Dodaj do ulubionych

Pomnik Chrobrego

IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 19.03.01, 21:00
Zastanawiam sie jakie argumenty moga miec przeciwnicy
tego projektu. Przeciez ani zlotowka nie idzie z kasy
miasta, patron raczej niekontrowersyjny, chyba miejsca
na trawniku im nie szkoda?
Kto ma cos przeciwko pomnikowi niech mi tu jasno powie
bo nic nie kapuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Speedy Re: Pomnik Chrobrego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.01, 21:14
      Jestem za zbudowaniem pomnika Chrobrego we Wrocławiu.Jeżeli ktoś ma cos
      przeciwko to niech przedstawi swoje argumenty na forum.
      • Gość: stopper Re: Pomnik Chrobrego IP: *.chem.uni.wroc.pl 21.03.01, 08:22
        Nie mam nic przeciwko Chrobremu. Ale mam niewielkie pytania:
        1. Dlaczego pomnik Chrobrego ma byc akurat we Wroclawiu? Gniezno chyba bardziej
        pasuje ;)
        2. Pomnik niekoniecznie musi byc ozdoba. Boje sie, ze postawia jakies
        obrzydlistwo; juz pare takich stoi we Wroclawiu. Trzeba zachowac czujnosc!
        Niejako w tej drugiej sprawie otwieram dyskusje na osobny temat: "Ktory pomnik
        we W-wiu jest najbrzydszy?" Zapraszam.
        • Gość: JOHNY Re: Pomnik Chrobrego IP: *.hist.uni.wroc.pl 22.03.01, 09:47
          POMNIK MOZE BYC ALE PROJEKT JEST DO BANI .POWINNI WZIACPROJEKT POMNIKA ,KTORY
          TAM STAL PRZED WOJNA ,TYLKO ZAMIAST CESARZA POSTAWIC CHROBREGO.
    • Gość: wroclawi Re: Pomnik Chrobrego IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.03.01, 21:27
      mnie sie pomnik nie podoboa... tzn jego cokul (tak sie to pisze ? ;-0 )
      za malo polotu!
      kiedys w tym miejscu stal ogromny pomnik... mysle, ze powinnismy do tego
      nawiazac!

WROCLAW WIELKI !
    • Gość: dark Re: Pomnik Chrobrego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.01, 21:31
      Nie wiem doprawdy po co nam we Wroclawiu pomnik Chrobrego? Czy aby nie po to aby zatrzec przeszlosc naszego Miasta. O ile sobie dobrze przypominam to ten momument mialby stanšc na miejscu dawnego pomnika Wilhelma I. Czasy potwierdzania "na sile" polskosci Miasta i regionu minely przeciez na dobre. Moze przesadzam mowiac o umyslnym zacieraniu przeslosci ale co tez wspolnego ma z Wroclawiem Boleslaw Chrobry?
      • Gość: Speedy Re: Pomnik Chrobrego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.01, 21:37
        Gość portalu: dark napisał(a):

&#62 Nie wiem doprawdy po co nam we Wroclawiu pomnik Chrobrego? Czy aby nie po to ab
        &#62 y zatrzec przeszlosc naszego Miasta. O ile sobie dobrze przypominam to ten momu
        &#62 ment mialby stanšc na miejscu dawnego pomnika Wilhelma I. Czasy potwierdzania "
        &#62 na sile" polskosci Miasta i regionu minely przeciez na dobre. Moze przesadzam m
        &#62 owiac o umyslnym zacieraniu przeslosci ale co tez wspolnego ma z Wroclawiem Bol
        &#62 eslaw Chrobry?
        Dark nie bądź taki drobiazgowy,Wilhelm I też nie urodził się we Wrocławiu.

• Gość: wędzonka Re: Pomnik Chrobrego IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 19.03.01, 21:46
        Jak to co ma wspólnego?
        Przecież jeden z przodkow zony ojca Chrobrego nazywal sie Wratyslaw! :)
        • Gość: Speedy Re: Pomnik Chrobrego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.01, 21:52
          Gość portalu: wędzonka napisał(a):

&#62 Jak to co ma wspólnego?
          &#62 Przecież jeden z przodkow zony ojca Chrobrego nazywal sie Wratyslaw! :)

Wędzonka punkt dla ciebie,przeciwnicy budowy pomnika w odwrocie...
          • Gość: Czech Re: Pomnik Chrobrego IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.01, 09:54
            Jak stawiać Chrobremu, to i Wacławowi II Czeskiemu
            nastęnie, Leopoldowi Austriackiemu i Fryderykowi
            Wielkiemu.
            • Gość: wędzonka Re: Pomnik Chrobrego IP: 156.24.231.144, 156.24.1.* 22.03.01, 10:17
              Popieram, wszystkim sie nalezy, ale Chrobry nie parszywy wiec na poczatek
              swietnie sie nadaje.
        • Gość: dark Re: Pomnik Chrobrego IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.03.01, 22:33
          To jakies stechle koligacje, moze i warto postawic w tym miejscu pomnik, ale powinien to byc pomnik ktoregos z Piastow Slaskich, lub idac za ciosem i naprzeciw oczekiwaniom szanownego forum, monument upamietniajacy Wratyslawa. Czemu nie taki pomysl poparlbym calym sercem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka