Dodaj do ulubionych

Kara za kradzież.

IP: *.dtvk.tpnet.pl 23.08.02, 12:34
Proponuje wprowadzenie do naszego KK obcięcie dłoni jako karę za kradzież.
Daje nam to pewność, że drugi raz ta ręka nie ukradnie. Tylko ostateczne
rozwiązania daja 100% pewność skuteczności. Jeden pan w zeszłym wieku też
preferował ostateczne rozwiązania.
Obserwuj wątek
    • nelka DużY ... 23.08.02, 12:50
      co Cię tak natchnęło ?
      • Gość: duzY Nelka zgadnij. IP: *.dtvk.tpnet.pl 23.08.02, 12:53
        • Gość: STrup DuzY sie wkurzyl... IP: *.chem.uni.wroc.pl 23.08.02, 12:55
          ... pewnie go właśnie okradli!
          • Gość: duzY Nie zgadłeś. IP: *.dtvk.tpnet.pl 23.08.02, 12:57
        • nelka Chodzi Ci ... 23.08.02, 13:15
          o Agencję Własności Rolnej, kupno samochodów BMW za 4 miliony złotych czy ....
          (tu wpisz jakąkolwiek aferę, która goni nstępną aferę) ?
          • Gość: duzY Nie, nic konkretnego. IP: *.dtvk.tpnet.pl 23.08.02, 13:19
            Postanowiłem spłodzic parę prostych przepsów do KK by przestac sie pieprzyc z
            resocjalizacją, więzieniami etc. Dzieki mojej reformie zyskamy mnóstwo kasy
            (wydawanej na wiezienia), zlikwidujemy wszelka przestepczość. Bedzie fajnie,
            obiecuje.
            • nelka Pomysł nie jest ... 23.08.02, 13:29
              zły, ale to nic odkrywczego, arabowie, to juz przed Tobą wymyslili, jak jeszcze
              nam się klimat bardziej ociepli, będziemy mieć tu pustynię i będziemy jeździć
              na wielbłądach, to szybciej przejdą takie pomysły, na razie musiałbyś jeszcze
              rozwiązać problem jak uczciwi ludzie (jakieś 2 do 3 % ogółu) mają zarobić na
              siebie i zasiłki na złodzieji (reszta społeczeństwa), bo bez rąk i nóg dopiero
              nie będa mogli się wziąć do uczciwej pracy.
              • Gość: duzY Jakiej pracy? IP: *.dtvk.tpnet.pl 23.08.02, 13:36
                Pozdychają i bedzie spokój. Zostana sami sprawiedliwi i uczciwi.
            • Gość: sceptyk Re: Więzienia?..Hmm IP: *.vulcan.pl 23.08.02, 13:43
              Właśnie przeczytałem w newsie dot. tej biednej Wioletty z Leszna, że:
              W pierdlu skazani już na nich czekają - mówił "Gazecie" policjant z Leszna. Wg
              niepisanego więziennego prawa gwałciciele (szczególnie dzieci) są ostro
              szykanowani przez współwięźniów. - Oczywiście słowo "szykanowani" nie odpowiada
              temu, co ich tam czeka - dorzuca policjant.

Wychodzi na to, że "dobrzy" więźniowie zrobią brudną robotę za
              wymiar "sprawiedliwości" - a więc więzienia są potrzebne do ... wymierzania
              sprawiedliwości.

Ludzie!!! W jakim kraju my żyjemy?!!!
              • everybody Re: Więzienia?..Hmm 23.08.02, 16:37
                Gość portalu: sceptyk napisał(a):

> Właśnie przeczytałem w newsie dot. tej biednej Wioletty z Leszna, że:
                > W pierdlu skazani już na nich czekają - mówił "Gazecie" policjant z Leszna.
                Wg
                >
                > niepisanego więziennego prawa gwałciciele (szczególnie dzieci) są ostro
                > szykanowani przez współwięźniów. - Oczywiście słowo "szykanowani" nie
                odpowiada
                >
                > temu, co ich tam czeka - dorzuca policjant.
                >
                > Wychodzi na to, że "dobrzy" więźniowie zrobią brudną robotę za
                > wymiar "sprawiedliwości" - a więc więzienia są potrzebne do ... wymierzania
                > sprawiedliwości.
                >
                > Ludzie!!! W jakim kraju my żyjemy?!!!

Szykanowani nie tylko przez wspolwiezniow.Myslisz, ze sluzba wiezienna i
                policjanci to chodzace aniolki?Nie rozgrzebujmy lepiej tego tamatu.
                • Gość: qwerty Re: Więzienia?..Hmm IP: *.netasi.wroc.zigzag.pl 24.08.02, 08:59
                  everybody napisał:

> Szykanowani nie tylko przez wspolwiezniow.Myslisz, ze sluzba wiezienna i
                  > policjanci to chodzace aniolki?Nie rozgrzebujmy lepiej tego tamatu.
                  masz zle wspomnienia?
                  • everybody Re: Więzienia?..Hmm 24.08.02, 12:54
                    Bez przesady, w wiezieniu nie bylem ;).
                    • Gość: qwerty Re: Więzienia?..Hmm IP: *.netasi.wroc.zigzag.pl 24.08.02, 13:05
                      tak tylko pytalem ;)
                      • everybody Re: Więzienia?..Hmm 24.08.02, 13:07
                        Ale mam nadzieje, ze wiesz o co mi chodzi i jakiego tematu nie chce poruszac.

pzdr
                        • Gość: qwerty Re: Więzienia?..Hmm IP: *.netasi.wroc.zigzag.pl 24.08.02, 13:08
                          wiem, chociaz tez nie bylem w wiezieniu ;)))
    • Gość: bromden Re: Kara za kradzież. IP: *.dial.cistron.nl 23.08.02, 12:58
      > Proponuje wprowadzenie do naszego KK obcięcie dłoni
      jako karę za kradzież.

a za wywrotowe myslenie?
      • Gość: duzY Za wywrotowe myslenie banicja. IP: *.dtvk.tpnet.pl 23.08.02, 13:00
        • kirkol Re: Za wywrotowe myslenie banicja. 23.08.02, 13:14
          co proponujesz zrobic za zdrade malzenska?
          kto ma utrzymywac kaleki
          co zrobic za glupote
          jak karac za ........
          pozdro
          • Gość: duzY Re: Za wywrotowe myslenie banicja. IP: *.dtvk.tpnet.pl 23.08.02, 13:16
            kirkol napisał:
            > co proponujesz zrobic za zdrade malzenska?
            A to jest przestepstwo już? No to czas wyjeżdżać.

> kto ma utrzymywac kaleki
            Jakie kaleki? Same niech sie utrzymają.

> co zrobic za glupote
            Współczuć

> jak karac za ........
            Wypełnij kropki. Mam natchnienie do prostych recept.

> pozdro
            Pozdrawiam
          • Gość: bromden dekapitacja IP: *.dial.cistron.nl 23.08.02, 13:21
            > co zrobic za glupote

podobnie jak za wywrotowe myslenie
    • nelka Ja bym ... 23.08.02, 13:32
      nic nie obcinała, tylko wypalała takie piętno jak bydłu, najlepiej na czole,
      taniej (nie trzeba chirurga ani kata) i też od razu widać, że na takiego to
      trzeba uważać. Litera Z w kółeczku.
    • Gość: aja Re: Kara za kradzież. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 14:14
      To w tym kraju większość bez rąk by się ostała.
    • Gość: mr_pope Re: Kara za kradzież. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 15:14
      Czy mi się wydaje, czy w innym temacie wyrażałeś sprzeciw wobec "ostatecznej
      karze"? Może zamiast ucięcia ręki ścisła resocjalizacja lub leczenie?
      Pozdrawiam:)
      • Gość: duzY Mój zamiar sie spełnił. IP: *.dtvk.tpnet.pl 23.08.02, 15:24
        Zacząłes mysleć. Cieszę się. A bałem sie, że szczególnie w świetle tamtej
        dyskusji, ironia będzie aż nadto czytelna.
        Pozdrawiam.
        • Gość: cyfer ale twoja ironia... IP: *.devtest.net / 212.80.166.* 23.08.02, 16:04
          ...jest az nadto czytelna
          • Gość: duzY jak widzisz nie dla wszystkich. IP: *.dtvk.tpnet.pl 23.08.02, 16:06
            Pozdr.
            • Gość: mr_pope Re: jak widzisz nie dla wszystkich. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.08.02, 17:26
              No niech będzie, że nie umiem się doszukiwać ironii (ja prosty chłopak, nie
              wiem czemu zakładasz, że dorównuję Ci inteligencją, wiedzą czy w ogóle jakimś
              realizmem życiowym). Postaraj się pisać jaśniej, coby Ciebie mógł każdy prostak
              (a ja w szczególności) zrozumieć.
              Co do kary śmierci za morderstwo a obcięcie ręki za kradzież...wydaje mi się,
              że to jednak trochę co innego. Jeśli się mylę, to mnie oświeć (oczywiście
              używając tego swojego tonu "Pan ja wiem lepiej").
              Jeśli uraziłem, przepraszam. Nie chcę się kłócić, wolę porozmawiać.
              Pozdrowienia.
              • Gość: qwerty Re: jak widzisz nie dla wszystkich. IP: *.netasi.wroc.zigzag.pl 24.08.02, 09:02
                Gość portalu: mr_pope napisał(a):

> Co do kary śmierci za morderstwo a obcięcie ręki za kradzież...wydaje mi się,
                > że to jednak trochę co innego.
                dlaczego? dla mnie i jedno i drugie to barbarzynstwo, ale chcialbym poznac
                twoje uzasadnienie.
                • Gość: mr_pope Re: jak widzisz nie dla wszystkich. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.08.02, 12:29
                  Morderstwo to przestępstwo nieodwracalne.
                  Kradzież można naprawić.

A teraz ja bym chciał wiedzieć dlaczego KS to barbarzyństwo
                  • Gość: qwerty Re: jak widzisz nie dla wszystkich. IP: *.netasi.wroc.zigzag.pl 24.08.02, 12:40

> A teraz ja bym chciał wiedzieć dlaczego KS to barbarzyństwo
                    bo nie jest to kara, ale zemsta. nie spelnia kryteriow kary, tzn. nie umozliwia
                    winowajcy zadoscuczynienia i poprawy. w praktyce (klasycznych karach wiezienia)
                    z tym zadoscuczynieniem i poprawa bywa roznie, ale jest to juz temat na
                    zupelnie inna dyskusje.
                    • Gość: mr_pope Re: jak widzisz nie dla wszystkich. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.08.02, 12:52
                      Gość portalu: qwerty napisał(a):

> Gość portalu: mr_pope napisał(a):
                      >
                      > > A teraz ja bym chciał wiedzieć dlaczego KS to barbarzyństwo
                      > bo nie jest to kara, ale zemsta. nie spelnia kryteriow kary, tzn. nie
                      umozliwia
                      >
                      > winowajcy zadoscuczynienia i poprawy. w praktyce (klasycznych karach
                      wiezienia)
                      >
                      > z tym zadoscuczynieniem i poprawa bywa roznie, ale jest to juz temat na
                      > zupelnie inna dyskusje.
                      Jeśli chodzi o to, że nie umożliwia zadośćuczynienia, to po co w ogóle karać?
                      Nie lepiej sądownie nakazać wyrażenie skruchy i obietnicę poprawy?
                      A zupełnie poważnie, to ciekawe dlaczego ciągle przeciwnicy KS mówią o zemście,
                      podczas gdy zwolennicy (np: ja) prawie w ogóle?
                      Pozdrawiam:))
                      P.S Kończę dyskusje nt KS...i tak nic konstruktywnego te dyskusje nie przyniosą.
                      • Gość: qwerty Re: jak widzisz nie dla wszystkich. IP: *.netasi.wroc.zigzag.pl 24.08.02, 13:06

> P.S Kończę dyskusje nt KS...i tak nic konstruktywnego te dyskusje nie
                        przyniosą
                        przyjalem do wiadomosci. na marginesie: dyskusje sa ciekawe same w sobie.
    • Gość: Janek Re: A ja w sprawie oleju. Będziemy importować? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.02, 16:59
      O ile się nie mylę to do obcięcia rączki wystarczy siekierka i pniaczek.
      Natmiast dezynfekcję kikuta robi się w garnku z wrzącym olejem. Skąd tyle oleju
      nabrać?
      • Gość: bromden Re: A ja w sprawie oleju. Będziemy importować? IP: *.dial.cistron.nl 23.08.02, 17:48
        no wlasnie, nie wzielismy pod uwage ubezpieczen
        zdrowotnych (amputacje + powiklania) i spolecznych
        (rencisci), kto bedzie na to pracowal? to juz naprawde
        lepsza jest dekapitacja

a po drugie, z ironia tu na forum jest ciezko,
        a jak dodasz usmiech, to juz nie jest ironia,
        niektorzy tego nie moga pojac i nie jest lekko
        • Gość: Janek Re: A ja w sprawie oleju. Będziemy importować? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.08.02, 06:25
          Co mnie podkusiło z tym olejem? Całą noc nie spałem. Olejarnię w Brzegu n/O
          zamykają. Ani grama rzepaku nie kupili w tym roku.
    • mastat Re: Kara za kradzież. 23.08.02, 17:34
      Dobra duZy, mów jaki jutro wątek założysz gdy braknie Ci argumentów? ;)
      • Gość: Czarnydog Re: Kara za kradzież. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.02, 23:10
        a co za ogladanie reality szołów ???? obciecie ogona :))))))))
        • Gość: sse Re: Kara za kradzież. IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 24.08.02, 22:07
          proponuję aby uczestnicy tego wątku udzerzyli się w piersi i powiedzieli
          że nigdy nie byli przestępcami drogowymi lub podatkowymi / ja się nie
          deklaruję / - wtedy dalsza dyskusja może będzie mniej dwulicowa
          • Gość: Loke Re: Kara za kradzież. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.02, 10:35
            za gwałt - usuniecie klejnotów
            za zdrade - kastracja
            za kradziez - znakowanie na czole
            za falszywe zeznanie - może ktoś coś wymiśli?
            za pobieranie zasiłku - zakaz głosowania
    • Gość: magician Re: Kara za kradzież. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.02, 11:09

co do mojego poprzednika - już była tu mowa, że zdrada to nie przestępstwo:)

debatujecie nad tą karą za kradzież i narazie nic z niej wynika.

a niech mi ktoś powie, dlaczego obcęcie ręki jest dla mnie bardziej
      barbarzyńskie niż KŚ...?
      jestem za tym żeby wypalać "z" w kółeczku ;) tylko pomyśleć ile osób by się
      znalazło z tym specyficznym oznakowaniem...

marta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka