Dodaj do ulubionych

Kino STUDIO

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.02, 14:32
Czy ktoś pamięta to kino? Mieściło się przy ul.Popowickiej 28, ale je
zamknęli półtora roku temu:(( Teraz administracja remontuje budynek dawnego
kina, a właściwie go rozbudowuje (patrz: dzisiejsze wydanie "Dolnośląskiej").
Czy ktoś się może wie, czy kino wróci do swojej siedziby? Byłoby SUPER!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: cyfer Re: Kino STUDIO IP: *.devtest.net / 212.80.166.* 23.08.02, 15:48
      niestety nie mam dobrych wiadomosci. kino juz tam nie wroci. budynek zaanektowala smlw "popowice" i z tego co wiem po remoncie ma tam powstac jakis mini kompleks handlowo uslugowy. jak znajde w szpargalach biuletyn informacyjny spoldzielni powiem cos wiecej.
      imho: tak male kino nawet z tak ambitnym repertuarem w tak malo atrakcyjnym punkcie nie bardzo ma szanse przetrwania. szkoda :( tym bardziej, ze mieszkam kilka ulic dalej...
      • Gość: Igi Re: Kino STUDIO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.02, 16:16
        Smutne, ale - niestety - prawdziwe :(( To było moje ulubione kino, nawet jeśli
        miało ekrany wielkości telewizorów (jak mawiali złośliwi). Też mieszkam w
        pobliżu, więc lokalizacja była wymarzona. Ech... Co ma dziś zrobić człowiek,
        który nie lubi hałaśliwych, zatłoczonych multipleksów? Kameralnych kin z
        klimatem jest coraz mniej :((
        • Gość: duzY A Stodoła tam IP: *.dtvk.tpnet.pl 23.08.02, 16:22
          jeszcze działa?
          • Gość: cyfer duzY, za krotko... IP: *.devtest.net / 212.80.166.* 23.08.02, 16:29
            ...mieszkam na popowicach, wiec nie wiem. ale gdybys podal lokalizacje, moze cos wtedy bym skojarzyl....
            • Gość: duzY W tym budynku była knajpa IP: *.dtvk.tpnet.pl 23.08.02, 16:30
              pod nazwą Stodoła. Wchodziło sie od "parkingu" na I pietro. Potem to była tez
              kawiarenka Inetowa.
      • Gość: Leon Re: Kino STUDIO IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.02, 19:46
        Cyfer - to byliśmy sąsiadami :)))
        Mieszkałem na Popowicach do 15 roku życia.
        Pamiętam STUDIO bardzo dobrze, zawsze chodziliśmy tam na filmy ze szkoły, która
        znajdowała sie tuż obok. Od pewnego momentu niestety oglądaliśmy filmy przy
        zapalonym świetle - konkretnie od momentu, kiedy na głowie jednego kumpla
        rozbiło się parę jajek :)))))
        I pamietam jeszcze te nerwówki kiedy się chciało wejść na film od lat 18 mając
        jat 13 :))))
        Pozdrawiam
        Leon
    • thelynx Re: Kino STUDIO 23.08.02, 16:38
      BYłoby extra!
      To było moje ulubione kino (pewnie dlatego, że jest najbliżej mojego miejsca
      zamieszkania).
      Popieram reaktywację Kina Studio
      TheLynx
      • Gość: duzY Werbalnie chcecie miec to kino. IP: *.dtvk.tpnet.pl 23.08.02, 16:44
        Ale nogami głosowaliści chodząc do Korony czy tego nowego Multipleksu. A kino
        musi zarobić na siebie. Chyba, że dobrzy (?!) włodarze miasta 10% kwot
        pzrekazywanych różnym Art Meetingom daliby na jakies dobre kino (repertuarowo)
        bez popcornu i coli.
        • Gość: Igi Nie lubię multipleksów... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.08.02, 16:57
          ... i coli. I nie znoszę, jak ktoś siedzący obok mnie je chipsy na seansie.
      • Gość: nyli Re: Kino STUDIO IP: 212.160.79.* 23.08.02, 17:35
        daleko ode mnie ale je uwielbialam
        najlepiej wspominam caly cykl bunuela dzien po dniu:(
        • Gość: Tola Re: Kino STUDIO IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 23.08.02, 21:37
          ach... ja tez pamiętam te czasy (tez kiedys mieszkalam na popowicach...),
          kameralnie, niewielka publicznosc...to był klimat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka