Gość: magnees IP: *.magma-net.pl 17.08.05, 22:08 dział SPORT??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grzegorz Rasiak Re: W poniedziałek rozpocznie się rozbiórka wiadu IP: *.devs.futuro.pl 17.08.05, 22:36 zaiste zajebiście sportowy artykuł Odpowiedz Link Zgłoś
mar_bleczny Re: W poniedziałek rozpocznie się rozbiórka wiadu 18.08.05, 15:56 "...wytrzyma co najmniej dziesięć lat" jakos krotko, jak na 2,5 banki... Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: W poniedziałek rozpocznie się rozbiórka wiadu 18.08.05, 17:09 mar_bleczny napisał: > "...wytrzyma co najmniej dziesięć lat" > jakos krotko, jak na 2,5 banki... 2.5 mln za wiadukt to naprawdę nie jest dużo. Natomiast osobną kwestią jest to, że tych pieniędzy nie ma sensu wydawać na prowizoryczny wiadukt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brabant A co z tramwajem? IP: *.euv / *.euv-frankfurt-o.de 18.08.05, 17:33 Pytanie do kogos z branzy tramwajowej: czy projekt nowego wiaduktu przewiduje miejsce na tory tramwajowe w kierunku Nowego Dworu i Muchoboru? Nie wiem, czy tory maja biec po tym wlasnie wiadukcie (jest przeciez b. waski i krety), ale jakos nie chce mi sie wierzyc, ze w planach jest budowa calkiem nowego wiaduktu tylko dla tramwajow obok tego obecnie istniejacego. Bo przeciez i tak linia tramwajowa jakos bedzie musiala przeciac tory kolejowe, wiec moze warto przy okazji odbudowy wiaduktu od razu go poszerzyc i przystosowac do ruchu tramwajow? Czy ktos ma pojecie jak wygladaja plany w tej materii i czy budowa nowego wiaduktu jest jakos zharmonizowana z budowa linii tramwajowej? I jeszcze drobna uwaga: nie mieszkam obecnie we Wroclawiu, ale mam wrazenie, ze zamkniecie tego wiaduktu wcale nie spowodowalo utrudnien w komunikacji, wrecz przeciwnie, ruch po Strzegomskiej stal sie bardziej plynny bo nie ma problemu z wlaczaniem sie do ruchu z wiaduktu (tam zawsze byly gigantyczne korki). Moze wiec lepiej na razie odlozyc ten projekt na pozniej (np. jak beda pieniadze na budowe torow tramwajowych), a za 2,5 mln zl poszerzyc Strzegomska (od Robotniczej) do standardu 2x2 (tak jak w okolicach zjazdow z Obw. Srodmiejskiej). Wiecie w ogole jak ma wygladac Trasa Strzegomska i kiedy sie jej doczekamy? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: A co z tramwajem? 18.08.05, 21:53 Gość portalu: brabant napisał(a): > Pytanie do kogos z branzy tramwajowej: czy projekt nowego wiaduktu przewiduje > miejsce na tory tramwajowe w kierunku Nowego Dworu i Muchoboru? Nie wiem, czy Zależy którego. > tory maja biec po tym wlasnie wiadukcie (jest przeciez b. waski i krety), ale > jakos nie chce mi sie wierzyc, ze w planach jest budowa calkiem nowego wiaduktu > tylko dla tramwajow obok tego obecnie istniejacego. Bo przeciez i tak linia No bo i nie jest. Ten wiadukt jest przeznaczony do całkowitego wyburzenia (kiedy? najwyraźniej nie prędzej niż za 10 lat) i zamiast niego stanie porządny wiadukt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neo[EZN] Re: A co z tramwajem? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20.08.05, 20:36 > No bo i nie jest. Ten wiadukt jest przeznaczony do całkowitego wyburzenia > (kiedy? najwyraźniej nie prędzej niż za 10 lat) i zamiast niego stanie porządny > wiadukt Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: A co z tramwajem? 20.08.05, 21:18 Gość portalu: Neo[EZN] napisał(a): > ... czyli teraz wiemy że tramwaj do 2015 roku raczej nie powinien pojawić się > na Nowym Dworze i Muchoborze... No, póki co od tramwaju do Muchoboru (Małego) jest kilka kroków :^) Odpowiedz Link Zgłoś
szarykot Re: A co z tramwajem? 29.08.05, 10:19 jakoś nie mam motywacji żeby łazić klecińską, od kiedy zabrali mi 34 już tego nie robię :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek_w1 Re: W poniedziałek rozpocznie się rozbiórka wiadu IP: *.lan.pop.pl 18.08.05, 21:06 > Natomiast osobną kwestią jest to, że tych pieniędzy nie ma sensu wydawać na > prowizoryczny wiadukt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyr Re: W poniedziałek rozpocznie się rozbiórka wiadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 20:28 Jak wiadukt działał jeszcze były korki przy połaczeniu z Robotnicza.Gdy go zamkneli znikneły.Także w formie takiej ,jak poprzednio potrzebny nie jest.Te kilka minut na przejezdzie ,raz na jakis czas mozna przeżyc.Są bardziej potrzebne rzeczy w miescie.Choćby obiecany przez miasto,chodnik na ulicy Żernickiej,gdzie,aby przejść trzeba ryzykować życiem.Ale przeciez to jest miasto DLA SAMOCHODÓW,a nie dla ludzi...Jedyny sens nowego wiaduktu jest w kompletnej przebudowie tego miejsca,łącznie z poprowadzeniem tramwaju,jak wielu już wspomniało,inaczej sa to pieniądze wyrzucone w błoto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: W poniedziałek rozpocznie się rozbiórka wiadu IP: 195.117.40.* 18.08.05, 17:59 kurcze teraz rozumiem, korzystałem z tego waiduktu jadąc rowerem a wczoraj stuknąłem w ....bramę zamknietą w poprzek jezdni :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Zacznij jeździć ze światłami IP: *.kom / *.kom-net.pl 21.08.05, 20:09 bo cie kiedyś przejadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Zacznij jeździć ze światłami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.05, 18:05 rozczaruje cię - mam :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Breslauer Wiadukt IP: 62.119.24.* 19.08.05, 12:21 "...który wytrzyma co najmniej dziesięć lat,..." , paranoja , jestesmy chyba za bogaci , bogatsi niz "biedne" Deutschland bo produkujemy wiadukty na 10 lat a potem niekonczace sie remonty , typowe badziewie.Lepiej nic nie robic a jak beda fundusze to porzadne stawic wiadukt na conajmniej 100 lat.Bierzmy przyklad z pruskich produktow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samo życie Re: Już widze... IP: 213.76.147.* 20.08.05, 13:37 Pewnie zrobią knota nikomu niepotrzebnego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Już widze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 13:50 kto ma wziąć, to weźmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mezopot Re: Już widze... IP: *.hutmen.pl 25.08.05, 08:14 > Pewnie zrobią knota nikomu niepotrzebnego! I pewnie o takiej samej nośności jak ten co stał dotychczas. Na powrót autobusów jadących górą nie ma co liczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artek Re: Już widze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 11:00 > I pewnie o takiej samej nośności jak ten co stał dotychczas. Na powrót > autobusów jadących górą nie ma co liczyć! nie sądzę aby ktokolwiek kiedykolwiek zrezygnował z autobusów na fabrycznej i puscił je wiaduktem - fabryki i dwie szkoły to wystarczający powód dla utrzymania dotychczasowego przebiegu linii. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Już widze... 25.08.05, 21:39 Gość portalu: artek napisał(a): > > I pewnie o takiej samej nośności jak ten co stał dotychczas. Na powrót To już jest zapowiedziane. > nie sądzę aby ktokolwiek kiedykolwiek zrezygnował z autobusów na fabrycznej i > puscił je wiaduktem - fabryki i dwie szkoły to wystarczający powód dla Autobusy dużo dłużej jeździły górą niż przez Fabryczną. A dodajmy, że było to w czasach, gdy w tych zakładach pracy pracowało dużo więcej ludzi niż teraz i mało kto miał samochód. Zresztą w MPZP lokalizacja przystanków (po zbudowaniu _prawdziwego_ wiaduktu) jest wyraźnie zaznaczona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mezopot Re: Już widze... IP: *.hutmen.pl 26.08.05, 07:44 Tylko po co stawiać takie badziewie, które wytrzyma ciężar ledwie osobówki (max 2,5 t) i marnować pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Już widze... 26.08.05, 08:27 Gość portalu: Mezopot napisał(a): > Tylko po co stawiać takie badziewie, które wytrzyma ciężar ledwie osobówki (max > 2,5 t) i marnować pieniądze. Ja też sądzę, że to sensu nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
svarte_sjel Re: Już widze... 29.08.05, 11:32 szarykot napisał: > bleh, chyba nigdy nie widziałeś korków do Muchoborskiej... Nie przeczę. Jak długo tu pracuję nigdy czegoś takiego nie widziałem :^) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mezopot Re: Już widze... IP: *.hutmen.pl 29.08.05, 13:01 > bleh, chyba nigdy nie widziałeś korków do Muchoborskiej... Ale na pewno nie takie jak na Klecińskiej, Hallera i Grabiszyńskiej. I to ma miejsce od 2002 roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lafontaine Re: W poniedziałek rozpocznie się rozbiórka wiadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 08:29 Nie wiadomo czy to pisali i rozważali przytomni ludzie czy też super mutanci.Od listopada wiadomo, że wiadukt trzeba rozbierać, a jeśli tak to też wiadomo iz potrzebny będzie nowy. To na co do cholery zmarnowaliście tyle czasu nic nie robiąć w tych sprawach i jeszcze wam za to płacono ! Za oglądanie własnego pępka i kręcenie palcami młynka ? Nawet Mrożek i inni pur nonsem posługujący się nie wymyśliliby takiej sytuacji, przecież ta cała działaność Zarządu Miasta i ZDiK te jedna wielka farsa z siebie i z ludzi !!!Zmarnować tyle czasu, jeśli nie wierzycie w Boga to przynajmniej bójcie sie kary boskiej! Odpowiedz Link Zgłoś