Gość: karol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.05, 10:47 Chcemy mieszkać a państwo niech się tym zajmnie.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: re Re: Kredyt nie dla nich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 07:19 Jesteś kretynem człowieku Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Kredyt nie dla nich 14.06.05, 15:54 Ja wiem? Znam dobrze sytuację. Moja rodzina od prawie 50 (słownie 50) lat utrzymuje lokatokę kwaterunkową. Babcia płaci za pokój 48 złotych czy coś w tym stylu (sąsiedni pokój wynajmują studenci za 250), pojawia się raz na ruski rok, bo ma tam po prostu skład gratów, a mieszka u dzieci, i odgraża się, że poda do sądu bo dom jest nieremontowany i jej na głowę cieknie. I ona się nie wyprowadzi, bo ona dostała ten pokój w przydziale z kwaterunku więc jej się należy i już. Ruszyć jej nie można, bo ma więcej niż 75 lat... Chyba, że się jej gkupi inne mieszkanie a ona się łaskawie zgodzi tam zamieszkać... I teraz pomnóż sobie ile przez te 50 lat moja rodzina straciła zapewniając "w imieniu" państwa facetowi to, co powinien sobie sam zapewnić. Wcale się nie dziwię panu Rzońcy, że nie chce utrzymywać lokatorów. Powinni się jeszcze cieszyć, że tyle lat mieszkali na czyjś koszt. Moje mieszkanie np. jest wykupywane - w rezultacie jako własność musze parcytypować w kosztach remontów, płacić czynsz i jeszcze raty za mieszkanie. Oczywiście, że wygodniej by mi było mieszkać w komunalnym, jak się coś popsuło, to bym dzwonił do administracji i niech oni się martwią. I jakoś moja babcia też jest emerytką a mieszkanie spłaca - więc da się. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Kredyt nie dla nich 14.06.05, 15:56 > I teraz pomnóż sobie ile przez te 50 lat moja rodzina straciła zapewniając "w i > mieniu" państwa facetowi to, co powinien sobie sam zapewnić. Tfu, kobiecie miało być :) Facet też był, ale się łaskawie zgodził na zamianę na kawalerkę w centrum, bo jemu kwaterunek przydzielił pokój przechodni w środku mieszkania... Odpowiedz Link Zgłoś