Dodaj do ulubionych

lekarz z Kamieńskiego

28.07.05, 21:29
Jestem w 7 mies. ciąży i myślę o porodzie w szpitalu na Kamieńskiego.
Chciałabym jednak pójść do lekarza z tego szpitala. Leżałam już tam na
patologii ciąży, jednak nie zaobserwowałam żadnego konkretnego. Słyszałam
tylko dobre opinie o dr Malinowskim. Dodam że moja ciąża od samego początku
jest zagrożona, jestem na fenoterolu(który mi za bardzo nie pomaga),
dodatkowo mam anemię i cholestazę, no i ciągle bóle, nawet z podejrzeniem o
wyrostek.
Bardzo proszę o opinie na temat tamtejszych lekarzy.
Obserwuj wątek
    • funiaa Re: lekarz z Kamieńskiego 30.07.05, 21:03
      Chodziłam do dr Krzysztofa Bodniaka.Moim zdaniem jest ok.Przyjmuje właśnie na
      Kamieńskiego.
      • kacha43 Re: lekarz z Kamieńskiego 31.07.05, 14:50
        Cześć! Ja , pozmianie lekarza, zaczęłam chodzić do dr Winiarskiej. Na razie
        opinia pozytywna, zresztą lekarz z polecenia, więc może dotrwam do końca ciązy
        ( teraz 24tc)i zadowolona będę dalej. A Ty w którym tyg. Jesteś? Ja tez diotę
        fenoterol, brzuszek czasami dalej twardy, ale brac trzeba. Pozdrawiam
        • achaa Re: lekarz z Kamieńskiego 31.07.05, 17:29
          Jestem już w 28 tc. Mam ciągłe skurcze(do 10-15 dziennie), poza tym w szpitalu
          na 1 Maja podejrzewano u mnie przegrodę. Na razie obserwujemy. Chciałabym
          solidnego lekarza, który w razie czego będzie mógł szybko zareagować i co ważne
          szybko podjąć decyzję. Znajoma też mi poleciła Winiarską. Czy masz do niej
          namiary,tzn gdzie ma gabinet i numer tel?

A czy ktoś mógłby coś napisać o dr Kocyłowskim? Na patologii był moim
          prowadzącym lekarzem,tak mi się wydawało,bo zalecił leki i zostawił na tydzień,
          mimo innego zdania odrynatora. Ale jako prowadzący nie popjawiał się codziennie
          (jak to jest na 1 maja)
          • kacha43 Re: lekarz z Kamieńskiego 31.07.05, 20:09
            Hej! Proszę bardzo: Małgorzata Winiarska, ul . Wincentego Pola 17 ( boczna
            Kasprowicza), przyjmuje we wtorki i czwartki od 15 do 19. Tel. 325- 33-58, ale
            nie trzeba się rejestrować, po prostu przychodzisz i czekasz w kolejce. Od 18
            sierpnia idzie na urlop, więc teraz idź. Mam nadzieję, ze u Ciebie i maleństwa
            będzie wszystko ok.Bo skurcze teeż są mi znajome- biorę leki.Pozdrawiam. Kaśka.
            • tofcio Re: lekarz z Kamieńskiego 01.08.05, 08:31
              witam serdecznie
              ja także chodzę na Kamińskiego do poradni i bardzo polacam dr Wojciechowskiego -
              bardzo rozsądny, doswiadczony lekarz.pozdrówka
              • gusia-81 Re: lekarz z Kamieńskiego 01.08.05, 10:54
                Ja dołączam się do Kacha43 i polecam dr Winiarską. Chodziłam do niej jeszcze przed ciążą, teraz prowadzi moją ciażę :) Naprawde dobry lekarz :) I dobry czlowiek :)
                • claris Re: lekarz z Kamieńskiego 02.08.05, 16:05
                  także polecam dr Winiarska, prowadziła moja ciążę.
                  Przyjmuje także w Lux Medzie, na Legnickiej, w poniedziałki rano.
                  • katse Re: lekarz z Kamieńskiego 03.08.05, 12:52
                    a ja polecam KOcyłowskiego,
                    pracuje w szpitalu i prowadzi prywtną praktyke

K
          • achaa Re: lekarz z Kamieńskiego 14.08.05, 18:03
            Byłam już u dr Winiarskiej. Po pierwszej wizycie jestem bardzo zadowolona.
            Wnikliwa i ostrożna. Nie zignorowała żadnych moich objawów i uwag. Zamierzam
            prowadzic u niej ciążę do końca. A z racji tej że ciągle się u mnie coś dzieje,
            to przez te 2 miesiące jeszcze ją kilka razy odwiedzę. Rzeczywiście w tym
            szpitalu lepiej mieć swojego lekarza. Np. dr Malinowskiego poznałam od nie
            najlepszej strony, ponieważ byłam przypadkową pacjentką
    • jaga772 Re: lekarz z Kamieńskiego 07.08.05, 01:29
      ja chodzę do dr Sender i bardzo ją sobie cenie.
      • monika121975 Re: lekarz z Kamieńskiego 09.08.05, 14:03
        Po porodzie spędziłam 10 dni z córeczką w szpitalu. Badali mnie więc chyba
        wszyscy możliwi lekarze;)
        Poród odbieram dr Gruszecki i bardzo sobie chwalę jego pomoc.
        Natomiast jeśli chodzi dr Maliniaka to mogłam się na własne uszy przekonać jaki
        jest "miły" - słyszałam go 2 raz yw akcji - 1 gdy mnie przyjmowano na oddział,
        2 gdy czekałam na usg obok izby przyjęć. Dobrze że na niego nie trafiłam.
    • kto-wie Re: lekarz z Kamieńskiego 10.08.05, 16:16
      Jakbym ja miała wybrać, to bym poszła do dr Winiarskiej.
      Poza tym, jeśli już rodzić na Kamieńskiego to koniecznie z zaprzyjaźnionym
      lekarzem. Czyli może się okazać, że jedna wizyta nie wystarczy.
      Dr Bodniak, który przyjmuje w przychodni ginekologicznej przy szpitalu nie
      pracuje na oddziale (z tego co wiem), więc nie będzie przy porodzie (raczej).
      Dr Wojciechowski ma dyżury w szpitalu (czyli raczej nie jest tam codziennie).
      Co do p/o ordynatora dr Malinowskiego - jeśli pacjentkę zna, nie da jej zginąć.
      Dr Smulikowski jest szczególnie uważny dla położnicy - stara porządna szkoła
      medyczna. Pani dr Sender, Różańska i Zapolska także mogę polecić, dla swoich
      pacjentek zrobią dużo.
      O reszcie się nie wypowiadam, bo na co komu krytyka.
      A dr Winiarską polecam szczególnie.
    • bkt Re: lekarz z Kamieńskiego 15.08.05, 23:11
      Do dr Winiarskiej chodzę od ponad 8 lat - i już ginekologa nie zmienię. Trzy
      ciąże które prowadziła - urodziłam dwójkę dzieci, jednego niestety nie dało się
      uratować. Dr Winiarska jest super, jest bardzo fachowa i bardzo fajna. Można
      jej o wszystkim powiedzieć, niczego nie zlekceważy, nie traktuje cię z buta jak
      niektórzy ginekolodzy. Jest delikatna przy badaniu. Bardzo rozsądna.
      Dr Sender - fajna, byłam raz jak dr Winiarskiej nie było, ale badanie bolało ...

Bodniak - bada super, też bardzo fachowy, bez zarzutu, ale nie jestem coś do
      końca przekonana. Smulikowaska, Zapolska - bardzo OK. Wojciechowski - też.
      Warto chodzić tam do nich do przychodni, bo wizyty są za darmo a gabinet dobrze
      wyposażony i dobrzy lekarze. Kocyłowski - dobry lekarz nie można powiedzieć.
      Ale ... Kiedys przy okazji pobytu w szpitalu, w jednej z ciąż, widziałam jak
      weszła na USG dziewczyna chyba w 8 miesiącu - cała roześmiana szczęśliwa.
      Rozmawiałyśmy, mówiła że ma nagranego malucha na wideo, a po ok. 5 minutach
      wyszła zapłakana z gabinetu - tyle doktorowi zajęło poinformowanie pacjentki że
      dziecko nie żyje
      Może oni nie mają faktycznie czasu, ale to chyba było przegięcie.

Panie położne z Kamieńskiego są SUPER. tak jak pisałam, byłam ze trzy - cztery
      razy w szpitalu, na ginekologii septycznej no i na porodówce - położne pracują
      tak, jak położne powinny pracować - oddane, rzetelne, zaangażowane, to ty
      jesteś dla nich najważniejsza. To one w sumie prowadzą porody, dzięki nim poród
      wspomina sie naprawdę dobrze.
    • gusia-81 Informacje o dr.Sender i dr.Lipowczyk 16.08.05, 15:16
      Od "zawsze" jestem pacjentką dr.Winiarskiej, jednak ona idzie teraz na urlop i wraca dopiero 13.09 - a ja mam termin na 19.09. Powiedziała, żebym znalazła sobie "zastępczego" lekarza, bo nie możemy "zostawić" ciąży na 4 tygodnie...

Poleciła mi dr.Sender i dr.Lipowczyk - czy któraś z Was zna te doktorki? Jeśli ytak poroszę o wszelkie informacje na ich temat:

1.gdzie przyjmują - jakieś namiary..
      2.ile kosztują
      3.jakie są...
      4.jak z USG

I w ogóle WSZYSTKO na ten temat..

dzięki i pozdrawiam :-)
    • mamazy Re: lekarz z Kamieńskiego 17.08.05, 14:16
      witaj! Dr Sender odbierala moj porod 21 czerwca 2003 roku - jest mila, swietnie
      szyje i zdejmuje szwy. do szpitala trafilam o 8.00 rano Dr Sender wlasnie
      konczyla zmiane ale jak zobaczylam - nie wiem jak ten facet sie nazywa jest,
      byl zastepca ordynatora mowia na niego gestapowiec - to wyprosilam pania doktor
      by zostala - tak zrobila. na styczen 2006 mam termin drugiego porodu i bardzo
      chcialabym by wlasnie Dr Sender przy nim byla. jesli uda Ci sie zdobyc jakies
      namiary prosze napisz
      powodzenia
      pozdrawiam
      mamazy
      • jaga772 Re: lekarz z Kamieńskiego 25.08.05, 22:18

Sender Jolanta, dr nauk med. Gabinet ginekologiczno - położniczy
        (0-71) 328 58 55
        50-378 Wrocław, pl. Grunwaldzki 15

• konradamama Re: lekarz z Kamieńskiego 24.08.05, 14:30
      Jesli chodzi o lekarza z Kamieńskiego, to nie Kocyłowski. Moze robi dobre
      wrażenie, ale nie nadaje sie napewno do ciąży z powikłaniami. Gdy okazało się,
      ze mam cukrzyce ciężarnych, zupełnie sobie nie poradzil (pani w laboratorium,
      gdy odbieralam wyniki, niesmialo aczkolwiek z przerazeniem w oczach powiedziala
      mi, ze sa tragiczne, nawiasem mowiac, niewiele roznily sie od tych sprzed
      miesiaca, na ktore Kocylowski powiedzial: przy cukrzycy tak musi byc). W trybie
      pilnym w 32 tygodniu musialam zmienic lekarza. O tym, ze trafilam z deszczu pod
      rynne, nie wspomne (dr Wilczynski (Kliniki) - omijac duzym łukiem), w drugiej
      ciąży byłam juz zdecydowanie mądrzejsza, ale to juz inna historia.
      • gusia-81 Re: lekarz z Kamieńskiego 24.08.05, 14:53
        Ponieważ "moja" Winiarska poszła na urlop, w poniedziałek ide do Sender. Przyjmuje w poniedziałki i środy w Polidencie, na Pl.Grunwaldzkim.. Mam nadzieję, że będe zadowolona, czytalam już kilka pozytywnych opinii na jej temat ;)
        • bianka1977 Re: lekarz z Kamieńskiego 25.08.05, 00:12
          Odbierała mój pierwszy poród i prowadziła druga ciążę. Super i bardzo
          konkretna, polecam i moge powiedzieć, że leżalam na patologii ciąży i bardzo
          się cały czas interesowała co się ze mną dzieje.
      • katse Re: lekarz z Kamieńskiego 25.08.05, 10:25
        no fakt, ja nie miałam żadnych powikłań w ciąży i może dlatego jestem z
        Kocyłowskiego bardzo zadowolona.

jednak, widziałam też przykry przypadek z doktor Różańską w roli głownej.
        Leżała ze mną dziewczyna, już 14 dni po terminie, przyszła na obchód pani
        WIniarska, zerknęła na dziewczyne, powiedziała a pani co, nic sie pani nie
        stara i poszła.
        Dziewczyna bardzo zle sie czula. POprosila mnie zebym zadzwonila po jej
        siostre, lekarza innej specjalizaji, przyjachala w jakies 20 minut, poleciala
        zrobic awanture WIniarskiej ze nikt nie zbadał pacjentki, w ciagu kilku minut
        zarzadzono natychmiastowe ciecie, wody plodowe byly zieloniuskie, coby bylo
        nastepnego dnia....nikt tego wiedziec nie chce
        • katse Re: lekarz z Kamieńskiego 25.08.05, 10:26
          dziewczyna na patologii lezala od 5 dni.

poprzedniego dnia p/o ordynatora tez jedynie na nia zerknal i powiedzial, jak
          sie jutro nic nie ruszy to pojutrze oksytocyna

K
          • kacha43 do achaa 13.09.05, 21:30
            Hej! Dobrze kojarzyłam Twoje posty, to TY! Ale fajne spotkanie! Jak Twoje
            maleństwo? Jak masz ochotę to odezwij sie na gg: 7237235. Pozdrawiam-
            ciężarówka z poczekalni od dr. winiarskiej- kaśka
            • gusia-81 Re: do achaa 14.09.05, 09:17
              Właśnie!! Kacha43 powiedziała mi wczoraj, że Ty to Ty :-) ustaliłysmy wspólnie starą prawdę, że świat jest mały jak poczekalnia dr.Winiarskiej :-)

również zostawiam swoje gg - miło będzie pogadać: 6093778

Pozdrawiam
              Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka