Dodaj do ulubionych

PRZEJSCIE GRANICZNE W MIĘDZYLESIU!!

IP: *.uni.opole.pl 02.08.02, 11:32
MAM PYTANIE!!!JAK WYSIĄDĘ W MIĘDZYLESIU NA pkp TO JAK DALEKO JEST PIECHOTA DO
CZESKIEJ STACJI LICHKOV??? I CZY DROGA JEST PROSTA "PO TORACH" CZY PRZEZ LASY
I KNIEJE:))
dzieki
Obserwuj wątek
    • znuzony Re: PRZEJSCIE GRANICZNE W MIĘDZYLESIU!! 04.08.02, 17:35
      Jeśli jechać do czech,to najlpiej przez przejście graniczne w kudowie.Znane,i
      poważane sprawnie działające przejście graniczne.A co do międzylesia,choć
      mieszkam w regionie,nie byłem tam ani razu w życiu,i chyba nie będę,bo i po co?
      Do czech najlepiej jest ostać się własnym pojazdem(przez kudowę),lub jesli nie
      posiada się owego to pociagiem.Szybko,i (chyba) bez stresowo.
      • fgk Re: PRZEJSCIE GRANICZNE W MIĘDZYLESIU!! 27.08.02, 10:02
        znuzony napisał:

> Jeśli jechać do czech,to najlpiej przez przejście graniczne w kudowie.Znane,i
        > poważane sprawnie działające przejście graniczne.A co do międzylesia,choć
        > mieszkam w regionie,nie byłem tam ani razu w życiu,i chyba nie będę,bo i po
        co?
        > Do czech najlepiej jest ostać się własnym pojazdem(przez kudowę),lub jesli
        nie
        > posiada się owego to pociagiem.Szybko,i (chyba) bez stresowo.

Oj, Mistrzu, faktycznie cienko u Ciebie ze znajomoscia wlasnego regionu...
        Na ziemi Klodzkiej funkcjonuje obecnie tylko jedno przejscie kolejowe do Czech,
        wlasnie Miedzylesie - Lichkov. W Kudowie od dworca w dzielnicy Zakrze (stacja
        Kudowa Zdroj) do przejscia granicznego w Slonem jest ok. 3 km droga. Za to po
        czeskiej stronie przystanek kolejowy Náchod Běloves znajduje sie ok. 500 m za
        przejsciem. Do centrum Náchodu z granicy - 2 km. W sumie 5 km. Ale z dworca w
        Kudowie mozna spokojnie podjechac na przejscie w Slonem busami, najlepiej tuz
        po przyjezdzie rannego pociagu z kierunku Klodzka, wtedy jest wiecej chetnych
        na taka jazde, a wiec cena za glowe spada. A zeby bylo ciekawej, to faktycznie,
        kiedys mozna bylo pojechac pociagiem z Kudowy do Nachodu - w l. 1945-48
        funkcjonowalo tymczasowe polaczenie, wykonane silami jencow w kwietniu 1945 r.
        Niestety z racji bardzo stromego podjazdu i prowizorycznego mostu przez Metuje
        nie nadawalo sie do ruchu.
        A wracajac do Miedzylesia i Lichkova - jest to dosc daleko. Droga z samego
        Miedzylesia do przejscia granicznego w Boboszowie bedzie z 7 kilometrow.

Pzdr.
        FGK
        • znuzony Re: PRZEJSCIE GRANICZNE W MIĘDZYLESIU!! 27.08.02, 17:51
          Szanowny panie!
          dziękuję za udzielenie mi tych jakże interesujących i ważnych informacjii.Ja
          również serdecznie pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka