Gość: Świerszcz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 17:41 j.w Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aeea Bo już rządzili i dali plamy? 26.08.05, 17:46 Bo już rządzili i dali plamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojz Re: Bo już rządzili i dali plamy? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.05, 17:49 Bo to wydmuszki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Myszka Miki Re: Bo już rządzili i dali plamy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 21:45 Dlaczego nie zagłosuje na Kwaczora Donalda? Bo to głupek i ma wade wymowy.Poza tym zawsze łazi z gołym tyłkiem , mimo iż ma zakrytą górę.Paradoks. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob A co oni zrobią dla przeciętnego Polaka? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.08.05, 21:49 W ich programach nic nie ma na temat ograniczenia bezrobocia nawet. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik A po co ma być? 26.08.05, 21:54 Każdy przeciętnie inteligentny człowiek wie, że obniżenie podatków i uproszczenie prawa gospodarczego i podatkowego oraz obniżenie kosztów funkcjonowania państwa zmniejszy bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Znamy to - Po Pierwsze Gospodarka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.05, 13:30 Znam te słowa, bo są powtarzane od 1995 roku. A zresztą co mnie obchodzi jakieś tłumaczenie? Czy rząd słucha moich tłumaczeń? Nie każdy jest zresztą, przecietny i inteligentny. Pomyśl o tych innych. Twoje słowa przypominaja mi hasło Unii Denokratycznej - Po pierwsze gospodarka. Dlatego przegrali, bo tu liczy się człowiek. Po pierwsze człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Człowiek? 27.08.05, 13:53 A co chcesz zrobić dla człowieka bez gospodarki? No co? Dodrukujesz mu 200 złotych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konot Re: Człowiek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 23:41 Do W. czarownika. Prawie we wszystkim się z tobą zgadzam. Tyle że każdy przeciętnie inteligentny człówiek wie, że obecnie w Polsce podatków zmniejszyć się nie da. Trzeba zmniejszyć wydatki, w tym tak zwane socjalne. Dlaczego PO i PIS robią nas w konia? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Nie robią nas w konia 27.08.05, 23:58 Wiedzą, że trzeba obniżyć te wydatki. Ale niestety mamy powszechne prawo wyborcze. A lud w większości jest głupi i jak mu się powie, że tniemy socjal to nie zagłosuje na PO ani na PiS. No więc trzeba tą większą (ale durną) część społeczeństwa po prostu oszukać - dla ich dobra. Inteligentni ludzie wiedzą, że trzeba będzie zacisnąć pasa i się na to godzą. Ale większość wyborców tak zwany l*d a ten jest głupi. I dlatego należy znieść powszechne prawo wyborcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Inteligenci nie muszą zaciskać pasa! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.08.05, 00:02 I nie zaciskają, bo mają pieniądze, na których najczęściej dorobili sie w latach 70-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Jasne 28.08.05, 13:03 Szczególnie ci któzy urodzili się w 1978 czy 1980. Oni to się dorobili w latach 70. Jak cholera! A w zamian za to dorobienie do dzisiaj spłacają długi których narobił Gierek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konot Re: Nie robią nas w konia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:43 Robią, robią nas w konia. Nie mów mi, że każdy zwykły szary wyborca taki jak ja ma się domyślać, co która partia wie i zamierza zrobić, ale się nie przyzna. Albo wie, ale nie zamierza. Jeden jedyny Balcerowicz miał odwagę mówić głośno o potrzebie cięcia wydatków. I za to go szanuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Nie robią nas w konia IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.08.05, 01:10 ludzie lubią słuchać prawdy ale nie za dużo naraz. Dlatego "Balcerowicz musi odejść" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konot Re: Nie robią nas w konia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 01:31 Zgadza się. I dla tego mierzi mnie socjalistyczna infantylność PIS-u i socjotechniczna obłuda PO. Balcerowicz jest OK, Hausner też, nawet Belka jest lepszy od populistów. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Jeszcze raz mówię 28.08.05, 11:47 Inteligentny wyborca wie o co chodzi. Głupek wiedzieć nie powinien. Dlaczego? Piszesz o Balcerowiczu. Owszem facet głośno powiedział co trzeba zrobić i dlatego dzisiaj w Polsce nie ma szans w żadnych wyborach. Po prostu motłoch który w demokracji ma przewagę woli słuchać bredni o tym, że każdy dostanie po 100 milionów a nie o tym, że trzeba ciąć socjal. A fakt, że to dzięki Balcerowiczowi Polski bezrobotny ma więcej kasy niż białoruski emeryt jest pomijany i wciąż się krzyczy "Balcerowicz musi odejść". A gdyby nie Balcerowicz to dzisiaj zarabialibyśmy po 70-80 dolarów. I stąd taka a nie inna sytuacja. Gdyby PiS czy PO jasno powiedziały co trzeba zrobić to byłaby dla nich klapa bo głupi l*d oddałby swe głosy na idiotów obiecujących gruszki na wierzbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konot Re: Jeszcze raz mówię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 12:16 Ciekawy tok rozumowania. Wydaje mi się jednak że myśląc o sobie jako o inteligentnym i domyślnym wyborcy, poprostu się okłamujesz (każdy lubi to robić, ja też). Partie nie wyciągną po wyborach jak królika z kapelusza kilka nowych świetnych pomysłów pieczołowicie dotąd ukrywanych w obawie o wynik wyborczy. Myślę raczej że do tego tak zwanego ludu-motłochu, o którym piszesz, większość polityków zalicza i ciebie, i mnie, i wszystkich nas, więc nie mówiąc prawdy, kłamią nam w żywe oczy. Nie wiem jak ty, ale ja nie lubie czuć się robionym w konia i nie będę pocieszać się myślą że to nie mnie okłamują, takiego inteligentnego, tylko sąsiada. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Jeszcze raz mówię 28.08.05, 12:47 Gość portalu: konot napisał(a): > Ciekawy tok rozumowania. Wydaje mi się jednak że myśląc o sobie jako o > inteligentnym i domyślnym wyborcy, poprostu się okłamujesz (każdy lubi to > robić, ja też). Możliwe. Partie nie wyciągną po wyborach jak królika z kapelusza kilka > nowych świetnych pomysłów pieczołowicie dotąd ukrywanych w obawie o wynik > wyborczy. Myślę raczej że do tego tak zwanego ludu-motłochu, o którym piszesz, > większość polityków zalicza i ciebie, i mnie, i wszystkich nas, więc nie mówiąc > > prawdy, kłamią nam w żywe oczy. Nie wiem jak ty, ale ja nie lubie czuć się > robionym w konia i nie będę pocieszać się myślą że to nie mnie okłamują, > takiego inteligentnego, tylko sąsiada. Wiem, że starają się mnie oszukać. Czy im się udaje? Raczej nie bo nie mam zamiaru głosować ani na PiS ani na PO. Musisz jednak pamiętać, że to oszukiwanie w wykonaniu PiS, PO czy PD to raczej bliżej gra z mrugnięciem oka niż chamskie oszustwa w stylu "wszystko damy Wam za darmo". Każdy przeciętnie inteligentny człowiek wie, że czeka nas dokończenie rewolucji którą zapoczątkowano w 1989. Czeka nas zmniejszenie deficytu budżetowego a to się da zrobić tylko poprzez odchudzenie państwa i cięcie socjalu. Ponadto trzeba w końcu uprościć prawo gospodarcze i podatkowe oraz zreformować system ubezpieczeń społecznych. Możemy głosować na SLD które żadnych dobrych reform nie przeprowadzi albowiem jest to partia lewicowa a my musimy odlewicowić państwo. Jeżeli zależy nam na dobrobycie w przyszłości to musimy wybrać partie o liberalnym nastawieniu do gospodarki - takie jak PO, PD czy UPR. Inaczej nadal będziemy się taplać w tym bajorku pod nazwą "jakośtobędzie". Zasada jest prosta - aby socjaliści mogli rozdawać to liberałowie najpierw muszą to zarobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala Re: Nie robią nas w konia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 16:02 a ciekawe co proponujesz zamiast powszechnego prawa wyborczego??? może cofniemy się do socjalizmu? albo będziemy głosować na 1 partię z 1 możliwych? bzdury gadasz; przystapienie do głosowania w wyborach parlamentarnych i prezydenckich powinno byc obowiązkowe, jak w australii i pod kara grzywny. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Oligarchię 29.08.05, 19:55 Prawo wyborcze dla ludzi wykształconych a nie dla motłochu. Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Re: Nie robią nas w konia 30.08.05, 09:37 Gość portalu: kala napisał(a): > a ciekawe co proponujesz zamiast powszechnego prawa wyborczego??? może cofniemy > > się do socjalizmu? albo będziemy głosować na 1 partię z 1 możliwych? bzdury > gadasz; przystapienie do głosowania w wyborach parlamentarnych i prezydenckich > powinno byc obowiązkowe, jak w australii i pod kara grzywny. Ale po co karać kogoś kto nie chce chodzić do wyborów zwolnijmy go z tego prawa, lub wprowadźmy rozgraniczenie w oparciu o wyskość płaconych podatków. Jeżeli ktoś płaci wiecej podatków powinien mieć większy wpływ na losy Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skoczek Re: Nie robią nas w konia IP: 5.2.* / *.sap-ag.de 06.09.05, 00:27 Nieee, głosowanie nie powinno być obowiązkowe!!! Ktoś, kto nie wie na kogo ma głosować albo w ogóle nie chce mu się głosować, niech nie głosuje. Jego nierozumny wybór na chybił-trafił albo według aparycji kandydatów może przynieść tylko szkodę! Niska frekwencja to objaw problemu braku zainteresowania i wiary w sens uczestnictwa w (naszej) demokracji. Zmuszanie do udziału w wyborach jest rozwiązaniem podobnym do podawania wódki na rozgrzewkę zamarzającemu w przeręblu! Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Re: Nie robią nas w konia 06.09.05, 09:00 oczywiście się z Tobą zgodzę nie może być obowiązku głosowania, powiem więcej, części mieszkańców naszego kraju (celowo nie piszę społeczeństwa) należey odebrać prawo głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala Re: Człowiek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 15:59 wydatki socjalne muszą być w inny sposób rozplanowane. nie można ich zmniejszyć bo poumieramy z głodu, a ty na emeryturze będziesz obgryzać buty; to własnie łatwiej jest zmniejszyć podatki; jeśli kiedykolwiek miałes stycznośc z tematyką polityki społecznej to mnie zrozumiesz; jeśli nie, to dalej będziesz pleśc takie bzdury; Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Mam inny pogląd 29.08.05, 19:57 Uważam, że wydatki socjalne trzeba zmniejszyć a pozostawić ludziom więcej swobody. Niech każdy sam decyduje czy, jak i ile odkłada na emeryturę czy leczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Dodrukuję mu 200 złotych, bo to dla mnie dużo IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.08.05, 00:00 Liczy się człowiek, a nie gospodarka, bo za nią szary zjadacz chleba nie odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Dodrukuję mu 200 złotych, bo to dla mnie dużo IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.08.05, 00:29 i pewnie powiesz, że bezrobotny da pracę bezrobotnemu. Na świecie tylko w tych krajach gdzie gospodarka jest na pierwszym miejscu większość ludzi żyje w dostatku. A hasła "po pierwsze człowiek" rozwaliły już nie jedną dobrze działającą gospodarkę. Przykład Niemiec. Potem muszą ci znienawidzeni liberałowie wszystko naprawiać, żeby następni oszuści mieli co trwonić zgodnie z hasłem "po pierwsze człowiek" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob A kto jest tym oszustem IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.08.05, 11:20 Bo bawią mnie takie teorie spiskowe. Już dzieci w przedszkolu wiedzą, że najwazniejsze jest dobro człowieka, nie mówiąc już o naukach papieskich. A gospodarka - a co ma gospodarka do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik HAHAHA! Cóż za naiwniak! 28.08.05, 11:50 Dobro człowieka wynika z dobrego stanu gospodarki. Jak gospodarka kuleje to nie ma za co ludzi uczyć, leczyć, budować domów, zapewniać bezpieczeństwo, osłony socjalne itp. Najważniejszy jest człowiek, ale człowiek żyje dzieki gospodarce. Nie ma gospodarki - nie ma człowieka. Chyba, że chcesz się cofnąć do czasów sprzed rewolucji neolitycznej. Wtedy gospodarkę możemy pominąć i pójść zbierać jagody na obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
neti13 Re: HAHAHA! Cóż za naiwniak! 28.08.05, 12:21 wielki_czarownik napisał: > Dobro człowieka wynika z dobrego stanu gospodarki. Jak gospodarka kuleje to nie > ma za co ludzi uczyć, leczyć, budować domów, zapewniać bezpieczeństwo, osłony > socjalne itp. Najważniejszy jest człowiek, ale człowiek żyje dzieki gospodarce. > Nie ma gospodarki - nie ma człowieka. Chyba, że chcesz się cofnąć do czasów sp > rzed rewolucji neolitycznej. Wtedy gospodarkę możemy pominąć i pójść zbierać ja > gody na obiad. > Masz zupelna racje.Tylko u nas taki problem z madrym zarzadzaniem ta gospodarka.CO jedni to lepsi.Juz wszyscy rzadzili.EKIPA przed postkomunistami tez sie skompromitowala.Orlami to oni nie byli.A i afer nam dostarczyli co nie miara. Juz gdzies to powiedzialam: "jedni warci drugich". Kaczory,Leppery ,plus do tego LPR .Beznadziejna to nasza przyszlosc,bo jak nie postkomuchy to kto? Ci chociaz medialni sa :P hehe Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Tak patrząc to 28.08.05, 12:53 Pamiętam jak kiedyś za rządów Buzka powiedziałem do kolegi "gorzej już nie będzie". Okazało się jednak, że przyszedł Miller z SLD i rządy Buzka jawią się jako okres dobrobytu. Co by nie mówić to jednak ten AWS coś wtedy zrobił. Reforma samorządu się udała, reforma służby zdrowia prawie (gdyby SLD nie zaczęło wszystkiego ruszać to zapewne byłoby lepiej)... Nie było dobrze, ale jednak porównując to do popisów SLD to było o wiele lepiej. No i afer było mniej (co nie znaczy mało) I mając do wyboru SLD albo dawne AWS zwane dzisiaj PO to ja jednak wolę AWS bo mimo wszystko było lepsze (co nie znaczy dobre). Deficyt budżetowy tak nie rósł, jakieś reformy się udawały, podatki były niższe, itp. Nie było idealnie - wszyscy na forum wiedzą, że ja jestem krytyczny wobec AWS ale było o wiele lepiej niż teraz. I z dwojga złego wolę Tuska niż Cimoszewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Tak patrząc to IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.08.05, 12:56 ciekawe czy zwolennicy LSD potrafią wymienić jaką istotną reformę jaką przeprowadzili przez 4 lata. Jeśli tak to ciekawe co dla nich jest istotne i ważne dla rozwoju państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konot Re: Tak patrząc to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 13:10 AWS + UW = PIS + PO + PD. Więc w roku 2007 będziemy mieć prawie dokładną powtórkę roku 1997. Mam tylko nadzieje że tym razem w rządzie socjaliści będą w mniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Tak patrząc to IP: *.dsl.chmpil.ameritech.net 28.08.05, 23:21 > i rządy Buzka jawią się jako > okres dobrobytu. Co by nie mówić to > jednak ten AWS coś wtedy zrobił. Komu się jawią? W jaki sposób, niby? Że widać to patrząc na wskaźniki makroekonomiczne? Chociaż wcale nie podobał mi się sposób rządzenia w wykonaniu Millera, niestety uważam, że efekty rządów lewicowych są zdecydowanie lepsze niż poprzednich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Tak patrząc to IP: *.dsl.chmpil.ameritech.net 28.08.05, 23:24 ... no chyba, że biorąc pod uwagę to, że na efekty stosowania danej polityki gospodarczej trzeba trochę poczekać, wynik prac rządu Buzka był widoczny dopiero na początku rządów kolejnej ekipy, wtedy mogę się zgodzić, że za Buzka był większy dobrobyt ... ;-) T. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Jedno ale 28.08.05, 23:25 Weź pod uwagę w jakim stanie zostawiała kraj lewica a w jakim prawica. Lewica robiła burdel a prawica to sprzątała. Najgorsze rzeczy - 4 wielkie reformy zrobił AWS. I jakoś to wyszło. A jakie udane reformy przeprowadził SLD? Żadnych. Lewica robi burdel który sprząta prawica. Potem znowu przychodzą komuchy, robią rozpierduchę, podkręcają wskaźniki (na koniec kadencji) a prawica przychodzi i to sprząta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Tak patrząc to IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.08.05, 23:55 wyniki decyzji makroekonomicznych są widoczne nieraz po kilku latach. Przecież jak np dowalisz wysokie podatki to zanim ktoś zdechnie to trochę potrwa. Najpierw przestanie inwestować potem się będzie zadłużał w ZUS, US, następnie przestanie płacić kontrachentom a na końcu pracownikom. Następnie pokarze się ofiary - pracowników i bandytę, złodzieja - właściciela firmy który może zostać bankrutem bo mu się to należało. Rozkręcenie dobrze prosperującego interesu twa znacznie dłużej i nie da się tego wprowadzić dekretem Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Re: HAHAHA! Cóż za naiwniak! 30.08.05, 09:40 neti13 napisała: > Masz zupelna racje.Tylko u nas taki problem z madrym zarzadzaniem ta > gospodarka.CO jedni to lepsi.Juz wszyscy rzadzili.EKIPA przed postkomunistami > tez sie skompromitowala.Orlami to oni nie byli.A i afer nam dostarczyli co nie > miara. Juz gdzies to powiedzialam: "jedni warci drugich". Kaczory,Leppery ,plus > > do tego LPR .Beznadziejna to nasza przyszlosc,bo jak nie postkomuchy to kto? > Ci chociaz medialni sa :P hehe > > Pozdrawiam:) neti problem polega na tym, żeby ludzie ( a przede wszsytkim politycy, że gospodarką nie da się kierować;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob No i dziś ludzie właśnie zbierają jagody na obiad IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.08.05, 17:31 Polecam tereny wschodniej Polski, gdzie rządy ludzi mówiących najwięcej o gospodarce doprowadziły do całkowietej ruiny ludzi tam mieszkających. Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik :) 28.08.05, 17:38 Ale potem mogą wrócić do domu a nie spać w szałasie. I do ich biedy doprowadziło właśnie olewanie ekonomii i gospodarki. Najpierw 45 lat PRL w którym robiono absolutnie wszystko aby gospodarkę zajechać a potem 15 eurosocjalizmu. Ci ludzie nie mają pracy bo przez wiele lat utrzymywano fikcję. Budowano nikomu niepotrzebne stocznie, huty, kopalnie i PGR-y. Bo nie zachęcano do podnoszenia kwalifikacji i sztucznie zmuszano do pracy. W PRL każdy miał pracę. Nawet czytać nie musiał umieć. Przez to ludzie nie uczyli się. Po co, skoro nawet po 3 klasach podstawówki można było znaleźć robotę? A potem nagle szok bo nikt nie chce zatrudnić barana który nie potrafi do 100 zliczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob To według ciebie ci ludzie są winni? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.08.05, 21:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: A kto jest tym oszustem IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.08.05, 12:37 a mnie bawią takie wypowiedzi. Jestem ciekaw co powiesz na temat operacji wyrostka? Też masz swoją teorię? Tak się składa, że nikt oprócz lekarza (i to z odpowiednią specjalizacją) nie wypowiada się na temat operacji wyrostka, natomiast ekonomistów ci u nas dostatek. I to w kraju gdzie przez 50 lat nie uczono ludzi z przedmiotów ekonomicznych. Na uczelniach ekonomicznych natomiast uczono o wyższości ekonomi marksistowskiej. Pochwal się czym się na codzień zajmujesz. Jaki fach twój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob A co za różnica jaki jest mój fach? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.08.05, 17:35 Forum to forum, głupia debata ludzi, których rozmowa nigdy nie jest skuteczna. Ja jestem ekonomistą a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: A co za różnica jaki jest mój fach? IP: *.kom / *.kom-net.pl 28.08.05, 21:17 też, ale uczyłem się z innych książek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Mam nadzieję, że takich ditranów przybędzie IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.08.05, 21:36 Już ich jest tysiące i bardzo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala Re: A co oni zrobią dla przeciętnego Polaka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 15:57 chyba niedokładnie czytales ich programy. i jeden i drugi mają część programu poświęconego bezrobociu i polityce społecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grześ Kaczyński plamy nie dał IP: *.ps.pl / *.tuniv.szczecin.pl 29.08.05, 10:33 Był nagdorliwy i wyleciał, bo otarł się o interesy rządzących. Może warto aby dokończył parę spraw w tym skorumpowanym kraju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ugicywapih Re: Kaczyński plamy nie dał IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 29.08.05, 19:34 Kaczyński plamę dał. Bardzo. Otóż Kaczyński wszem i wobec głosi potrzebę zmiany ustroju Polski na autorytaryzm zaprzeczając podstawowym zasadom demokracji. Bracia oskarżają też wszystkich i wszystko dookoła, nie darują nikomu, chociaż nie zauważyłem, żeby dało to kiedyś jakieś wyniki - odkrycie ciemnych układów, czy pokątne interesy... Oczywiście mogę się mylić, ale w takim razie proszę o przykłady... Jak na razie jednak widzę w tym tylko tanie zagrywki pod publiczkę. A jeśli chodzi o P. Leppera, to może wprawdzie nic się nie poprawi, kiedy dojdzie on do władzy, ale za to wszystkim nam będzie... Leppiej :D. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Kaczyński plamy nie dał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 21:22 Był Ministrem Sprawiedłiwości i Prokuratorem Genralnym, potem szefem NIK, miał okazję się wykazać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konot Re: Kaczyński plamy nie dał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 01:19 I się niczym nie wykazał, chyba że uznamy autopromocję w środkach masowego przekazu za wybitne osiągniecie w dziedzinie praworządności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Bo twarz Tuska przypomina rządy Jerzego Buzka IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 26.08.05, 22:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIGDY Wystarczy jak ekipka rozwala Wrocław! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 15:31 Rozejrzyj się, chcesz żeby cała Polska była rozkradana przez tych ludzi? Nawet się nie podzielą, wszystko dla siebie zabierają, złodzieje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kil może jakieś konkrety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 20:19 bo ja widze że Wrocłaqw kwitnie i się rozwija, rozbudowuje, remontuje jak nigdy w ciągu ostatnich 60 lat. widzę uśmiechnietych ludzi na rynku, samochodów tyle że się na wąskich ulicach nie mieszczą, krasnoludki.... i 75% poparcie dla obecnego prezydenta Miasta. wiec słucham... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: może jakieś konkrety IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.05, 20:44 Może przyspieszymy budowę Bramy 3-go Tysiąclecia. Odpowiedz Link Zgłoś
brat44 Re: Wystarczy jak ekipka rozwala Wrocław! 30.08.05, 09:54 A co Ci się rozwaliło?? po za układem nerwowym?? Odpowiedz Link Zgłoś
neti13 Re: Dlaczego nie zagłosuje na Tuska i Kaczyńskieg 27.08.05, 23:54 Jednym slowem nie ma na kogo glosowac.ech...napewno wygra Lepper :P hehe Ja sie chyba mocno zastanowie nad "dozywotnia emigracja".Szkoda zycia na czekanie,ze bedzie lepiej,bo nie bedzie ...Wszyscy juz rzadzili i ci "prawi" , i ci "lewi" i nic.Jedni warci drugich.Same barany i oszolomy.A te ich kampanie ...żenada... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: Przemyślałem sprawę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.08.05, 16:20 Co prawda trochę późno ale to przez dementię. I doszedłem do prostego wniosku. Nie mogę głosować na pana Tuska i pana Kaczyńskiego bo nie pozwala mi na to ordynacja wyborcza. Muszę oddać głos tylko na jednego. I tu mam dopiero dylemat. Jeden jest liberał i przywali mi podatkiem liniowym. Na progu 15% traci ponad 10 mln. ludzi, których dochody nie przekrczają 13,5 tys. zł w skali roku. A drugi socjalista chce budować IV-tą RP,w ktorej zwykły obywatel nie będzie miał nic do powiedzenia bo będzie się liczyć tylko państwo. Wielka szkoda, że nie kandyduje pan profesor Zoll. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: Dlaczego nie zagłosuje na Tuska i Kaczyńskieg 06.09.05, 13:31 Typowo polskie pytanie. Negatywne i żebrzące o negatywne odpowiedzi. Nikomu niepotrzebne. Sie lepiej zapytaj na kogo glosowac i dlaczego. A jak w ogole nie chcesz glosowac to po co nawiazujesz do wyborów? Polskie wybory to zawsze wybor najmniejszego zła. I oczekiwanie latami az jakis aparat partyjny zalapie choć w czesci że dobre rządy moga się partii opłacić bardziej niz skok na kasę. Najwieksze szanse na takie oswiecenie widze obecnie u Tuska. Co nie znaczy ze sie zrealizuja, ale sa najwieksze. A glosuje wlasnie na PO, na podstawie tego jak zmienia sie moje miasto wlasnie pod rzadami tej ekipy. Sadze ze kierunek jest sluszny i -jak na polskie warunki- nienajgorzej realizowany. Zreszta nieprzypadkowo PO juz jakis czas temu miala 40% we wroclawiu. I przerozne drobne szwindelki nic tu nie zmieniaja, one beda zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario WWW.ONUFER.PL - gra polityczna REKIN IP: *.magma-net.pl 07.09.05, 13:04 Na stronie Mariusza Onufera www.onufer.pl w zakładce rozrywka znajduje się gra REKIN. Celem gracza jest kierowanie rekinem w taki sposób, aby zjeść jak najwięcej aferzystów i polityków, którzy nie dotrzymywali danego słowa. Najlepsze wyniki będą umieszczone w rankingu. Miłej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario WWW.ONUFER.PL IP: *.magma-net.pl 07.09.05, 13:06 Na stronie Mariusza Onufera www.onufer.pl w zakładce rozrywka znajduje się gra REKIN. Celem gracza jest kierowanie rekinem w taki sposób, aby zjeść jak najwięcej aferzystów i polityków, którzy nie dotrzymywali danego słowa. Najlepsze wyniki będą umieszczone w rankingu. Miłej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario WWW.ONUFER.PL ----- REKIN ------ IP: *.magma-net.pl 07.09.05, 13:06 Na stronie Mariusza Onufera www.onufer.pl w zakładce rozrywka znajduje się gra REKIN. Celem gracza jest kierowanie rekinem w taki sposób, aby zjeść jak najwięcej aferzystów i polityków, którzy nie dotrzymywali danego słowa. Najlepsze wyniki będą umieszczone w rankingu. Miłej zabawy Odpowiedz Link Zgłoś