Gość: obserwator IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 17.05.05, 23:16 WŁADZA BOI SIĘ NAWET MARTWEGO LENINA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: breslauer wywalcie tego kolesia co spiewa po angielku ... IP: 212.127.66.* 17.05.05, 23:28 ... nie wyciaga gornych partii wokalnych, obraza moje uczucia muzyczne. :) niech pan mim zacznie odgrywac ojca rydzyka, kwasniewska lub rywina - pozwola mu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igapaw A może koleś przebierze się za Hitlera lub Stalina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 09:58 To jakieś chore. Facet przebiera się za Lenina - było nie było zbrodniarza. Wkurza mnie to gloryfikowanie komunizmu - niby to na wesoło. Czy jak gość przebrałby się za Hitlera to też byłoby fajnie? Dla mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Słusznie. Lenin był zbrodniarzem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 13:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa profanacja wodza rewolucji IP: *.icpnet.pl 18.05.05, 14:21 moja babcia protestowała że nie godzi sie takiego wielkiego człowieka jak Włodzimież Ilijcz pokazywać w tak podejrzany sposób Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: profanacja wodza rewolucji 18.05.05, 15:38 Jaki to wódz był wszyscy wiedzą, ale przynajmniej zdjęcie sobie z nim pstryknąć można było, nie wyjeżdzając do Poronina;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: profanacja wodza rewolucji IP: *.sputnik.dialog.net.pl 18.05.05, 18:08 LENIN WIECZNIE ZYWY :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: george Re: profanacja wodza rewolucji IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.05.05, 01:54 Matka Lenina podobno jeszcze zyje i podobno jest znowu w ciazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: profanacja wodza rewolucji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 17:26 > Jaki to wódz był wszyscy wiedzą, ale przynajmniej zdjęcie sobie z nim pstryknąć > można było, nie wyjeżdzając do Poronina;-) W poronijnie już dawno nie ma muzeum Lenina. Nie rozumiem czemu tak go broncie. Są postacie: Hitler, Lenin, Stalin, Franco..., żeby nie szukać daleko, które nie powinny się pojawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 20:05 ty matole a kogóż to Lenin zamordował,On kazał się wszystkim nauczyć czytać i pisać i pewnie to niejednego boli bo jakby nie on to nie musieli by chodzić do szkoły i mieliby sielankę w zacofaniu .Poznaj trochę historię a potem pisz............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 22:27 Teresko, poczytaj trochę prawdy o historii i zobacz ilu ludzi pod wodzą Lenina wymordowali rewolucjoniści. Nie tylko bojowników, ale i całe rodziny z carską włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pa_K Re: A może koleś przebierze się za Hitlera lub St IP: *.bu.uni.wroc.pl 18.05.05, 13:52 Słusznie. Do tego może jeszcze ktoś wpadnie na pomysł otworzyć lokal z designem zasadzającym się na wzorach swastyk i kolorystyce heraldycznej III Rzeszy. Ależ będzie ubaw, no... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rhadek Re: A może koleś przebierze się za Hitlera lub St IP: *.chem.uni.wroc.pl 18.05.05, 14:11 No nie wiem. Przeciez za komuny to faki gostek przebrany za Lenina trafilby do wiezienia na dobrych kilka lat... Za obraze patrona socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lennon Re: A może koleś przebierze się za Hitlera lub St IP: *.media4.pl 18.05.05, 18:23 Masz racje. Wkurzaja mnie tez te koszulki z napisami CCCP i sierpem i mlotem. Jakbym zaczal nosic koszulke ze sfastyka na klacie, to bym zostal posadzony o nzizm, a czym sie roznil od komunizmu? Co kuminzm mniej ludzi wymodrowal (dalej morduje - np Chiny)? Dlatego nie kumam tej mody na komunistyczne symbole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pl Re: A może koleś przebierze się za Hitlera lub St IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 18:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Caudillo Hitler, Lenin, Stalin = lewicowa rodzina IP: *.pronet.lublin.pl 18.05.05, 18:51 Narodowy Socjalizm Związek Socjalistycznych Republik Radzieckich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plutek Re: A może koleś przebierze się za Hitlera lub St IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 18:51 Wokalista Sex Pistols chodzil ze swastyka na klacie. I niech nikt mu nie zarzuca propagowania nazizmu. Na tym polega wolnosc i prowokacje. Trzeba umiec wniknac nieco glebiej poza powierzchowne symbole. Jesli ktos uwaza, ze nasz wroclawski lenin mial gloryfikowac tego prawdziwego i caly komunizm to ma Nobla ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momo Re: wywalcie tego kolesia co spiewa po angielku . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 12:28 O tak, zgadzam się! Wywalić z Rynku tego gościa, który usiłuje śpiewać i okrutnie mu to nie wychodzi, kalecząc uszy ludzi na Rynku i w jego okolicach. A do tego jest ubrany tak jak śpiewa- koszmar. A Lenin był spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OSA Faszystowskie świnie wprowadzają swoje porządki IP: *.wroclaw.mm.pl 18.05.05, 13:16 zaczęło się. To początek rządów prawicy. Jak dojdą do władzy to zabronią innych rzeczy.Może fajki nie wolno palić bo Lenin palił fajkę. Precz z prawicą!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: wywalcie tego kolesia co spiewa po angielku . IP: *.lo-urszulanki.wroc.pl 18.05.05, 15:39 a wedlug mnie dodaje uroki rynkowi:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Re: wywalcie tego kolesia co spiewa po angielku . IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 18.05.05, 23:44 ty breslauer won do szkopow. won z mojego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ditran WSTYD MI ZA WROCŁAWIAN IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.05.05, 23:29 Nie przypuszczałem, że dożyję takich absurdalnych czasów. Mam wrażenie, że wielkimi krokami powraca cenzura. Dużo większa niż była za komuny, oj dużo. Wszystko oczywiście zgodnie z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
diablinadali Re: WSTYD MI ZA WROCŁAWIAN 18.05.05, 12:35 Gość portalu: Ditran napisał(a): > Nie przypuszczałem, że dożyję takich absurdalnych czasów. Mam wrażenie, że > wielkimi krokami powraca cenzura. Dużo większa niż była za komuny, oj dużo. co ty wiesz o komunie... > Wszystko oczywiście zgodnie z prawem. na tym wlasnie polega pierwsza roznica pomiedzy tym co mamy, a tym co bylo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student może pedofilowi z Tylawy pomnik w Rynku postawią IP: *.lubin.dialog.net.pl 18.05.05, 20:47 ciemnogrodzkie władze miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Wrocław otwarty na sztukę, otwarty na kulturę, ... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 17.05.05, 23:40 Wrocław otwarty na sztukę, otwarty na kulturę, otwarty na ludzi ... ech! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: josip Re: Wrocław otwarty na sztukę, otwarty na kulturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 23:52 Przykra sprawa. Ow Pan natychmiast powinien zglosic sprawe do odpowiednich organow stojacych na strazy gwarancji konstytucyjnych praw i wolnosci. Wstyd mi za nasze wladze Odpowiedz Link Zgłoś
wari Re: Wrocław otwarty na sztukę, otwarty na kulturę 17.05.05, 23:58 Głupota urzedników nie ma granic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogromca pajaców Re: Wrocław otwarty na sztukę, otwarty na kulturę IP: *.autocom.pl 18.05.05, 12:52 Co za bzdury ktoś umarł przez papieża?????? chyba masz coś nie tak z mózgiem, nikt nikomu nie zabronił używać gumek, myślisz że w pd Afryce ktoś słuchał wogóle papieża?? Oni tam umierają przez swoją głupote a nie przez papieża!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stały mieszkaniec Re: Wrocław otwarty na sztukę, otwarty na kulturę IP: *.media4.pl 18.05.05, 19:09 Wstyd mi za nasze władze, a po wyborzach będzie jeszcze gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 00:11 Do tego mnie ten Broda doprowadził, że muszę się za Leninem wstawiać na stare lata. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Statua Wolności Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 00:25 Raz piękny Lenin stał na ulycy, ludzie pieniądze rzucali wtem przyszdł Broda , won z tej dzielnicy, tak mu powiedzieć kazali! Nie płacz Leninie, nie płacz Ryneczku jeszcze ten Broda zapości, Bedzie stał w piekle razem z Dzierżyńskim jako pogromca wolności! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r. ja chce lenina!!! IP: *.neta-si.pl 18.05.05, 00:36 a swoją drogą to czy nie jest to piękna ironia mima? zabronili mu być leninem to bedzie udawała statuę... WOLNOŚCI... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: użendNIK Wstrząsający artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 00:50 A kiedy zakażą noszenia Brody? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ٭٭٭٭lolo٭٭٭٭ nie no co za glupota... IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 18.05.05, 01:04 brak slow - przeciez to byla SATYRA a nie jakies manifestowanie pogladow. PiS idzie do wladzy - bedziemy slyszec o coraz ciekawszych akcjach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: corvus Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.05.05, 01:17 I bardzo dobrze! Wkurzal mnie ten koles, tak samo jak PRL albo Wania czy Havana. ciekawe dlaczego nikt nie robi pubu "III Rzesza" albo "Adolf" ze swastykami w srodku. Przeciez ofiar komunizmu jest o wiele, wiele wiecej niz nazizmu. nie potrafie tego zrozumiec, dlaczego do ludzi to nie dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina 18.05.05, 01:43 A mnie Ty wkurzasz - można Cię zakazać? :) Mam y wolny kraj - i zakazane jest propagowanie idei faszystowskich np. O ile wiem, nei ma zakazu pokazywania Lenina czy Stalina. Może Wołoszańskiego też ocenzurujemy - u niego Hitler jak żywy... A PRL jest knajpą bazującą na nostalgii do "starych dobrych" czasów a nie gloryfikuuącą PRL czy komunizm - podobnie jak nie robią tego wciąż modne filmy Barei. Szkoda, że pan Lenin się poddał - mógłby iśc do sądu - to by była ciekawa sprawa o wolności słowa... Odpowiedz Link Zgłoś
diablinadali Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina 18.05.05, 12:40 tomek854 napisał: > A mnie Ty wkurzasz - można Cię zakazać? :) sprobowac zawsze mozesz > Mam y wolny kraj - i zakazane jest propagowanie idei faszystowskich np. O ile w > iem, nei ma zakazu pokazywania Lenina czy Stalina. otworz konstytucje, przeczytaj, potem pisz - to samo odnosi sie wobec komunizmu Może Wołoszańskiego też ocen > zurujemy - u niego Hitler jak żywy... sam sie ocenzuruj jezeli nie widzisz roznicy > A PRL jest knajpą bazującą na nostalgii do "starych dobrych" czasów a nie glory > fikuuącą PRL czy komunizm - podobnie jak nie robią tego wciąż modne filmy Barei obawiam sie ze nawet gdybys 100 razy zobaczyl jeszcze wszystkie filmy "Barei" to nie zakumasz > Szkoda, że pan Lenin się poddał - mógłby iśc do sądu - to by była ciekawa spraw > a o wolności słowa... na pewno zwlaszcza ze sie nie odzywal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plutek Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 18:56 > > A PRL jest knajpą bazującą na nostalgii do "starych dobrych" czasów a nie > glory > > fikuuącą PRL czy komunizm - podobnie jak nie robią tego wciąż modne filmy > Barei > > obawiam sie ze nawet gdybys 100 razy zobaczyl jeszcze wszystkie filmy "Barei" t > o > nie zakumasz No widze, ze wlasnie ty nie nic tu nie rozumiesz. Uzywanie symboli komunistycznych nie oznacza od razu propagowania idei komunizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina 18.05.05, 22:18 > otworz konstytucje, przeczytaj, potem pisz - to samo odnosi sie wobec komunizmu Zakazane jest PROPAGOWANIE. Wyglądanie jak Lenin IMHO (i w opinii wielu innych, jak widać) propagowaniem nie jest. Podobnie jak np. nazywanie się "Adolf") > sam sie ocenzuruj jezeli nie widzisz roznicy Argument na poziomie, na prawdę. Nie widzę róznicy - ani wołoszański, ani mim Lenina nie propaguja - jeden jest historykiem i inscenizuje wydarzenia historyczne, a drugi jaja sobie robi. > obawiam sie ze nawet gdybys 100 razy zobaczyl jeszcze wszystkie filmy "Barei" t > o > nie zakumasz Trzymasz równo poziom :) Wytłumaczę Ci: filmy Barei propagowaniem komunizmu nie są, podobnie jak film Begniniego "Zycie jest piękne" nie jest pochwałą holokaustu. > na pewno > zwlaszcza ze sie nie odzywal Larry flynt też się nie odzywał, tylko drukował gazetki z gołymi babami, a jednak sprawa rozbiła się o konstytucję USA i kwestię wolności słowa właśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ٭٭٭٭lolo٭٭٭٭ Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 18.05.05, 01:43 dlaczego nie dociera do ludzi fakt, ze Bush Senior i Junior to ludobojcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek_n Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.66.233.220.exetel.com.au 18.05.05, 04:43 BIDULEK, PRZESZKADZAL CI? to trza bylo go zastrzelic. kraj idiotow, jak Boga kocham edek n bez sig bo mu sie nie chce zalogowac: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk-amator Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 13:07 Komunizm jako idea pierwotnie nie był - w odróżnieniu od narodowo-socjalistycznych bredni Adolfa - oparty na nienawiści. A symbolika 'ancien regime' jest szeroka - i to że np. mam koszulkę z Che Guevarą i cenię gościa nie znaczy że gloryfikuję stalinowskie gułagi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turb Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.aster.pl 18.05.05, 16:08 amator jestes ale na pewno nie historii tylko czerwonych koszulek. Czytaj, mysl, sluchaj madrzejszych, bardziej doswiadczonych znowu mysl - to nie boli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ExWroclawianin Re: Idee Lenina wiecznie zywe... IP: *.tpg.com.au / *.tpgi.com.au 18.05.05, 03:43 'Lenina' widzialem byl O.K. moze tylko powinien stac przed bylem komitetem miejskim blizej Placu "Solnego". Co do likwidacji to proponuje zwolnic co najmniej polowe 'urzedasow' we Wroclawiu, bo jest ich za duzo i wodoglowie zaczynac uderzac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek_n Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.66.233.220.exetel.com.au 18.05.05, 04:37 ok, sorry mama, sory koledzy, ale ja nie wracam...jak juz mimo sie zabrania, to co bedzie dalej? ed_norton bez loginu bo mu sie nie chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek to już jakiś koszmar!!! IP: *.crowley.pl 18.05.05, 05:55 pewnie znowu chłoptasie z jakiś prawicowych partyjek wyjęczeli decyzję u urzędasów ...a taki fajny był ten leninek... I to w miescie tolerancji i wielu kultur...ech.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: likwidator TO TERAZ NIECH TEGO URZEDASA ZLIKWIDUJA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 06:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stadek Odkąd jest papier toaletowy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.05.05, 06:21 w sklepach, to już nie macie żadnych gorszych problemów.? Emigrant PS Zabrońcie lepiej się pokazywać Giertychowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stadek Pogięty naród IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.05.05, 06:36 albo przynajmniej znaczna jego część. Nie cierpiałem komuny, ale tu muszę stanąć w obronie "Lenina". Polska to podobno światły, demokratyczny kraj. Kupa śmiechu. Kubuś Puchatek nie może być patronam przedszkola bo za apolityczny (LPR). Pogięło ich wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary wrocławianin Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 08:01 Jestem wrocławianinem od urodzenia. Żyję w tym mieście ponad 50 lat i teraz wstydze się za jego władze. Jeżeli tak ma wyglądać prawicowa demokracja, to wolę starą komunę, która dobrze pamiętam. Ale niestety tak to jest jak się kołtuństwo ze wsi dorwie do władzy. Niestety słoma z butów wystaje a na to żadne wykształcenie nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.p.mcmurphy Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.halls.manchester.ac.uk 18.05.05, 13:56 oczywiscie wladza komunistyczna to byla sama elita z profesorskim i szlacheckim rodowodem. wszyscy bez wyjatku to byl bolszewicka swolocz rodem z najbardziej zapadnietych dziur. czlowiek majacy 50 lat nie moze byc az takim durniem wiec jest rzecza oczywista ze lzesz, jak przystalo na komucha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenin_to_morderca Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.tele2.pl 18.05.05, 08:10 pl.wikipedia.org/wiki/Lenin#Rz.C4.85dy_Lenina "Rządy Lenina. Okres od października 1917 do lipca 1918 wypełniła praca nad organizacją państwa radzieckiego (między innymi powołanie tajnej policji CzeKa) oraz walka z tzw. kontrrewolucją (czyli przeciwnikami politycznymi) wewntry kraju i zewnętrzną interwencją. Lenin w początkach 1918 r. zawarł pokój z Niemcami (pokój brzeski), co spowodowało nasilenie wojny domowej - przeciwko bolszewikom wystąpili dotychczasach ich popierający lewicowi eserzy i anarchiści. W sierpniu Lenin został ranny w wyniku zamachu, co stało się pretekstem do rozpętania kampanii "czerwonego terroru". Zachowało się wiele podpisanych przez Lenina listów i telegramów wzywających do wzmagania terroru i rozstrzeliwania opozycjonistów, "burżujów" (przedsiębiorców), duchownych prawosławnych i innych "zbędnych" osób. W tym czasie Lenin sprzyjał polityce komunizmu wojennego, polegające na upaństwowieniu przemysłu i zniesieniu gospodarki rynkowej (likwidacji pieniądza). Lenin podjął także także próbę "pomocy" dla robotników krajów Zachodu przeprowadzenia podobnej rewolucji w ich państwach (był przekonany, że władza radziecka upadnie, jeżeli będzie ustanowiona tylko w chłopskiej, zacofanej Rosji). Mimo wielu wysiłków jednak te projekty nie zakończyły się sukcesem, a fala rewolucyjna (najsilniejsza w Niemczech i na Węgrzech) upadła. Pod kierunkiem Lenina partie marksistowskie zaangażowane w ruch rewolucyjny utworzyły w 1919 r. III Międzynarodówkę Komunistyczną (Komintern)." Propagowanie komunizmu powinno być tak samo zabronione jak propagowanie nazizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melasa Do: lenin-to-morderca IP: *.akron.wroc.pl 18.05.05, 09:25 Znam wielu innych morderców (taka była historia ludzkości) np. bl.Tomasz Bellarmin (ten od męczeństwa G.Galilei), albo np. Robespierre a jrego pomniki stoją we Francji...), a np. Karol Wielki, a O.Cromwell......Człowieku, puknij się w głowę. Takim sposobem myślenia nigdy nie wyjaśni się mechanizmów władzy, historii i działan społecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
diablinadali Re: Do: lenin-to-morderca 18.05.05, 13:21 Gość portalu: Melasa napisał(a): > Znam wielu innych morderców (taka była historia ludzkości) np. bl.Tomasz > Bellarmin (ten od męczeństwa G.Galilei), albo np. Robespierre a jrego pomniki > stoją we Francji...), a np. Karol Wielki, a O.Cromwell......Człowieku, puknij > się w głowę. Takim sposobem myślenia nigdy nie wyjaśni się mechanizmów władzy, > historii i działan społecznych. i nie dostrzegasz roznic? zadnych niuansow? plytko postrzegasz swiat obawiam sie ze nigdy nie zrozumiesz mechanizmow wladzy histori i dzialan spolecznych chyba ze bedziesz sobie to klarowal na marksistowski sposob Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melasa Re: Do: diablinadali IP: *.akron.wroc.pl 18.05.05, 13:32 Morderstwo i totalizm zawsze jest tym samym, np. Karol Wlk. chrzcił Sasow w takim sam sposób jak bolszewicy traktowali kułaków. Mentalność bł. Tomasza Bellarmina niczym nie różniła się od powiedzmy Jeżowa - nienawiść do "innego" jest tym samym obojętnie czy wychodzimy z ideologii komunistycznej czy chrześcijańskiej miłości bliźniego. Fakt jest nagim faktemn. To Ty raczej nie rozumiesz mechanizmów władzy, panowania i posunięć pojedyńczego człowieka wkręcoinego w tryby władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
diablinadali Re: Do: diablinadali 18.05.05, 13:55 Gość portalu: Melasa napisał(a): > Morderstwo i totalizm zawsze jest tym samym, np. Karol Wlk. chrzcił Sasow w > takim sam sposób jak bolszewicy traktowali kułaków. Mentalność bł. Tomasza > Bellarmina niczym nie różniła się od powiedzmy Jeżowa - nienawiść do "innego" > jest tym samym obojętnie czy wychodzimy z ideologii komunistycznej czy > chrześcijańskiej miłości bliźniego. Fakt jest nagim faktemn. To Ty raczej nie > rozumiesz mechanizmów władzy, panowania i posunięć pojedyńczego człowieka > wkręcoinego w tryby władzy. czy z faktu ze Karol Wielki mordowal mamy czerpac usprawiedliwienie dla mordow Lenina i jego "swiatlych" kompanow? co do tego wszystkiego ma "pojedyńczy" czlowiek? co ma piernik do wiatraka ciebie wkrecilo w w tryby wladzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melasa Re: Do: diablinadali IP: *.akron.wroc.pl 18.05.05, 18:40 Chodzi o to, że w całej Europie Zach. pełno jest pomników Karola Wlk. a i w Italii znajdzie się kilka bł. Bellarmina (nota bene jako błogosławiony jest modelowym przykładem dla wiernych katolików). Pomyśl - to nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.it4.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.05, 14:20 wikipedia może i jest przydatnym źródłem informacji, ale ja zaraz tam mogę wejść, przerobić parę wersów, a potem sam siebie zacytować. Kieruj się rzetelnymi źródłami, to będziesz bardziej wiarygodny(a). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maximus Panie i Panowie urzędnicy weźcie się do roboty IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.05.05, 08:14 Panie i Panowie urzędnicy weźcie się do bardziej sensownej roboty. idac dalej zabrońmy prezentacji: - Alfowi (niektóre dzieci sie go boją i moze to u nich i ich rodziców powodować stany zapaści psychicznej), - Gosciowi zawodzącemu po angielsku i nie tylko (...sympatyczny zresztą), - itd... Pan "LENIN" stał sie wg mnie stałym i ciekawym "punktem" w Rynku. Bedzie go brakować... Odpowiedz Link Zgłoś
diablinadali Re: Panie i Panowie urzędnicy weźcie się do robot 18.05.05, 13:26 Gość portalu: Maximus napisał(a): > Pan "LENIN" stał sie wg mnie stałym i ciekawym "punktem" w Rynku. Bedzie go > brakować... moze pana "Adolfa" tez chcialbys ogladac? tez bys sie stał wg ciebie stałym i ciekawym "punktem" w Rynku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plutek Re: Panie i Panowie urzędnicy weźcie się do robot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 19:01 > moze pana "Adolfa" tez chcialbys ogladac? tez bys sie stał wg ciebie stałym i > ciekawym "punktem" w Rynku? Jesli by mi sie klanial i moglbym sie z niego posmiac, czemu nie? Moze na tym polega zwyciestwo nad takimi sk... jak oni, ze mozna sie teraz z nich posmiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamiętający dawne Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.core.lanet.net.pl 18.05.05, 08:15 Panowie J.Obremski J.Broda ! Cenzura wraca ? Brawo !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.05, 08:17 Spójrzcie na zdjęcie ten Broda jest całkiem podobny do Lenina,widocznie mim był konkurencję dla szefa kultury i cenzury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witek@fajgel.com.p chętni do gry w kosza IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.05, 08:46 Gramy we wtorki i czwartki o 20, chce się ktoś przyłączyc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech Taczka Oj, Jarek! Kiedys miałeś więcej luzu w... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.05, 08:50 ...nadgarstkach. Daj spokój, chłopie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tazet Re: Oj, Jarek! Kiedys miałeś więcej luzu w... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.05, 08:56 Oj, spokoju, to on sobie już nie da. To nie pierwsza cenzorska akcja Brody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nos nad brodą Rzeczywiście, zapędy cenzorskie ma od dawna. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.05, 18:27 Kiedyś ocenzurował (w całości) audycje Elity i z gabinetu naczelnego radia trafił do gabinetu dyrektora wrocławskiego PWN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Muzykant Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 18.05.05, 09:00 LENINIE wróć! Byłeś cudowny, nawet po piastowskim chmielu. Kiedy byłem w Rynku to zawsze wspierałem Twoją działalność gospodarczą mimo, że tyle złego z Twojej strony spotkało nasz Kraj i naszych ludzi: Kaczy..ch, Gier...ów itp. itd.! Mamy zdjęcia z Tobą, które trafiły internetem nawet do dalekiej Australii. Teraz jesteś przedstawicielem WOLNOŚCI z za wielkiej wody!? Przecież tam chyba bili i molestowali Murzynów! Precz z BRODĄ, wąsami i włosami. Wówczas widać jakie pomysły gromadzą się pod czachą. Bo jest goła i wesoła. Proletariusze wszystkich przeciwników głupoty urzędniczej łączcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
alienka_x Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina 18.05.05, 09:25 IMHO Lenin mial wiecej smaku nic Statua Wolnosci :/ Polacy sa po prostu zalosni, WSTYD. A facet naprawde jest podobny do Lenina :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Melasa Ad vocem IP: *.akron.wroc.pl 18.05.05, 09:31 Postępowanie J.Brody jest jawnym przypadkiem hipokryzji, zaściankowości i tępoty umysłowej. Zapomnial wqól jak cielęciem był...A ponadto potwierdza znany szlagwort o punkcie siedzenia i zależnym od niego punkcie widzenia. J.Broda w latach 80-siątych - walczak z cenzurą i zamordyzmem teraz uosabia te właśnie, zwalczane przez siebie samego wartości. Rechot historii. I na dodatek jeszcze gęba pełna frazesów o moralności, dobrym smaku i przeciwstawieniu się totalitaryzmowi. Jak mówił L.Podbipięta- słuchać hadko, panie Broda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re:wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.05, 09:40 wstyd wstyd wstyd, bezmuzgi siedzą w urzędach, dlaczego ONI muszą tak skrupulatnie kierować naszym życiem? naprawde to jakiś kosmiczny żart, goś stoi, nic nie mówi, komu on przeszkadzał? i jeszcze jedno klimat Wrocławia tworzą min. tacy ludzie, uliczni muzycy, nocne pokazy ognia itd. Wstyd i co najgorsze GŁUPOTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zupaq Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 18.05.05, 09:39 Wiadomo, od czego jest gorsza nadgorliwość. Ależ dosoliliśmy Putinowi! ROzpiera mię duma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chilon Re: Urzędnicy zlikwidowali wrocławskiego Lenina IP: *.t4.ds.pwr.wroc.pl 18.05.05, 09:48 I przez jakieś babcie w mocherowych beretach kolesia nie będzie już na rynku, a każdy jednak przyzna, że był dość ciekawą postacią. Jak widać babcie mają silny wpływ na swoich pierwrodnych, którym nic w życiu nie wyszło i teraz zajmują się władzą. Szkoda słów ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano niech stanie na Swidnickiej!!! IP: *.crowley.pl 18.05.05, 09:50 sam pierwszy mu pieniązka wrzucę !!!Teraz jak urzedasy zrobiły aferę to czyż większej mu reklamy potrzeba? Do boju Włodzimierzu Illiczu!!! Odpowiedz Link Zgłoś