Dodaj do ulubionych

Nabrzeża Odry

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.07.02, 12:40
Co sądzicie o ciekawszym wykorzystaniu terenów nad Odrą? Stworzenie
atrakcyjnych deptaków, może pomostów?
Pozdrawiam,
Kriss
Obserwuj wątek
    • Gość: duzY Jestem za. IP: *.dtvk.tpnet.pl 25.07.02, 12:58
      Myśle, że miasto powinno nieodpłatnie udzielic terenów pod sezonowe ogródki,
      poprawic oswietlenie i zapewnic nadzór ze strony Straży Samochodowej tffuuu
      Miejskiej. W dalszym etapie ogródki przekształcałyby sie w trwałe zabudowy
      (zgodne z milionem przepisów) nadal z ulgami od miasta. Aż po kilku latach
      mielibysmy alternatywe dla Rynku juz na normalnych zasadach..
      • Gość: Pafik Re: Jestem za. IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 25.07.02, 17:23
        Gość portalu: duzY napisał(a):

> Myśle, że miasto powinno nieodpłatnie udzielic terenów pod sezonowe ogródki,
        > poprawic oswietlenie i zapewnic nadzór ze strony Straży Samochodowej tffuuu
        > Miejskiej. W dalszym etapie ogródki przekształcałyby sie w trwałe zabudowy
        > (zgodne z milionem przepisów) nadal z ulgami od miasta. Aż po kilku latach
        > mielibysmy alternatywe dla Rynku juz na normalnych zasadach..

Ciesze sie DuzY, ze zreformowales swoje stanowisko co do projektu oswietlenia
        Odry. Jeszcze pare miesiecy temu byles moim oponentem w tej kwestii :)
        • Gość: duzY Moge zasłonić sie powiedzeniem o krowie, ale IP: *.dtvk.tpnet.pl 25.07.02, 17:26
          to nie to. Oswietlenie rozumiałem jako samą iluminację. Jesli za tym wszsystkim
          stało cos na kształt tego co teraz wyraziłem to odwołuję wszystko tamto.
          • Gość: Pafik Re: Moge zasłonić sie powiedzeniem o krowie, ale IP: *.biuro.kom / *.kom-net.pl 25.07.02, 17:35
            Gość portalu: duzY napisał(a):

> to nie to. Oswietlenie rozumiałem jako samą iluminację. Jesli za tym
            wszsystkim
            >
            > stało cos na kształt tego co teraz wyraziłem to odwołuję wszystko tamto.

No wlasnie, od czegos trzeba zaczac! Nikt nie postawi ogrodka na ciemnym
            nabrzezu z widokiem na czarna mase wody i zarysowane na tle nocnego nieba
            kontury budynkow.
            • Gość: duzY he he he OK, mea culpa IP: *.dtvk.tpnet.pl 25.07.02, 17:43
      • Gość: Kriss Re: Jestem za. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.07.02, 09:20
        O to chodzi.
        A co myślicie o moście Pomorskim? Cały widok przesłonięty jest rurami
        biegnącyni powyżej barierek - nie można by ich obniżyć?
    • Gość: docg mam lepszy pomysł IP: 212.160.147.* 25.07.02, 13:11
      Odrę należy przerzucić poza Wrocław, a obecne koryto zasypać i poprowadzić
      przez nie obwodnicę. Most Grunwaldzki przenieść na Rynek i ustawić nad Zdrojem,
      a pozostałe mosty zlikwidować.
    • Gość: docg mam lepszy pomysł IP: 212.160.147.* 25.07.02, 13:13
      Odrę należy przerzucić poza Wrocław, a obecne koryto zasypać i poprowadzić
      przez nie obwodnicę. Most Grunwaldzki przenieść na Rynek i ustawić nad Zdrojem,
      a pozostałe mosty zlikwidować.
      • Gość: gangster niezle IP: *.enh.org 29.07.02, 15:27
        Odre trzeba polaczyc z Wisla.
    • Gość: Yurek Na upał doskonałe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.07.02, 22:14
      W upalny dzień nawet bardzo przyjemnie byłoby posiedzieć nad wodą .
    • Gość: kombos Re: zróbmy sobie Paryż we Wrocławiu... IP: *.format-c.one.pl 29.07.02, 11:34
      w tym sezonie uruchomiono już betonowe plaże nad Sekwaną. opinie były różne...
      pozdr.
      • konserwatysta Re: zróbmy sobie Paryż we Wrocławiu... 29.07.02, 16:36
        Gość portalu: kombos napisał(a):

> w tym sezonie uruchomiono już betonowe plaże nad Sekwaną. opinie były różne...
        > pozdr.
        Mimo wszystko .... jestem za !
    • Gość: viri CZERWONA DZIELNICA, COFFE SHOPY... IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 19:22
      przy moscie Sikorskiego - od Maja w lewo sa oblesne baraki, tereny
      niezabudowane. Po drugiej stronie po prawej (wyspa mieszczanska) jest tez duzo
      wolnej przestrzenii

jadac tam zawsze widzi mi sie mini Amsterdam. Wydzielona strefa z
      zalegalizowana maria, prostytucja klubami - domki w stylu pseudo Holenderskiego
      renesansku polozone tuz nad rzeka... ech!

bylem w Amsterdami kilka tygodni temu - to miasto zyje !
      Tysiace turystow - wszys cy sie niesamowicie dobrze bawia - jest pelen luz i
      stan zielonego uniesienia!
      To by bylo piekne ! Koniec z nuda w naszym miescie i magnes dla turystow z
      calego swiata !

pozdrawiam
      • Gość: Breek Re: CZERWONA DZIELNICA, COFFE SHOPY... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.07.02, 22:44
        Gość portalu: viri napisał(a):

> przy moscie Sikorskiego - od Maja w lewo sa oblesne baraki, tereny
        > niezabudowane. Po drugiej stronie po prawej (wyspa mieszczanska) jest tez
        duzo
        > wolnej przestrzenii
        >
        > jadac tam zawsze widzi mi sie mini Amsterdam. Wydzielona strefa z
        > zalegalizowana maria, prostytucja klubami - domki w stylu pseudo
        Holenderskiego
        >
        > renesansku polozone tuz nad rzeka... ech!
        >
        > bylem w Amsterdami kilka tygodni temu - to miasto zyje !
        > Tysiace turystow - wszys cy sie niesamowicie dobrze bawia - jest pelen luz i
        > stan zielonego uniesienia!
        > To by bylo piekne ! Koniec z nuda w naszym miescie i magnes dla turystow z
        > calego swiata !
        >
        > pozdrawiam

Może jeszcze pływające stateczki - burdele, kasyna, knajpy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka