Dodaj do ulubionych

mińska i okolice

IP: *.saint / 195.117.38.* 17.06.05, 16:07
To, co się tutaj dziś dzieje to horror, ta część miasta sparaliżowana, bo
drogowcy na Mińskiej na wsyokości wylotu z Zagony zamknęli jeden pas i
ustawili światła wahadłowe. Lepiej tu dziś nie jechać
Obserwuj wątek
    • leo19 Re: mińska i okolice 17.06.05, 23:24
      Gość portalu: gość napisał(a):

> To, co się tutaj dziś dzieje to horror, ta część miasta sparaliżowana, bo
      > drogowcy na Mińskiej na wsyokości wylotu z Zagony zamknęli jeden pas i
      > ustawili światła wahadłowe. Lepiej tu dziś nie jechać

To co się dzisiaj działo wyglądało na jeden z najgorszych koszmarów
      komunikacyjnych w historii Nowego Dworu. Dość powiedzieć, że gdy o 17.30
      zmierzałem w kierunku centrum zator ciągnął się od Mińskiej do... Śrubowej (!)
      a utknęło w nim lekko licząc z 70% całego taboru obsługującego linie jeżdżące
      Strzegomską i Robotniczą. Niewątpliwie wielu brygadom przepadły całe kursy, a
      autobusy jeździły stadami (nawet takich linii jak 609). Jak się widzi coś
      takiego to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać...
      • Gość: Łos_bimbacz Al-Kaida uhonorowała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 00:25
        Telewizja Al Dzazira podała, ze kolektyw Mr Bin Ladena postanowił przyznać
        dożywotnią nagrodę "Drewnianego Dup....cza" dla Zdiku i UM za dzisiejszą
        wspaniałą akcję paraliżu miasta, co osiągnięto za pomocą minimalnych środków
        technicznych: szlifierki do asfaltu i zestawu światełek. Z doświadczenia
        organizacji wynikało, że spowodowanie takiego chaosu wymaga o wiele większych
        środków technicznyhc i ofiarności bojowników. Tymczasem dynamiczny rozwój
        miasta wyznaczył nowe standardy terroryźmie. W wielokulturowym mieście, z
        którego jesteśmy tak dumni to wyróznienie nie może zostać przemilczane. Gdzie
        gminne tuby???
    • wilena Re: mińska i okolice 21.06.05, 14:26
      "dobra' wiadomość dla kierowców. Już zamknęli oba pasy. Ruch jest wahadłowy
      przez płyty ułożone obok drogi. Radzę uzbroić się w cierpliwość bo słowo
      horror nie określa tego co się będzie tu działo. Pytałam Pana robotnika,
      powiedział że robią kanalizację, więc chyba nie ma co liczyć na szybkie
      otwarcie drogi!
      a ja nie mam innej drogi z i do pracy!!! :(((((
      • s_c Re: mińska i okolice 21.06.05, 15:23
        > horror nie określa tego co się będzie tu działo. Pytałam Pana robotnika,
        > powiedział że robią kanalizację, więc chyba nie ma co liczyć na szybkie
        > otwarcie drogi!

No to miałaś szczęście, że spotkałaś jakiegoś "Pana robotnika". Przejeżdżając
        tamtędy ok. godz. 10 nie widziałem nikogo. Czy na prawdę nikt ze ZDIK'u nie
        potrafi zabrać się z Hydrobudowę? Robota spartaczona - nowe chodniki w wielu
        miejscach się pozapadały, wylany asfalt jest już nierówny. Jakaś szmaciarska
        firma dezorganizuje przez dwa lata życie całego osiedla. Na kawałku Trawowej (od
        Krzemieniackiej do Avicenny) od pól roku nie były wykonywane żadne prace a
        dopiero teraz zabrano się za budowę jej nawierzchni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka