Dodaj do ulubionych

Tak by wybrał Wrocław

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 21:45
wynik LPR cieszy, menażeria giertychowska ma problem
Obserwuj wątek
    • Gość: kkl Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.bredband.skanova.com 11.08.05, 21:52
      Brawo Wroclaw. Tak trzymac!
      • a_s_i_m_o Przykro mi... 11.08.05, 22:09
        Oczywiscie wykresik cieszy. Wroclaw rzadzi :). Ale po pierwsze: nie ma
        watpliwosci, ze badanie jest publikowane w GW wiec procencik w gore dla prawicy
        nikogo nie zdziwi. Po drugie: blad tego badania to 5%!!! To oznacza, ze aby
        miec 95% pewnosci (t.zw. 2 sigma) ze probka jest reprezentatywna trzeba
        napisac: PO ma poparcie miedzy 29% a 49%, PiS 12%-32%, SLD 0-18% a kazda inna
        partia moze wejsc do Sejmu.

Oczywiscie upraszczam. Partia ktora zdobyla 1% nie ma poparcia miedzy 0 a 6%
        (ale to juz troszke "skomplikowansza" statystyka).
        • a_s_i_m_o Re: Przykro mi... 11.08.05, 22:15
          To oczywiscie tylko przy bardzo cienkim zalozeniu ze ta probka jest
          RZECZYWISCIE reprezentatywna.
    • Gość: MIx Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.neting.com.pl / *.neting.pl 11.08.05, 22:12
      z tego wykresu wynika, iz do sejmu wejdzie jeszcze jedna partia pn. "Trudno
      powiedziec" 14% niezly wynik. Ciekawe kto jest jej liderem.
      • a_s_i_m_o Re: kto? 11.08.05, 22:12
        Trudno powiedziec... :)
    • widul2 Niezła hucpa. 11.08.05, 22:15
      Już niedługo pojawią się sondaże dające PO (dawna UW) i PiS (dawna AWS) 90%
      głosów. Nasi "niezależni" dziennikarze chcą abyśmy koniecznie znowu weszli do
      tej samej rzeki, a właściwie to już ścieku.Za cztery latka 90% będzie miała
      partia POP (dawniej SLD) i salonowi dalej będzie farciło.Oby tylko nasi
      prowadzeni przez oficerów dziennikarze się nie zawiedli bo Polak lubi być
      przekorny i z planu będą nici, a wtedy oficerowie prowadzący będą bardzo żli,
      bardzo..
      • Gość: do widula2 Re: Niezła hucpa. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.08.05, 22:18
        widul masz manię prześladowczą, lepiej zacznij się leczyć
        • widul2 Twój mentor powiedziałby o Tobie, że jesteś 11.08.05, 22:26
          pieskiem, który jak nie może ugryźć to itd. Ja myślę że z Ciebie jest zwyczajny
          prymityw.
          • Gość: chwat Re: Twój mentor powiedziałby o Tobie, że jesteś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 22:49
            a-s-i-m-o i widul2 znacie historie" o dwóch takich co ukradli
            księzyc"Wzniosła dyskusja.
    • Gość: ana Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.isp.pl 12.08.05, 08:02
      nie wiem skąd ten wynik, ale ja z pewnościa na PO, PiS, LP, Samoobronę itp nie
      zagłosuję....zauważyłam że media chca Nas swoimi sondażami, komentarzami i
      aferami lewicowymi ukierunkować na prawicę-myślę że nie tędy droga i wierzę że
      Wrocławianie sami dokonają rozsądnego wyboru czyli wybiora mniejsze zło....wg
      mnie nie ma w Polsce uczciwych i prawych polityków którzy kierowali by sie
      przede wszystkich dobrem społeczeństwa i państwa....to jedni i ci sami ludzie
      przemieszczający się z parti do partii i dobrzy kumple poza kamerami tak więc
      nie ma mowy o tym aby prawica zmieniła życie przeciętnych Polaków na lepsze
      (jedynie wybranym politykom sie poprawi)....bedą tak samo afery i skandale tyle
      że wyjdą na światło dzienne za kolejne cztery lata kiedy Polacy dojdą do
      wniosku że czas zagłosować na lewicę....ta ciągła przeplatanka lewica-prawica
      prowadzi jedynie do tego że kto dostanie się do władzy zaczyna dbać głównie o
      własne (jednostkowe) sprawy stad afery finansowe dlatego ja postanowiłam dać
      jeszcze raz szansę lewicy w tych wyborach wierząc że -już ustawieni finansowo-
      zajmą się sprawami społeczeństwa -aby Nasze życie się poprawiło a Polska
      umacniała się gospodarczo.
      • brat44 Wrocław ostoją rozsądku!!! 12.08.05, 08:20
        Wbrew głosom wielu lewicowych maklontentów Wrocław jest miastem gdzie to
        prawica ma największe poparcie i to jej najrosządniejsza część.
        • strzygacz Nie zgadzam sie z autorka tekstu 12.08.05, 08:40
          kiedy pisze: "Wyniki sondażu pokazują, że nasze miasto jest bastionem Platformy
          Obywatelskiej. To nie dziwi, bo PO rządzi Wrocławiem.".

Bo mnie to bardzo dziwi. Jak dotad specjalnoscia polskiej polityki jest to ze
          jak ktos rzadzi to przed wyborami ma NAJMNIEJSZE poparcie. Czy ktos przypomina
          sobie wybory w Polsce po 1989 roku, w ktorych ugrupowanie rzadzace PRZED
          wyborami tworzyloby rowniez rzad PO nich? Wyglada mi to na duzy komplement dla PO.
          Patrzcie jak w sumie niewiele dzis w Polsce trzeba zeby miec dobre wskazniki
          popularnosci. Wystarczy robic swoje i nie robic wiekszyc afer :-) Przeciez to
          miasto nie swieci czystoscia i dobrobytem. Wyborcy wiedza ze cudow nie ma.
        • Gość: pomarańcza Re: Wrocław ostoją rozsądku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 09:09
          jeśli PO = rozsądek to ja jestem banan
          • sapere Re: Wrocław ostoją rozsądku!!! 12.08.05, 09:45
            Gość portalu: pomarańcza napisał(a):

> jeśli PO = rozsądek to ja jestem banan

droga pomarańczo, wszystko wskazuje na to, że jesteś banan, ale "zwykły - nie
            chiquita"
      • Gość: sekretarz PZPR Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 08:54
        Gość portalu: ana napisał(a):
        ja postanowiłam dać
        > jeszcze raz szansę lewicy w tych wyborach wierząc że -już ustawieni finansowo-

> zajmą się sprawami społeczeństwa -aby Nasze życie się poprawiło a Polska
        > umacniała się gospodarczo.

Towarzyszka dalej- jak widzę - w myśl hasła: Aby Polska rosła w siłę a ludziom
        żyło się dostatniej. Gdy Kwsniewski, Miller i Cimoszewicz mieli baaardzo
        lewicowe poglądy, to owe hasło widniało na wielu budynkach. Dziękuję, postoję -
        wolę bez czerwonych.
      • Gość: ghost Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.08.05, 09:42
        tak jak się SLD skompromitowało to nikt wcześniej, ale Ty wiesz, że inni
        zostaną złodziejami, a złodzieje się nagle nawrócą. Jesteś tak naiwna czy może
        tata pracował w "aparacie" i zrobił pranko mózgu.
        • Gość: ana Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 20:43
          jeśli już taki docielkiwy jesteś to mój tata od lat zajmuje sie fotografią i
          nigdy nie angażował się politycznie więc prania mózgu nie mógł mi
          zrobić....zobaczymy jak skompromituje się prawica po czterech latach
          rządów ..póki co ciesz się z wyników sondaży korzystnych dla PO i siedź dalej z
          głowa w hmurach...
          • Gość: ghost Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.08.05, 11:25
            tak więc to LSD tak działa na Ciebie. Niezłą dawkę Ci podali.
    • dwpp Re: Tak by wybrał Wrocław 12.08.05, 08:38
      Zdumiony jestem,ze SLD i Cimoszewicz maja jeszcze tyle poparcia. Moze wyborcy
      nie wiedza ,ze Cimoszewicz nie widzi w Polsce zadnej przyszłosci dla swoich
      dzieci ,które mają obywatelstwo amerykańskie.Po co chce byc prezydentem?
      Partia Demokratyczna jest na własciwym miejscu.Jak Frasyniuk mógł się związać
      z takimi ludżmi jak Hausner czy Belka? Jego legenda całkowicie zbladła.
      • a_s_i_m_o Re: Tak by wybrał Wrocław 12.08.05, 08:49
        Jak Belka i Hausner profesorowie ekonomii mogli sie zwiazac z Frasyniukiem -
        tepawym kierowca tira? A co do Cimoszki - zgoda.
        • Gość: gio Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 09:32
          3 % dla wrocławianina Frasyniuka.

A co zrobiłeś dla Wrocławia ?
      • Gość: gosc Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 09:59
        O czym ty piszesz ja tez nie widze przyszlosci kraju dla swoich
        dzieci a tych z innych parti to gdzie ich dzieci sie ucza i
        pracuja patryjota sie znalazl
      • Gość: ana Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 20:52
        człowieku a jaka przyszłośc widzisz dla młodego pokolenia w Polsce? ilu
        rodziców utrzymuje dorosłe juz dzieci z pensji lub emerytury?....wystarczy
        spojrzec ilu młodych wykształconych i zdolnych ludzi zasila szeregi
        bezrobotnych i jaką maja szanse na godną pracę i płacę....a skąd tylu Polaków
        mieszka za granicą lub dorabia?....gdyby w Polsce można było normalnie żyć nie
        emigrowaliby do innych krajów-szczególnie Niemiec czy USA.
    • Gość: :) Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 09:20
      z pewnoscia 95% moge powiedziec jakich partii nie umieszczono nawet ankiecie sondażowej :)
      ale nie powiem, bo mi sie nie chce
      • Gość: gosc Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 09:56
        Niema z czego sie cieszyc
    • Gość: klapek Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 12.08.05, 10:11
      widac ze we Wroclawiu mieszkaja madrzy ludzie
    • Gość: Sts Piwna Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 10:20
      Dobrze byłoby przewietrzyć miasto i wyciągnąć większe aferty z lat 1990 - 2005.
      Ale dopóki miastem rządzi wciąż ta sama opcja ( zdrojewski, huskowski,
      dutkiewicz oraz schetyny, grehle, jarochy i inni biznesmeni ) to nigdy smród z
      urzędu miasta nie ujrzy światla dziennego. A po pewnym czasie kompromitujace
      dokumenty znikną bo tak dopuszczaja przepisy archiwalne. Bierzmy przyklad z
      Opola, tam rządy dostały sie innej opcji i od razu ujawniono aferałów. We
      wroclawiu jest identycznie tylko musi rządzic inna opcja, nawet samoobrona,
      niekoniecznie SLD.
      • Gość: londyn Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.demon.co.uk 12.08.05, 11:41
        co za glupoty. miastem rzadzi ta sama ekipa ? no moze - w pewnym sensie. Ale
        nie prokuratura, NIK-iem, Izba Obrachunkowa etc. Takie gadanie to typowy
        przejaw malkontenctwa i braku wiary ze jednak mozna ! A w Opolu wcale nie
        zmiana ekipy byla zrodlem odkryc. Po prostu byly afery wiec wyszly. I tyle !
    • Gość: yan Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.ifd.uni.wroc.pl 12.08.05, 13:55
      Kto zamawial ten "sondaz" ? Jaka metode zastosowano by znalezc dobra statystyke
      ? Jaki jest blad ? Jakie byly pytania ? Czy ludzie glosujacy wiedzieli na kogo
      chca glosowac ? To przyklad wyjatkowo nierzetelnej roboty, takze
      dziennikarskiej. Ksztaltowanie opinii we Wroclawiu przez udajacych obiektywnych
      dziennikarzy jest zalosne. Nie ma lepszej metody na kompromitowanie PO i Gazety
      niz takie komentarze.
    • Gość: Ren Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.08.05, 14:14
      Bardzo podoba mi się hasło " uczciwość" w odniesieniu do Tuska, szczególnie po
      tym jak chwalił się swoją pracą na wysokich kominach( jest to bardzo przydatna
      praktyka w pełnieniu funkcji prezydenta RP),a okazało się, że na telewizyjnym
      spocie reklamowym tego uczciwego i prawdomównego kandydata "z zasadami" tak
      naprawdę jest nie Tusk, lecz jego brat, co ujawnił członek PO z Gdańska. Sam
      Tusk nigdy na takich wysokościach nie przebywał.Media, a szczególnie TVP i TVN
      oczywiście tego ordynarnego i bezczelnego fałszu nie zauważyły.Prawda i
      kłamstwo różne mają oblicza.
      • Gość: kot Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 17:10
        przebywal. To nie on jest na zdjeciu, ale on takze pracowal na wysokosciach, co potwierdzaja byli wspolpracownicy.
      • Gość: starycynik Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.lr.centurytel.net 12.08.05, 18:25
        Ale przynajmniej ma jednego uczciwego w rodzine. W klasie politycznej tu juz
        duzy wyjatek i sukces.
      • Gość: Do Rena! Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 21:38
        Jeśli prawdą jest to co napisałeś, to jest to świństwo, które robi się Polakom.
        Ile kosztuje jeden bilbord przez tydzień, miesiąc? Kto za to płaci?
        • Gość: ddd Re: Tak by wybrał Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 20:47
          pan płaci, pani płaci, wszyscy płacimy:(
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka