Dodaj do ulubionych

Huskowski to porządny uczciwy człowiek.

15.07.02, 18:17
Hahahahahaha !!! Co pożartować nie można ?!
Nasz Stasiu-Przygłup rzuca teraz na pożarcie swojego przydupasa w UW,
niejakiego Guzowskiego ! Wojtek Stanek ma też przechlapane. Prokurator na
nim "pracuje".
Może wreszcie zrobią porządek z tymi złodziejami ?

PS
Andrzej Czarkowski jeszcze na wolności (chwilowo).
Obserwuj wątek
    • Gość: Edward R. Re: Huskowski to porządny uczciwy człowiek. IP: 213.134.149.* 15.07.02, 18:35
      janina.el napisała:

> Hahahahahaha !!! Co pożartować nie można ?!
      > Nasz Stasiu-Przygłup rzuca teraz na pożarcie swojego przydupasa w UW,
      > niejakiego Guzowskiego ! Wojtek Stanek ma też przechlapane. Prokurator na
      > nim "pracuje".
      > Może wreszcie zrobią porządek z tymi złodziejami ?
      >
      > PS
      > Andrzej Czarkowski jeszcze na wolności (chwilowo).

Super !!!!!!!!!!!!!
    • Gość: scriba bogate życie wewnętrzne janiny.el IP: 213.134.142.* 15.07.02, 19:54
      www2.gazeta.pl/szukaj/806956,31023.html?tekst=janina.el&szuk=forum&la=AND&pole=podpis&forum=0&nrFor=+&nrFor2=+&sort=tres
      c&max=10&x=31&y=8
      • Gość: bibi Re: bogate życie wewnętrzne janiny.el IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 15.07.02, 21:28
        scriba, a co to? a skad to? a kto to ten janina???? jakas jednostka niezdrowa?
        • Gość: STrup Ubogie życie wewnętrzne janiny.el IP: *.chem.uni.wroc.pl 16.07.02, 07:53
          Gość portalu: bibi napisał(a):

> scriba, a co to? a skad to? a kto to ten janina???? jakas jednostka
          niezdrowa?

Raczej niezdrowa. Maniakalna psychoza wraz z nerwicą antyprezydencką.
          No i typowy objaw: nadmierna wiara w słowo drukowane. Gdzieś przeczytała i
          teraz mi Stasia H. atakuje.
          A poważnie: Stasia znam - dość luźno (wątpię, żeby mnie kojarzył), ale i dośc
          długo - ale uważam za uczciwego i prazowitego faceta. A rzadko się w takich
          sprawach mylę. Słowo honoru.
          • rainer.bulla Re: Ubogie życie janiny.el i STrupa ! 16.07.02, 17:05
            Gość portalu: STrup napisał(a):

> Gość portalu: bibi napisał(a):
            >
            > > scriba, a co to? a skad to? a kto to ten janina???? jakas jednostka
            > niezdrowa?
            >
            > Raczej niezdrowa. Maniakalna psychoza wraz z nerwicą antyprezydencką.
            > No i typowy objaw: nadmierna wiara w słowo drukowane. Gdzieś przeczytała i
            > teraz mi Stasia H. atakuje.
            > A poważnie: Stasia znam - dość luźno (wątpię, żeby mnie kojarzył), ale i dośc
            > długo - ale uważam za uczciwego i prazowitego faceta. A rzadko się w takich
            > sprawach mylę. Słowo honoru.

Janina co ty pierdolisz ? Stasiek Huskowski, dopuki go Rafałek Guzowski nie
            sypnie, może spać spokojnie. No chyba, że o kasę upomni się Edek R. razem z
            Bartkiem D. Ale na razie może kłaść lachę na nich.

STrup, ruro niedomyta. Sam bardzo dobrze wiesz, że Stasinek to jeden z
            najwiekszych przekrętów w dziejach miasta i koleś osławionego Andrzeja Cz.
            (CMM, dawniej SKL). Więc nie pierdol krów !
            • janina.el Re: Ubogie życie janiny.el i STrupa ! 16.07.02, 17:30
              Rainer, jak ty się zwracasz do kobiety; głupku z ul. Opolskiej ?
            • Gość: STrup Do Rainer.Bulla IP: *.chem.uni.wroc.pl 17.07.02, 09:04
              Z idiotami nie dyskutuję.
    • kolejarz_200 Re: Huskowski to porządny uczciwy człowiek. 17.07.02, 08:58
      janina.el napisała:

> Hahahahahaha !!! Co pożartować nie można ?!
      > Nasz Stasiu-Przygłup rzuca teraz na pożarcie swojego przydupasa w UW,
      > niejakiego Guzowskiego ! Wojtek Stanek ma też przechlapane. Prokurator na
      > nim "pracuje".

A kto to jest WOJCIECH STANEK ???
      Zna Pani takiego? Ja znam tylko L. i D. Stanków :)))

Przygłupasie!
    • Gość: Stefano Re: Huskowski to porządny uczciwy człowiek. IP: *.cetniewo.cos.pl 17.07.02, 11:05
      Z uczciwoscia na urzedzie to zawsze bedzie jakis problem . Styk biznesu i
      administracji wywoluje mechanizm korupcyjny . We Wroclawiu osiagna on wyjatkowy
      poziom , ale mysle ,ze nie tylko we Wroclawiu . Czy Huskowski to przyglup ?
      Sadze ,ze nie . Przyglup to czlowiek glosujacy na Huskowskiego .
      Problem uczciwosci jest znacznie glebszy .Przyzwolenie na kradziez (przekret ,
      kombinacja , uklad) jest w Polsce ogromne i zapiera dech swiatu .
      Zasada uczciwosci jest prosta , a nasi politycy rozumieja ja jak prostate czyli
      meska sprawe w ciemnym i krepujacym miejscu .
      Jak z tym sobie poradzic ? Nie wiem , mozna probowac . Mozna stworzyc
      alternatywe dla wladzy w wiekszosci skompromitowanej . Probuje to robic
      ponownie Walesa , ale jego nikt nie chce sluchac i wszyscy sie smieja .
      Uwazam , ze na taki smiech nas nie stac . Chyba ,ze smiejemy sie do sera .
      • wedzonka Re: Huskowski to porządny uczciwy człowiek. 17.07.02, 19:57
        Gość portalu: Stefano napisał(a):

> Z uczciwoscia na urzedzie to zawsze bedzie jakis problem . Styk biznesu i
        > administracji wywoluje mechanizm korupcyjny . We Wroclawiu osiagna on
        > wyjatkowy poziom , ale mysle ,ze nie tylko we Wroclawiu . Czy Huskowski to
        > przyglup ?
        > Sadze ,ze nie . Przyglup to czlowiek glosujacy na Huskowskiego .

Nie sadze by stawianie na ludzi uczciwych bylo glupota tylko dlatego ze kraj
        trawi korupcja. Wrecz przeciwnie: ludzie nieskalani w takich warunkach
        przekretem, tacy jak Husek czy Zdrojo, to nie nieudacznicy tylko szczegolnie
        cenne jednostki!

> Problem uczciwosci jest znacznie glebszy .Przyzwolenie na kradziez
        > (przekret , kombinacja , uklad) jest w Polsce ogromne i zapiera dech swiatu .
        > Zasada uczciwosci jest prosta , a nasi politycy rozumieja ja jak prostate
        > czyli meska sprawe w ciemnym i krepujacym miejscu .

Tez uwazam ze Ojciec Rydzyk powinien poswiecic sie dozgonnej medytacji w
        glebokim odosobnieniu a nie polityce, ale czy znasz sposob by Go nawrocic? :)

> Jak z tym sobie poradzic ? Nie wiem , mozna probowac . Mozna stworzyc
        > alternatywe dla wladzy w wiekszosci skompromitowanej . Probuje to robic
        > ponownie Walesa , ale jego nikt nie chce sluchac i wszyscy sie smieja .
        > Uwazam , ze na taki smiech nas nie stac . Chyba ,ze smiejemy sie do sera .

Faktycznie, skala kompromitacji Walesy byla tak wielka ze niepredko ow
        niegdysiejszy symbol prawicy przestanie wywolywac smiech i zazenowanie. Nauka z
        tego prosta: skoro dowolnie wielki autorytet mozna roztrwonic, to warto raczej
        stawiac na bardziej uniwersalne wartosci, takie jak reprezentowane przez Huska
        pracowitosc i uczciwosc, bo one sie nie dewaluuja i stanowia jedyna rozsadna
        przeciwwage dla negatywnych zjawisk o ktorych piszesz...

Pozdrawiam! :)
        • Gość: Jaś Gupi Re: Huskowski to porządny uczciwy człowiek. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.07.02, 23:18
          wedzonka napisał:
          skoro dowolnie wielki autorytet mozna roztrwonic, to warto raczej
          > stawiac na bardziej uniwersalne wartosci, takie jak reprezentowane przez
          Huska
          > pracowitosc i uczciwosc, bo one sie nie dewaluuja i stanowia jedyna rozsadna
          > przeciwwage dla negatywnych zjawisk o ktorych piszesz...
          >
          > Pozdrawiam! :)

Daj jakiś przykład tej pracowitości i uczciwości bo nic mi na ten temat nie
          wiadomo.
          • Gość: STrup Pozytywne przyklady IP: *.chem.uni.wroc.pl 18.07.02, 08:38
            Gość portalu: Jaś Gupi napisał(a):

> >wedzonka napisał:
            > >......skoro dowolnie wielki autorytet mozna roztrwonic, to warto raczej
            > >stawiac na bardziej uniwersalne wartosci, takie jak reprezentowane przez
            > >Huska pracowitosc i uczciwosc......
            >
            > Daj jakiś przykład tej pracowitości i uczciwości bo nic mi na ten temat nie
            > wiadomo.

I tu jest pies pogrzebany.
            Jesli ktos jest nieuczciwy, niekompetentny lub leniwy to stosunkowo latwo
            znalezc przyklady jego wad i wykroczen (jesli sie chce).
            Udowadnianie, ze Stasio H. jest uczciwy i pracowity to jak udowadnianie, ze sie
            nie jest wielbladem. Takich rzeczy sie nie udowadnia. Takie rzeczy daja sie
            ocenic dopiero po jakims czasie. "Czlowieka sadz po czynach, nie slowach":
            Stasio jest nieco zbyt malomowny jak na polityka i to moze jest jego wada.
            Czemu nie chcesz wierzyc ludziom, ktorzy znaja Stasia H.? Wolisz sluchac jego
            wrogow lub zawistnikow, zazdroszczacych mu pozycji i osiagniec.
            Ile razy atakowano Zdrojewskiego, gdy bym prezydentem miasta? Ale przypomnijcie
            sobie Wroclaw w 1990 r. i popatrzcie na Wroclaw obecny.
            Przyklad? Mozna sie naigrawac z pomyslu EXPO 2010, ale pelne jadu posty
            poznaniakow i innych sa najlepszym dowodem, jakie to bylo trafione! Kosztowalo
            niewiele (w skali budzetu miasta naprawde niewiele, nie mam nawet zamiaru
            polemizowac z oszczednisiami na ten temat!), za to jaka promocja miasta!
            Mamy juz piekna Starowke, stopniowo ale wyraznie poprawia sie uklad
            komunikacyjny, niedlugo (2006?) bedzie gotowa autostrada od niemieckiej granicy
            az do Krakowa. Coraz wyrazniej naplywa kapital, buduje sie wszedzie na potege.
            Miejcie oczy, ludzie! Oceniajcie innych rzetelnie, nie powtarzajcie wymyslonych
            argumentow przeciwnikow politycznych.
            Nie jestem ani czlonkiem PO, ani pracownikiem Urzedu Miejskiego, ani kolega
            Stasia H. (choc go znam, ale luzno). Ja po prostu patrze i widze.

• Gość: Joe_Stru Re: Pozytywne przyklady IP: 2.4.STABLE* / 192.168.0.* 18.07.02, 10:11

> Nie jestem ani czlonkiem PO, ani pracownikiem Urzedu Miejskiego, ani kolega
              > Stasia H. (choc go znam, ale luzno). Ja po prostu patrze i widze.
              >
              > Przepraszam , ale co takiego widzisz???gdzie te inwestycje??? Kilka sklepów i
              kilka biurowców , no , może jescze hotele...A produkcja? To jest najważniejsze
              , to ona tworzy miejsca pracy , zwolennicy wrocławskich władz już się chyba
              zakrztusili powtarzając , że volvo , coś innego może znajdziesz????
              Układ komunikacyjny poprawia się powoli , masz racje baaaaardzo powoli , od
              czasu kiedy obecni włodarze przejęli miasto minęło , przypominam , 13 lat....
              Nie twierdzę ,że St.H jest nieuczciwy , żeby tak twierdzić trzeba mieć dowody...
              Ale twierdze ,że uczciwość i pracowitość to jescze trochę mało ,żeby rządzić
              trzecim miastem w Polsce. St. H. kompletnie pozbawiony jest haryzmy
              (rozmawiałem z nim b. wiele razy) i moim zdaniem nie jest najlepszym kandydatem
              na stanowisko ,, które zajmuje. Do prezydentowania potrzeba troche iskry ,
              choćby takiej jaką miał Zdrojewski. Nie jestem jego fanem , ale parę rzeczy
              trzeba mu oddać...A St. H.??? Moim zdaniem to nijakośc po prostu , pozdrawiam.
              • Gość: Janek Re: Pozytywne przyklady IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.02, 10:44
                Pracę Zarządu miasta mogę ocenić tylko na podstawie oficjalnych informacji. Pan
                Huskowski dopiero od roku jest Prezydentem Wrocławia. Człowiek spokojny,
                unikający mediów, pracowity. Za jego wielkie osiągnięcie uważam uporządkowanie
                budżetu miasta , a szczegónie mnie cieszy, że zabrał się rzetelnie za
                zarządzanie mieniem komunalnym. Środki na remonty nareszcie znalazły
                gospodarza. Cwaniaczki jak narazie odchodzą od kasy z pustymi rączynami. Dobrze
                by było, żeby przyjrzał się także innym przetargom.
              • Gość: Jaś Gupi Re: Pozytywne przyklady IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.07.02, 21:32
                Gość portalu: Joe_Stru napisał(a):

> Gość portalu: STrup napisał(a):
                >
                >
                > > Nie jestem ani czlonkiem PO, ani pracownikiem Urzedu Miejskiego, ani koleg
                > a
                > > Stasia H. (choc go znam, ale luzno). Ja po prostu patrze i widze.
                > >
                > > Przepraszam , ale co takiego widzisz???gdzie te inwestycje??? Kilka sklepó
                > w i
                > kilka biurowców , no , może jescze hotele...A produkcja? To jest
                najważniejsze
                > , to ona tworzy miejsca pracy , zwolennicy wrocławskich władz już się chyba
                > zakrztusili powtarzając , że volvo , coś innego może znajdziesz????
                > Układ komunikacyjny poprawia się powoli , masz racje baaaaardzo powoli , od
                > czasu kiedy obecni włodarze przejęli miasto minęło , przypominam , 13 lat....
                > Nie twierdzę ,że St.H jest nieuczciwy , żeby tak twierdzić trzeba mieć
                dowody..
                > .
                > Ale twierdze ,że uczciwość i pracowitość to jescze trochę mało ,żeby rządzić
                > trzecim miastem w Polsce. St. H. kompletnie pozbawiony jest haryzmy
                > (rozmawiałem z nim b. wiele razy) i moim zdaniem nie jest najlepszym
                kandydatem
                >
                > na stanowisko ,, które zajmuje. Do prezydentowania potrzeba troche iskry ,
                > choćby takiej jaką miał Zdrojewski. Nie jestem jego fanem , ale parę rzeczy
                > trzeba mu oddać...A St. H.??? Moim zdaniem to nijakośc po prostu , pozdrawiam.

Przychylam sie do tej opinni (też znam S.H. luźno) a argumentacje wedzonki, że
                S.H. posiada rekomendacje Zdroja pozostawię bez komentarza.
                • Gość: wędzonka Re: Pozytywne przyklady IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 18.07.02, 22:58

> Gość portalu: Joe_Stru napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: STrup napisał(a):
                  > >
                  > >
                  > > > Nie jestem ani czlonkiem PO, ani pracownikiem Urzedu Miejskiego, ani
                  > > > kolega Stasia H. (choc go znam, ale luzno). Ja po prostu patrze i widze.
                  > >
                  > > Przepraszam , ale co takiego widzisz???gdzie te inwestycje??? Kilka
                  > > sklepów i kilka biurowców , no , może jescze hotele...A produkcja? To
                  > > jest najważniejsze , to ona tworzy miejsca pracy , zwolennicy
                  > > wrocławskich władz już się chyba zakrztusili powtarzając , że volvo , coś
                  > > innego może znajdziesz????

Karmisz sie nadzieja ze nie? :) Z palca Ci wystrzele takie: JTT, Alfa Laval,
                  Cussons, Danfoss, Whirlpool, Siemens, Sanitec, Cadbury, US Pharmacia, ABB,
                  Bosch, Maco Pharma, Hofmann, Polifarb, Wrozamet...

Owe "kilka" inwestycji o ktorych reaczyles wspomniec to z samych Niemiec, GB,
                  Szwecji, Szwajcarii USA i Norwegii ok 230 przedsiebiorstw - przy czym mowie
                  wylacznie o produkcyjnych! O perelkach takich jak Volvo sam powiedziales...

Dodam jeszcze EFL i Lukas, ktore przecza twierdzeniu ze jedynie produkcja jest
                  dla miasta istotna...

> > Układ komunikacyjny poprawia się powoli , masz racje baaaaardzo powoli , od
                  > > czasu kiedy obecni włodarze przejęli miasto minęło , przypominam , 13 lat.
                  > > ...

W trzynascie lat nikt jeszcze miasta nie zbudowal, a tym bardziej nie
                  przebudowal z kompletnie nieprzejezdnego i przez 40 lat zupelnie zaniedbanego
                  ukladu komunikacyjnego. To tak a propos rzetelnosci...

> > Nie twierdzę ,że St.H jest nieuczciwy , żeby tak twierdzić trzeba mieć
                  > > dowody...

O!

> > Ale twierdze ,że uczciwość i pracowitość to jescze trochę mało ,żeby rządzić
                  > > trzecim miastem w Polsce. St. H. kompletnie pozbawiony jest haryzmy

Wyzej bylo raptem "kilka" inwestycji, a tu juz widze jednak Wrocek na trzeciej
                  pozycji w Polsce! :))

> > (rozmawiałem z nim b. wiele razy) i moim zdaniem nie jest najlepszym
                  > > kandydatem na stanowisko ,, które zajmuje. Do prezydentowania potrzeba
                  > > troche iskry , choćby takiej jaką miał Zdrojewski. Nie jestem jego fanem ,
                  > > ale parę rzeczy trzeba mu oddać...A St. H.??? Moim zdaniem to nijakośc po
                  > > prostu , pozdrawiam.
                  >

Ba! Ja tez bym wolal Zdroja, ale wez przekonaj Janka! :)

> Przychylam sie do tej opinni (też znam S.H. luźno) a argumentacje wedzonki, że
                  > S.H. posiada rekomendacje Zdroja pozostawię bez komentarza.

A co bys Ty kolego mial miec do powiedzenia w sprawie uczciwosci? Obrzucanie
                  kogos blotkiem bez skalania sie slowem uzasadnienia nie ma przecie z tym
                  pojeciem wiele wspolnego!

• Gość: Janek Re: Pozytywne przyklady IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.02, 00:08
                    Gość portalu: wędzonka napisał(a):

> Ba! Ja tez bym wolal Zdroja, ale wez przekonaj Janka! :)

Dwie kadencje na stanowiskach wybieralnych są moim zdaniem wystarczające.
                    Potwierdził to pan prezydent Zdrojewski. Nie wytrzymał do końca trzeciej
                    kadencji i sam zrezygnował. Tak, że mnie do niczego już przekonywać nie trzeba.
                    Pozdrawiam. :)))
                    • wedzonka Re: Pozytywne przyklady 19.07.02, 11:56
                      Gość portalu: Janek napisał(a):

> Gość portalu: wędzonka napisał(a):
                      >
                      > > Ba! Ja tez bym wolal Zdroja, ale wez przekonaj Janka! :)
                      >
                      > > Pozdrawiam! :)
                      >
                      > Dwie kadencje na stanowiskach wybieralnych są moim zdaniem wystarczające.
                      > Potwierdził to pan prezydent Zdrojewski. Nie wytrzymał do końca trzeciej
                      > kadencji i sam zrezygnował.

Raczej nie wytrzymal do konca pierwszej kadencji - bo koalicja z AWSem
                      zasluguje na odrebna kategorie zjawisk w polityce, zupelnie nieporownywalna z
                      normalnymi kadencjami z lat poprzednich! :)
                      Wykorzystali to POwcy i przekonali Zdroja ze wiecej zdziala w sejmie. Niestety
                      w tych okolicznosciach mieli racje...

> Tak, że mnie do niczego już przekonywać nie trzeba.

Tez jestes zdecydowany kandydowac? :)
                      (lepsze to niz nihilistyczna postawa MKK ;)

> Pozdrawiam. :)))

• Gość: Janek Re: Pozytywne przyklady IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.02, 14:52
                        wedzonka napisał:

>
                        > Raczej nie wytrzymal do konca pierwszej kadencji - bo koalicja z AWSem
                        > zasluguje na odrebna kategorie zjawisk w polityce, zupelnie nieporownywalna z
                        > normalnymi kadencjami z lat poprzednich! :)
                        > Wykorzystali to POwcy i przekonali Zdroja ze wiecej zdziala w sejmie.
                        Niestety
                        > w tych okolicznosciach mieli racje...
                        >
                        > > Tak, że mnie do niczego już przekonywać nie trzeba.
                        >
                        > Tez jestes zdecydowany kandydowac? :)
                        > (lepsze to niz nihilistyczna postawa MKK ;)
                        >
                        > > Pozdrawiam. :)))
                        >

Odpowiem Ci krótko:
                        1. Na temat kandydowania pisałem już w wątku o wałach kandydatów.
                        2. Że Zdroju coś ździała w Sejmie to mógł w to wierzyć tylko on i oczywiście
                        Ty. PO-owcy wogóle się nie liczą, nie są opozycją konstruktywną tylko
                        krytykancką, ale to nie żadnego znaczenia bo SLD jest w dziwnych układach, raz
                        z PSL, a raz z Samoobroną i robi co chce. Tak, że Zdroju może sobie tylko
                        pogadać. Za niezłą w sumie kasę.
                        3.MKK nigdy nie prezentowała nihilistycznej postawy. Natomiast o Tobie z
                        przymrużeniem oka można powiedzieć: Nihil tetigit quod non ornavit. Co
                        oczywiście z nihilizmem też nie ma nic wspólnego.
                        Pozdrawiam. :)
                        • wedzonka Re: Pozytywne przyklady 19.07.02, 17:26
                          Gość portalu: Janek napisał(a):

> wedzonka napisał:
                          >
                          >
                          > >
                          > > Raczej nie wytrzymal do konca pierwszej kadencji - bo koalicja z AWSem
                          > > zasluguje na odrebna kategorie zjawisk w polityce, zupelnie nieporownywaln
                          > a z
                          > > normalnymi kadencjami z lat poprzednich! :)
                          > > Wykorzystali to POwcy i przekonali Zdroja ze wiecej zdziala w sejmie.
                          > Niestety
                          > > w tych okolicznosciach mieli racje...
                          > >
                          > > > Tak, że mnie do niczego już przekonywać nie trzeba.
                          > >
                          > > Tez jestes zdecydowany kandydowac? :)
                          > > (lepsze to niz nihilistyczna postawa MKK ;)
                          > >
                          > > > Pozdrawiam. :)))
                          > >
                          > > Pozdrawiam! :)
                          >
                          > Odpowiem Ci krótko:
                          > 1. Na temat kandydowania pisałem już w wątku o wałach kandydatów.

Jesli bylo tam cos powyzej pasa to chetnie poczytam, rzuc linka! :)

> 2. Że Zdroju coś ździała w Sejmie to mógł w to wierzyć tylko on i oczywiście
                          > Ty. PO-owcy wogóle się nie liczą, nie są opozycją konstruktywną tylko
                          > krytykancką, ale to nie żadnego znaczenia bo SLD jest w dziwnych układach, raz
                          > z PSL, a raz z Samoobroną i robi co chce. Tak, że Zdroju może sobie tylko
                          > pogadać. Za niezłą w sumie kasę.

I. Rola opozycji jest krytyka blednych posuniec koalicji, dlatego milo slyszec
                          ze nawet Ty dostrzegasz jak swietnie PO wywiazuje sie ze swej powinnosci! :)
                          Inna sprawa ze powodow do krytyki jest wiecej niz moznaby sie obawiac w
                          najgorszych koszmarach, czego ataki na niezaleznosc RPP sa koronnym przykladem!

II. Zalozenie ze w sejmie mozna cos zdzialac wylacznie przymusem wiekszosci
                          jest jeszcze bardziej bledne! Zdrojo to kopalnia wiedzy na temat samorzadnosci
                          i, jak sam przeciez wiesz - wulkan pomyslow! :) A w sejmie zdominowanym przez
                          SLD, Samoobrone, PSL itp. te wartosci sa na wage zlota! Tym bardziej ze
                          zdolnosci przekonywania Zdroja sa wrecz legendarne! :)
                          Wezmy bezposrednie wybory prezydentow miast, o co Zdroju zabiegal juz od dawna -
                          to dowod ze nawet w tak niekorzystnym ukladzie sil, dzieki aktywnej i
                          konstruktywnej opozycji, SLD nie zawsze moze sobie pozwolic na stanowienie
                          prawa sluzacego wylacznie wlasnemu ugrupowaniu...

> 3.MKK nigdy nie prezentowała nihilistycznej postawy. Natomiast o Tobie z
                          > przymrużeniem oka można powiedzieć: Nihil tetigit quod non ornavit. Co
                          > oczywiście z nihilizmem też nie ma nic wspólnego.

MKK to to jedyny w swoim rodzaju i niepowtarzalny konglomerat nihilizmu,
                          postawy roszczeniowej, i nieodpartego uroku! :)
                          A propos, czyzby makaron od Zarlacza wracal ustami w postaci makaronizmow? :)

> Pozdrawiam. :)

Ja bardziej! :)
                          • Gość: janek Re: Pozytywne przyklady IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.02, 18:16
                            wedzonka napisał:

> A propos, czyzby makaron od Zarlacza wracal ustami w postaci makaronizmow?
                            > > Pozdrawiam. :)

> Ja bardziej! :)
                            Z Twoich wywodów zrozumiałem, że III RP funkcjonuje dzięki PO i pełnemu
                            poświęcenia i pomysłów Zdrojowi. Przy najbliższej okazji dam za nich na mszę.
                            Prawdą jest także fakt, że w Vabanku u Żarłacza makoron jest świetny zwłaszcza
                            al dente. Nasze oceny w tym zakresie są wyjątkowo zbieżne.
                            Co do makaronizmów to jeden drobny zwrot łaciński podkreślający Twoje oddanie w
                            upiększaniu świetlanej postaci Zdroja chyba mu nie zaszkodził. Mniemam, że
                            nawet wzmogło to zainteresowanie jego osobą w innych kręgach posługujących się
                            łaciną.. Oznacza to, że w przyszłości nie widzę dla tego świetlanego męża nihil
                            obstat na objęcie stanowiska kościelnego.
                            Pozdrawiam. :)))
            • Gość: Stefano Re: Pozytywne przyklady IP: *.cetniewo.cos.pl 18.07.02, 12:00

> Gość portalu: Jaś Gupi napisał(a):
              >
              > > >wedzonka napisał:
              > > >......skoro dowolnie wielki autorytet mozna roztrwonic, to warto racze
              > j
              > > >stawiac na bardziej uniwersalne wartosci, takie jak reprezentowane prz
              > ez
              > > >Huska pracowitosc i uczciwosc......
              > >
              > > Daj jakiś przykład tej pracowitości i uczciwości bo nic mi na ten temat ni
              > e
              > > wiadomo.
              >
              > I tu jest pies pogrzebany.
              > Jesli ktos jest nieuczciwy, niekompetentny lub leniwy to stosunkowo latwo
              > znalezc przyklady jego wad i wykroczen (jesli sie chce).
              > Udowadnianie, ze Stasio H. jest uczciwy i pracowity to jak udowadnianie, ze
              sie
              >
              > nie jest wielbladem. Takich rzeczy sie nie udowadnia. Takie rzeczy daja sie
              > ocenic dopiero po jakims czasie. "Czlowieka sadz po czynach, nie slowach":
              > Stasio jest nieco zbyt malomowny jak na polityka i to moze jest jego wada.
              > Czemu nie chcesz wierzyc ludziom, ktorzy znaja Stasia H.? Wolisz sluchac jego
              > wrogow lub zawistnikow, zazdroszczacych mu pozycji i osiagniec.
              > Ile razy atakowano Zdrojewskiego, gdy bym prezydentem miasta? Ale
              przypomnijcie
              >
              > sobie Wroclaw w 1990 r. i popatrzcie na Wroclaw obecny.
              > Przyklad? Mozna sie naigrawac z pomyslu EXPO 2010, ale pelne jadu posty
              > poznaniakow i innych sa najlepszym dowodem, jakie to bylo trafione!
              Kosztowalo
              > niewiele (w skali budzetu miasta naprawde niewiele, nie mam nawet zamiaru
              > polemizowac z oszczednisiami na ten temat!), za to jaka promocja miasta!
              > Mamy juz piekna Starowke, stopniowo ale wyraznie poprawia sie uklad
              > komunikacyjny, niedlugo (2006?) bedzie gotowa autostrada od niemieckiej
              granicy
              >
              > az do Krakowa. Coraz wyrazniej naplywa kapital, buduje sie wszedzie na potege.
              > Miejcie oczy, ludzie! Oceniajcie innych rzetelnie, nie powtarzajcie
              wymyslonych
              >
              > argumentow przeciwnikow politycznych.
              >
              > OK. Spojrz na Wroclaw z 1945 roku, jakie zmiany co ?
              Ludzie , ci chlopcy na urzedzie to urzednicy wynajeci do roboty , a nie
              wodzowie szczepow , chcecie wodzow to wroccie do jaskin.
            • Gość: Gerwazy Re: Pozytywne przyklady -ciag dalszy IP: *.CHEM.CWRU.Edu 22.07.02, 23:21

>
              >

Ja tez. Fajny facet z ciebie i to nawet z chemii ale niestety niedowidzacy. Nie chce mie sie pisac na nowo
              ale zacytuje samego siebie. Pod spodem komentarz do artykulu w Polityce na temat EXPO we
              Wroclawiu i innych sukcesow urzedu miasta. Komentarz nie przeszedl przez moderatora.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Geniusz Sudetow - Zdrojewski- ktory wlada tym miastem, o czym pewnie jeszcze nie wie tkwiaca w
              nieswiadomosci reszta Polski, miewa pomysly lepsze niz faraonowie.
              Nic to ze:
              1. przez dziesiec lat nie umial rozwiazac prosciutkiego problemu administracyjnego jakim jest rejestracja
              samochodu.
              2. wykup mieszkan od gminy to grupa czesto zdarzajacych sie "cudow nad Odra" ktora zadziwila juz
              niejednego eksperta od nieruchomosci.
              3. powodz zalala miasto, bo przewidzenie faktu ze jak deszcz pada to woda splynie z gory na dol,
              przekroczylo polaczone kompetencje umyslowe kilku tysiecy ludzi zatrudnionych w Urzedzie Miasta, o
              samym szefie nie wspomne.
              4. dwa genialne pomysly walki z berobociem daly efekty niekoniecznie ekonomiczne: pierwszy -rozdecie
              administracji do poziomu wiekszego niz potrzebowala Korona Brytyjska do zarzadzania calymi Indiami,
              drugi aby bezrobotni nie pracowali na czarno musieli odstac w kolejce pod urzedem zatrudnienia osiem
              godzin i podpisac liste.
              5. z braku wazniejszych potrzeb wydano kilkset tysiecy na koncert w Rynku spiewaka operowego, a jaka
              jest frekwencja w Operze i kogo oprocz lokalnych snobow to interesuje to widac.
              6. kontynuje dobre socjalistyczne tradycje budowy obwodnicy. W ostatnich czterdziestu (TAK!!) latach
              zmieniano lokalizacje nie mniej niz dziesiec razy, za samego Zdrojewskiego piec, ostatnio w zeszlym
              roku. Trwaja poszukiwania osoby, ktora uwierzy ze projekt jest ostateczny.
              7. pojekt budowy kosmodromu niestety nie przybral cielesnosci, ale lotnisko zbudowane na przyjecie 1
              (slownie jednego) samolotu (ale z Papiezem) straszy (pustkami).

...... i tak dalej.

Wkrotce pan Zdrojewski zostanie poslem, cala Polska stoi przed szansa podziwiania jego wielkosci.

PS. Pomysl budowy piramidy upadl pewnie tylko dlatego ze pobliski masyw Slezy trudno przewyzszyc ale
              juz na Pomorzu bedzie jak raz.
              • Gość: Kazio Gerwazemu nieco do myslenia IP: *.chem.uni.wroc.pl 23.07.02, 10:19
                W imieniu nieobecnego STrupa krotko sie ustosunkuje do niektorych punktow.
                Mysle, ze STrup mie to wybaczy

Gość portalu: Gerwazy napisał(a):

> 3. powodz zalala miasto, bo przewidzenie faktu ze jak deszcz pada to woda
                splynie z gory na dol, przekroczylo polaczone kompetencje umyslowe kilku
                tysiecy ludzi zatrudnionych w Urzedzie Miasta, o samym szefie nie wspomne.
                ***Oczywiscie wladze innych miast i gmin byly bardziej przewidujace i uniknely
                powodzi. Przypominam, ze w 1997 zalalo 10% Polski! A nawet gdyby przewidzieli
                na miesiac naprzod, i tak nic by to nie dalo. Czlowieku! Mysl!

> 5. z braku wazniejszych potrzeb wydano kilkset tysiecy na koncert w Rynku
                spiewaka operowego, a jaka jest frekwencja w Operze i kogo oprocz lokalnych
                snobow to interesuje to widac.
                ***Nie uwazam wystepu Placida za najlepszy pomysl ekipy Zdroja, ale skoro
                pustki strasza w operze, to moze takie wielkie imprezy sa sposobem na ozywienie
                ruchu kulturalnego w miescie? Zauwaz, ze zdania sa tu mocno podzielone... A ja
                juz wole prezydenta aktywnego choc kontrowersyjnego od kogos, kto nie ma
                zadnych pomyslow.

> 6. kontynuje dobre socjalistyczne tradycje budowy obwodnicy. W ostatnich
                czterdziestu (TAK!!) latach zmieniano lokalizacje nie mniej niz dziesiec razy,
                za samego Zdrojewskiego piec, ostatnio w zeszlym roku. Trwaja poszukiwania
                osoby, ktora uwierzy ze projekt jest ostateczny.
                ***Kolejni wlasciciele posesji, domeczkow, dzialek i ogrodkow zakladaja kolejne
                protesty w NSA. Trwala i trwa nadal walka o obwodnice. Juz sie przy niej to i
                owo robi, juz zaczyna nabierac ksztaltu. A ty masz za zle?

Ktos juz kiedys wyrazil taka mysl na Forum: Jak wiele zrobiono od 1989 roku,
                jak wiele sie robi. Ale im wiecej sie robi, tym wiecej jest malkontentow.
                Ciekawe zjawisko.
                A co do Zdroja: tu swietnie pasuje stare powiedzenie, ze bledow nie popelnia
                tylko ten, kto nic nie robi. Zdroj zrobil bardzo duzo, wiec musialy byc i
                bledy. Alisci oceniaj czlowieka po wynikach! Znasz inne miasto w Polsce, ktore
                az tyle zyskalo w ostatnich kilkunastu latach?
                A przekrety (wiem, ze sa, gdzie ich nie ma)? Poczytaj gazety, wejdz na
                warszawskie Forum. Ilosc afer w miescie stolecznym i ich ciezar gatunkowy sa
                bez zadnego porownania z drobnymi przekrecikami wroclawskimi, ktore zreszta sa
                wylapywane i opisywane, jak chyba nigdzie indziej.
            • je_leszcz I'm with you 29.07.02, 01:07
              Popieram STrup, tak trzymac.
        • Gość: Stefano Re: Huskowski to porządny uczciwy człowiek. IP: *.cetniewo.cos.pl 18.07.02, 11:56
          Czy dasz glowe za Husk. i Zdroj. za ich uczciwosc ? Ja nie , dlatego , ze
          uczciwosc jest zdewaulowana w dzisiejszej Polsce , ja k
          wiesz w tym kraju wszystko zalezy od interpretacji . Dla jednych jest cos
          uczciwe co dla innych jest swinstwem . Dlatego jest tak zle . Stad roznica zdan.
          Trudno jest udowodnic zlodziejstwo i trudno udowodnic uczciwosc , a jesli tak
          jest znaczy to ,ze nie mamy do czynienia z glupota , a raczej z wrafinowana
          manipulacja tzw. prestitigatorstwem .
          Ojciec Rydzyk jest tak Polsce potzrebny jak kazdy inny obywatel , jak rowniez i
          ty i sadze , ze to rozumiesz , jesli tego nie rozumiesz ( chyba tak jest co
          mnie rozczrowuje) nie powinienes wypowiadac sie publicznie o Walesie , bo jego
          tym bardziej nie rozumiesz . Niestety tak to jest w tym kraju , ludzie
          koncentruja sie na duperelach , a zycie ucieka . Oto przyklad z gazety morskiej;
          redaktor do walesy - bedzie pan stratowal w nadchodzacych wyborach
          prezydenckich ?
          - tak .
          - ze znaczkiem w klapie , ostatnio go pan nie nosi .
          - nosze zagranica
          - przed granica pl. zdejmuje pan ? itd.....
          Bravo , to sie nazywa dociekliwosc redakcyjna . Dziecinada , drobne prymitywne
          zlosliwosci , porazajaca glupota . Niestety taki jest stan umyslow w tym
          kraju , wieksc
          zosc chce byc smiesznymi klownami , wszyscy sie ze wszystkiego smieja . Nie rob
          tego . Przypomne tylko , ze to Walesa cieszy sie szacunkiem w calym swiecie ,
          nie Zdroj , nie H. nie Kwasniewski itd . Zreszta czy w tej chwili do polakow
          dociera prawda ? po 12 latach prania mozgow?
          • antoni.goczal Huskowski to porządny uczciwy człowiek (Hahahaha!) 18.07.02, 13:39
            Stasiu Skocznochłopczewgórę zanim został prezydentem, pełnił funkcję
            wiceprezydenta d/s inwestycji. No to przyjrzyjcie się dokładnie tym
            inwestycjom !
            • wedzonka Re: Huskowski to porządny uczciwy człowiek (Hahah 18.07.02, 18:57
              antoni.goczal napisał:

> Stasiu Skocznochłopczewgórę zanim został prezydentem, pełnił funkcję
              > wiceprezydenta d/s inwestycji. No to przyjrzyjcie się dokładnie tym
              > inwestycjom !

