Dodaj do ulubionych

Awbud Developer-oglosił upadłość???

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.07.05, 13:45
Witajcie,

Przeczytalem dzisiaj w Gazecie Wyborczej, ze Awbud ogłosił upadłość.
Czy to prawda???Jestem zdziwiony bo myslałem ze to solidna firma.

Łukasz
Obserwuj wątek
    • Gość: Gal Re: Awbud Developer-oglosił upadłość??? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 28.07.05, 17:08
      Niestety tak. Od dosc dawna bylo wiadomo ze firma sie "zwija". Ja doswiedzialem
      sie od jednego z pracownikow juz kilka miesiecy temu.
      • Gość: heniek Re: Awbud Developer-oglosił upadłość??? IP: 213.58.129.* 28.07.05, 17:14
        Ja wynajmuje u nich garaz. co teraz bedzie?
        • Gość: dorsz Re: Awbud Developer-oglosił upadłość??? IP: *.kom / *.kom-net.pl 03.08.05, 18:18
          > Ja wynajmuje u nich garaz. co teraz bedzie?
          Ty jesteś niepełnosprawnym umysłowo czy tylko przedszkolakiem?
          • Gość: heniek Re: Awbud Developer-oglosił upadłość??? IP: 62.48.236.* 03.08.05, 18:27
            Jestem niepelnosprawnym umyslowo przedszkolakiem, jednakze potrafie rozpoznac
            forumowego mądrale, ktory tylko czeka zeby zablysnąć pseudointeligencją.
            Ciekawe czy w realu jestes taki chojrak, a moze tylko przed lustrem?
        • Gość: drom Re: Awbud Developer-oglosił upadłość??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.08.05, 12:03
          Gość portalu: heniek napisał(a):
          > Ja wynajmuje u nich garaz. co teraz bedzie?

dokladnie nic. wynajmujesz dalej.
          placisz dalej na to samo konto na ktore placiles do czasu az dostaniesz
          jakakolwiek informacje od syndyka (nie od prezesa, ksiegowego czy komornika).
          syndyk moze wskazac nowe konto, zaproponowac nowa stawke lub wypowiedziec umowe;
          moze tez, jesli jest paskuda, zazadac wykonania umowy w calosci jesli masz ja
          podpisana na czas okreslony - dokladnie znaczy to tyle ze masz wtedy zaplacic za
          caly czas najmu od reki... to jest paskudne ale jak dobrze pamietam syndyk ma
          takie uprawnienia.
      • Gość: Klient AWBUD Re: Awbud Developer-oglosił upadłość??? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 03.08.05, 18:12
        Kochani, poszukuję osób, które kupiły mieszkanie w AWBUD, podobno firma
        oglosila upadlosc, czy ktos cos wie, albo jest klientem tej firmy? Prosze o
        odpowiedz, w sumie nie wiem co robic.
        • Gość: hermes Re: Awbud Developer-oglosił upadłość??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 03.08.05, 18:44
          Daj sobie spokoj z Awbudem...mnie ledwo udało sie ujsc z forsą...wiedziałem o
          ich kłopotach troszkę wczesniej od ich podwykonawcow..ale juz prawie
          podpisywałem umowe przedwstepną.Mieszkanie kupiłem w byłych na terenie byłych
          koszar i spię spokojnie.
          • Gość: JOINT Re: Awbud Developer-oglosił upadłość??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 23:58
            rewelacja. ale gdybym mial wybrac nowe od uzywanego - za ta sama niemalze cene -
            wolabym NOWE!!!!
    • Gość: Sprawdziłem Re: Awbud Developer-oglosił upadłość??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 16:21
      firma Awbud-developer nie jest tożsama z firmą Awbud a to ta druga ogłosiła
      upadłość. to był wykonawca robót na osiedlu Motylkowa w tej chwili jest juz
      nowy po przetargu i dla klientów nic się nie zmienia
      • luna43 Re: Awbud Developer-oglosił upadłość??? 11.08.05, 14:10
        Wbrew Twojej opinii Awbud nie jest tylko wykonawcą, ale udziałowcem Awbud-
        Developer w 42,08%.Masz rację, że są to dwie różne firmy a dla klientów
        znaczenie ma oczywiście kondycja Awbud-Developer. Niemniej jednak klienci Awbud-
        Developer powinni wiedzieć, że upadł jeden z jego właścicieli i powinni mieć
        świadomość powiązań kapitałowych pimiędzy tymi dwoma firmami. Obecnie syndyk
        Awbudu będzie wykonywał uprawnienia majątkowe z tych 42,08% udziałów w Awbud-
        Developer, a to może mieć wpływ na sytuację klientów. Nie upadł jakiś tam sobie
        wykonawca tylko firma bardzo istotnie finasowo powiązana.
    • Gość: Mieszkaniec Re: Awbud Developer-oglosił upadłość??? IP: 212.127.66.* 11.08.05, 17:58
      Mam przed sobą dzisiejszą Gazetę Wyborczą i nie widzę w niej informacji o
      upadłości Awbud-u! Poproszę o nr strony gdzie można to znaleźć - czy może ktoś
      rozpowszechnia głupią plotkę??
      • Gość: anka Re: Awbud Developer-oglosi? upad?os´c´??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 18:42
        kolejna wiadomosc
        czy nic sie nie udaje?
        • Gość: PoWer Re: Awbud Developer-oglosi? upad?os´c´??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.08.05, 10:56
          własciecielem obydwu firm o ktorych mowa pozywej jest jedna osoba - nie wierze
          ze bankructwo jednej nie ma wpływu na drugą....tym bardziej ze roboty na
          Motylkowej nie posuwają sie do przodu.
        • Gość: luna43 Re: Awbud Developer-oglosi? upad?os´c´??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.05, 11:32
          Upadłość ogłosił Awbud a nie Awbud - Developer. Istotne jest, że Awbud ma
          42,08% udziałów w Awbud - Developer. Bezpośrednio dla klienta nie ma to
          znaczenia, ale lepiej trzymać się od nich z daleka. Rozmawiając zczłonkiem
          zarządu Awbud Developer niejakim M.K. należy wszystko nagrywać bo gość kłamie w
          żywe oczy.
          • Gość: PoWer Re: Awbud Developer-oglosi? upad?os´c´??? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 12.08.05, 18:05
            to prawda...Kończak to perfidny oszust...ciekawe jak tam ma sie jego mieszkanko
            na Motylkowej, bo wszystkim chętnym wciskaja bajki ze oni tam tam juz kupili
            sobie mieszkanka..zarząd, panie sekretarki i nawet pani notariusz podpisująca
            dla awbudu akty notarialne...prędko w nich nie zamieszkaja;))
            Co do notariusz ..to nie wiem czy to zgodne z etyką sygnować swoim podpisem
            umowy tak niekorzystnie dla klienta skonstruowane...
          • Gość: Mieszkaniec Re: Awbud Developer-oglosi? upad?os´c´??? IP: 212.127.66.* 15.08.05, 20:48
            Luna43 - napisałaś "Upadłość ogłosił Awbud" - skąd masz tę informację???
            Pozdrawiam
            • Gość: luna43 Re: Awbud Developer-oglosi? upad?os´c´??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.05, 13:54
              Informację o upadłości Awbudu uzyskałam w Sądzie. Postanowienie o ogłoszeniu
              upadłości zostało wydane 21.07.2005! Podaję Ci numer do Sądu: 33 48 202. Poproś
              o połączenie z wydziałem upałościowym i powinieneś uzyskać informację. Podaję
              Ci również numer KRS Awbudu 0000060787. Pozdrawiam
    • Gość: odpowiedzialność Re: Awbud Developer-oglosił upadłość??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 11:43
      Właściciel pewnie nie na chleb.
    • Gość: GOŚĆ Re: Awbud Developer-oglosił upadłość??? IP: 194.30.92.* 18.08.05, 12:26
      czytam te wszystkie wypowiedzi i aż sie wierzyć nie chce jak ludzie są mało
      poinformowani- najbliżej prawdy jest LUNA.:)
      Upadłość ogłosił "AWbud" Sp. z o.o. a "Awbud-developer" to zupełnie coś
      innego.Owszem AWbud był podwykonawcą w developerze ale sam Developer jest w
      porządku.Budowa na ul. Motylkowej "stoi" w miejscu ale nie jest to spowodowane
      problemami finansowymi samego developera,Łukasz napisał, że to solidna firma i
      nie mylił sie.
      nie mam zastrzeżeń do samego Developera
      • Gość: gość Re: Awbud Developer-oglosił upadłość??? IP: 80.50.30.* 30.08.05, 13:40
        mają z rok opózniena, kręci się komornik... ale tak po za tym to solidna firma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka