Dodaj do ulubionych

MANDATY w okolicach SUMPERKA (CZECHY)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 00:34
Uwaga na czeskich policjantów. Mnie złapali we wsi OLSANY. Robią to tak: stoi
niebieska "fabia" na cywilnych numerach, fotografuje, przez radio melduje do
radiowozu, który stoi na końcu wsi.... Wyraźnie nastawieni są na Polaków i
innych obcokrajowców. Mnie to spotkało, gdy wracałem z Chorwacji, do
przejścia w Boboszowie. Biorą minimum 500 koron.... Kto miał z nimi do
czynienia??? Napiszcie, co z tego wynikło.
Obserwuj wątek
    • ed_norton Re: MANDATY w okolicach SUMPERKA (CZECHY) 18.07.05, 07:49
      Gość portalu: kierowca napisał(a):

> Biorą minimum 500 koron.... Kto miał z nimi do
      > czynienia??? Napiszcie, co z tego wynikło.

ostatnio bodaj na gazeta.pl wyczytalem, ze czeska policja ma zwiazane rece i
      nie jest w stanie egzekwowac mandatow wystawionych obcookrajowcom, bo nie maja
      narzedzi prawnych...wniosek, nie placic na miejscu, tylko druczek...a z drugiej
      storny, 500 koron to nie jakos masakrycznie, wiec ja bym placil, szczegolnie,
      ze Czechow lubie i jakos nigdy im gorsza nie zalowalem ( placac za piwo :) )
      • Gość: wic pokutu;) IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 18.07.05, 09:15
        raz zapłaciłem w czechach mandat, konkretnie na hradczanach w pradze za złe
        parkowanie- mandat był o ok 25% niższy niż koszt prawidłowego parkowania przez
        czas jaki tam stałem:)
        pozdrowienia dla czeskiej policji
    • Gość: ciekaw Re: MANDATY w okolicach SUMPERKA (CZECHY) IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 18.07.05, 09:27
      no ale za co te 500 koron za to żeś Polak czy za niewinność : )
      • Gość: kierowca Re: MANDATY w okolicach SUMPERKA (CZECHY) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:01
        za rychlost... (prędkość). Ale czekają właśnie na Polaków. Oczywiście nie
        wszyscy Czesi są niedobrzy... mam tam wielu Przyjaciół!!
        • marmullo Re: MANDATY w okolicach SUMPERKA (CZECHY) 18.07.05, 12:42
          Miejscowi wiedza o metodach swoich policmajstrów i zwalniaja.Wpadają Polacy i
          stad przekonanie,że na nas polują.Gdybyś jechal z zadaną rychlostią to by ci
          mandatu nie wlepili.U nas tez wiesz gdzie możesz sie kawalerii spodziewać,gdzie
          stoja fotoradary,a przyjezdny wpadnie bo nie wie.Nie ma co robić z tego
          wielkiego halo i wojny polsko-czeskiej.I tak potraktowali cie ulgowo.Mnie za złe
          parkowanie na Pradziadzie chcieli poczęstować tysiączkiem,ale byli w prawie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka