Gość: GA IP: *.neting.pl 02.08.05, 23:27 Dla mnie sprawa czysta i klarowna.Odpowiedz w ostatnim zdaniu artykułu. Po co ma placic z jednej kieszeni zonie a do drugiej wziąć te same pieniądze? Lepiej zrobić darowizne to bardziej medialne i "trendy". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: edward Tendencyjność GW jest niezwykła. IP: *.magma-net.pl 03.08.05, 00:03 Tendencyjność GW jest niezwykła. Jeśli o mnie chodzi, będę na PO i Tuska głosował. Nie ma dla nich alternatywy - ani w parlamentarnych ani w prezydenckich. Ciekaw jestem jak ludzie doszukujący się "nieprawomocności" w powyższej darowiźnie ustosunkowują się do "niuansików" Cimoszewicza, Leppera z Samoobroną itd... Nazwa Agora razem ze stronniczością gazety tworzą zabawny oksymoron... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikol Re: Tendencyjność GW jest niezwykła. IP: *.wroclaw.mm.pl 03.08.05, 01:14 Piekny artykul w newsweeku... cala prawda o machlojkach posla Grzegorza S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suchar Re: Tendencyjność GW jest niezwykła. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:30 Zgadzam sie z powyższą opinią. Chyba będziemy mieli deszcz, bo GW ostatnio wyjatkowo nisko lata... A tak naprawdę smuci mnie, że po raz kolejny odzywa się polska mentalność. Zniszczyć, dokopać... Nikt niestety nie napisał, ile Grzegorz Schetyna zrobił dobrego dla Wrocławia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Bolek Tendencyjność GW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:32 A co Major zrobił takiego, możesz jakąś listę zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobsley Re: Tendencyjność GW jest niezwykła. IP: *.dozamel.ssk.pl / *.dozamel.ssk.pl 03.08.05, 15:10 Jak nagminnie pisali o SLD to nie byli tendencyjni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Żona sekretarza robi partii prezent IP: *.dozamel.com.pl 03.08.05, 07:31 Dlaczego Wyborcza robi reklamę tej agencji ? czyzby znowu sympatyzowała z PO jak kiedyś z Unią Wolności ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przytakiewicz PO to demokraci dla swoich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 08:02 Znamy ich od 15 lat to są ludzie którzy dbają o siebie a dopiero o innych To partia winna za to że komuna taka silna to oni rozplantowywali mienie komunalne po znajomkach i ciągle im mało Taki Schetyna to cudotwórca pieniężny hahahasha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: PO to demokraci dla swoich IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.08.05, 08:08 Zgadzam się z przytakiewiczem. Schetyna i altruizm to dziwne zestawienie. Przykładem może być MPWiK we Wrocławiu. Pan S mianował tam na prezes swojego kumpla p.Trawińskiego. Zupełnie niekompetentny facet ale ideowo w porzo. Odpowiedz Link Zgłoś
sapere Re: sprostowanie 03.08.05, 09:06 > Przykładem może być MPWiK we Wrocławiu. Pan S mianował tam na prezes swojego > kumpla p.Trawińskiego. Prezes Trawiński nie został "wprowadzony" przez Grzegorza Schetynę. M.Trawiński to zaufany, długoletni współpracownik prezydenta Dutkiewicza i kompletnie się nie dziwię, że stanowisko prezesa najważniejszej miejskiej spółki zostało powierzone właśnie jemu bo to kompetentny, zaufany i doświadczony w poważnym biznesie manager. Gdybym był prezydentem, wykonałbym taki sam ruch kadrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Samson Re: sprostowanie sprostowania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:29 A kim jesteś teraz? Kogo mianujesz? Sam odpowiadasz finansowo za swe decyzje, czy dysponujesz mieniem innych ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
anwb To jednak nepotyzm 03.08.05, 08:06 Pan Schetyna te piedze za akcje dostanie. Juz partia o kolege zadba. Mowienie o darowiznnach, dokladaniu do kampanie przez p.Schetyna mozna traktowac jako kpiny z wyborcow. Ich wyborcow. PO wraz z Rokita przede wszystkim powinna zrrealizowac co obiecala: umrzec za Nicee. Odpowiedz Link Zgłoś
sapere Re: finansowanie kampanii PO 03.08.05, 09:20 Być może sobie z tego nie zdajesz sprawy, ale każdy z kandydatów PO samodzielnie finansuje własną kampanię wyborczą, tzn. stara się o wpłaty osób fizycznych (rodziny, przyjaciół, znajomych) na konto sztabu wyborczego, który od każdej z takich wpłat pobiera określony procent z przeznaczeniem na ogólnopolską kampanię wyborczą PO (spoty w TV, bilbordy itp.). W związku z tym nie widzę powodów do zdziwienia, że Sekretarz Generalny PO partycypuje w kosztach kampanii bo taka partycypacja dotyczy wszystkich kandydatów do Sejmu z listy Platformy Obywatelskiej, zatem również posła Schetyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Net Re: finansowanie kampanii PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:30 Widzę, że mamy kogoś z platformy na forum - delegat do spraw public relations na forum GW? Tak, zbliżają się wybory, to od razu widać. A gdzie ta Nicea? Możesz naświetlić w kilku słowach co się stało z Nieceą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WROCŁAWIJANIN HA HA HA IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.05, 08:11 KANCIARZ SCHETYNA PRZEJMOWAŁ UNIĘ WOLNOŚCI "DMUCHANYMI" LISTAMI, W LATACH 90- TYCH ZMUSZAŁ HIPERMARKETY DO WPŁACANIA "DAROWIZNY" NA KLUB KOSZYKARSKI, "NAMÓWIŁ" MIASTO WROCŁAW, BY PÓBLICZNE PIENIĄDZE PRZEKAZYWAŁO DLA JEGO PRYWATNEJ FIRMY CZYLI ŚLĄSKA WROCŁAW - MILIONER ZA CUDZE PIENIĄDZE - SZARA EMINENCJA PROMUJE RODZINĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin123 Re: HA HA HA IP: *.e-wroc.com 03.08.05, 08:25 A poza tym jak Po z PiSem przejma wladze to zapewne duze panstwowe firmy bede chcialy byc obslugiwane przez ta a nie inna agencje reklamowa, dziwne?? Korupcja?? No gdzie tam, czysty przypadek! Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Re: HA HA HA 03.08.05, 14:07 z tego co pamiętam to Władek F. przychodził na zebranie koła środmieście w asyscie przytępawo wyglądających atletów, którzy to rzekomo mieli być delagatami UW, więc ziomuś zamiast pisać o szarych eminęcjach itp. użyj pierwej szarych komórek i nie powtarzaj głupot jakie ktoś szepcze Ci nad ranem do ucha. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 I tak źle, i tak niedobrze (GW schodzi na dno) IP: *.lan.pop.pl 03.08.05, 09:35 Jak by żona Schetyny wzięła pieniądze za zrobienie kampanii byłby nepotyzm. Jak zrobiła to za darmo - też źle. To czego właściwie "dziennikarze" z GW sobie życzą? GW to była kiedyś porządna gazeta. Już od dłuższego czasu schodzi na psy. Ostatnio schodzi już nawet z psów, prawdopodobnie na szczury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tazet Re: I tak źle, i tak niedobrze (GW schodzi na dno IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 03.08.05, 09:50 To prawda, poziom jaki jest każdy widzi. Tyle że GW od lat jest ślepa na różne przekręty. Po latach sądzę,że to zwyczajne układy. Wszyskim na GS tyłek lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radmus Re: Żona sekretarza robi partii prezent IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.08.05, 11:38 1998 rok. Wybory samorządowe. Agencja ARRS organizowała wówczas kampanię dla polityków UW, AWS i ogólnie prawej strony sceny (to były jeszcze czasy kiedy Rychu Czarnecki był politykiem ZChN). Pani prezes K. Rowińska-Schetyna oświadczyła, że SLD nie będzie mogło prowadzić swojej kampanii na antenie wrocławskiej Eski (przypominam, że wówczas agencja była bardzo mocno związana z Radiem Eska, zresztą skrót ARRS to skrót od Agencja Reklamowa Radia Eska). Byłem wówczas pracownikiem ARRS i stałem się świadkiem następującej sytuacji. Ówczesny kierownik biura reklamy Eski podszedł do pani prezes i powiedział jej, że po zakończeniu kampanii wyborczej sztab wyborczy AWS nie zapłacił należności za kampanię. Odpowiedziała mu: ODPUŚĆ IM, ONI NIE MAJĄ PIENIĘDZY. Po paru tygodniach cała ARRS i ekipa Eski oraz wielu innych gości (m.in. Andrej Urlep) bawili się w Szufladzie na koszt nowoupieczonego radnego AWS. Czy powyższa sytuacja nie nosi znamion działalności na szkodę spółki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyjadacz Re: Żona sekretarza robi partii prezent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:11 pewnie nie poszedłeś do prokuratury z tym pytaniem, co? odwagi starczyło tylko na opowiadanie bredni na forum gazety wyborczej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Re: Żona sekretarza robi partii prezent IP: *.lan.pop.pl 03.08.05, 13:46 > Ówczesny kierownik biura reklamy Eski podszedł do pani prezes i powiedział jej, > > że po zakończeniu kampanii wyborczej sztab wyborczy AWS nie zapłacił należności > > za kampanię. Odpowiedziała mu: ODPUŚĆ IM, ONI NIE MAJĄ PIENIĘDZY. Po paru > tygodniach cała ARRS i ekipa Eski oraz wielu innych gości (m.in. Andrej Urlep) > bawili się w Szufladzie na koszt nowoupieczonego radnego AWS. > Czy powyższa sytuacja nie nosi znamion działalności na szkodę spółki? Po pierwsze to należałoby wyjaśnić czy rzeczywiście AWS nie zapłaciła za kampanię. Mogli się np. spóźnić czekając na refundację kampanii z budżetu. Po drugie skoro sprawa dotyczyła AWS to co to ma wspólnego z PO? To raczej PiS jest spadkobiercą AWS, a nie PO. Po trzecie działanie na szkodę spółki jest ścigane na wniosek właścicieli spółki a nie z urzędu. Właściciele mają prawo zrezygnować z roszczeń choć oczywiście w takiej sytuacji byłoby to dość śmierdzące, a poza tym powinno być potraktowane jako darowizna na rzecz partii ze wszelkimi konsekwencjami. Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Re: Żona sekretarza robi partii prezent 03.08.05, 14:11 >Czy powyższa sytuacja nie nosi znamion działalności na szkodę spółki?< a przed sądem, będziesz tego bronił radmus? BTW jeżeli to prawda to popełniłeś przestępstwo, nie poinformowałeś prokuratury o takiej działalności Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radmus Re: Żona sekretarza robi partii prezent IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 03.08.05, 21:52 jak słusznie zauważyliście działanie na szkodę spółki ścigane jest z powództwa wspólników, a ja wspólnikiem nie byłem więc nie miałem i nie mam możliwości złożenia doniesienia. Po drugie - kampania nie została rozliczona i musicie mi wierzyć na słowo. Po trzecie - nie chodzi o AWS czy PiS, ale o to, że pewne ugrupowania były jawnie dyskryminowane, a inne faworyzowane dostając kampanię wyborczą na antenie wówczas najczęściej słuchanego radia na Dolnym Śląsku. GENERALNY WNIOSEK - Schetyna, jego żona i inni kolesie z nimi skumplowani to szuje i kombinatorzy. Na pewno nie chcę, żeby oni mieli władzę. W tym roku w ogóle do wyborów nie pójdę. Po raz pierwszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Re: Żona sekretarza robi partii prezent IP: *.lan.pop.pl 03.08.05, 22:31 > wierzyć na słowo. Po trzecie - nie chodzi o AWS czy PiS, ale o to, że pewne > ugrupowania były jawnie dyskryminowane, a inne faworyzowane dostając kampanię > wyborczą na antenie wówczas najczęściej słuchanego radia na Dolnym Śląsku. Powiedzmy. Więc które były faworyzowane? Te do których należał Schetyna? No to powinieneś wiedzieć, że Schetyna nie należał do AWS tylko do UW. I jeśli twoja teoria ma coś wspólnego z prawdą to zaliczał się do dyskryminowanych, a nie faworyzowanych. > GENERALNY WNIOSEK - Schetyna, jego żona i inni kolesie z nimi skumplowani to > szuje i kombinatorzy. Na pewno nie chcę, żeby oni mieli władzę. W tym roku w > ogóle do wyborów nie pójdę. Po raz pierwszy... Generalny wniosek jest chwilowo jak wykazałem wyżej do d... Jeśli chcesz udowodnić, że Schetyna jest kombinatorem to proszę bardzo, ale przedstaw jakieś dowody, bo ewentualne machlojki AWS przy poprzedniej kampanii nie miały nic wspólnego ze Schetyną. Natomiast pomysł, żeby nie iść na wybory jest już całkiem poroniony. Pamiętaj, że niezależnie czy pójdziesz czy nie to i tak ktoś będzie rządził. Wszystkie 460 miejsc w Sejmie będzie obsadzone. A mimo wszystko nie jest obojętne kim będzie obsadzone. To prawda, że w Sejmie jest 80% złodziei, aferzystów i kombinatorów, a kolejne 10% to debile i psychicznie chorzy. Ale to twoje zadanie, żeby te proporcje poprawić. Sejm jest NASZ, Polaków. Próbuje się do niego dostać szambo i naszym obowiązkiem jest tego szamba nie wpuścić. Jak nie pójdziesz na wybory to nie przyłożysz ręki do wpompowania tego gnoju do NASZEGO Sejmu, ale też nie przyłożysz ręki do powstrzymania go. A potem i tak ten syf wleje ci się na głowę, bo to oni będą stanowić prawo i rządzić. Także tobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radmus Re: Żona sekretarza robi partii prezent IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 04.08.05, 10:14 widzę stary, że czytać nie potrafisz i masz bardzo naiwne podejście do polityki. To, że Schetyna nie należał do AWS czy ZChN nie znaczy, że nie wspiera swoich politycznych konkurentów, a bardziej prywatnie kolegów. A Twój wywód na temat szamba itp. nie przemawia do mnie. Moja argumentacja jest taka - nie ma na scenie politycznej ugrupowania, które z czystym sumieniem mógłbym wesprzeć. Mam oczy i widzę, że wszyscy mają sporo na sumieniu, a Wasza ukochana PO to ugrupowanie farbowanych lisów, uciekinierów z UW, AWS, KLD i kilku innych. Panowie już kiedyś próbowali rządzić, wyszło marnie, żeby nie powiedzieć żenująco, zmienili sztandar i oczekują, że ludzie zdążyli zapomnieć o ich korzeniach. Ja nie zapomniałem, Ty najwyraźniej tak. A może Ty nie masz prawa już tego pamiętać? Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Re: Żona sekretarza robi partii prezent 04.08.05, 10:47 Gość portalu: radmus napisał(a): > widzę stary, że czytać nie potrafisz i masz bardzo naiwne podejście do polityki > . > To, że Schetyna nie należał do AWS czy ZChN nie znaczy, że nie wspiera swoich > politycznych konkurentów, a bardziej prywatnie kolegów. Twoje podejście jest naiwne, a ze swojej teori spiskowej możesz sobie niezły dywanik utkać. > A Twój wywód na temat szamba itp. nie przemawia do mnie. Moja argumentacja jest > > taka - nie ma na scenie politycznej ugrupowania, które z czystym sumieniem > mógłbym wesprzeć. To teza, nie argumentacja;-))) na razie jeszcze niczego nie udowodniłeś, jeno odwołujesz się do naszego zaufania i uwierzenia Ci na słowo jak to napisałeś kilka postów wyżej. Mam oczy i widzę, że wszyscy mają sporo na sumieniu, a Wasza > ukochana PO to ugrupowanie farbowanych lisów, uciekinierów z UW, AWS, KLD i > kilku innych. Panowie już kiedyś próbowali rządzić, wyszło marnie, żeby nie > powiedzieć żenująco, zmienili sztandar i oczekują, że ludzie zdążyli zapomnieć > o ich korzeniach. Ja nie zapomniałem, Ty najwyraźniej tak. A może Ty nie masz > prawa już tego pamiętać? Mam i pamiętam, żenująco co Twoi koledzy z lewicy wypadli, niestety dla Polski. TRobie też polecam pamięć absolutną;-) nie wybiórczą!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radmus Re: Żona sekretarza robi partii prezent IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 04.08.05, 16:15 Twoje podejście jest naiwne, a ze swojej teori spiskowej możesz sobie niezły > dywanik utkać. To nie teoria, ja to widzialem w pracy na wlasne oczy... Wyjasnij mi jedna rzecz... Czy Ty twierdzisz i uwazasz, ze PO to uczciwi politycy? Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Re: Żona sekretarza robi partii prezent 05.08.05, 08:55 Gość portalu: radmus napisał(a): > To nie teoria, ja to widzialem w pracy na wlasne oczy... > Wyjasnij mi jedna rzecz... Czy Ty twierdzisz i uwazasz, ze PO to uczciwi > politycy? po prostu uważam, że jesteś niewiarygodny bo widziałem jak brałem pięniądze od wywiadu rosyjskiego, widziałem bo sam Ci je wręczałem. Udowonij to co piszesz... Dopiero wtedy Twoje słowa, o tym, że politycy PO są nieuczciwi będą miały jakąś wartość, na razie to po prostu banialuki frustrata, który może i pracował przy Schetynie, lae został zwolniony bo był ciotą i nie znał się na pracy, a teraz sie mści. Dowody stary... Tetus unus, tetus nulus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władek Re: Żona sekretarza robi partii prezent IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.08.05, 10:31 brat44 napisał: > Gość portalu: radmus napisał(a): > > > To nie teoria, ja to widzialem w pracy na wlasne oczy... > > Wyjasnij mi jedna rzecz... Czy Ty twierdzisz i uwazasz, ze PO to uczciwi > > politycy? > > po prostu uważam, że jesteś niewiarygodny bo widziałem jak brałem pięniądze od > wywiadu rosyjskiego, widziałem bo sam Ci je wręczałem. bracie44, to skandal! od ciebie radmus też brał kasę??? bo ode mnie też - ale za zrobienie komina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radmus Re: Żona sekretarza robi partii prezent IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 05.08.05, 13:18 dupek z Ciebie... Twój poziom wypowiedzi osiagnal juz dno. Over & out. Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Re: Żona sekretarza robi partii prezent 05.08.05, 15:40 No to teraz dałeś do pieca, ja nie chciałem dyskredytować Twojej osoby, tylko pokazać Ci jak łatwo można kogoś w anonimowy sposób obrzucić błotem na forum, jeżeli Cię uraziłem to przepraszam, nie taki był mój zamiar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radmus Re: Żona sekretarza robi partii prezent IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 06.08.05, 15:41 przeprosiny przyjmuje, a poglady warto omówic na piwie... radmus@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Re: Żona sekretarza robi partii prezent 04.08.05, 09:15 >Na pewno nie chcę, żeby oni mieli władzę. W tym roku w < > ogóle do wyborów nie pójdę. Po raz pierwszy...< No stary to tramue załapałeś, dopisz jeszcze, że z związku z dziłalnością Schetyny i Bandy Czworga spadła mleczność krów w Twoim PGR-ze, a kury znoszą kwadratowe jajka. A jka chcesz odmiany w stylu rządzenia miastem, to polecam krótki pobyt w Wałbrzychu, zobaczysz do czego doprowadził tam czerwony w trakcie swych rządów do 2002r. P.S. Zabierz też swoich kolegów Robola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis Bede glosowac na PO i Tuska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 11:39 Bede glosowac na PO i Tuska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Nie bede glosowac na PO i Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:32 Kaczora Donalda? ŻADNYCH KACZORÓW - JASNE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mini Re: Nie bede glosowac na PO i Tuska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:58 nie bardzo. kaczorków to szukaj u siebie w wannie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyjadacz Re: Żona sekretarza robi partii prezent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 12:25 Szkoda, że panie dziennikarki nie napisały, z czego śmiała się pani Gilowska. Bo ja mam wrażenie, że z głupoty niektórych dziennikarek. Nie ma specjalnej analogii między sytuacją syna p. Gilowskiej, który był opłacany z publicznych pieniędzy, a agencją reklamową, przekazuje PO swój projekt w formie darowizny - więc na miejscu Gilowskiej śmiałbym się do rozpuku. Bo czy nie jest zabawne: czego to dziennikarze nie wymyślą, żeby wierszówkę wyciągnąć. A za afery lepiej płacą, nawet naciągane i wydumane, przecież czytelnicy to debile i pewno się nie kapną, że się robi się ich w balona. Odpowiedz Link Zgłoś
yndrk Re: Żona sekretarza robi partii prezent 03.08.05, 14:00 Gość portalu: wyjadacz napisał(a): Nie ma specjalnej > analogii między sytuacją syna p. Gilowskiej, który był opłacany z publicznych > pieniędzy, a agencją reklamową, przekazuje PO swój projekt w formie darowizny - A nie domyślasz sie kiedy ta darowizna stała się darowizną? Jak poszła w lud informacja o szykowanym artykule w Newsweeku. Piętnaście lat temu, pan Major pojawił się w Urzędzie Wojewódzkim w porciętach zrobionych z dżinsu i jakimś sweterku. Nie miał własnego mieszkania i praca jaką podejmował, była jego pierwszą (studiował dokładnie tz. długo). Minęło trochę czasu i mamy dobrze odżywionego biznesmena ze sporą kasą. A może tak ma być? Y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suchar Re: Żona sekretarza robi partii prezent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 14:34 Człowieku, zaprzeczasz podstawowym prawom ewolucji. Ja się nie dziwię, że po 15 latach Grzegorz Schetyna jest tym kim jest, a nie chodzi w "dzinsach i sweterku". Gdyby taka metamorfoza nastąpiła w pół roku to byłoby to podejrzane, ale w 15 lat?! Tzn. że wszyscy mamy byc biedni, żeby nie drażnić rodaków?? Odpowiedz Link Zgłoś
yndrk Re: Żona sekretarza robi partii prezent 03.08.05, 15:19 Gość portalu: Suchar napisał(a): > Człowieku, zaprzeczasz podstawowym prawom ewolucji. Ja się nie dziwię, że po 15 > latach Grzegorz Schetyna jest tym kim jest, a nie chodzi w "dzinsach i > sweterku". Gdyby taka metamorfoza nastąpiła w pół roku to byłoby to podejrzane, > ale w 15 lat?! Tzn. że wszyscy mamy byc biedni, żeby nie drażnić rodaków?? Eh. Człowieku. Y Odpowiedz Link Zgłoś
k4free Będą brali tylko prywatnie... ??? 08.08.05, 05:18 Gość portalu: wyjadacz napisał(a): > /.../ Nie ma specjalnej analogii między sytuacją syna p. Gilowskiej, który > był opłacany z publicznych pieniędzy, a agencją reklamową, która przekazuje > PO swój projekt w formie darowizny - /.../ W Polsce zgodnie z prawem o partiach politycznych żadne FIRMY nie mają prawa przekazywać żadnych DAROWIZN na konto żadnych PARTII! Jeśli Państwowa Komisja Wyborcza zakwestionuje od 1 złotówkę, która pojawiła się w bezprawny sposób na koncie partii podczas kampanii wyborczej, to partia ta NIE DOSTANIE potem ani grosza z budżetu państwa. Jak rozumiem dla PO to sytuacja WYMARZONA :-) Od dawna zapowiadają, że zrzekną się publicznych pieniędzy. Będą brali tylko prywatnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Żona sekretarza robi partii prezent IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 03.08.05, 14:11 Zawsze mówiłem, że centymetr jest nierówny "centymetrowi" Takie to są te ZASADY TUSKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Żona sekretarza robi partii prezent IP: 80.50.49.* 03.08.05, 16:22 Śmierdzący prezent! Farbowana PO;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tropik Re: Żona sekretarza robi partii prezent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 17:32 miałem głosować na platforme, którą bardzo popierałem, ale widze że tu przekręt za przekrętem w tej platformie poczynając od Schetynie a kończąc na Maćkale, można reszte aferzystów też długo wyliczać, a co dobiero będzie jak się znajdą w rzadzie.... brrrrrrr..... przeniosłem się na PiS, nie są aż tak wyraziści ale o stokroć uczciwi. Chcą być partią z prawdziwego zdarzenia, wiarygodną. Natomiast Platforma skończy jak AWS, a jej liderzy kradną nawet więcej, o zgrozo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nice Re: Żona sekretarza robi partii prezent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 20:31 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nice Re: Żona sekretarza robi partii prezent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 20:40 miałem głosować na platforme, którą bardzo popierałem, ale widze że tu przekręt > > za przekrętem w tej platformie poczynając od Schetynie a kończąc na Maćkale, > można reszte aferzystów też długo wyliczać, a co dobiero będzie jak się znajdą > w rzadzie.... brrrrrrr..... > > przeniosłem się na PiS, nie są aż tak wyraziści ale o stokroć uczciwi. Chcą być > > partią z prawdziwego zdarzenia, wiarygodną. Natomiast Platforma skończy jak > AWS, a jej liderzy kradną nawet więcej, o zgrozo Na pewno miałeś głosować na PO, którą bardzo popierałeś i nagle wpadłeś na to, że kradną i dlatego będziesz głosował na Pis, którzy są uczciwsi????? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHA - już dawno takiej bzdury nie słyszałem...Agitka partyjna na poziomie umysłowym 3latka... Zgadzam się co do GW...może specjalnie tak robią przed powstaniem nowego dziennika...GW ma dołączyć do tabloidów, więc nagła zmiana może być planowana...a co do sedna sprawy to przecież Effectica nie jest opłacana z naszych podatków a jesli tym bardziej nie bierze pieniędzy od PO, które tez podobno nie bierze ich z budźetu to tym bardziej zachowują się w porządku...no i merytorycznie...Jest to jedna z najlepszych agencji reklamowych we Wrocławiu i w Polsce a kampania zapowiada się naprawdę nieźle i moze mocno pomoc PO na ktorą zaznaczam nie będę głosował...no to o co chodzi w końcu??? bo ja już nic nie rozumiem...a może żeby sobie pokrzyczeć - ZŁODZIEJE?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PISSU A R piss donald i inne kaczory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 21:09 Piss? tam tez jest kaczor, tylko nie donald, a obsikany fiutek - na dodatek ma brata z tej samej próbówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Powinny być jakieś granice naiwności IP: *.lan.pop.pl 03.08.05, 23:02 > przeniosłem się na PiS, nie są aż tak wyraziści ale o stokroć uczciwi. Chcą być partią z prawdziwego zdarzenia, wiarygodną. Ech, naiwny jesteś jak małe dziecko w piaskownicy. Łapiesz się na proste hasełka i od razu wierzysz w to, co ci powiedzieli, tylko dlatego, że powiedzieli to co chciałeś usłyszeć. A grzebnij w całkiem niedawnej przeszości "prawych i sprawiedliwych" przeszłości. O tym jak to prawie całe kierownictwo ZChN grającego czołową rolę w rządzącym AWS na pół roku przed wyborami uciekło z niego (z przewodniczącym mu przez 4 lata Piłką!!!), żeby uniknąć odpowiedzialności politycznej za swoje rządy. A teraz udają, że spadli z Księżyca i nie mają nic wspólnego ze wzrostem bezrobocia z 13 do 20%, z korupcją i przekrętami (np w PFRON), z wsadzaniem kolesiów na najwyższe stołki bez przejmowania się kwalifikacjmi - najlepszy przykład Stanisław Alot, nauczyciel polskiego z liceum wsadzony na fotel prezesa ZUS, który doprowadził go niemal do katastrofy swym idiotyzmem. A pamiętasz o tym jak prawy i sprawiedliwy Marek Jurek (wiceprzewodniczący PiS) i Michał Kamiński (członek władz krajowych PiS, obaj są współzałożycielami partii) pojechali kilka lat temu do przebywającego w Londynie generała Pinocheta żeby złożyć mu wyrazy szacunku i uznania za walkę z komunizmem i wręczyć pamiątkowy ryngraf z Matką Boską? serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34198,2744558.html PiS obiecuje przeprowadzenie rewolucji moralnej. Trzeba przyznać, że wprowadzenie moralności PiSu to będzie duża rewolucja. Odpowiedz Link Zgłoś
slon16 Dobry artykuł w Nesweeku ale to kropelka 04.08.05, 07:14 Takich Schetyn to w PO wiele to są biznesmeni za nasze pieniądze. uśmiechnęci zawsze a czemu by nie. Tylko Zdrojewskiego jakby jakiś robak gniótł......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edor Dlaczego Zdrój smutny chodzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 08:56 Schetyna większą karierę niż Zdrojewski w PO zrobił chociaż startował z duzo gorszej pozycji. Z Dutkiewiczem też się lepiej dogaduje. A wieloletnia przyjaźń Zdroja z Dutkiem to już ponoć przeszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Żona sekretarza robi partii prezent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 08:16 Skoro oficjalnie za darmo-to ciekawe za ile "pod stołem" - bez podatków Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Re: Żona sekretarza robi partii prezent 04.08.05, 09:22 Gość portalu: ciekawy napisał(a): > Skoro oficjalnie za darmo-to ciekawe za ile "pod stołem" - bez podatków Nie każdy rozlicza podatki Twoim sposobem;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam To jakieś jaja IP: 212.182.32.* 04.08.05, 15:48 Niejaki Palikot wydaje Tuskowi książkę (za darmo), reklamuje go w wyścigu na pałacu na bilbordach, pod płaszczykiem tegoż wydawnictwa (a zatem - za darmo), a kampanię przygotowuje mu jakaś pociotka partyjna (też za darmo). Ten tusk to jakaś żałość - jak się na niego patrzy, to nic, tylko coś mu dać.. za darmo. Wzbudza pewnie takie opiekuncze nastroje. Ale walczy z tym jak lew - i dlatego palikotowi oddał pierwsze miejsce ma liście parlamentarnej PO. Tym razem on - za darmo... (a książka na plakatach pretendująca do encyklopedii w rzeczywistości nabiera rozmiarów - a właściwie rozmiarków - znacznie lepiej dostosowanych do wymarów donalda t.. Swoją drogą może to i dobrze, że kojarzy się on nam przede wszystkim z Kaczorem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inka Wymiary Donalda T. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 16:52 Nie znam wszytkich wymiarów Donalda T. ale oświadczam, że jest szczupłym i wysokim wysportowanym mężczyzną w odróżnieniu od większości swoich niskich, korpulentnych, nieruchawych konkuretów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marycha Re: Żona sekretarza robi partii prezent IP: *.wola.waw.pl 04.08.05, 17:23 Ale o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
mstefaniuk1 NEWSWEEK 04.08.05, 17:24 Czy wladze PO zamierzaja odezwac sie w sprawie tekstu o Schetynie z ostatniego Newsweeka? Milczenie sugeruje, ze powazne zarzuty z tego artykulu sa prawdziwe. Gdzie sa zasady Donalda Tuska, ktore tak ochoczo stosowal wobec Zyty Gilowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Re: NEWSWEEK 05.08.05, 08:56 podobno sprawa jest w sądzie, tak przynajmniej na mieście mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
smakosz_buraka Tekst SPONSOROWANY! buuuuuuuhaha!ha!ha!ha! 04.08.05, 17:39 Po rewelacjach z Newsweeka Gazeta walnęła tekścik na pocieszenie dla posła. Tekst był zamówiony czy też Gazeta tak z miłości do pana Schetyny liże mu d...? ŻENADA I BURACTWO GAZETO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lotov Wałek jak nic. IP: *.skrzynka.wroc.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 22:36 Wałek jak nic, tekstem z jednego tygodników i naszych lokalnych mediów powinien zająć się prokurator. On rozwieje wszystkie wątpliwości może z korzyścią dla G.S,a może i nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: wiadomo o co chodzi IP: *.blt.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 08:18 Jeżeli biznes wchodzi w politykę i odwrotnie to wiadomo o co chodzi:-) To takie motto do przemyślenia dla tych co popierają farbowaną PO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donio mam mdlosci ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 14:19 mam mdlosci ...na widok wroclawskiej platformy obywatelskiej , a zyta to sie smieje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja też Re: mam mdlosci ... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.05, 15:55 Próbuje się na tym forum ściemniać sprawy. Po pierwsze "Gazeta" ujawniła aferę Rywina i dlaczego jest za to obwiniana? Dla mnie obżydliwe i podjerzane prawnie są praktyki "weksli" i innych zobowiązań kandydatów na posłów, m.in. gotowości zatrudnienia w biurze poselskim osoby wskazanej przez partię za gaże w wysokości 5000 zł miesięcznie (Samoobrona, LPR). To jest jawne finansowanie aparatu partyjnego z budżetu państwa, czyli z kieszeni podatników. Dlaczego nie zainteresowała się tym prokuratura? Jak się odejmie od poborów posła wszystkie tego typu zobowiązania i daniny, to apartyczyk ma się lepiej niż poseł. Odpowiedz Link Zgłoś