Gość: erni IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.05.05, 14:41 Witamy w nowym wrocławskim centrum biurowo-handlowo-rozrywkowym: www.arkadywroclawskie.pl/index.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: erni Re: ARKADY WROCŁAWSKIE IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.05.05, 14:43 Centrum handlowo-biznesowe Arkady Wrocławskie to przedsięwzięcie niezwykłe. Powierzchnia całkowita wyniesie 100.000 m2, co sprawia, że będzie to największy tego typu obiekt w centrum Wrocławia. Na powierzchni najmu liczącej ok. 30.000 m2 znajdować się będzie 130 sklepów, delikatesy spożywcze i restauracje. Spotkamy tam marki dobrze już znane na rynku polskim i europejskim. Część biurowa o powierzchni 8.000 m2, przeznaczona będzie wyłącznie dla potrzeb Inwestora. Pracować tutaj będzie około 1.000 osób, głównie pracowników grupy Getin Holding. Nowoczesny obiekt rozrywkowy Arkady Wrocławskie będą pełnić ważną kulturotwórczą rolę we Wrocławiu. Powstanie tu nowoczesny multipleks z dziesięcioma salami kinowymi, w tym z salą premier na ok. 550 miejsc, przystosowaną także do organizacji dużych imprez rozrywkowych. Arkady Wrocławskie to nowoczesne centrum handlu, kultury i biznesu. Inwestorem jest firma LC Corp S.A. należąca do pana Leszka Czarneckiego, znanego wrocławskiego biznesmena. Komercjalizacją Arkad Wrocławskich zajmuje się firma Cushman & Wakefield Healey & Baker, jedna z czołowych firm doradczych w dziedzinie nieruchomości komercyjnych na świecie. Całkowity koszt inwestycji jest szacowany na ok. 100 mln euro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! ...ciekawostka - gigantyczne akwarium w środku IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.05, 14:44 "W Arkadach Wrocławskich inwestor planuje atrakcję w postaci oceanicznego akwarium o łącznej pojemności 120.000 litrów wody. Będzie to prawdopodobnie największe tego typu akwarium w Europie Środkowej." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktoberfest Re: ...ciekawostka - gigantyczne akwarium w środk IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 24.05.05, 18:10 No to wreszcie problem kolejek za karpiami przed Wigilią będziemy mieli z głowy! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: ARKADY WROCŁAWSKIE IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.05.05, 15:13 No to Wrocław bedzie mieć konkurencyjny obiekt do złotych tarrasów w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: ARKADY WROCŁAWSKIE IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 24.05.05, 16:09 bardzo ładne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ceglar Re: ARKADY WROCŁAWSKIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.05, 17:49 no do zlotych tarasow to nie ma co porownywac... ale i tak niezmiernie ciesze sie z tej inwestycji!:) Odpowiedz Link Zgłoś
monopolowy2 Odbiło komuś widzę 24.05.05, 19:26 Wrocławskie Arkady są na Świdnickiej... nic i nikt tego nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojz Re: Odbiło komuś widzę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.05.05, 19:39 Masz rację. A to co widzę na zdjęciu przypomina gazownię na Tarnogaju. Mam na myśli to okrągłe. Na Tarnogaju to był zbiornik na gaz, a tu to chyba zbiornik na wodę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktoberfest Re: Odbiło komuś widzę IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 24.05.05, 20:01 monopolowy2 napisał: > Wrocławskie Arkady są na Świdnickiej... nic i nikt tego nie zmieni. Dokładnie! Dobrze prawisz! Jakieś buraki "ukradły" nazwę. Cwaniaczki chytrze tylko dodali "Wrocławskie" :P Obejrzałem te ich wizualizacje i ja tam żadnych arkad nie widzę! Odpowiedz Link Zgłoś
bemola Re: Odbiło komuś widzę 25.05.05, 18:36 no ja tez arkad nie widze. nazwa nawet ladna ale nijak nie pasująca. nie podoba mi sie wizualnie - kolejny badziewny nowoczesny budynek. mi wystarczy brzydka galeria dominikanska :/ a do kina to do heliosa skoro juz jest. po kiego grzyba to budują Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Odbiło komuś widzę 25.05.05, 20:14 O ile dobrze pamiętam, to toto się miało nazywać Epi-centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: AKWARIUM Z REKINAMI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.05.05, 17:31 Jednym z atrakcji pasązu handlowego będzie gigantyczne akwarium morskie z rekinami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oktoberfest Re: AKWARIUM Z REKINAMI IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 25.05.05, 17:57 Gość portalu: erni napisał(a): > Jednym z atrakcji pasązu handlowego będzie gigantyczne akwarium morskie z > rekinami. A czy będą w nim też pływać rekiny biznesu? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: erni Re: REKIN LESZEK CZARNECKI IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 25.05.05, 18:11 Oto największy wrocławski Rekin biznesu: fotofaktoria.pl/arkady/slides/IMG_0646_.JPG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy to źle? Re: REKIN LESZEK CZARNECKI IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 26.05.05, 17:20 Czy to naganne, jeżeli do majątku doszedł uczciwie? Odpowiedz Link Zgłoś
monopolowy2 Re: ARKADY WROCŁAWSKIE 25.05.05, 22:18 tak się "cieszysz" erni .... jesteś klakierem, czy będziesz tam w kiblu kafelki wykładać ? Odpowiedz Link Zgłoś
igi.wr Re: ARKADY WROCŁAWSKIE 25.05.05, 22:27 Cóż to za poziom, człowieku zastanów sie nad sobą ! Zaściankowa zawiść Cię zjada? Czy to żle że najbogatszy wrocławiski biznesmen inwestuje tak duże pieniądze własnie we Wrocławiu?? Rany zastanówcie sie nad sobą, ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: ARKADY WROCŁAWSKIE IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 25.05.05, 22:46 czizuz forumowe łajno znowu w akcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
monopolowy2 Re: ARKADY WROCŁAWSKIE 25.05.05, 23:22 Nie napisałem nigdzie, ze się nie cieszę (że się cieszę, też nie napisałem) Guzik mnie obchodzi, czy inwestuje we Wrocławiu najbogatszy wrocławianin czy gdańszczanin. Nie podoba mi się to, że "pożyczył" sobie nazwę znanego miejsca we wrocławiu (i to wcale nie z sentymentu) i nie podoba mi się też ten gość, który od wczoraj pragnie mnie przekonać swoimi postami na temat tej "beczki", ze nic lepszego mnie nie mogło spotkać we Wrocławiu tylko podziwianie wybudowanego kolejnego zbiornika na (jak to pięknie Rafis napisał) łajno. a co do pięknych planów ... brakuje kaplicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ! Re: ARKADY WROCŁAWSKIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.05.05, 23:39 Ciepło się zrobiło, to i trole zaczynają wyłazić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafis Re: ARKADY WROCŁAWSKIE IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 25.05.05, 23:39 a kogo interesuje twoja opinia?zastanawiałes sie nad tym? bye Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byly wroclawianin Re: ARKADY WROCŁAWSKIE IP: *.adsl.hansenet.de 26.05.05, 01:54 zeby tylko to sie tak nie skonczylo jak tutaj na tak zwanym zachodzie gdzie od paru lat zauwazono ze te wielkie molochy handlowe ,sa jak tkanka rakowa ktora pozarla wszystkie male sklepy i punkty uslugowe,doprowadzily do wymarcia szeregu ciagow spacerowych z mala infrastruktura handlowa i nastepnie kanibalistycznie pozera sama siebie , monopol cenowy narzucony ,ceny wysokie bo i czynsze wysokie w tym molochu a klientow coraz mniej .Wielu co pomniejszych juz rzucilo "recznik na ring" i cale ciagi handlowe stoja puste od miesiecy w moich "arkadach handlowych" skladajacych sie po paru latach z aldiego ,paru drogich butikow i media markt-u.Zeby normalnie kupic to teraz trzeba nawet godzine samochodem jechac.Nie potrzebuje rekinow w basenie i pieciu butikow z 600 gatunkami herbaty , a po bulki to musze teraz tez jezdzic bo ta cholera i okolicznych piekarzy tez juz na poczatku "pozarla" jak zaczal sprzedawac bulki "Kamps" w cenie dwukrotnie nizszej a po zamnknieciu konkurencji dwukrotnie wyzszej.Oby tak sie i w moim kochanym Wroclawiu nie skonczylo ,gdzie tylko "schicki micki" w Galerii a normalny "zjadacz chleba" jest ignorowany. Odpowiedz Link Zgłoś