Z relacji Brezly'ego wiemy ze codziennie przygladaja sie im gromady emerytow z
              pieskami i lornetkami. Jestes kolejnym dowodem na to ze musi to byc fascynujace
              zajecie! :)

• wedzonka Re: Huskowski to porządny uczciwy człowiek. 18.07.02, 18:42
            Gość portalu: Stefano napisał(a):

> Czy dasz glowe za Husk. i Zdroj. za ich uczciwosc ? Ja nie , dlatego , ze
            > uczciwosc jest zdewaulowana w dzisiejszej Polsce , ja k
            > wiesz w tym kraju wszystko zalezy od interpretacji . Dla jednych jest cos
            > uczciwe co dla innych jest swinstwem . Dlatego jest tak zle . Stad roznica
            > zdan.

Za Zdroja mozesz mnie chocby cwiartowac! Jego oswiadczenia majatkowe zawsze
            byly jawne, zawsze mowil otwarcie o sukcesach i porazkach, nigdy, ani przez
            moment nie chowal sie za immunitetem! Ten czlowiek dowiodl ze nie ma nic do
            ukrycia, za to efekty jego pracy przeszly moje najsmielsze oczekiwania!
            Zdrojewski jest cenny wlasnie dlatego, ze to zywy dowod na to ze w Polsce mozna
            osiagac wielkie sukcesy pozostajac czystym jak lza!

O Husku az tyle nie wiem, ale skoro Janek mu ufa to ja tez! :)
            Poza tym na prezydenta polecil go Zdrojo, co przy ocenie uczciwosci znaczy
            wiecej niz certyfikat ISO. I faktycznie: nie znam cienia afery w ktora moglby
            byc unurzany, wrecz przeciwnie - jest na forum kilka rozsadnych osob ktore go
            znaja, ze wspomne Jureeka czy STrupa, i Husek cieszy sie u nich bardzo dobra
            opinia. A ze zwyklem liczyc sie z ich zdaniem prawie jak z Pafikiem, bo maja
            zwyczaj uzasadniac to co mowia, wiec za Huska jestem sklonny dac sobie uciac
            powiedzmy reke... :)

Natomiast pojecie uczciwosci zadziwiajaco szybko zdewaluowalo sie Panu Walesie:
            poczawszy od "pomrocznosci jasnej", poprzez niezaplacony podatek dochodowy od
            miliona dolarow (tu nie bylo prawnej niejednoznacznosci jak w przypadku
            miejskiego VATu!), a skonczywszy na tzw. falandyzacji prawa. Nic dziwnego ze
            jego zwolennikom uczciwosc zaczela sie kojarzyc z "interpretacja"...

> Trudno jest udowodnic zlodziejstwo i trudno udowodnic uczciwosc , a jesli tak
            > jest znaczy to ,ze nie mamy do czynienia z glupota , a raczej z wrafinowana
            > manipulacja tzw. prestitigatorstwem .

Niestety jak widzisz rowniez dzieki Walesie nasza scena polityczna prezentuje
            taki obraz... Ale jest on szkodliwy glownie dlatego ze kladzie sie cieniem,
            chocby nawet z powodu irracjonalnych skojarzen, na ludziach pokroju Zdroja!
            Wlasnie dlatego nie mozna bez zdania racji szargac dobrego imienia tych co go
            sami nie zbrukali - inaczej nawet perspektyw na poprawe sie pozbawimy!

> Ojciec Rydzyk jest tak Polsce potzrebny jak kazdy inny obywatel , jak rowniez
            > i ty i sadze , ze to rozumiesz , jesli tego nie rozumiesz ( chyba tak jest co
            > mnie rozczrowuje) nie powinienes wypowiadac sie publicznie o Walesie , bo jego
            > tym bardziej nie rozumiesz .

To wytlumacz mi to z laski swojej, tak jak ja Ci tlumacze dlaczego ufam
            Zdrojowi. Bo jesli jedynym gwarantem dobrego imienia Walesy ma byc cenzura to
            nie swiadczy to o nim najlepiej, nieprawdaz?

> Niestety tak to jest w tym kraju , ludzie
            > koncentruja sie na duperelach , a zycie ucieka . Oto przyklad z gazety
            > morskiej;
            > redaktor do walesy - bedzie pan stratowal w nadchodzacych wyborach
            > prezydenckich ?
            > - tak .
            > - ze znaczkiem w klapie , ostatnio go pan nie nosi .
            > - nosze zagranica
            > - przed granica pl. zdejmuje pan ? itd.....
            > Bravo , to sie nazywa dociekliwosc redakcyjna . Dziecinada , drobne
            > prymitywne zlosliwosci , porazajaca glupota . Niestety taki jest stan umyslow
            > w tym kraju , wieksczosc chce byc smiesznymi klownami , wszyscy sie ze
            > wszystkiego smieja .

Kochany, po pieciu latach urzedowania na najwyzszym stolku Walesa nie
            pozostawil watpliwosci ze jedyne co ma do zaoferowania to Matka Boska w klapie,
            liczne skandale, i jezykowa blazenada. Ten facet to mistrz demolki! Dlatego
            obalil komune, ale i dlatego zamiast ja rozliczyc, zdolal tylko totalnie
            sklocic swoich. Czy zaprezentowal jakas konstruktywna wizje Polski? Nie.
            O coz wiec mialby go pytac przychylny dziennikarz jak nie o jedyna pozytywna
            rzecz jaka kojarzy sie z jego prezydentura? :)

>
            > tego . Przypomne tylko , ze to Walesa cieszy sie szacunkiem w calym swiecie ,
            > nie Zdroj , nie H. nie Kwasniewski itd . Zreszta czy w tej chwili do polakow
            > dociera prawda ? po 12 latach prania mozgow?

Za granica maja te "przewage" ze nie znaja polskiego, no i ze Walesa nie byl
            tam prezydentem. "Wirtuozeria" z jaka zdolal wsrod Polakow roztrwonic swoj
            autorytet nie pozostawia zadnych watpliwosci ze tam taka prezydentura skonczyla
            by sie podobnym kacem moralnym...

Pozdrawiam!
            • antoni.goczal Re: Huskowski to porządny uczciwy człowiek. 19.07.02, 15:04
              wedzonka napisał:

> Gość portalu: Stefano napisał(a):
              >
              > > Czy dasz glowe za Husk. i Zdroj. za ich uczciwosc ? Ja nie , dlatego , ze
              > > uczciwosc jest zdewaulowana w dzisiejszej Polsce , ja k
              > > wiesz w tym kraju wszystko zalezy od interpretacji . Dla jednych jest cos
              > > uczciwe co dla innych jest swinstwem . Dlatego jest tak zle . Stad roznica
              >
              > > zdan.
              >
              > Za Zdroja mozesz mnie chocby cwiartowac! Jego oswiadczenia majatkowe zawsze
              > byly jawne, zawsze mowil otwarcie o sukcesach i porazkach, nigdy, ani przez
              > moment nie chowal sie za immunitetem! Ten czlowiek dowiodl ze nie ma nic do
              > ukrycia, za to efekty jego pracy przeszly moje najsmielsze oczekiwania!
              > Zdrojewski jest cenny wlasnie dlatego, ze to zywy dowod na to ze w Polsce
              mozna
              >
              > osiagac wielkie sukcesy pozostajac czystym jak lza!
              >
              > O Husku az tyle nie wiem, ale skoro Janek mu ufa to ja tez! :)
              > Poza tym na prezydenta polecil go Zdrojo, co przy ocenie uczciwosci znaczy
              > wiecej niz certyfikat ISO. I faktycznie: nie znam cienia afery w ktora moglby
              > byc unurzany, wrecz przeciwnie - jest na forum kilka rozsadnych osob ktore go
              > znaja, ze wspomne Jureeka czy STrupa, i Husek cieszy sie u nich bardzo dobra
              > opinia. A ze zwyklem liczyc sie z ich zdaniem prawie jak z Pafikiem, bo maja
              > zwyczaj uzasadniac to co mowia, wiec za Huska jestem sklonny dac sobie uciac
              > powiedzmy reke... :)
              >
              > Natomiast pojecie uczciwosci zadziwiajaco szybko zdewaluowalo sie Panu
              Walesie:
              >
              > poczawszy od "pomrocznosci jasnej", poprzez niezaplacony podatek dochodowy od
              > miliona dolarow (tu nie bylo prawnej niejednoznacznosci jak w przypadku
              > miejskiego VATu!), a skonczywszy na tzw. falandyzacji prawa. Nic dziwnego ze
              > jego zwolennikom uczciwosc zaczela sie kojarzyc z "interpretacja"...
              >
              >
              >
              > > Trudno jest udowodnic zlodziejstwo i trudno udowodnic uczciwosc , a jesli
              > tak
              > > jest znaczy to ,ze nie mamy do czynienia z glupota , a raczej z wrafinowan
              > a
              > > manipulacja tzw. prestitigatorstwem .
              >
              > Niestety jak widzisz rowniez dzieki Walesie nasza scena polityczna prezentuje
              > taki obraz... Ale jest on szkodliwy glownie dlatego ze kladzie sie cieniem,
              > chocby nawet z powodu irracjonalnych skojarzen, na ludziach pokroju Zdroja!
              > Wlasnie dlatego nie mozna bez zdania racji szargac dobrego imienia tych co go
              > sami nie zbrukali - inaczej nawet perspektyw na poprawe sie pozbawimy!
              >
              >
              >
              > > Ojciec Rydzyk jest tak Polsce potzrebny jak kazdy inny obywatel , jak rown
              > iez
              > > i ty i sadze , ze to rozumiesz , jesli tego nie rozumiesz ( chyba tak jest
              > co
              > > mnie rozczrowuje) nie powinienes wypowiadac sie publicznie o Walesie , bo
              > jego
              > > tym bardziej nie rozumiesz .
              >
              > To wytlumacz mi to z laski swojej, tak jak ja Ci tlumacze dlaczego ufam
              > Zdrojowi. Bo jesli jedynym gwarantem dobrego imienia Walesy ma byc cenzura to
              > nie swiadczy to o nim najlepiej, nieprawdaz?
              >
              >
              > > Niestety tak to jest w tym kraju , ludzie
              > > koncentruja sie na duperelach , a zycie ucieka . Oto przyklad z gazety
              > > morskiej;
              > > redaktor do walesy - bedzie pan stratowal w nadchodzacych wyborach
              > > prezydenckich ?
              > > - tak .
              > > - ze znaczkiem w klapie , ostatnio go pan nie nosi .
              > > - nosze zagranica
              > > - przed granica pl. zdejmuje pan ? itd.....
              > > Bravo , to sie nazywa dociekliwosc redakcyjna . Dziecinada , drobne
              > > prymitywne zlosliwosci , porazajaca glupota . Niestety taki jest stan umys
              > low
              > > w tym kraju , wieksczosc chce byc smiesznymi klownami , wszyscy sie ze
              > > wszystkiego smieja .
              >
              > Kochany, po pieciu latach urzedowania na najwyzszym stolku Walesa nie
              > pozostawil watpliwosci ze jedyne co ma do zaoferowania to Matka Boska w
              klapie,
              >
              > liczne skandale, i jezykowa blazenada. Ten facet to mistrz demolki! Dlatego
              > obalil komune, ale i dlatego zamiast ja rozliczyc, zdolal tylko totalnie
              > sklocic swoich. Czy zaprezentowal jakas konstruktywna wizje Polski? Nie.
              > O coz wiec mialby go pytac przychylny dziennikarz jak nie o jedyna pozytywna
              > rzecz jaka kojarzy sie z jego prezydentura? :)
              >
              >
              > >
              > > tego . Przypomne tylko , ze to Walesa cieszy sie szacunkiem w calym swieci
              > e ,
              > > nie Zdroj , nie H. nie Kwasniewski itd . Zreszta czy w tej chwili do polak
              > ow
              > > dociera prawda ? po 12 latach prania mozgow?
              >
              > Za granica maja te "przewage" ze nie znaja polskiego, no i ze Walesa nie byl
              > tam prezydentem. "Wirtuozeria" z jaka zdolal wsrod Polakow roztrwonic swoj
              > autorytet nie pozostawia zadnych watpliwosci ze tam taka prezydentura
              skonczyla
              >
              > by sie podobnym kacem moralnym...
              >
              > Pozdrawiam!
              Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: wiesiek Re: Huskowski to porządny uczciwy człowiek. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.07.02, 21:19
                antoni.goczal napisał:

> wedzonka napisał:
                >
                > > Gość portalu: Stefano napisał(a):
                > >
                > > > Czy dasz glowe za Husk. i Zdroj. za ich uczciwosc ? Ja nie , dlatego
                > , ze
                > > > uczciwosc jest zdewaulowana w dzisiejszej Polsce , ja k
                > > > wiesz w tym kraju wszystko zalezy od interpretacji . Dla jednych jest
                > cos
                > > > uczciwe co dla innych jest swinstwem . Dlatego jest tak zle . Stad ro
                > znica
                > >
                > > > zdan.
                > >
                > > Za Zdroja mozesz mnie chocby cwiartowac! Jego oswiadczenia majatkowe zawsz
                > e
                > > byly jawne, zawsze mowil otwarcie o sukcesach i porazkach, nigdy, ani prze
                > z
                > > moment nie chowal sie za immunitetem! Ten czlowiek dowiodl ze nie ma nic d
                > o
                > > ukrycia, za to efekty jego pracy przeszly moje najsmielsze oczekiwania!
                > > Zdrojewski jest cenny wlasnie dlatego, ze to zywy dowod na to ze w Polsce
                > mozna
                > >
                > > osiagac wielkie sukcesy pozostajac czystym jak lza!
                > >
                > > O Husku az tyle nie wiem, ale skoro Janek mu ufa to ja tez! :)
                > > Poza tym na prezydenta polecil go Zdrojo, co przy ocenie uczciwosci znaczy
                >
                > > wiecej niz certyfikat ISO. I faktycznie: nie znam cienia afery w ktora mog
                > lby
                > > byc unurzany, wrecz przeciwnie - jest na forum kilka rozsadnych osob ktore
                > go
                > > znaja, ze wspomne Jureeka czy STrupa, i Husek cieszy sie u nich bardzo dob
                > ra
                > > opinia. A ze zwyklem liczyc sie z ich zdaniem prawie jak z Pafikiem, bo ma
                > ja
                > > zwyczaj uzasadniac to co mowia, wiec za Huska jestem sklonny dac sobie uci
                > ac
                > > powiedzmy reke... :)
                > >
                > > Natomiast pojecie uczciwosci zadziwiajaco szybko zdewaluowalo sie Panu
                > Walesie:
                > >
                > > poczawszy od "pomrocznosci jasnej", poprzez niezaplacony podatek dochodowy
                > od
                > > miliona dolarow (tu nie bylo prawnej niejednoznacznosci jak w przypadku
                > > miejskiego VATu!), a skonczywszy na tzw. falandyzacji prawa. Nic dziwnego
                > ze
                > > jego zwolennikom uczciwosc zaczela sie kojarzyc z "interpretacja"...
                > >
                > >
                > >
                > > > Trudno jest udowodnic zlodziejstwo i trudno udowodnic uczciwosc , a j
                > esli
                > > tak
                > > > jest znaczy to ,ze nie mamy do czynienia z glupota , a raczej z wrafi
                > nowan
                > > a
                > > > manipulacja tzw. prestitigatorstwem .
                > >
                > > Niestety jak widzisz rowniez dzieki Walesie nasza scena polityczna prezent
                > uje
                > > taki obraz... Ale jest on szkodliwy glownie dlatego ze kladzie sie cieniem
                > ,
                > > chocby nawet z powodu irracjonalnych skojarzen, na ludziach pokroju Zdroja
                > !
                > > Wlasnie dlatego nie mozna bez zdania racji szargac dobrego imienia tych co
                > go
                > > sami nie zbrukali - inaczej nawet perspektyw na poprawe sie pozbawimy!
                > >
                > >
                > >
                > > > Ojciec Rydzyk jest tak Polsce potzrebny jak kazdy inny obywatel , jak
                > rown
                > > iez
                > > > i ty i sadze , ze to rozumiesz , jesli tego nie rozumiesz ( chyba tak
                > jest
                > > co
                > > > mnie rozczrowuje) nie powinienes wypowiadac sie publicznie o Walesie
                > , bo
                > > jego
                > > > tym bardziej nie rozumiesz .
                > >
                > > To wytlumacz mi to z laski swojej, tak jak ja Ci tlumacze dlaczego ufam
                > > Zdrojowi. Bo jesli jedynym gwarantem dobrego imienia Walesy ma byc cenzura
                > to
                > > nie swiadczy to o nim najlepiej, nieprawdaz?
                > >
                > >
                > > > Niestety tak to jest w tym kraju , ludzie
                > > > koncentruja sie na duperelach , a zycie ucieka . Oto przyklad z gazet
                > y
                > > > morskiej;
                > > > redaktor do walesy - bedzie pan stratowal w nadchodzacych wyborach
                > > > prezydenckich ?
                > > > - tak .
                > > > - ze znaczkiem w klapie , ostatnio go pan nie nosi .
                > > > - nosze zagranica
                > > > - przed granica pl. zdejmuje pan ? itd.....
                > > > Bravo , to sie nazywa dociekliwosc redakcyjna . Dziecinada , drobne
                > > > prymitywne zlosliwosci , porazajaca glupota . Niestety taki jest stan
                > umys
                > > low
                > > > w tym kraju , wieksczosc chce byc smiesznymi klownami , wszyscy sie z
                > e
                > > > wszystkiego smieja .
                > >
                > > Kochany, po pieciu latach urzedowania na najwyzszym stolku Walesa nie
                > > pozostawil watpliwosci ze jedyne co ma do zaoferowania to Matka Boska w
                > klapie,
                > >
                > > liczne skandale, i jezykowa blazenada. Ten facet to mistrz demolki! Dlateg
                > o
                > > obalil komune, ale i dlatego zamiast ja rozliczyc, zdolal tylko totalnie
                > > sklocic swoich. Czy zaprezentowal jakas konstruktywna wizje Polski? Nie.
                > > O coz wiec mialby go pytac przychylny dziennikarz jak nie o jedyna pozytyw
                > na
                > > rzecz jaka kojarzy sie z jego prezydentura? :)
                > >
                > >
                > > >
                > > > tego . Przypomne tylko , ze to Walesa cieszy sie szacunkiem w calym s
                > wieci
                > > e ,
                > > > nie Zdroj , nie H. nie Kwasniewski itd . Zreszta czy w tej chwili do
                > polak
                > > ow
                > > > dociera prawda ? po 12 latach prania mozgow?
                > >
                > > Za granica maja te "przewage" ze nie znaja polskiego, no i ze Walesa nie b
                > yl
                > > tam prezydentem. "Wirtuozeria" z jaka zdolal wsrod Polakow roztrwonic swoj
                >
                > > autorytet nie pozostawia zadnych watpliwosci ze tam taka prezydentura
                > skonczyla
                > >
                > > by sie podobnym kacem moralnym...
                > >
                > > Pozdrawiam!
                > Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha !!!!!!!!!!!!!!!
                Hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe !!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: AMA Re: Huskowski to porządny uczciwy człowiek. IP: *.koof.com.pl 19.07.02, 18:21
              Bardzo trafne!

Pozdrawiam
              • Gość: hrabiaa Re: Huskowski to porządny uczciwy człowiek. IP: *.eu.org 19.07.02, 18:50
                Ucziwym, choć nie do końca, był Janosik i Zorro. To co czynią możni na
                Ratuszu, będzie owocować w następnym roku na synekurkach.
                Dla kogo zbudowano piramidę na Kazimierza ? To w ramach konkursu ( dla
                ułatwienia na imię ma Paweł). W nagrodę wyjazd na obóz Nadziei Wrocławia (w
                obstawianiu stanowisk)
                • Gość: johnnie Re: Huskowski to porządny uczciwy człowiek. IP: *.biuro.kom / 10.101.1.* 20.07.02, 00:04
                  Gość portalu: hrabiaa napisał(a):

> Ucziwym, choć nie do końca, był Janosik i Zorro. To co czynią możni na
                  > Ratuszu, będzie owocować w następnym roku na synekurkach.
                  > Dla kogo zbudowano piramidę na Kazimierza ? To w ramach konkursu ( dla
                  > ułatwienia na imię ma Paweł). W nagrodę wyjazd na obóz Nadziei Wrocławia (w
                  > obstawianiu stanowisk)

Czyżbyś pisał o tym cykloalkoholiku?
                  • janina.el Re: Huskowski to porządny uczciwy człowiek. 21.07.02, 13:13
                    Rafał Guzowski (dyrektor wydziału w Urzędzie Miasta) to też
                    baaaaaaaaaaaaaaaaardzo ale to baaaaaaaaaaaaaaaaaardzo porządny i uczuciowy
                    człowieczek !
                    Hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha !!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Liczyrzepa A ja Wrocławianom zazdroszczę... IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.02, 13:20
      Zazdroszczę bo macie dobry management miasta i supersympatycznego prezydenta. A
      u nas?.... pożal się Boże!
      • janina.el Stasinek Huskosio pod nickiem "Liczyrzepa" ... 21.07.02, 13:42
        ... nadaje z kawiarenki internetowej w Jeleniej Górze.
        Panie Prezydencie - pora wracać do nas. Do naszego pięknego Wrocławia; tak
        okradanego przez Pana i Pańskich kolesi !!!!
        • prawicowiec Nieważne czy uczciwy czy nie. Najważniejsze to ... 21.07.02, 14:20
          ... jest to, że jest to człowiek Etosu i Zawierzenia.
          A że trochę pobłądził ... to napewno podzielił się z kim trzeba !
          • Gość: stefano Re: Nieważne czy uczciwy czy nie. Najważniejsze t IP: *.cetniewo.cos.pl 22.07.02, 13:41
            okazuje sie , ze swiat nam zazdrosci , a moze swiat sie smieje ?
            napiszcie jeszcze raz o co chodzi ? niech wiedza . Podajcie drzewo genealogiczne
            p.Zdroja , wyliczcie afery , sprzedaze kamienic w rynku itd.itp. niech swiat
            wie.
            • Gość: wędzonka Re: Nieważne czy uczciwy czy nie. Najważniejsze t IP: *.gtech.com / 156.24.231.* 23.07.02, 14:44
              Gość portalu: stefano napisał(a):

> okazuje sie , ze swiat nam zazdrosci , a moze swiat sie smieje ?
              > napiszcie jeszcze raz o co chodzi ? niech wiedza . Podajcie drzewo
              > genealogiczne p.Zdroja , wyliczcie afery , sprzedaze kamienic w rynku
              > itd.itp. niech swiat wie.

Stefano, a moze Ty podzielisz sie wreszcie ze swiatem swa wiedza? Rzuc jakas
              afere w ktorej Zdrojo bylby umorusany! Rok gadania ogolnikami chyba do czegos
              zobowiazuje, nie? :)

Pozdrawiam!
    • Gość: Jaś Gupi Re: Huskowski to porządny uczciwy człowiek. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.07.02, 22:16
      Widziałem wczoraj Stasia ze swoim kumplem kociębą nabzdryngolonych w ryneczku.
      Pawełek słynie z tego, że lubi chlapnąć, ale nasz wąsatek?
      • grazyna.szczepaniak Re: Huskowski to porządny uczciwy człowiek. 27.07.02, 11:07

> Widziałem wczoraj Stasia ze swoim kumplem kociębą nabzdryngolonych w ryneczku.
        > Pawełek słynie z tego, że lubi chlapnąć, ale nasz wąsatek?

Niestety, nasz szef (MPWiK należy do Urzędu Miasta) lubi sobie wypić. A wtedy
        podszczypuje chłopców. Jak był u nas na oczyszczalni (na otwarciu w ub. roku)
        to całował Wojtka S. i grzebał mu w rozporku. Ale tylko dla jaj !
        Huskowski jest w porzo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka