Dodaj do ulubionych

W poniedziałek rozpocznie się rozbiórka wiadukt...

IP: *.magma-net.pl 17.08.05, 22:08
dział SPORT???
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzegorz Rasiak Re: W poniedziałek rozpocznie się rozbiórka wiadu IP: *.devs.futuro.pl 17.08.05, 22:36
      zaiste zajebiście sportowy artykuł
    • mar_bleczny Re: W poniedziałek rozpocznie się rozbiórka wiadu 18.08.05, 15:56
      "...wytrzyma co najmniej dziesięć lat"
      jakos krotko, jak na 2,5 banki...
      • svarte_sjel Re: W poniedziałek rozpocznie się rozbiórka wiadu 18.08.05, 17:09
        mar_bleczny napisał:
        > "...wytrzyma co najmniej dziesięć lat"
        > jakos krotko, jak na 2,5 banki...

2.5 mln za wiadukt to naprawdę nie jest dużo.
        Natomiast osobną kwestią jest to, że tych pieniędzy nie ma sensu wydawać na
        prowizoryczny wiadukt
        • Gość: brabant A co z tramwajem? IP: *.euv / *.euv-frankfurt-o.de 18.08.05, 17:33
          Pytanie do kogos z branzy tramwajowej: czy projekt nowego wiaduktu przewiduje
          miejsce na tory tramwajowe w kierunku Nowego Dworu i Muchoboru? Nie wiem, czy
          tory maja biec po tym wlasnie wiadukcie (jest przeciez b. waski i krety), ale
          jakos nie chce mi sie wierzyc, ze w planach jest budowa calkiem nowego wiaduktu
          tylko dla tramwajow obok tego obecnie istniejacego. Bo przeciez i tak linia
          tramwajowa jakos bedzie musiala przeciac tory kolejowe, wiec moze warto przy
          okazji odbudowy wiaduktu od razu go poszerzyc i przystosowac do ruchu
          tramwajow? Czy ktos ma pojecie jak wygladaja plany w tej materii i czy budowa
          nowego wiaduktu jest jakos zharmonizowana z budowa linii tramwajowej?

I jeszcze drobna uwaga: nie mieszkam obecnie we Wroclawiu, ale mam wrazenie, ze
          zamkniecie tego wiaduktu wcale nie spowodowalo utrudnien w komunikacji, wrecz
          przeciwnie, ruch po Strzegomskiej stal sie bardziej plynny bo nie ma problemu z
          wlaczaniem sie do ruchu z wiaduktu (tam zawsze byly gigantyczne korki). Moze
          wiec lepiej na razie odlozyc ten projekt na pozniej (np. jak beda pieniadze na
          budowe torow tramwajowych), a za 2,5 mln zl poszerzyc Strzegomska (od
          Robotniczej) do standardu 2x2 (tak jak w okolicach zjazdow z Obw.
          Srodmiejskiej). Wiecie w ogole jak ma wygladac Trasa Strzegomska i kiedy sie
          jej doczekamy?
          Pozdr
          • svarte_sjel Re: A co z tramwajem? 18.08.05, 21:53
            Gość portalu: brabant napisał(a):
            > Pytanie do kogos z branzy tramwajowej: czy projekt nowego wiaduktu przewiduje
            > miejsce na tory tramwajowe w kierunku Nowego Dworu i Muchoboru? Nie wiem, czy

Zależy którego.

> tory maja biec po tym wlasnie wiadukcie (jest przeciez b. waski i krety), ale
            > jakos nie chce mi sie wierzyc, ze w planach jest budowa calkiem nowego wiaduktu
            > tylko dla tramwajow obok tego obecnie istniejacego. Bo przeciez i tak linia

No bo i nie jest. Ten wiadukt jest przeznaczony do całkowitego wyburzenia
            (kiedy? najwyraźniej nie prędzej niż za 10 lat) i zamiast niego stanie porządny
            wiadukt
            • Gość: Neo[EZN] Re: A co z tramwajem? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 20.08.05, 20:36
              > No bo i nie jest. Ten wiadukt jest przeznaczony do całkowitego wyburzenia
              > (kiedy? najwyraźniej nie prędzej niż za 10 lat) i zamiast niego stanie
              porządny
              > wiadukt
              • svarte_sjel Re: A co z tramwajem? 20.08.05, 21:18
                Gość portalu: Neo[EZN] napisał(a):
                > ... czyli teraz wiemy że tramwaj do 2015 roku raczej nie powinien pojawić się
                > na Nowym Dworze i Muchoborze...

No, póki co od tramwaju do Muchoboru (Małego) jest kilka kroków :^)
                • szarykot Re: A co z tramwajem? 29.08.05, 10:19
                  jakoś nie mam motywacji żeby łazić klecińską, od kiedy zabrali mi 34 już tego
                  nie robię :]
        • Gość: darek_w1 Re: W poniedziałek rozpocznie się rozbiórka wiadu IP: *.lan.pop.pl 18.08.05, 21:06
          > Natomiast osobną kwestią jest to, że tych pieniędzy nie ma sensu wydawać na
          > prowizoryczny wiadukt
        • Gość: tyr Re: W poniedziałek rozpocznie się rozbiórka wiadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 20:28
          Jak wiadukt działał jeszcze były korki przy połaczeniu z Robotnicza.Gdy go
          zamkneli znikneły.Także w formie takiej ,jak poprzednio potrzebny nie jest.Te
          kilka minut na przejezdzie ,raz na jakis czas mozna przeżyc.Są bardziej
          potrzebne rzeczy w miescie.Choćby obiecany przez miasto,chodnik na ulicy
          Żernickiej,gdzie,aby przejść trzeba ryzykować życiem.Ale przeciez to jest
          miasto DLA SAMOCHODÓW,a nie dla ludzi...Jedyny sens nowego wiaduktu jest w
          kompletnej przebudowie tego miejsca,łącznie z poprowadzeniem tramwaju,jak wielu
          już wspomniało,inaczej sa to pieniądze wyrzucone w błoto.
    • Gość: Fakir Re: W poniedziałek rozpocznie się rozbiórka wiadu IP: 195.117.40.* 18.08.05, 17:59
      kurcze teraz rozumiem, korzystałem z tego waiduktu jadąc rowerem a wczoraj
      stuknąłem w ....bramę zamknietą w poprzek jezdni :))
      • Gość: ziutek Zacznij jeździć ze światłami IP: *.kom / *.kom-net.pl 21.08.05, 20:09
        bo cie kiedyś przejadę.
        • Gość: Fakir Re: Zacznij jeździć ze światłami IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.08.05, 18:05
          rozczaruje cię - mam :P
    • Gość: Breslauer Wiadukt IP: 62.119.24.* 19.08.05, 12:21
      "...który wytrzyma co najmniej dziesięć lat,..." , paranoja , jestesmy chyba za
      bogaci , bogatsi niz "biedne" Deutschland bo produkujemy wiadukty na 10 lat a
      potem niekonczace sie remonty , typowe badziewie.Lepiej nic nie robic a jak
      beda fundusze to porzadne stawic wiadukt na conajmniej 100 lat.Bierzmy przyklad
      z pruskich produktow.
    • Gość: samo życie Re: Już widze... IP: 213.76.147.* 20.08.05, 13:37
      Pewnie zrobią knota nikomu niepotrzebnego!
      • Gość: antek Re: Już widze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 13:50
        kto ma wziąć, to weźmie
      • Gość: Mezopot Re: Już widze... IP: *.hutmen.pl 25.08.05, 08:14
        > Pewnie zrobią knota nikomu niepotrzebnego!
        I pewnie o takiej samej nośności jak ten co stał dotychczas. Na powrót
        autobusów jadących górą nie ma co liczyć!
        • Gość: artek Re: Już widze... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 11:00
          > I pewnie o takiej samej nośności jak ten co stał dotychczas. Na powrót
          > autobusów jadących górą nie ma co liczyć!
          nie sądzę aby ktokolwiek kiedykolwiek zrezygnował z autobusów na fabrycznej i
          puscił je wiaduktem - fabryki i dwie szkoły to wystarczający powód dla
          utrzymania dotychczasowego przebiegu linii.
          • svarte_sjel Re: Już widze... 25.08.05, 21:39
            Gość portalu: artek napisał(a):
            > > I pewnie o takiej samej nośności jak ten co stał dotychczas. Na powrót

To już jest zapowiedziane.

> nie sądzę aby ktokolwiek kiedykolwiek zrezygnował z autobusów na fabrycznej i
            > puscił je wiaduktem - fabryki i dwie szkoły to wystarczający powód dla

Autobusy dużo dłużej jeździły górą niż przez Fabryczną. A dodajmy, że było to w
            czasach, gdy w tych zakładach pracy pracowało dużo więcej ludzi niż teraz i mało
            kto miał samochód.

Zresztą w MPZP lokalizacja przystanków (po zbudowaniu _prawdziwego_ wiaduktu)
            jest wyraźnie zaznaczona
            • Gość: Mezopot Re: Już widze... IP: *.hutmen.pl 26.08.05, 07:44
              Tylko po co stawiać takie badziewie, które wytrzyma ciężar ledwie osobówki (max
              2,5 t) i marnować pieniądze.
              • svarte_sjel Re: Już widze... 26.08.05, 08:27
                Gość portalu: Mezopot napisał(a):
                > Tylko po co stawiać takie badziewie, które wytrzyma ciężar ledwie osobówki (max
                > 2,5 t) i marnować pieniądze.

Ja też sądzę, że to sensu nie ma
                • szarykot Re: Już widze... 29.08.05, 10:21
                  > Ja też sądzę, że to sensu nie ma
                  • svarte_sjel Re: Już widze... 29.08.05, 11:32
                    szarykot napisał:
                    > bleh, chyba nigdy nie widziałeś korków do Muchoborskiej...

Nie przeczę. Jak długo tu pracuję nigdy czegoś takiego nie widziałem :^)
                  • Gość: Mezopot Re: Już widze... IP: *.hutmen.pl 29.08.05, 13:01
                    > bleh, chyba nigdy nie widziałeś korków do Muchoborskiej...
                    Ale na pewno nie takie jak na Klecińskiej, Hallera i Grabiszyńskiej. I to ma
                    miejsce od 2002 roku!
    • Gość: Lafontaine Re: W poniedziałek rozpocznie się rozbiórka wiadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 08:29
      Nie wiadomo czy to pisali i rozważali przytomni ludzie czy też super mutanci.Od
      listopada wiadomo, że wiadukt trzeba rozbierać, a jeśli tak to też wiadomo iz
      potrzebny będzie nowy. To na co do cholery zmarnowaliście tyle czasu nic nie
      robiąć w tych sprawach i jeszcze wam za to płacono ! Za oglądanie własnego pępka
      i kręcenie palcami młynka ? Nawet Mrożek i inni pur nonsem posługujący się nie
      wymyśliliby takiej sytuacji, przecież ta cała działaność Zarządu Miasta i ZDiK
      te jedna wielka farsa z siebie i z ludzi !!!Zmarnować tyle czasu, jeśli nie
      wierzycie w Boga to przynajmniej bójcie sie kary boskiej!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka