Dodaj do ulubionych

Mało Was na tym forum .

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.02, 01:07
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Mało Was na tym forum . IP: *.acn.waw.pl 16.08.02, 09:21
      Oj malo nas malo ... :))))))))
      • znuzony Re: Mało Was na tym forum . 16.08.02, 16:55
        Trzeba jednak pamiętać,że ilość nie zawsze idzie w parze z jakością.
        • Gość: Stefano Re: Mało Was na tym forum . IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 17.08.02, 00:28
          podzrzuccie temat , chetnie podyskutuje z kotlina klodzka .
          • Gość: Ania Re: Mało Was na tym forum . IP: *.acn.waw.pl 18.08.02, 10:17
            Co wladze Klodzka powinny zrobic, by mlodziez nie uciekala do wiekszych miast
            (typu Wroclaw itp.) w poszukiwaniu pracy ?
            Wydaje mi sie, ze nic tu nie zrobili sensownego.
            Jak Klodzko ma byc hrabstwem - skoro turysci maja od lat te same trasy do
            zwiedzania (nie otwiera sie nowych przejsc twierdzy, stara zabytkowa winiarnia
            stoi zamknieta itp.), przyklady moznaby mnozyc. Wystarczy zobaczyc jak o
            turystyke dbaja wladze Polanicy. Za malo atrakcji w Klodzku dla ludzi.
            Klodczanie np. musza jechac na basen do Kudowy, Polanicy czy Nowej Rudy.
            Nie podoba mi sie szumna i pusta nazwa hrabstwa dla mojego szarego,
            rozleniwionego Klodzka.
            Jak sie cos ruszy to moze zmienie zdanie.
            • Gość: Adam Re: Mało Was na tym forum . IP: *.ny325.east.verizon.net 18.08.02, 18:15
              masz racje Ania!
              Turystyka jest kluczem dla Klodzka.
              Hotele , sprawna obsluga i bezpieczny klimat miasta plus reklama reklama
              reklama....
              o ucieczce za praca nie moge nic dodac bo sam ucieklem do Nowego Jorku plus
              wiekszosc moich znajomych tez sie rozsypala po swiecie.
              pozdrowienia
              Adam
              • maciej-007 Re: Mało Was na tym forum . 22.08.02, 14:21
                Postaram sie troche podbic licznik forum klodzkiego:)
                Choc obecnie tez juz emigrant...
                Co do przyszlosci miasta, tez sadze, ze jego podstawa (jak i calej Kotliny) powinna byc turystyka.
                A co do odplywu mlodych ludzi... - tego chyba nigdy nie uda sie wyeliminowac. Taka jest natura rzeczy. Jedna filia
                UW nie wyksztalci wszystkich chetnych, a gdyby nawet, to gdzie mieliby oni pracowac pozniej?
                Trzeba promowac Kotline w kraju - ja czynie to juz w swoim waskim zakresie:)

Pzdr.
                • mistle_ Re: Mało Was na tym forum . 22.08.02, 14:31
                  > Trzeba promowac Kotline w kraju - ja czynie to juz w swoim waskim zakresie:)
                  > Pzdr.

Jak widzę, Macieju, promujesz całkiem skutecznie ;)
                  Dzięki!
                  M.
                  • maciej-007 Re: Mało Was na tym forum . 22.08.02, 14:48
                    B. prosze:)
                    Jak juz podbijac licznik dla Klodzka, to na calego.
                    Jeszcze jeden glos wiecej oddany na to forum:)

Pzdr.

BTW. Widze, ze w dzien raczej martwa cisza, jesli chodzi o "miejscowych"... Pewnie z wieczora zrobi sie zwawiej:)
                    • Gość: Stefano Re: Mało Was na tym forum . IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.02, 18:34
                      Z Waszych słów płynie rozgoryczenie i bezsilność .
                      Skoro jesteście ludzmi mlodymi , to wszystko przed Wami .
                      Wazne jest to by znlezc we wladzach Klodzka osoby dynamiczne i zapalone do
                      pracy na rzecz regionu , jeszcze tacy sa wszedzie , jeszcze ich nie wybili i
                      nie wszyscy wycofali sie do hodowania pomidorow . Nadchodza wybory , czas
                      przemyslec swoje decyzje . Kotlina Klodzka to wspaniale miejsce , a ja mam
                      zamalo chwil na odwiedzanie jej .
                      Moze wlasnie ludzie ktorzy opuscili Klodzko do niego powroca i to oni
                      zdynamizuja rozwoj miasta i regionu .
                      Zniechecajac jest korupcja , jak u Was z nia , masie dobrze ?
                      We Wroclawiu korupcja zasluzyla na Oskara .
                      Jakie sa te baseny w okolicy ?
                      • maciej-007 Re: Mało Was na tym forum . 29.08.02, 09:29
                        Gość portalu: Stefano napisał(a):

> Z Waszych słów płynie rozgoryczenie i bezsilność .
                        > Skoro jesteście ludzmi mlodymi , to wszystko przed Wami .
                        > Wazne jest to by znlezc we wladzach Klodzka osoby dynamiczne i zapalone do
                        > pracy na rzecz regionu , jeszcze tacy sa wszedzie , jeszcze ich nie wybili i
                        > nie wszyscy wycofali sie do hodowania pomidorow . Nadchodza wybory , czas
                        > przemyslec swoje decyzje . Kotlina Klodzka to wspaniale miejsce , a ja mam
                        > zamalo chwil na odwiedzanie jej .
                        > Moze wlasnie ludzie ktorzy opuscili Klodzko do niego powroca i to oni
                        > zdynamizuja rozwoj miasta i regionu .
                        > Zniechecajac jest korupcja , jak u Was z nia , masie dobrze ?
                        > We Wroclawiu korupcja zasluzyla na Oskara .
                        > Jakie sa te baseny w okolicy ?

Poza marazmem, rozgoryczeniem i bezsilnoscia pewna role odgrywa rowniez (tak mysle) upolitycznienie samorzadu
                        powiatowego, czy nawet (o zgrozo!) gminnego. Nie wiem na 100%, jak jest w Klodzku. Ale jesli jest to obraz
                        odpowiadajacy "sredniej polskiej", to do wladz pchaja sie o wiele bardziej politycy, chcacy dorwac sie do koryta (tu
                        nieodlaczna korupcja tez wkracza), a nie samorzadowcy z prawdziwego zdarzenia, ktorzy mysleliby po
                        gospodarsku i chcieliby naprawde zrobic cos pozytecznego dla swojej malej ojczyzny.

Pzdr.
    • Gość: tak Re: Mało Was na tym forum .- malo !- IP: 203.36.162.* 14.12.02, 10:26
      o malo WAS !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka