wielki_czarownik 19.05.05, 21:47 No pięknie. Człowiek wyszedł na prostą, ale są tacy, którzy w imię fanatyzmu i chorej ideologii chcą go zniszczyć. Jak widać na Rynku był sobowtór Lenina ale w umysłach co poniektórych Lenin wiecznie żywy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zabawnabuzia Re: Z zawodu Lenin IP: *.hsd1.co.comcast.net 20.05.05, 03:50 panie MIM jest pan inteligentny i z poczuciwm humoru. Urzednicy nie mieli prawa wydawac takiej decyzji czyli de facto jest ona bezprawna. Niech pan dalej parodiuje leninka !!:}}} Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Re: Z zawodu Lenin 20.05.05, 06:32 Mi osobiście żywy wizerunek tow. Lenina nie przeszkadzał, a nawet traktowałem go z sympatią, uznając że sprowadzenie wizerunku Lenina i jego czerwonej flagi do poziomu jarmarcznej karykatury jest słuszne i sprawiedliwe. Inna sprawa, że nasz stosunek do Wodza Rewolucji jest łagodny, bo po pierwsze dzięki wygranej wojnie polsko - bolszewickiej nie porządził sobie na naszych ziemiach, po drugie zaś 45 lat komuny odcisnęło mocne piętno na naszych umysłach, m.in odczulając nas na wizerunki przeróżnych Leninów, Stalinów i innych Dzierżyńskich. Musimy się jednak zgodzić, że tolerancja dla takich przebierańców nie może być absolutna. No chyba żebyśmy się umówili, że obok Lenina będzie sobie mógł stać mim przebrany za Adolfa Hitlera, w mundurku z koalicyjką i nazistowską opaską na ramieniu. Bo albo przyjmujemy zasadę absolutnej wolności, albo jednak wprowadzamy jakąś formę cenzury. Ja się nie wypowię, który wariant bym wybrał. Odpowiedz Link Zgłoś
kklement Ehm, rzecz jasna: "nie wypowIEM" :))) 20.05.05, 06:36 Ortografia polska jest rzeczą trudną i zawiłą i na pewno nie na wczesne godziny ranne ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abraxas Re: Z zawodu Lenin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 07:35 Nie rozumiem komu mógłby "Lenin" przeszkadzać. Osobiście to najbardziej mnie robawiło kiedy kiedyś siedząc na rynku obserwowałem sobie właśnie "Lenina" a ten w ramach przerwy w pracy poszedł coś przegryźć do McDonalda, wyglądało to conajmniej zabawnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
tocqueville Czy nie przeszkadzałby ci np. Rudolf Hess? 20.05.05, 08:03 Kto by cie jeszcze nie przeszkadzał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kangur Lenin IP: *.122.broadband2.iol.cz 20.05.05, 08:01 W związku z niezwykłym zainteresowaniem wrocławskiego dodatku GW postacią WIL proponuję przeniesienie go wraz z całą jego redakcją do Trybuny. Tam to by było przynajmniej na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś