Gość: WQladek Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 29.05.05, 01:24 jejku przeciez jeak ktos nie chce to nie mosi chodzic do tego pubu chodza tam tylko osoby zaineteresowane tym klimatem a to ze wisza tam obrazy z czasu komunizmu to przeciez nikomu sie nie dzieje krzywda nie rozumiem osob walczacych z ty pubem glupota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabu12 Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme IP: *.scinawa.gigabit.net.pl / *.biz 29.05.05, 07:35 IDIOCI!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
capo_di_tutti_capi Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme 29.05.05, 12:34 Zastanawia mnie tylko, co ma wspólnego ideologia z wystrojem lokalu? Przecież tu nie chodzi o świadome czy też nieświadome ubóstwianie dyktatorów, ale _tylko i wyłącznie_ o stworzenie klimatu (ipso facto odpowiedniego wystroju) wnętrza dla bawiących się tam ludzi! Śmieszą mnie w tym momencie jakieś wyimaginowane oskarżenia "konserw" odnośnie rzekomego kultu Stalina, Bieruta, Mao czy im podobnych... Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme 31.05.05, 10:38 Cechą charakterystyczną naszych "konserwatystów" jest to, że kompletnie nie odróżniają estetyki od polityki względnie ideologii. No i nie mają poczucia humoru. Dla nich wszystko jest spiskową "promocją" a to totalitaryzmu, a to homoseksualizmu, a to innego wojującego ateizmu czy liberalizmu. W polewie moralnego relatywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
xinu Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme 29.05.05, 12:40 Czy mi sie wydaje czy to kolejny sposob na szukanie tematow zastepczych? Mysle ze kiedys nas to zgubi- brak poczucia rzeczywistosci, poczucia humoru i dystansu do samych siebie. I oczywiscie zalatwianie wszelkich spraw od d... strony. Bo nagle sie zaczyna wszystkim wydawac,z e najlepszym sposobem na wszelkie bolaczki jets zakazac, zaskarzyc etc. W sumie prosciej jest napsac donos do prokuratury niz np. zorganizowac jakies spotkanie, dyskusje, wyklad etc. o komunizmie- skoro czuja, ze pojecie zbrodni stalinowskich gdziez\s sie zaciera i traci swoje znaczenie. A moze po dyuskusji na ARGUMENTY nawet wystroj PRLu by sie troszke zmienil. Odpowiedz Link Zgłoś
koalanw Nie włazić do takich pabów, nie będzie klientów... 01.06.05, 09:50 to durnie w końcu zamkną knajpy propagujące (jakby się właściciele nie zaklinali to to właśnie robią) zbrodniarzy. Ja nie szanuję ludzi, którzy trzymają na ścianach obrazy Stalina. Inna sprawa to działalność pod publiczkę jakiś tam konserwatystów, swoją drogą mam nadzieję, że starczy im sił aby sprawę prowadzić po wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jas Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme IP: *.media4.pl 29.05.05, 13:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jas Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme IP: *.media4.pl 29.05.05, 13:47 Jest takei mądre powiedzenie, że jak pies nie ma, co robić to sobie jajka lize, podobnie jest z młodymi wrocławskimi konserwatystami. Jednak neiw szędzie wystrój lokalu budzi sprzeciw. Kiedy byłem w Bialymstoku, przewodniczący Zarządu Regionu NSZZ "S" bardzo usiłnie zapraszał mnie do knajpy o socjalsitycznym wystroju. Knajpa cieszy się dużym wzięciem, i nikomu portrety. Bieruta, Stalina, Lenina i innych komuchów nie przeszkadzały, bo taki jest wystrój tej knajpy. To tylko we Wrocławiu,nie tylko urzędnikom w rodzaju niejakiego Brody, ale równeiż pomylonym konserwatystom zajackujes się pod sufitem. W Wiedniu stoi w centrlanym punkcie potęzny pomnik wdziećzności Armii Czerwonej, w Helisnkach stoi pomnik cara, ale nikt tych pomników nie burzy, bo one przypominają o historii tych państw, której nijak się zmienić nie da, to tylko u nas różni pomyleńcy usiłją sięgać poza groby, zapominają, że ich "dieło maleńkie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojz Re: Proponuję, IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.05, 14:40 żeby pikiety postawili przy śmietnikach. Nie wypada przecież, żeby w swięta śmietnikowi inspektorzy wygrzebywali resztki z pańskich stołów. Odpowiedz Link Zgłoś
xinu Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme 29.05.05, 15:11 Hmmm, a w sumie to moze dobrze ze oni zajmuja sie wlasnie tym? Jest przynajnmiej z czego sie posmiac [choc to czarny humor]. Bo jak sobie pomysle co by bylo gdyby ludzie z takim podejsciem zajeli sie czyms na serio, czyms co by mialo istotnie wplynac na jakosc zycia mojego i nie tylko, to az mnie dreszcze przechodza brrrrr.... Choc z drugiej strony taka dawka glupoty tez wplywa na nasze zycie. Bo ile mozna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme IP: *.inet.polhost.pl 29.05.05, 15:19 niechcesz niewchoidź nieoglądaj idź sie baw gdzie indzniej proste Odpowiedz Link Zgłoś
divak2 Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme 29.05.05, 15:29 A jak bohater Maciej G. jeździł po mieście 200 km/h to nikt nie zadzwonił gdzie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.05.05, 15:32 jaki Maciuś G.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz SPROSTOWANIE MŁODZI KONSERWATYŚCI TO NIE MŁODZIERZ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.05, 16:26 SPROSTOWANIE MŁODZI KONSERWATYŚCI TO NIE MŁODZIERZÓWKA PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz SPROSTOWANIE MŁODZI KONSERWATYŚCI TO NIE MŁODZIERZ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.05.05, 16:26 SPROSTOWANIE MŁODZI KONSERWATYŚCI TO NIE MŁODZIERZÓWKA PiSu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: SPROSTOWANIE MŁODZI KONSERWATYŚCI TO NIE MŁOD IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.05.05, 00:12 W zasadzie to młodzieżówka, gdyż wszyscy jej członkowie są członjkami PiSu i ogdrywają w nim znaczące role... A ty, Tomciu, lepiej się naucz poprawnie pisać słowo "młodzieżówka". A jeśli nadal będziesz miał z tym roblem, to poproś Mrozka niech wam w FM zrobi szkolenia z ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
michal04 Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme 29.05.05, 22:13 Młodych Konserwatystów należałoby wysłać na badania psychiatryczne, może to coś pomoże. Nie byłem i nie jestem zwolennikiem komuny, ale nikt mnie nie zmusza do wchodzenia do pubu "PRL" i nie przeszkadza mi wystrój tego lokalu. Po jaką cholerę Młodzi Konserwatyści tam wchodzą? Po idiotycznych pociągnięciach władz Wrocławia "w temacie" mima-Lenina i teraz kretynów - Młodych Konserwatystów oświadczam, że jest to dobra reklama lokalu i na pewno tam zacznę chodzić na piwo, gdyż uważam że jest to tylko dobry chwyt reklamowy. PS. Konserwatyści mają rację, że Stalin wymordował miliony ludzi - wybitnych i kołchoźników. Ale, czy ci, którzy tak krzyczą wiedzą, że Kościół katolicki wymordował znacznie więcej średniowiecznej inteligencji i znacznie opóźnił rozwój ludzkości? Czy wiedzą ile wybitnych istnień ludzkich straciło życie na stosach świętej inkwizycji? Czy wobec tego też należy zamykać wszelkie lokale, w których wiszą krzyże? Trochę opamiętania nie zaszkodzi nawet Młodym Konserwatystom z kurzymi móżdżkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme IP: *.wroclaw.mm.pl 29.05.05, 22:20 Michał, a po jaką ... strzępić język dla tych kilku pajaców, o których nikt nie słyszał ani ich nie widział. Chłopcy chcą zaistnieć, pewnie nie umieją nic innego jak tylko żyć z pieniędzy podatników. Skoro Lepper zżera nasze pieniądze to oni, pewnie wykształceni wyżej niz lepperowska zawodówka, też chcą się załapać. A to my, pacany takich pajaców lansujemy, wypisując setki komentarzy. Żaden prokurator nie potraktuje tego poważnie i jedyne pocieszenie jest takie, że lokal PRL zyskał darmową reklamę. A tym chłopakom, którzy nie dostali się na aplikacje po zasadniczej szkole zawodowej na Wydziale Prawa UWr się nie dziwę. Tyle ich pan profesor-dziekan nauczył i z niego biorą przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: informator Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 18:33 prezes honorowy MK jest po aplikacji radcowskiej, jeśli chcesz wiedzieć! Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme 31.05.05, 10:40 No no, gratulacje. Musi to wielki człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
michal04 Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme 31.05.05, 12:46 Gość portalu: informator napisał(a): > prezes honorowy MK jest po aplikacji radcowskiej, jeśli chcesz wiedzieć! ZA JAKĄ ŁAPÓWKĘ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trener Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.05.05, 18:21 Nie mierz swoją miarą wszystkich nieudaczniku i frustracie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiu zapraszam na otwarcie lokalu "pod peofilkiem" IP: *.kom / *.kom-net.pl 30.05.05, 00:05 Mam nadzieje że przyniesiecie trochę portretów klasyków. Szczególnie poszukiwany jest portret znanego psychologa bez komputerowo rozmazanej twarzy. Na otwarciu szczególnie dobrze widziane będą pociechy tych dla których nie ma nic złego w propagowaniu morderców. Oni na pewno mnie do sądu nie zakapują. Na otwarciu zagrają "Fasolki". Na pewno moja wizja artystyczna się spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
wilczysko1 Re: zapraszam na otwarcie lokalu "pod peofilkiem" 31.05.05, 20:24 w Tylawie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiu Re: zapraszam na otwarcie lokalu "pod peofilkiem" IP: *.kom / *.kom-net.pl 31.05.05, 23:03 myślę, że bliżej rynku aby obrońcy wolności słowa mogli przyjść i czynem wesprzeć inicjatywę. Aby każdy mógł mieć coś dla siebie. Wolność słowa ponad wszystko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pestka Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme IP: *.hsd1.co.comcast.net 30.05.05, 04:27 wedlug mnie lokal moze sobie istniec,bo to co oni tam uprawiaja to dobre zywienie ludzi,a nie propaganda totalitaryzmu. I trzeba doprawdy zlej woli aby upatrywac w prowadzeniu tego lokalu jakiejs propagandy. Gdyby lokal sluzyl do rozpowszevhniania materialow gloryfikujacych totalitaryzm,urzadzal konferencje na temat jak wrocic do totalitaryzmu itp bzdety to wtedy mozna by bylo prawnie interweniowac. W sytuacji gdy w lokalu mozna sie spotkac aby dobrze zjesc i porozmawiac z przyjaciolmi to w czym problem./? Rozumiem ,ze portrety totalitarnych zbrodniarzy moga budzic sprzeciw wilu ludzi,ktorzy poamietaja czasy stalina czy hitlera ,ze o dzierzynskim nie wspomne. Ale znow idea jest nie propaganda ,ale rodzaj pastiszu. Pewnie, trzeba znac historie i wiedziec kto jest zacz ,ale w pastiszu nawet hidtorycznyghch potworow nie widze nic zlego . Pastissz jest tylko pastiszem i nic wiecej. Juz Charlie Chaplin parodiowal hittlera w "Dyktatorze", A nasz polski film "Gdzie jest general" z Cybulskim i Czyzewska jakze udanie parodiowal Ruch Oporu jak i oku[acje hitlerowska w Warszawie. A film z KOciniakiem "Jak rozpetalem druga wojne swiatowa" takeze udanie parodiuje historie,hitlerowcow,partyzantke lesna i inne swietosci. Nikt nie porotestowal i wszyscy sie znakomicie na filmach bawili.:}} NIkt nie podnosil wrzawy ze te filmy to propaganda nazizmu albo szarganie swietego ruchu oporu. Wszyscy rozumieli ze to pastisz. Co stalo sie tym razem??? Zabraklo zdrowego rozsadku i poczucia humoru.?? Ten lokal to pastisz na taotalitaryzm i jego oblakanych ideologow. Wiecej luzu,bo czasy sie zmienily i juz nie musimy sie tych ludzi obawiac. Ten lokal nie umniejsza szacunku dla ofiar systemu. To tez trzeba zrozumiec. Jak to kogos drazni to nie musi korzystac z tego lokalu. Choc to strata bo jedzonko swietne. Jest w Stanach siec restauracji pod nazwa "Alcatraz" i jet to replika tego slynnego wiezienia gdzie przebywal ssam AL Cappone. Na scianach wisza portrety Cappone jak i innych najgorszych bandytow ktorzy kiedykolwiek byli wiezieni w Alcatraz. Jak massz ochjote to zjedz lunch pod czujmym okiem Cappone spogladajacym na cie ze zdjecia na scianie. A jak ci sie nie podoba to omijasz lokal z daleka. NIkt nie podnoosci wrzawy ze "Alcatraz" to propagowanie metod rozwiazywania problemow a la Cappone czy obrazanie pamieci kogokolwiek. Wszyscy rozumieja ,ze mamy do czynienie z pastiszem. JEst tez przeciez wiezienie do ogladania na Alcattraz,gdzie mozna zobaczyc cele gdzie siedzial Cappone jak i inni slawni baandyci. Znow, kto chce to jedzie zwiedzac ale jestr wielu co omija to jako atrakcje turystyczna i nie znajduje tego ani jako ciekawe ani jako zabawne, I to tez jest OK>. Wiec tak sobie mysle ze przydaloby sie nam wiecej luzu i swiadomosci ze sa inne czasy,doroslo nowe pokolenie ktore ma troche inna perspektywe i to tez trzeba zrozumiec. To wcale nie znaczy ze nei maja szacunkuj dla ofiar i tych okropnych czasow rodzicow czy dziadkow. Po prosty maja inna perspektywe. Im jest sie latwiej smiac, I czy to zle?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polemista Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 09:31 Chaplin mógl drwić z Hitlera w filmie, bo ten nie zabił milionów Aerykanów, nie znana była jeszcze skala Holocaustu a do tego trwała wojna i chodził o osłabienie morlane wsród zwolenników nazizmu. tu sytuacja jest inna, szef kanjpy nie ma żadnej ideologii, chce tylko zarabiać kase na szokującym pomyśle. I niech puszcza tam piosenki z lat 70, wiesza rodzimych sekretarzy partii i karmi czekoladopodobnymi tabliczkami. Ale nie nie wiesza socrealistycznych portretów zbrodniarzy w samym sercu miasta. To ani dowcipne ani mądre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pestka Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme IP: *.hsd1.co.comcast.net 30.05.05, 23:33 nie odniosles sie w swojej wypowiedszi do "Jak rozpetalem II wojne swiatowa" oraz do "Gdzie jest general" :} Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kretowisko Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 09:09 Co sie robi z kretowiskiem ? Zasypuje sie go uprzednio zalawszy go wodą! A nie lepiej po prostu zboykotować tą spelunę ? W Irlandii Niejaki Pan BOYKOT, anglik ,wyrażal podobne obrażające poglądy . Irlandczycy postanowili że nikt nie będzie sie witał, bądź pracował u niego . Groźba boykotowania przestraszyła anglików tak że zrezygnowali ze zwoich niecnych postępów. Życzę powodzenia. Zresztą taki boykot przydałby sie wielu dziedzinach i wobec wielu osób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojz Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.05, 11:51 Konkurencja się odezwała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Orszak Precz z komuną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 13:38 www.rafalorszak.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misio OBŁUDA Konserwatystów IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.05.05, 14:01 Sam widziałem jak Kasztelowicz pił wódke w PRLu. Obłudni panowie konserwatyści jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: OBŁUDA Misia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 18:32 aaaa ładnie to tak !!! A mi powiedziałeś ze idziesz na lekcje angielskiego a Ty na pijatyki z panienkami chodzisz!!!! Od dzisiaj spisz na wycieraczce!!!!! Facet to świnia !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mniejwiecej KTO NIE PIJE TEN KAPUJE IP: 80.86.192.* 31.05.05, 10:14 pisolamusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiecej Re: KTO PIJE ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:49 W PRLu maja kiepskie piwo...dolewaja ponoc "Ludwika" Ja tez tam nie pije! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred A dużo tych Młodych Kretynów? 31.05.05, 10:29 Bo jak tak, to szykują nam się nieciekawe lata ... Zwłaszcza, że na starość ludzie jeszcze bardziej się konserwują :) i co za tym idzie głupieją. Odpowiedz Link Zgłoś
sir_fred Nie nadal, bo są za młodzi. 31.05.05, 10:32 Za komuny sikali w pieluchy. Teraz leją gdzie popadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mckwack Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme IP: *.med.unipg.it 31.05.05, 11:23 proces zakonczy sie niczym ale o knajpie pisza za to na portalu jednego z bardziej opiniotworczych polskich dziennikow :) ciekaw jestem ile musial by zapolacic wlasciciel PRLu gdyby to mial byc teks sponsorowany :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy bojkot knajpy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 09:11 jeśli mówi się głośno o czyms głupim albo złym to nie zawze przyciąga innych, często odstrasza, pozwala zrozumieć, myślę, że teraz po prostu wstyd będzie iść do prlu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Orszak Precz z komuną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:04 www.rafalorszak.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ano a orszak tradycyjnie IP: *.crowley.pl 31.05.05, 12:29 niewiele mądrego do dyskusji wniósł........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RO Re: a orszak tradycyjnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:36 za to ty megawiele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzx Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme IP: 195.8.101.* 31.05.05, 12:10 a gdzie jest klub NSDAP lub SS? precież to to samo co PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.K. Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme IP: 82.160.8.* 31.05.05, 12:14 Młodym Tumankom już kompletnie odbija , nie potrafią nawet potraktować wystroju lokalu z przymrużeniem oka ,czyżby efekt nauk "Jaśnie Oświeconego"Rydzyka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.J. Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 12:46 Odezwal sie...Stary Tuman ...phiii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzy Re: Młodzi Konserwatyści nadal walczą z komunizme IP: 213.77.20.* 31.05.05, 12:19 Buhahaha, to mój ulubiony Wania Pub też powinni zadenuncjować. Wielkie LOL. Odpowiedz Link Zgłoś