Dodaj do ulubionych

ARKADY WROCŁAWSKIE

IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.05.05, 14:41
Witamy w nowym wrocławskim centrum biurowo-handlowo-rozrywkowym:

www.arkadywroclawskie.pl/index.html
Obserwuj wątek
    • Gość: erni Re: ARKADY WROCŁAWSKIE IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.05.05, 14:43
      Centrum handlowo-biznesowe
      Arkady Wrocławskie to przedsięwzięcie niezwykłe. Powierzchnia całkowita
      wyniesie 100.000 m2, co sprawia, że będzie to największy tego typu obiekt w
      centrum Wrocławia.

Na powierzchni najmu liczącej ok. 30.000 m2 znajdować się będzie 130 sklepów,
      delikatesy spożywcze i restauracje. Spotkamy tam marki dobrze już znane na
      rynku polskim i europejskim.

Część biurowa o powierzchni 8.000 m2, przeznaczona będzie wyłącznie dla potrzeb
      Inwestora. Pracować tutaj będzie około 1.000 osób, głównie pracowników grupy
      Getin Holding.

Nowoczesny obiekt rozrywkowy
      Arkady Wrocławskie będą pełnić ważną kulturotwórczą rolę we Wrocławiu.
      Powstanie tu nowoczesny multipleks z dziesięcioma salami kinowymi, w tym z salą
      premier na ok. 550 miejsc, przystosowaną także do organizacji dużych imprez
      rozrywkowych.

Arkady Wrocławskie to nowoczesne centrum handlu, kultury i biznesu. Inwestorem
      jest firma LC Corp S.A. należąca do pana Leszka Czarneckiego, znanego
      wrocławskiego biznesmena. Komercjalizacją Arkad Wrocławskich zajmuje się firma
      Cushman & Wakefield Healey & Baker, jedna z czołowych firm doradczych w
      dziedzinie nieruchomości komercyjnych na świecie. Całkowity koszt inwestycji
      jest szacowany na ok. 100 mln euro.
    • Gość: ! ...ciekawostka - gigantyczne akwarium w środku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.05, 14:44
      "W Arkadach Wrocławskich inwestor planuje atrakcję w postaci oceanicznego
      akwarium o łącznej pojemności 120.000 litrów wody. Będzie to prawdopodobnie
      największe tego typu akwarium w Europie Środkowej."
      • Gość: Oktoberfest Re: ...ciekawostka - gigantyczne akwarium w środk IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 24.05.05, 18:10
        No to wreszcie problem kolejek za karpiami przed Wigilią będziemy mieli z
        głowy! :))
    • Gość: erni Re: ARKADY WROCŁAWSKIE IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.05.05, 15:13
      No to Wrocław bedzie mieć konkurencyjny obiekt do złotych tarrasów w Warszawie.
      • Gość: Rafis Re: ARKADY WROCŁAWSKIE IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 24.05.05, 16:09
        bardzo ładne :)
      • Gość: ceglar Re: ARKADY WROCŁAWSKIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 17:49
        no do zlotych tarasow to nie ma co porownywac...
        ale i tak niezmiernie ciesze sie z tej inwestycji!:)
    • monopolowy2 Odbiło komuś widzę 24.05.05, 19:26
      Wrocławskie Arkady są na Świdnickiej... nic i nikt tego nie zmieni.
      • Gość: Alojz Re: Odbiło komuś widzę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.05, 19:39
        Masz rację. A to co widzę na zdjęciu przypomina gazownię na Tarnogaju. Mam na
        myśli to okrągłe. Na Tarnogaju to był zbiornik na gaz, a tu to chyba zbiornik
        na wodę?
      • Gość: Oktoberfest Re: Odbiło komuś widzę IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 24.05.05, 20:01
        monopolowy2 napisał:
        > Wrocławskie Arkady są na Świdnickiej... nic i nikt tego nie zmieni.

Dokładnie! Dobrze prawisz!
        Jakieś buraki "ukradły" nazwę. Cwaniaczki chytrze tylko dodali "Wrocławskie" :P
        Obejrzałem te ich wizualizacje i ja tam żadnych arkad nie widzę!

• bemola Re: Odbiło komuś widzę 25.05.05, 18:36
          no ja tez arkad nie widze. nazwa nawet ladna ale nijak nie pasująca. nie podoba
          mi sie wizualnie - kolejny badziewny nowoczesny budynek. mi wystarczy brzydka
          galeria dominikanska :/ a do kina to do heliosa skoro juz jest. po kiego
          grzyba to budują
          • skarolina Re: Odbiło komuś widzę 25.05.05, 20:14
            O ile dobrze pamiętam, to toto się miało nazywać Epi-centrum.
    • Gość: erni Re: AKWARIUM Z REKINAMI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.05.05, 17:31
      Jednym z atrakcji pasązu handlowego będzie gigantyczne akwarium morskie z
      rekinami.
      • Gość: Oktoberfest Re: AKWARIUM Z REKINAMI IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 25.05.05, 17:57
        Gość portalu: erni napisał(a):
        > Jednym z atrakcji pasązu handlowego będzie gigantyczne akwarium morskie z
        > rekinami.

A czy będą w nim też pływać rekiny biznesu? :P
    • Gość: erni Re: REKIN LESZEK CZARNECKI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.05.05, 18:11
      Oto największy wrocławski Rekin biznesu:
      fotofaktoria.pl/arkady/slides/IMG_0646_.JPG
      • Gość: czy to źle? Re: REKIN LESZEK CZARNECKI IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.05, 17:20
        Czy to naganne, jeżeli do majątku doszedł uczciwie?
    • monopolowy2 Re: ARKADY WROCŁAWSKIE 25.05.05, 22:18
      tak się "cieszysz" erni .... jesteś klakierem, czy będziesz tam w kiblu kafelki
      wykładać ?
      • igi.wr Re: ARKADY WROCŁAWSKIE 25.05.05, 22:27
        Cóż to za poziom, człowieku zastanów sie nad sobą ! Zaściankowa zawiść Cię
        zjada? Czy to żle że najbogatszy wrocławiski biznesmen inwestuje tak duże
        pieniądze własnie we Wrocławiu?? Rany zastanówcie sie nad sobą, ludzie...
        • Gość: Rafis Re: ARKADY WROCŁAWSKIE IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 25.05.05, 22:46
          czizuz forumowe łajno znowu w akcji :)
        • monopolowy2 Re: ARKADY WROCŁAWSKIE 25.05.05, 23:22
          Nie napisałem nigdzie, ze się nie cieszę (że się cieszę, też nie napisałem)
          Guzik mnie obchodzi, czy inwestuje we Wrocławiu najbogatszy wrocławianin czy
          gdańszczanin. Nie podoba mi się to, że "pożyczył" sobie nazwę znanego miejsca we
          wrocławiu (i to wcale nie z sentymentu) i nie podoba mi się też ten gość, który
          od wczoraj pragnie mnie przekonać swoimi postami na temat tej "beczki", ze nic
          lepszego mnie nie mogło spotkać we Wrocławiu tylko podziwianie wybudowanego
          kolejnego zbiornika na (jak to pięknie Rafis napisał) łajno.

a co do pięknych planów ... brakuje kaplicy.
          • Gość: ! Re: ARKADY WROCŁAWSKIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.05, 23:39
            Ciepło się zrobiło, to i trole zaczynają wyłazić...
          • Gość: Rafis Re: ARKADY WROCŁAWSKIE IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 25.05.05, 23:39
            a kogo interesuje twoja opinia?zastanawiałes sie nad tym?
            bye
    • Gość: byly wroclawianin Re: ARKADY WROCŁAWSKIE IP: *.adsl.hansenet.de 26.05.05, 01:54
      zeby tylko to sie tak nie skonczylo jak tutaj na tak zwanym zachodzie gdzie od
      paru lat zauwazono ze te wielkie molochy handlowe ,sa jak tkanka rakowa ktora
      pozarla wszystkie male sklepy i punkty uslugowe,doprowadzily do wymarcia
      szeregu ciagow spacerowych z mala infrastruktura handlowa i nastepnie
      kanibalistycznie pozera sama siebie , monopol cenowy narzucony ,ceny wysokie bo
      i czynsze wysokie w tym molochu a klientow coraz mniej .Wielu co pomniejszych
      juz rzucilo "recznik na ring" i cale ciagi handlowe stoja puste od miesiecy w
      moich "arkadach handlowych" skladajacych sie po paru latach z aldiego ,paru
      drogich butikow i media markt-u.Zeby normalnie kupic to teraz trzeba nawet
      godzine samochodem jechac.Nie potrzebuje rekinow w basenie i pieciu butikow z
      600 gatunkami herbaty , a po bulki to musze teraz tez jezdzic bo ta cholera i
      okolicznych piekarzy tez juz na poczatku "pozarla" jak zaczal sprzedawac bulki
      "Kamps" w cenie dwukrotnie nizszej a po zamnknieciu konkurencji dwukrotnie
      wyzszej.Oby tak sie i w moim kochanym Wroclawiu nie skonczylo ,gdzie tylko
      "schicki micki" w Galerii a normalny "zjadacz chleba" jest ignorowany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka