Dodaj do ulubionych

Odwołane loty Red Bulla

IP: *.kom / *.kom-net.pl 26.08.05, 23:48
Co ciekawe, na Rozance stan wody obnizono o ponad metr, natomiast przy
uniwersytecie widocznie poziom sie zwiekszyl. Wyglada, ze sprawa moze byc
powazna..
Obserwuj wątek
    • Gość: L. Re: Odwołane loty Red Bulla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 11:53
      To nie wiesz ze zeby gdzieć sie podwyższyło to gdzieś sie musi obniżyć :)
      • Gość: bresluer przecie to durna impreza ... IP: 212.127.66.* 27.08.05, 13:58
    • Gość: monia Re: Odwołane loty Red Bulla IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 27.08.05, 15:42
      co za pech !!!!!!!!!!!!!!a tak bardzo chciałam pójśc!!!!!!!!!!
      • Gość: Suwak Re: Odwołane loty Red Bulla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 14:52
        Co wy wszyscy tak stekacie! Co maja powiedziec osoby ktore napracowaly sie zyby
        zrobic taka maszyne "latajaca"! ala praca na marne!
    • Gość: zmora Re: Odwołane loty Red Bulla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 17:52
      ja tez chciałam strasznie iśc na Loty Red Bull ale dupa nie ma ich...!!!!! ;(
    • Gość: HaTTori Re: Odwołane loty Red Bulla IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 27.08.05, 20:54
      ALE KICHA..... przeciez ich nie potopi ;/
    • Gość: student Re: Odwołane loty Red Bulla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:41
      Problem mógł być jak by wody zabrakło, ale za dużo? Ktoś przekombinował.
      • piast9 Re: Odwołane loty Red Bulla 27.08.05, 22:43
        Ta woda dość szybko płynie i różne śmieci w niej się unoszą.
    • Gość: Yarek Wysoka woda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 22:57
      Myślę, że przyczyną odwołania lotów RB jest zagrożeinie powodziowe. Od kilku dni zapewene w celu oniżenia fali powodziowej otwarte są wrota przy elektrowniach wodnych północej i południowej. To natomiast powoduje przyspieszenie nurtu w okolicach Mostu Uniwersyteckiego, która faktycznie płynie dość bystro
      • Gość: poinformowany Jedna WIELKA BZDURA!! IP: *.wroclaw.mm.pl 28.08.05, 16:31
        To jest jakaś lipa. Ktoś z RZGW nie dostał w łapę i dlatego puścił wodę akurat
        w ten weekend i dokładnie przez centrum Wrocławia. To, że u Czechów leje i że
        będą spuszczać wodę wszyscy wiedzieli już grubo ponad tydzień temu. (Co ciekawe
        na kanale okalającym Odrę poziom nie był wysoki bo wszystko leciało przez
        centrum...) Ale panowie z RZGW postanowili czekać, czekać i czekać... Każde
        pozwolenie na organizację imprezy na wodzie kosztuje (tak dużej imprezy tym
        bardziej). Panowie z RZGW którym nikt nie dał w łapę postanowili się
        przypomnieć o swoje. Te stare komuchy zwsze i wszędzie rzucają kłody pod nogi i
        tak było i tym razem. Nie mam żadnych dowodów ale mogę Wam powiedzieć na bank,
        że ta impreza mogła się odbyć ale ktoś tego nie chciał... pytanie brzmi: Kto??

P.s. Pozdrawiam wszystkich i liczę, że impreza będzie 11 września.

P.s.S. RZGW - regionalny zarząd gospodarki wodnej... pożałowania godni ludzie.
        • Gość: geograf1 Ciemnota IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.08.05, 17:01
          to jest niestety ciemnota ludu jak ktoś nie ma zielonego pojecia o rzece i
          stanach wody na rzece to nie powinien się wogóle wypowiadać!!! Jest to
          rzeczywiście niebezpieczne.
          P.S. polecam podręcznik z geografii dla klasy 1 LO tam znajdziecie
          wyjaśnieniazaistniałej sytuacji!!!!!
          • wroclawjacek Re: Ciemnota 28.08.05, 19:12

> to jest niestety ciemnota ludu jak ktoś nie ma zielonego pojecia o rzece i
            > stanach wody na rzece to nie powinien się wogóle wypowiadać!!! Jest to
            > rzeczywiście niebezpieczne.
            >
            Co jest niebezpieczne? Picie redbulla czy skakanie za pieniądze na jakimś
            badziewiu ?
            Dla mnie jest niebezpieczne zamkniecie jazu szczytnickiego oraz
            bartoszowickiego aby gro wody poszło do centrum.
            Ostatnio nie mogłem przepłynąć kanału powodziowego.
            Było tam tak płytko, że wystawały kamienie a mój kajak na nich się zatrzymywał.
            RZGW według mojej wiedzy to państwo w państwie.
            Często tak długo piętrzą wodę na potrzeby elektrowni aż doprowadzają do
            zagrożenia powodziowego. Tak było np w 97r. Trzymali wodę w Mietkowie aż zalali
            zach. dzielnice Wrocławia, podobnie zatopili Nysę.
            Też przerwałem wypad w góry , wracam a tu kicha. Tysiące ludzi się
            rozczarowało. A ponoć jeszcze dzisiaj radio Aplauz reklamowało imprezę.

> P.S. polecam podręcznik z geografii dla klasy 1 LO tam znajdziecie
            > wyjaśnieniazaistniałej sytuacji!!!!!
            >
            Radzę pojechać zobaczyć jak są ustawione wyżej wymienione jazy oraz jaz
            opatowicki.
            • Gość: Ad Re: Ciemnota IP: *.contium.pl 29.08.05, 13:16
              To radzę Ci się przyjrzeć uważniej, bo WSZYSTKIE jazy we Wrocławiu były położone.
              Także Szczytnicki i Bartoszowicki. Zanim zaczniesz się wypowiadać o cudzej
              niekompetencji, to sprawdź sobie najpierw parametry przepływu przez poszczególne
              koryta rzeki, a także minimalne stany wody na poszczególnych jazach.

Tak jest zaprojektowany węzeł, że większość wody idzie przez centrum, a tylko
              NADMIAR idzie kanałem powodziowym (zwanym zresztą kanałem ulgi) i Starą Odrą.
    • Gość: RedBull Re: Odwołane loty Red Bulla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 00:44
      no nieeeee.. nastawialem sie na loty od tygodnia, a oni mowia dwa dni przed ze
      odwoluja!! to juz drugi taki numer w te wakacje. bilety na nature one musialem
      zwracac..
      Wydali pewnie z 1mln zlotych na reklame a teraz odwoluja. Czy nie mogliby
      przelozyc to na np.. nastepna niedziele?! Przeciez za tydzien na pewno bedzie
      ladna pogoda i nie bedzie juz "zagrozenia powodziowego". a przeciez tyle ludzi
      na to czekalo, nie tylko oragnizatorzy a przede wszystkim uczestnicy. no i
      widzowie.
      Jestem zawiedziony:(
    • Gość: wrocławianin Re: Odwołane loty Red Bulla IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.08.05, 08:31
      co ciekawe na stronie internetowej organizatora zawodów nic nie jest napisane o
      odwołaniu imprezy ...........organizacja lekko padła !!!!!!
      • Gość: kufel Re: Odwołane loty Red Bulla IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 28.08.05, 08:47
        jak nie ma jak jest...
        www.lotyredbull.pl/
    • Gość: karol JAKA FALA?? W kanale żeglownym widać dno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.05, 14:44
      w przeeciwpowodziowym woda plynie spokojniem
      • wroclawzwyboru Re: JAKA FALA?? W kanale żeglownym widać dno 28.08.05, 20:20
        wlasnie dlatego w kanale przeciwpowodziowym woda plynie spokojnie bo obnizyli
        poziom zeby mozna bylo puscic tamtedy ta fale powodziowa co podtopila Cieszyn.

===========
        wroclawzwyboru.blox.pl
    • Gość: kaki71 Re: Odwołane loty Red Bulla IP: 213.17.244.* 29.08.05, 11:39
      fajna impreza-red bul opcina skrzydła-szkoda że zabrakło informacji o odwołaniu
      w mediach-jechałem 140km aby zobaczyć na moście dwie panienki w koszulkach
      firmowuch i napis na tablicy o trści: brak mediów przyjedż musisz sam zobaczyć
      co jest nie grane!!!! PANOWIE WIELKA PLAMA MEDIALNA RED BUL OPCINA SKRZYDŁA
    • Gość: Keram Re: Odwołane loty Red Bulla IP: 62.233.177.* 29.08.05, 12:48
      Wystarczyło przenieść imprezę na morskie oko lub glinianki i było by po
      kłopocie a tak nici.Trochę wyobrażni.
    • Gość: vox Re: Odwołane loty Red Bulla IP: *.kopnet.pl 30.08.05, 22:02
      decyzja o odwołaniu lotów była całkowicie bezpodstawna!ludzie przybyli nieraz z
      dalekich zakątków Polski, aby zobaczyć konkurs a tu taka plama.sam wydałem
      sporo pieniedzy na paliwo aby dojechać do Wrocławia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka