Dodaj do ulubionych

Graffiti na pl.Społecznym

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.05, 21:05
Przejezdzajac samochodem przez pl.Społeczny zauważyłem dziś sporą grupę
młodych osób malujących na rusztowaniach betonowe filary wiaduktu.Widać było
wyrażne malowidła robiące wrażenie.Można powiedzieć,że nie są to zwykli
bezmyślni grafficiarze,którzy marzą po murach jak dzieci w przedszkolu lecz
artyści mający talent.Mi się malowidła te podobają,upiększają szarość tego
miejsca,żeby jakiś debil je nie pomazał.Czy według was są one piękne i czy
pasują do tego miejsca?
Obserwuj wątek
    • Gość: as Re: Graffiti na pl.Społecznym IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.05, 21:29
      ...a czy one tam na stałe zostaną,czy zamalują je po całej tej imprezie???
      Ja jestem za!!!
      • Gość: zytas Re: Graffiti na pl.Społecznym IP: *.wroclaw.mm.pl 02.07.05, 23:03
        miejmy nadzieję że - jako profesjonalne- zostaną na dłużej i ożywią zimny beton
        estakad i innych podobnych betonowych konstrukcji. To są prawdopodobnie
        działania w ramach WROCŁAW NON STOP. i oby takich artystycznie
        wykonanych "malowideł" współcZesnych było jak najwięcej. Zdecydowanie jednak
        jestem przeciw domorosłym, nieudolnym wrzutom, które psują zwykle nowe tynki na
        wysokośco parteru.
    • Gość: boa Re: Graffiti na pl.Społecznym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 04:06
      Jeśli to jest ładne to pomaluj tak sobie drzwi do swojego mieszkania, albo
      ścianę swojego (tatusia) domku. Może być też twój (albo jego)samochód.
      • malaszaramysz To jest ładne :-))))))))) 03.07.05, 18:32
        Mam ścianę w salonie, lodówkę, pralkę i zmywarkę oraz obudowę wanny tak
        pomalowaną przez zaprzyjażnioną ekipkę :-)))))))))
        • jb.wroc Re: To jest ładne :-))))))))) 03.07.05, 18:37
          To dobrze, przynajmniej koty uciekły!!! pozdro:)))
          • malaszaramysz Nie uciekły :-))))))))))) 03.07.05, 18:56
            A właściwie nie uciekł :-)))))))))))))
            • jb.wroc Re: Nie uciekły :-))))))))))) 04.07.05, 00:59
              Biedny _miał_ mruczus:))) Podam Cie do związku kynologicznego, za zanęcanie się
              nad biednymi zwierzątkami:-P
    • bibcio Re: Graffiti na pl.Społecznym 03.07.05, 10:04
      To świetny pomysł! Wreszcie można z przyjemnością się porozglądać przejeżdżając
      tamtędy tramwajem. Mam nadzieję, że te rysunki zostaną na dłuzej i nikt ich nie
      zabazgrze bezsensownymi napisami.
    • Gość: Aga Re: Graffiti na pl.Społecznym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 10:05
      Ani to ładne, ani to profesjonaliści. Graficiarze to zwyczjne łobuzy, którzy
      niszczą piękne miasta, cudzą pracę i zabytki. Plac Społeczny jest paskudny a
      teraz będzie nie do wytrzymania. Graficiarskie maziaje pojawiają się w
      cywilizowanych krajach w dzielnicach nędzy i tak się teraz będzie kojarzył plac
      Społeczny który leży w środku eleganckiego Wrocławia. Mamy w naszym mieście
      kilkuset mało zapracowanych absolwentów ASP. Trzeba było ogłosić konkurs na
      projekt i dać do pomalowania profesjonalistom chociaż moim zdaniem jak gęba
      stara i brzydka, to pstrokate pomalowanie nic jej nie pomoże.
      • robak_wroc Re: Graffiti na pl.Społecznym 03.07.05, 15:43
        Gość portalu: Aga napisał(a):

> Ani to ładne, ani to profesjonaliści. Graficiarze to zwyczjne łobuzy, którzy
        > niszczą piękne miasta, cudzą pracę i zabytki. Plac Społeczny jest paskudny a
        > teraz będzie nie do wytrzymania. Graficiarskie maziaje pojawiają się w
        > cywilizowanych krajach w dzielnicach nędzy i tak się teraz będzie kojarzył
        > plac Społeczny który leży w środku eleganckiego Wrocławia.

o tak! zamalujmy to na szaro. niech wszystko bedzie w jednym kolorze - kolorze
        betonu. przeciez to najwspanialsze co czlowiek zobaczyc moze. niech nastapi era
        szarosci!!

> Mamy w naszym mieście
        > kilkuset mało zapracowanych absolwentów ASP. Trzeba było ogłosić konkurs na
        > projekt i dać do pomalowania profesjonalistom chociaż moim zdaniem jak gęba
        > stara i brzydka, to pstrokate pomalowanie nic jej nie pomoże.

za przeproszeniem, ale co Ty piep...?? dla ciebie wazny jest papier/dyplom i
        wtedy moze cos malowac, czy dobry pomysl i wykonanie? graficiarze lobuzy? to
        samouki. nie potrzebowali zadnego profesorka zeby im pokazal techniki malowania,
        narzucal pomysly, etc. nie sa zarazeni ksiazkowymi schematami. mylisz
        GRAFICIARZY z "graficiarzami" a wlasciwie z palantami ktorzy napisza "CHU.." i
        uwazaja to za cos wysmienitego.
        • rozowyjazz Re: Graffiti na pl.Społecznym 03.07.05, 18:03
          mylisz
          > GRAFICIARZY z "graficiarzami" a wlasciwie z palantami ktorzy napisza "CHU.." i
          > uwazaja to za cos wysmienitego.

poprawka: napiszą "HU..."
    • Gość: Uzo Re: Graffiti na pl.Społecznym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 15:57
      a może zróbmy wystawę grafitti we wcześniej przygotowanych do tego miejscach
      (ale nie budynkach i plotach)...

jak ktoś lubi, niech sobie pójdzie pooglądać, ale nie zmuszajcie mnie, żebym
      oglądał te pstrokate malunki, skoro nie uważam tego za sztukę...
      grafiti na ścianach to moim zdaniem zbrodnia i domyśne przyzwolenie na
      bazgranie wszystkim, którym się wydaje, że umieją... bo przecież to sztuka!

ja lubię czyste ściany budynków!
      czyste, niekoniecznie szare... bo to nie to samo...
    • Gość: ? Re: Graffiti na pl.Społecznym IP: *.media4.pl 03.07.05, 16:04
      są super
      • jb.wroc Re: Graffiti na pl.Społecznym 03.07.05, 18:40
        To teraz jeszcze niech pie..ą sprejami wszystkie mosty, budynki w centrum, a
        na koniec niech sobie zostawią Dworzec Gł. ze stojącymi akurat wtedy pociągami.
    • Gość: kotbehemot Re: Graffiti na pl.Społecznym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 19:02
      100x bardziej mi sie podoba to graffiti na estakadach niz tandetne kolory na jakie pomalowano mosty Grunwaldzki i Tysiąclecia.
      • robak_wroc Re: Graffiti na pl.Społecznym 03.07.05, 23:39
        zawsze znajdzie sie jakis "prefesorek" ktoremu nic nie pasuje. wszedzie
        zasmarkany róż, albo polaczenia kolorow ktore sa ni w kij ni w wentylator. tak!
        to przeciez lepsze. dobierajmy koloro zeby nie pasowaly do siebie i to bedzie
        piekniejsze od grafiti! bleeeeee...

ja tam wole grafiti. mogoliby CALE estakady machnac w tym grafiti a nie tylko
        podstawy i na podjazdach widzialem tez.
        • jb.wroc Re: Graffiti na pl.Społecznym 04.07.05, 02:28
          robak_wroc napisał:
          > zawsze znajdzie sie jakis "prefesorek" ktoremu nic nie pasuje. wszedzie
          > zasmarkany róż, albo polaczenia kolorow

Robaczku, a pomyśl, czy nie byłoby lepiej zostawić surowy beton?
    • Gość: Uzo Re: Graffiti na pl.Społecznym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 02:33
      jak dla mnie grafiti to zwyczaj wyjęty ze slumsów, tam świetnie pasuje i niech
      tam pozostanie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka