Dodaj do ulubionych

Starciłem wzrok.

IP: *.dtvk.tpnet.pl 05.08.02, 13:09
Naraże sie policji ale walnę ten post.
W zeszłym tygodniu słyszałem w wielu programach informacyjnych (ze szcególnym
uwzględnieniem TVNu), że powszechnie szanowany Polak znajdował sie w
doskonałej formie fizycznej. A co widziałem? Jak go wożą na podeście, jak z
samolotu wysiada dzieki windzie. To chyba mam cos z wzrokiem?
Obserwuj wątek
    • Gość: borgia Re: Starciłem wzrok. IP: *.cbk.pan.wroc.pl 05.08.02, 13:17
      ja te szopke zauwazam juz od dobrych paru lat
      ale wiele osob woli trwac w blogim stanie nieswiadomosci
      wiara czyni cuda ;) b.
    • Gość: qwerty Re: Starciłem wzrok. IP: *.tlsa.pl 05.08.02, 13:38
      z twoim wzrokiem wszystko w porzadku, takie zjawisko nazywa sie po prostu
      paradoksem akustyczno-wizualnym (co innego widzisz, co innego slyszysz) lub
      relatywizmem oralnym. nie mylic z relatywizmem moralnym, bowiem na oskarzenia o
      ten ostatni monopol ma kosciol katolicki.
      • Gość: kirkol Re: Starciłem wzrok. IP: *.magma-net.pl 05.08.02, 13:41
        a brezniew kiedys ? mial raczka i jak fajnie wygladal , nawet swiat sie go bal
        pozdro
    • Gość: bonk tego nie pokaża.. IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 05.08.02, 14:13
      koelgo szanowny !
      Nasz Papież w/g tego co nasze media serwują niedługo na olimpiade pojedzie a to,że juz sam nie chodzi, przesuwa
      sie na platfomie...to tylko pic.Zapraszam na nocne CNN tam jest jeszcze mocniej pokazaują ów stelaż który go trzyma i
      kropówkę oraz dziwną plastikową torebkę jaką udało sie sfotografować wystającą spod sutanny....

bonczek
    • dr_jekyll Straciłeś!!! 05.08.02, 15:05
      Jak na ponadosiemdziesięciolatka to trzyma się doskonale zważywszy na to, że
      nie raz ulegał wypadkowi, przechodził wiele operacji i na dodatek jakis idiota
      do Niego strzelał! Ciekawe jak Wy byście wyglądali po takich przejściach? A
      przecież najważniejsza jest mądrość i jasność umysłu, której Mu nie brakuje i
      czego zazdroszczę! Chylę czoła przed największym z Polaków!
      • Gość: duzY Ja o jasności umysłu nic nie napisałem. IP: *.dtvk.tpnet.pl 05.08.02, 15:13
        Choc mógłbym ziarno zwątpienia rzucić. Ale doś policja ma roboty przed wizyta,
        nie będę siebie jej jeszcze dokładał.
      • Gość: bonczek Re: Straciłeś!!! IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 05.08.02, 15:16
        dr_jekyll napisał:

>
        > nie raz ulegał wypadkowi,
        a jakiemu jesli mozna wiedzieć bo z tego co wiem jego upadki a co za tym idzie uszkodzenia były spowodowane jego
        stanem - chorobą?

przechodził wiele operacj
        operacje odzwierciedlaja stan zdrowia i nie ma sie co oszukiwać że wielu innych po podobnych przejściach
        wygląda lepiej choc opiekę mają gorszą..np jaruzel, jeziorański , bartoszewski itd....
        i na dodatek jakis idiota
        > do Niego strzelał! Ciekawe jak Wy byście wyglądali po takich przejściach?
        kolega złudzeniami zyję czy może brak odrobiny realizmu?
        > przecież najważniejsza jest mądrość i jasność umysłu, której Mu nie brakuje i
        > czego zazdroszczę! Chylę czoła przed największym z Polaków!
        jesli za jasnośc umysłu mają złużyc dowcipy na które tak spontanicznie reguje publiczność np:
        na rausi jak kto musi a w polsce jak kto chce , albo
        niech zyje łupież
        i wiele tym podobnych które u zwykłego człowieka wzielibysmy za co najmniej żdziwaczenie a u nas wywołuje
        orgazm intelektualny - to faktycznie dżekil przyznaję ci rację co do jasności umysłu...

Papież Polakiem niewątpliwie wielkim jest natomiast chciałbym by nam to zdrowego myslenia nie przesłaniało - jakim on
        jest kazdy widzi,,,,,,bez złudzeń
        ten człowiek jest po prostu ciężko chory

bonczek
        • Gość: Waiss Re: no i co ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.02, 21:27
          jest w doskonałej formie jak na swoje lata matolki a wy tez czasami piszecie
          jak chorzzy na umysle i co z tego, a jesli myślicie ze kogos zszokujecie
          waszymi watkami to się grubo mylicie a pozatym to już wszyscy wiemy jacy to
          jestescie kontrowersyjni i orginalni juz sie was boję hi hi hi
          pozd.... am
    • dr_jekyll Ślepi i głusi!?! 05.08.02, 23:01
      Jak chorzy na umyśle to może nie - widziałem gorsze posty, gdzie latało mięso a
      krew się lała strumieniami, a tu proszę -kulturalna wymiana zdań.

Nie zgodzę się, że właśnie liczba operacji wyznacza stan zdrowia. Przecież jak
      ktoś ulega postrzałowi, złamie nogę pod prysznicem itp. itd. to musi być
      operowany. Rozwaloną głowę kości udowej zastępuje się sztuczną, pociski się
      wyjmuje (Papieżowi usunięto zdaje się pół metra jelita cienkiego). Każda
      operacja u osoby w podeszłym wieku wiąże się z ryzykiem. Po drugie -nie
      stawiajmy Ojca Świętego obok Jaruzela czy Breżniewa bo to niesmaczne! Jeszcze
      dwa słowa do sznownego kolegi Bonczka - mówiąc o jasności umysłu nie mówiłem o
      spontanicznych dowcipach tylko o sednie Jego homilii - tego, co ma do
      przekazania. Nie patrzmy na to tak płytko! Pzdr.
      • Gość: bonczek Re: Ślepi i głusi!?! IP: *.pl 05.08.02, 23:15
        dr_jekyll napisał:

> Jak chorzy na umyśle to może nie - widziałem gorsze posty, gdzie latało mięso a
        >
        > krew się lała strumieniami, a tu proszę -kulturalna wymiana zdań.
        >
        > Nie zgodzę się, że właśnie liczba operacji wyznacza stan zdrowia. Przecież jak
        > ktoś ulega postrzałowi, złamie nogę pod prysznicem itp. itd. to musi być
        > operowany. Rozwaloną głowę kości udowej zastępuje się sztuczną, pociski się
        > wyjmuje (Papieżowi usunięto zdaje się pół metra jelita cienkiego). Każda
        > operacja u osoby w podeszłym wieku wiąże się z ryzykiem.

tak masz rację ale gdzie leza przyczyny owych poślizgnięć, upadków itp

> stawiajmy Ojca Świętego obok Jaruzela czy Breżniewa bo to niesmaczne!

nie widze tu nic niesmacznego - porównujemy wiek ludzi i ich przeszłośc która bynajmniej do
        spokojnych nie należała z tego o wiem jaruzel był kilkukrotnie ranny ale to inna historia.Co do
        bartoszewskiego nie wiem aczkolwiek jeziorański tez spokojnego zycia nie miał
        > dwa słowa do sznownego kolegi Bonczka - mówiąc o jasności umysłu nie mówiłem o
        > spontanicznych dowcipach tylko o sednie Jego homilii - tego, co ma do
        > przekazania. Nie patrzmy na to tak płytko! Pzdr.
        nie patrze płytko ale pozwole sobie zadac pytanie czy ty udajesz czy nie wiesz kto od 2 lat pisze homilie i
        kazania dla papieża/?
        Kto dowodzi w watykanie? papież?
        chyba żartujesz...
        pozdrawiam

• dr_jekyll Re: Ślepi i głusi!?! 05.08.02, 23:43
          Gość portalu: bonczek napisał(a):

> tak masz rację ale gdzie leza przyczyny owych pośliznięć, upadków itp
          W Jego wieku! W końcu osobie starszej łatwiej o WYPADEK.

> kto od 2 lat pisze homilie i
          > kazania dla papieża/?
          > Kto dowodzi w watykanie? papież?
          > chyba żartujesz...
          > pozdrawiam

On sam sobie pisze, a nawet jeśli ktoś inny, to treść dobrze świadczy o tej
          osobie. Ciekawe kto to? Może Ty mi powiesz?
          • Gość: bonk Re: Ślepi i głusi!?! IP: *.pl 06.08.02, 07:49
            dr_jekyll napisaý:

>
            >
            > On sam sobie pisze, a nawet jeśli ktoś inny, to treść dobrze świadczy o tej
            > osobie. Ciekawe kto to? Może Ty mi powiesz?

a pewnie ,że ci powiem .Faktyczna władze w watykanie sprawuje od dwu lat Sodano - on jest autorem
            wystapień papieskich i wszystkich pism sygnowanych podisem JPII.Tylko tego tak jak cewnika,kroplówki
            i stelaża u nas nie zobaczysz...
            pozdrawiam i życze takiej bezkrytycznej wiary w to co widzisz równiez w stosunku do innych rzeczy....

bonk
            • Gość: Ślepy i Głuchy Re: Ślepi i głusi!?! IP: *.bci.net.pl 07.08.02, 16:22
              Go?? portalu: bonk napisał(a):

> dr_jekyll napisaý:
              >
              > >
              > >
              > > On sam sobie pisze, a nawet jeśli ktoś inny, to treść dobrze świadczy o
              > tej
              > > osobie. Ciekawe kto to? Może Ty mi powiesz?
              >
              > a pewnie ,że ci powiem .Faktyczna władze w watykanie sprawuje od dwu lat
              Sodano
              > - on jest autorem
              > wystapień papieskich i wszystkich pism sygnowanych podisem JPII.Tylko tego
              tak
              > jak cewnika,kroplówki
              > i stelaża u nas nie zobaczysz...
              > pozdrawiam i życze takiej bezkrytycznej wiary w to co widzisz równiez w
              stosunk
              > u do innych rzeczy....
              >
              > bonk

A na jakiej podstawie ten wątpliwy wywód prawisz? Równie dobrze mógłbyś
              powiedzieć, że homilie Papieżowi pisze Bertolucci. Daruj sobie kolego takie
              wywody, gdybania i przypuszczenia...no, chyba że sobei poplotkujemy, ale
              wiarygodności to nie przysporzy...
              • Gość: bonczek Re: Ślepi i głusi!?! IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 07.08.02, 16:44

> A na jakiej podstawie ten wątpliwy wywód prawisz? Równie dobrze mógłbyś
                > powiedzieć, że homilie Papieżowi pisze Bertolucci. Daruj sobie kolego takie
                > wywody, gdybania i przypuszczenia...no, chyba że sobei poplotkujemy, ale
                > wiarygodności to nie przysporzy...

nie zammierzam walczyc o twoją wiarygodnośc.Wszystkie opinie jakie tu przedstawiłem mozna znaleźć w
                prasie zagranicznej.Odsyłam szanownego kolege do wydań amerykańskich niusłika oraz stacji CNN w
                wydaniu zza oceanu.\ atakże CBS oraz Der Spiegla , bodajże z maja /ale nie podam dokłądnie
                nr..poszukam/
                Tam się nie szczypia jak nasi w TVN-ie
                Nie widze roznież powodu by sobie darować Np w lipcowym numerze niuslika amerakanskiego byla
                rtykulo papiezu gdzie powolywano sie na zródła watykańskie i otwarcie pisano że autorami większości
                wystapień JPII jest Sodano - to co u nas jest niewygodne jest rzecza dostepna wszedzie byle za odrą..

bonk
                • Gość: Ślepy i Głuchy Re: Ślepi i głusi!?! IP: *.bci.net.pl 08.08.02, 09:50
                  Gość portalu: bonczek napisał(a):

>
                  > > A na jakiej podstawie ten wątpliwy wywód prawisz? Równie dobrze mógłbyś
                  > > powiedzieć, że homilie Papieżowi pisze Bertolucci. Daruj sobie kolego taki
                  > e
                  > > wywody, gdybania i przypuszczenia...no, chyba że sobei poplotkujemy, ale
                  > > wiarygodności to nie przysporzy...
                  >
                  > nie zammierzam walczyc o twoją wiarygodnośc.

Nie o moją wiarygodność tutaj chodzi, a raczej o Twoją i źródła, z których
                  czerpiesz informacje.

Wszystkie opinie jakie tu przedstaw
                  > iłem mozna znaleźć w
                  > prasie zagranicznej.Odsyłam szanownego kolege do wydań amerykańskich niusłika
                  o
                  > raz stacji CNN w
                  > wydaniu zza oceanu.\ atakże CBS oraz Der Spiegla , bodajże z maja /ale nie
                  poda
                  > m dokłądnie
                  > nr..poszukam/

Czyli prasa, a więc przypuszczenia, ploteczki, skandaliki (wiem, wiem zaraz
                  powiesz, że CNN podstawa rzetelnej informacji.

> Tam się nie szczypia jak nasi w TVN-ie
                  > Nie widze roznież powodu by sobie darować Np w lipcowym numerze niuslika
                  amera
                  > kanskiego byla
                  > rtykulo papiezu gdzie powolywano sie na zródła watykańskie i otwarcie pisano
                  że
                  > autorami większości
                  > wystapień JPII jest Sodano - to co u nas jest niewygodne jest rzecza dostepna
                  w
                  > szedzie byle za odrą..
                  >
                  > bonk
                  • Gość: bonk masz racje... IP: *.dhl.com / 10.85.101.* 08.08.02, 10:01
                    G
                    > Wszystkie opinie jakie tu przedstaw
                    > > iłem mozna znaleźć w
                    > > prasie zagranicznej.Odsyłam szanownego kolege do wydań amerykańskich niusł
                    > ika
                    > o
                    > > raz stacji CNN w
                    > > wydaniu zza oceanu.\ atakże CBS oraz Der Spiegla , bodajże z maja /ale nie
                    >
                    > poda
                    > > m dokłądnie
                    > > nr..poszukam/
                    >
                    >
                    > Czyli prasa, a więc przypuszczenia, ploteczki, skandaliki (wiem, wiem zaraz
                    > powiesz, że CNN podstawa rzetelnej informacji.
                    >
                    >no kochany nieukrywam że teraz odebrałeś mi argumenty ,
                    masz rację wszystkie te źródła jakie podałem wraz z ostatnim wydaniem polskiego niusłika z papieżem
                    na okłądce to tylko ploteczki i skandaliki co więcej same brednie i głupoty nie warte cytowania.Wszak to
                    szmatławce i brukowce.
                    Przy takim założeniu dyskusji z twojej strony jej rzeczowośc i celowość traci sens.
                    Pozdrawiam serdecznie i zazdroszczę twoich źródeł informacji
                    bonczek
      • Gość: qwerty Re: Ślepi i głusi!?! IP: *.netasi.wroc.zigzag.pl 05.08.02, 23:16
        dr_jekyll napisał:

>Jak chorzy na umyśle to może nie - widziałem gorsze posty, gdzie latało mięso a
        >krew się lała strumieniami, a tu proszę -kulturalna wymiana zdań.
        czego wszystkim i zawsze zycze.

>Nie zgodzę się, że właśnie liczba operacji wyznacza stan zdrowia. Przecież jak
        >ktoś ulega postrzałowi, złamie nogę pod prysznicem itp. itd. to musi być
        >operowany. Rozwaloną głowę kości udowej zastępuje się sztuczną, pociski się
        >wyjmuje (Papieżowi usunięto zdaje się pół metra jelita cienkiego). Każda
        >operacja u osoby w podeszłym wieku wiąże się z ryzykiem. Po drugie -nie
        >stawiajmy Ojca Świętego obok Jaruzela czy Breżniewa bo to niesmaczne!
        dlaczego niesmaczne? porownujemy forme fizyczna ludzi w podeszlym wieku,
        jaruzelski jest zaledwie trzy lata mlodszy od wojtyly, trzyma sie znacznie
        lepiej a wynikac to moze z najrozniejszych wzgledow (podloze genetyczne,
        przebyte choroby, urazy, wypadki itp.). chodzi o to, ze wszyscy pieja z
        zachwytu nad wspaniala forma papieza, podczas, gdy na zdjeciach widzimy
        starego, schorowanego i zmeczonego CZLOWIEKA, a nie boga czy tez ikone wiary
        chrzescijanskiej. a najgorsze jest to, ze jest to cien kiedys energicznej,
        dowcipnej i inteligentnej osoby.

>Jeszcze
        >dwa słowa do sznownego kolegi Bonczka - mówiąc o jasności umysłu nie mówiłem o
        >spontanicznych dowcipach tylko o sednie Jego homilii - tego, co ma do
        >przekazania. Nie patrzmy na to tak płytko! Pzdr.
        sedno jego homilii moze rownie dobrze powstawac w glowie ratzingera czy sodano.
        a plytka percepcja charakteryzuja sie osoby, ktore go slysza a nie sluchaja -
        tak postepuje przytlaczajaca wiekszosc katolikow w naszym kraju. i to jest
        smutne.
        • dr_jekyll Re: Ślepi i głusi!?! 05.08.02, 23:45
          Gość portalu: qwerty napisał(a):

> a plytka percepcja charakteryzuja sie osoby, ktore go slysza a nie sluchaja -
          > tak postepuje przytlaczajaca wiekszosc katolikow w naszym kraju. i to jest
          > smutne.

Święte słowa!
          • Gość: jajaccek Re: Ślepi i głusi!?! IP: *.chicago-03-04rs.il.dial-access.att.net 06.08.02, 01:24
            dr_jekyll napisał:

> Gość portalu: qwerty napisał(a):
            > > tak postepuje przytlaczajaca wiekszosc katolikow w naszym kraju. i to jest
            >
            > > smutne.
            >
            > Święte słowa!

Tutaj tez tak jest. Podwojna moralnosc??Lub jej brak.! Za dolara na tace,
            ludziska kupuja sobie "grzechow odpuszczenie".Oczywiscie sa wyjatki.NIELICZNE.:
            ((
            • Gość: Yani Re: Ślepi i głusi!?! IP: *.proxy.aol.com 06.08.02, 01:59
              Gość portalu: jajaccek napisał(a):

> Tutaj tez tak jest. Podwojna moralnosc??Lub jej brak.! Za dolara na tace,
              > ludziska kupuja sobie "grzechow odpuszczenie".Oczywiscie sa
              wyjatki.NIELICZNE.:
              > ((

Gdzie tak jest ?
              W kosciele luteranskim, u baptystow, ... , cz polskim kosciele katolickim?
              Pytam serio.
              Pozdr.
              • Gość: jajaccek Re: Ślepi i głusi!?! IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 06.08.02, 02:37
                Gość portalu: Yani napisał(a):

> Gość portalu: jajaccek napisał(a):
                > wyjatki.NIELICZNE.:
                > > ((
                >
                > Gdzie tak jest ?
                kosciele katolickim?
                > Pytam serio.
                > Pozdr.
                W katolickim, niestety.:(Do ktorego w wiekszosci chodza Polacy.I o rodakach
                pisze.Np.tzw "malzenstwa chicagowskie".
                Pozdr.
                • Gość: Yani Re: Ślepi i głusi!?! IP: *.proxy.aol.com 06.08.02, 02:56
                  Dzieki Jajaccek.
                  Pozdr.
                  • Gość: jajaccek Re: Ślepi i głusi!?! IP: *.chicago-08-09rs.il.dial-access.att.net 06.08.02, 03:27

> Dzieki Jajaccek.
                    > Pozdr.
                    Nie ma za co.Mialem szczescie przebywania w poblizu papieza i krotkiej rozmowy
                    z Nim i chociaz nie naleze do dewotow, jestem pod wrazeniem do dzisiaj.Wtedy
                    Byl jeszcze w pelni sil.Pozdr.
                    • Gość: Yani Re: Ślepi i głusi!?! IP: *.proxy.aol.com 06.08.02, 04:00

>Mialem szczescie przebywania w poblizu papieza i krotkiej rozmowy
                      > z Nim i chociaz nie naleze do dewotow, jestem pod wrazeniem do dzisiaj.Wtedy
                      > Byl jeszcze w pelni sil.Pozdr.

Ostatnim razem "najblizej" papieza bylem dwa tygodnie temu, ale wyjechalem z
                      Toronto w przededniu jego wizyty. Widzialem tylko setki autobusow jadacych do
                      tego miasta. Reszte ogladalem w TV i niestety, wiele komentarzy dotyczylo jego
                      stanu zdrowia (co prawda, bardzo krotkich, ale).
                      Pozdr.

• Gość: jajaccek Re: Ślepi i głusi!?! IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 06.08.02, 04:48

> Gość portalu: jajaccek napisał(a):

wiele komentarzy dotyczylo jego
                        > stanu zdrowia (co prawda, bardzo krotkich, ale).
                        > Pozdr.
                        Tak, ogladalem w TV. Pokazano cala wizyte na kanale" educational
                        acces.Komentaze wywazone, raczej optymistyczne. Pozdr.
                • Gość: qwerty Re: Ślepi i głusi!?! IP: *.tlsa.pl 06.08.02, 07:56
                  Gość portalu: jajaccek napisaý(a):

> "malzenstwa chicagowskie"
                  wybaczcie ignorancje, ale co to sa "malzenstwa chicagowskie"?
                  • Gość: jajaccek Re: Ślepi i głusi!?! IP: *.chicago-06-07rs.il.dial-access.att.net 06.08.02, 23:02
                    Go?? portalu: qwerty napisał(a):

> wybaczcie ignorancje, ale co to sa "malzenstwa chicagowskie"?
                    To nie ignorancja.Tez nie wiedzialem, kiedy tu przyjechalem. Najogolniej, to
                    ludzie, w wiekszosci przebywajacy nielegalnie, i zyjacy w zwiazkach
                    nieformalnych. Pozostawiali oni swoich legalnie poslubioniych(w kosciele)
                    partnerow w kraju.Jedni robia to w tajemnicy, inni nie kryja tego.Jedni i
                    drudzy chodza do kosciola, spowiadaja sie, przyjmuja komunie, chrzcza dzieci i
                    sa tolerowani przez ksiezy. Mimo, ze zyja w ciaglym "grzechu Nr.6" i
                    nietylko.Ale zycie ma swoje prawa i osobiscie tego nie potepiam.Pozdr.
                    • Gość: qwerty Re: Ślepi i głusi!?! IP: *.netasi.wroc.zigzag.pl 06.08.02, 23:22

> To nie ignorancja.Tez nie wiedzialem, kiedy tu przyjechalem. Najogolniej, to
                      > ludzie, w wiekszosci przebywajacy nielegalnie, i zyjacy w zwiazkach
                      > nieformalnych. Pozostawiali oni swoich legalnie poslubioniych(w kosciele)
                      > partnerow w kraju.Jedni robia to w tajemnicy, inni nie kryja tego.Jedni i
                      > drudzy chodza do kosciola, spowiadaja sie, przyjmuja komunie, chrzcza dzieci
                      > i
                      > sa tolerowani przez ksiezy. Mimo, ze zyja w ciaglym "grzechu Nr.6" i
                      > nietylko.Ale zycie ma swoje prawa i osobiscie tego nie potepiam.Pozdr.
                      dzieki za wyjasnienie. dla mnie takie zachowanie to skurwysynstwo (szczegolnie,
                      jesli zostawilo sie kogos w starym kraju), ale ja jestem z innej bajki...
    • je_leszcz Wszystko jest wzgledne 06.08.02, 02:16
      ...jak wiadomo juz od Einsteina.

Do rzeczy: uwazam ze ocena ze "Papiez jest w dobrej formie" jest podmalowana
      emocjonalnie, co nalezy rozumiec w jego kraju Ojczystym.

Mowiac zas z pozycji medyka, ktorym jestem, jak na swoja chorobe Papiez trzyma
      sie niezle - i psychicznie, i fizycznie. Choroba Parkinsona moze doprowadzic do
      kalectwa uniemozliwiajacego poruszanie sie (nie mowiac o podrozach przez
      Atlantyk...). Otepienie obserwowane u niektorych chorych na chor. P. moze
      uniemozliwic jakikolwiek kontakt z taka osoba.
      • je_leszcz poza tym 06.08.02, 02:17
        niech nam go na Ziemi Pan Bog na dlugie lata zostawi!
    • johann3 Re: Starciłem wzrok. 06.08.02, 08:36

a może to utrata dobrej woli???
      • dr_jekyll Re: Starciłem wzrok. 06.08.02, 15:55
        Cóż, niektórzy zamiast wziąć się do uczciwej roboty, wymyślają z nudów czego tu
        się czepić. Najlepiej Papieża. Mogą sobie wymyślać bzdury, że Papież sam sobie
        nie pisze kazań, że nie rządzi w Watykanie itp. itd. Są to osoby strasznie
        płytkie i nie rozumieją o co tak właściwie w Kościele chodzi. Również wspominam
        zawsze moje spotkanie z Ojcem Świętym we Wrocku w '97. Niezapomniane przeżycie
        Bonczku! A Ty rozumujesz jak dziennikarz jakiejś prowincjonalnej gazetki...
        • bonczek_hydroforgroup Re: Starciłem wzrok. 06.08.02, 15:59
          > Bonczku! A Ty rozumujesz jak dziennikarz jakiejś prowincjonalnej gazetki...
          no kolego ja nijakich epitetów pod twoim adresem nie serwowałem i szanuję
          ciebie.Ostania twoja riposta świadczy jednak,że argumentacja twoja się
          skończyła a zatem temat uważam za zamkniety.A jakim jest Papież hmmm to każdy
          widzi
          pozdrawiam z wyrazami szacunku
          bonk
          • dr_jekyll ... 06.08.02, 16:02
            Oczywiści nie miałem zamiaru Cię obrażać! Sorki!
        • Gość: duzY Wskaż mi proszę miejsce w którym IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.08.02, 16:10
          czepiłem sie papieża?
          Czy zauważenie, że dziennikarze mówią co innego niż sie widzi (nawet Ty widzisz
          jego postepującą chorobę) jest czepianiem sie papieża? Wróć lepiej do "uczciwej
          roboty".
          • dr_jekyll Re: Wskaż mi proszę miejsce w którym 06.08.02, 16:14
            W obliczu postępującej choroby Papież trzyma się chyba nieźle!? Inny w tym
            wieku dawno by się załamał. To jest oczywiście moje zdanie.
            • Gość: duzY Nie na temat. IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.08.02, 16:22
              Nie jestem lekarzem i nie wiem jak zaawansowana jest chorba. Nie potrafię zatem
              ocenic czy na tak zaawansowaną chorobe papiez trzyma się nieźle i jak by inny
              sie trzymał. Nie mam żadnych podstaw do takich sądów. ALE TY TEŻ NIE MASZ.
              Gołym okiem widać, że jest to bardzo chory człowiek. I głoszenie przez
              dziennikarzy, że jest w doskonałej formie podczas gdy porusza się na platformie
              i windzie jest wielką nieprzyzwoitoscią. I ich się człowieku czep. Bo człowiek
              w takim stanie nadaje sie na wózek, a nie do podróżowania.
              • dr_jekyll ? 06.08.02, 16:27
                Może i masz rację. Ale kto Go powstrzyma jeśli On widocznie czuje potrzebę
                podróży i spotkań z ludźmi? Jest wolnym człowiekiem, może dalej robić to co
                robi albo się poddać. To Jego wybór. Pzdr.
                • Gość: duzY Zakładam w dobrej wierze, że jest jak piszesz. IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.08.02, 16:30
                  Zresztą nie czuje sie włądny podejmować w tym zakresie dyskusji.
                  Ale ja nie papieża chcę powstrzymywać. Ja mam dość konfrontowania tekstu o
                  wysmienitej formie fizycznej z obrazem. Mam doś zakłamania.
                  • dr_jekyll Wybierasz się do Krakowa... 06.08.02, 16:34
                    na mszę św.? Bo ja owszem. Już się nie mogę doczekać kiedy Go zobaczę (i
                    usłyszę) Pzdr.
                    • Gość: duzY Z przyczyn oczywistych nie. IP: *.dtvk.tpnet.pl 06.08.02, 16:36
                      Aczkolwiek w bodaj w 1982 roku na Partynicach byłem.
                      • dr_jekyll Szkoda... 06.08.02, 16:38
                        W '83 to było.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka