrocław- tanie oferty mieszkań... IP: *.h / *.hdf.com.pl 09.05.05, 16:23 A ja nie polecam TBS-u - miesieczny czynsz wynosi tyle, co rata kredytu i nigdy nie bedzie Twoje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbs Re: Wrocław- tanie oferty mieszkań... IP: *.media4.pl 10.05.05, 21:28 tak, ale mieszkanie o wartości 300 000 masz za 70 000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprostowanie Re: Wrocław- tanie oferty mieszkań... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 07:20 nie masz i nigdy nie bedziesz miał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tbs Re: Wrocław- tanie oferty mieszkań... IP: *.media4.pl 11.05.05, 22:09 jak zwał tak zwał, mieszkasz u siebie, w kazdej chwili możesz sprzedać. nie wynajmujesz czyjegoś mieszkania, nikt się nie wtrąca, możesz przerabiać jak chcesz. czynsz 150 zł większy niż za mieszkanie własnościowe o podobnym metrażu w spółdzielni. to po płacić kosmiczne raty przez 30 lat za takie samo mieszkanie w takim samym bloku? bajdełej, nie mam ambicji mieć NA WŁASNOŚĆ mieszkania w bloku. na wlasność tylko dom z ziemią :-) a jak już będę miał ten dom, to sprzedam mieszkanko w TBSie :-) to co, że formalnie nie moje :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bejrutek co sądzicie o dach-bud 09.05.05, 23:15 w sobótce chcą za m/2 ~1700 zl z vat, co więcej trzeb awidziec o tej ofercie??? Odpowiedz Link Zgłoś
bejrutek ogólnie dzięki za info 09.05.05, 23:18 :) mieszkam w bierutowie i myśle o czyms większym, szukam info, zacząłem od wrocka, powaznie myślę o ocy, ale tam jeszcze nie szukałem ofert... Odpowiedz Link Zgłoś
i.r Re: ogólnie dzięki za info 10.05.05, 21:48 www.tabelaofert.pl/ www.domkredytowy.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś