Gość: Stefano IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.02, 01:07 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ania Re: Mało Was na tym forum . IP: *.acn.waw.pl 16.08.02, 09:21 Oj malo nas malo ... :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
znuzony Re: Mało Was na tym forum . 16.08.02, 16:55 Trzeba jednak pamiętać,że ilość nie zawsze idzie w parze z jakością. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefano Re: Mało Was na tym forum . IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.02, 00:28 podzrzuccie temat , chetnie podyskutuje z kotlina klodzka . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Mało Was na tym forum . IP: *.acn.waw.pl 18.08.02, 10:17 Co wladze Klodzka powinny zrobic, by mlodziez nie uciekala do wiekszych miast (typu Wroclaw itp.) w poszukiwaniu pracy ? Wydaje mi sie, ze nic tu nie zrobili sensownego. Jak Klodzko ma byc hrabstwem - skoro turysci maja od lat te same trasy do zwiedzania (nie otwiera sie nowych przejsc twierdzy, stara zabytkowa winiarnia stoi zamknieta itp.), przyklady moznaby mnozyc. Wystarczy zobaczyc jak o turystyke dbaja wladze Polanicy. Za malo atrakcji w Klodzku dla ludzi. Klodczanie np. musza jechac na basen do Kudowy, Polanicy czy Nowej Rudy. Nie podoba mi sie szumna i pusta nazwa hrabstwa dla mojego szarego, rozleniwionego Klodzka. Jak sie cos ruszy to moze zmienie zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Mało Was na tym forum . IP: *.ny325.east.verizon.net 18.08.02, 18:15 masz racje Ania! Turystyka jest kluczem dla Klodzka. Hotele , sprawna obsluga i bezpieczny klimat miasta plus reklama reklama reklama.... o ucieczce za praca nie moge nic dodac bo sam ucieklem do Nowego Jorku plus wiekszosc moich znajomych tez sie rozsypala po swiecie. pozdrowienia Adam Odpowiedz Link Zgłoś
maciej-007 Re: Mało Was na tym forum . 22.08.02, 14:21 Postaram sie troche podbic licznik forum klodzkiego:) Choc obecnie tez juz emigrant... Co do przyszlosci miasta, tez sadze, ze jego podstawa (jak i calej Kotliny) powinna byc turystyka. A co do odplywu mlodych ludzi... - tego chyba nigdy nie uda sie wyeliminowac. Taka jest natura rzeczy. Jedna filia UW nie wyksztalci wszystkich chetnych, a gdyby nawet, to gdzie mieliby oni pracowac pozniej? Trzeba promowac Kotline w kraju - ja czynie to juz w swoim waskim zakresie:) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mistle_ Re: Mało Was na tym forum . 22.08.02, 14:31 > Trzeba promowac Kotline w kraju - ja czynie to juz w swoim waskim zakresie:) > Pzdr. Jak widzę, Macieju, promujesz całkiem skutecznie ;) Dzięki! M. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej-007 Re: Mało Was na tym forum . 22.08.02, 14:48 B. prosze:) Jak juz podbijac licznik dla Klodzka, to na calego. Jeszcze jeden glos wiecej oddany na to forum:) Pzdr. BTW. Widze, ze w dzien raczej martwa cisza, jesli chodzi o "miejscowych"... Pewnie z wieczora zrobi sie zwawiej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefano Re: Mało Was na tym forum . IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.02, 18:34 Z Waszych słów płynie rozgoryczenie i bezsilność . Skoro jesteście ludzmi mlodymi , to wszystko przed Wami . Wazne jest to by znlezc we wladzach Klodzka osoby dynamiczne i zapalone do pracy na rzecz regionu , jeszcze tacy sa wszedzie , jeszcze ich nie wybili i nie wszyscy wycofali sie do hodowania pomidorow . Nadchodza wybory , czas przemyslec swoje decyzje . Kotlina Klodzka to wspaniale miejsce , a ja mam zamalo chwil na odwiedzanie jej . Moze wlasnie ludzie ktorzy opuscili Klodzko do niego powroca i to oni zdynamizuja rozwoj miasta i regionu . Zniechecajac jest korupcja , jak u Was z nia , masie dobrze ? We Wroclawiu korupcja zasluzyla na Oskara . Jakie sa te baseny w okolicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
maciej-007 Re: Mało Was na tym forum . 29.08.02, 09:29 Gość portalu: Stefano napisał(a): > Z Waszych słów płynie rozgoryczenie i bezsilność . > Skoro jesteście ludzmi mlodymi , to wszystko przed Wami . > Wazne jest to by znlezc we wladzach Klodzka osoby dynamiczne i zapalone do > pracy na rzecz regionu , jeszcze tacy sa wszedzie , jeszcze ich nie wybili i > nie wszyscy wycofali sie do hodowania pomidorow . Nadchodza wybory , czas > przemyslec swoje decyzje . Kotlina Klodzka to wspaniale miejsce , a ja mam > zamalo chwil na odwiedzanie jej . > Moze wlasnie ludzie ktorzy opuscili Klodzko do niego powroca i to oni > zdynamizuja rozwoj miasta i regionu . > Zniechecajac jest korupcja , jak u Was z nia , masie dobrze ? > We Wroclawiu korupcja zasluzyla na Oskara . > Jakie sa te baseny w okolicy ? Poza marazmem, rozgoryczeniem i bezsilnoscia pewna role odgrywa rowniez (tak mysle) upolitycznienie samorzadu powiatowego, czy nawet (o zgrozo!) gminnego. Nie wiem na 100%, jak jest w Klodzku. Ale jesli jest to obraz odpowiadajacy "sredniej polskiej", to do wladz pchaja sie o wiele bardziej politycy, chcacy dorwac sie do koryta (tu nieodlaczna korupcja tez wkracza), a nie samorzadowcy z prawdziwego zdarzenia, ktorzy mysleliby po gospodarsku i chcieliby naprawde zrobic cos pozytecznego dla swojej malej ojczyzny. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: Mało Was na tym forum .- malo !- IP: 203.36.162.* 14.12.02, 10:26 o malo WAS ! Odpowiedz Link Zgłoś