Gość: jaro IP: *.core.lanet.net.pl 01.09.05, 22:36 po prostu policja ma za mało policjantów do pracy na ulicy i taka jest prawda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: za dużo ich Za dużo ich za biurkami siedzi IP: *.KSZ.K.pl 01.09.05, 22:55 Na ulice panowie na ulice jest was we WRO 6 tys. A Strażników Miejskich tylko 200 sztuk i jakos ich więcej widać i bardziej potrafia uprzykszyc zycie i to tak mała garstką ludzi jak na nasze całe miasto. SAMORZĄD TO PODSTAWA DEMOKRACJII!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mustang Re: Jak drogówka pijanego kierowcę ścigała IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.09.05, 22:56 bez przesady, ze za malo ich jest w nocy spia w najlepsze kto to widzial wysylac patrol "gdzies" z psiego pola na klecinska???? czyzby byl tylko 1 patrol?? na to wyglada. Dlatego w nocy dzieja sie takie cuda, szlifierkami rycza do bolu, rajdowcy rozbijaja sie po miescie, nie ma ich po prostu kto za lby wziasc, bo noc to czas na odpoczynek ;) dla policji tez... Odpowiedz Link Zgłoś
marcinek101 Jak drogówka ... w krzakach siedzi...!!!! 01.09.05, 23:52 Gość portalu: jaro napisał(a): > po prostu policja ma za mało policjantów do pracy na ulicy i taka jest prawda A to ciekawe co piszesz bo często gęsto rankiem widzę tłum dosłownie policjantów drgówki na estakadzie koło Glinianek w kierunku Leśnicy! Wymieniam: jeden jak mniemam policjant (obecnie w cywilu bo wcześniej był mundurowy ale bez czapki :) ) siedzi w krzakach przycupnięty na jakiejś pace i obsługuje fotoradar wcześniej w krzakach stał nawet radiowóz, potem srebrna Fabia, jadąc dalej - skręt w prawo stoi jak byk radiowóz i ze dwóch policjantów, skręt w lewo w Szczecińską znowu radiowóz i ze dwóch policjantów, dalej przy zjeździe na Glinianki często gęsto kolejny radiowóz. Dla ludzi o mocnych nerwach, razu pewnego poza tą niebywałą koncentraacją ludzi i sprzętu przy wjeździe na cmentarz żydowski był JESZCZE JEDEN radiowóz zielone Mondeo i pan policjant z tradycyjnym radarem. O co tu k***a chodzi bo nie sądzę że o poprawę bezpieczeństwa. Na Legnickiej jak jadę 60-70 km/h to mijają mnie śmieciarki, maluchy, żuki a czasem nawet ikarus. Koło kauflandu widziałem widziałem dwa wypadki potrącenia. Na tym właśnie skrzyżowaniu zginął niedawno mój kolega. Ale radaru tam nie widzałem jak ponad 15 lat jeżdżę autem. I nic dziwnego, że policja nie może poradzić sobie z więcej niż JEDNYM wezwaniem na raz w nocy, skoro cały sztab ludzi siedzi rankiem w krzakach koło glinianek by zrobić kilka zdjęć. Idiotyzm postawcie jeden k***a fotradar na słupie albo atrapę a po tygodniu wszyscy będą grzecznie jechać to co można. A sami do roboty bo siedząc w krzakach nawet w krótkich portkach i koszulce z krótkim rękawkiem (jaki wyrafinowany sposób kamuflażu, a może wstyd w mundurze siedzieć w krzakach?) nie wiele można poprawić! pozdrawiam M. Odpowiedz Link Zgłoś
piast9 Re: Jak drogówka pijanego kierowcę ścigała 02.09.05, 00:30 Wszystko się zatem zgadza z tym, co usłyszałem kiedyś od dyżurnego przez telefon. W nocy po Wrocławiu jeździ JEDEN radiowóz drogówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocek Re: Jak drogówka pijanego kierowcę ścigała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.05, 08:51 to widze ze pomysleli wysyłajac patrol na muchobór mały z psiaka hehehhehehee.a nie było innego patrolu w okolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Jak drogówka pijanego kierowcę ścigała 02.09.05, 10:48 Policzmy na spokojnie: - w nocy pracuje jeden patrol (2 osoby), - w dzień - niech im będzie - z 10 na dwie zmiany (40 osób) 42 osoby w trybie trzyzmianowym to lekko licząc (plus obsługa szczekaczek, plus komendant i jego sekretarka, plus odwody na urlopy i choroby) góra jakieś 150 osób. Z mechanikami, wydziałem wewnętrznym, techniką i personalnymi jakieś 200 osób. Mam nadzieję, że widzicie, jak bardzo zawyżyłem liczby. No więc: jak to jest, że we Wrocławiu jest 6000 policjantów, a zaledwie dwustu ma przynajmniej coś wspólnego z pracą na ulicy ? Proszę, nie rozśmieszajcie mnie twierdzeniem, że są jeszcze patrole piesze - taki patrol ostatni raz we Wrocławiu widziałem z pięć lat temu. Dodajmy do tego z 500 funkcjonariuszy, którzy zabezpieczają na weekend mecze Śląska i targowiska. Co porabia reszta - 5300 umundurowanego luda, za co biorą oni pensje ? Ja rozumiem, że wielu pracuje w cieniu (dochodzeniówka, izba dziecka, transport, itede) ale - do jasnej cholery - nie może być tak, że patrole robi we Wrocławiu 5% policjantów ! W końcu Wrocław to nie Szwajcaria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Jak drogówka pijanego kierowcę ścigała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 08:43 Masz chyba nie po kolei we łbie jak myślisz że we Wrocławiu jest 6 tys. policjantów. Drogówka liczy nie więcej jak kilkudziesięciu policjantów. Co do tych siedzących za biurkami, a jak myślisz, kto prowadzi postępowania karne w sprawie wypadków drogowych? Same się prowadzą? Kto jeździ na te wypadki, gdy są zabici i ranni? Otóż jedzie tam cała grupa dochodzeniowa. Nie pitol więc głupot, bo nie masz żadnego pojęcia o tym, o czym mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukls moze po prostu wiięcej patroli skoro ... IP: 62.233.177.* 02.09.05, 12:18 ..przy interwencji nei można się opędzić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Jak drogówka pijanego kierowcę ścigała IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 02.09.05, 16:02 Siedzą w komendach i bąki zbijają, a pijani kierowcy jeżdżą bezkarnie. Trzeba by się dobrać do ich poborów. Za dużo zarabiają, darmozjady, i w głowach im się przewraca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milicjant Re: ale jaja IP: 80.50.49.* 02.09.05, 18:58 miasto ca. 700 tys. a patrol jeden zmotoryzowany, bo jak wytłumaczyc sciągają radiowóz az z Psiego Pola!:-( Co za oferma z tego dyżurnego oficera, w nagrodę zaś dostanie dodatki do pensji i bedzie chwalił zwierzchników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eksdrogowiec Re: Jak drogówka pijanego kierowcę ścigała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 19:20 Historia autentyczna: Podczas nocnego obchodu ulicami miasta patrol zauważył, że w jednym ze skepów nie ma drzwi wejściowych - wyparowały. W środku - idealny porządek, zero sladów plądrowania. Po konsultacji z oficerem dyżurnym - patrol spędził w sklepie kilka godzin, do rana. W tym czasie, dwie ulice dalej złodzieje niepokojeni przez smerfów opędzlowali sklep jubilerski. Prawda jest taka - za pościg są ekstra pieniądze, prawda panowie z WRD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: policjant Re: Jak drogówka pijanego kierowcę ścigała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 21:43 Dobre sobie. Ciekawe skad wzieliscie 6000 policjantów we Wroclawiu? Tyle to bylo tylko raz w 1997 roku jak byl u nas Papiez i tylko dlatego, ze sciagnieto ich z calej Polski! Na codzien jest ich 3 razy mniej, a przy przestarzalej organizacji natrzy zmiany na '' ulicy ''pracuje moze 10-15%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Jak drogówka pijanego kierowcę ścigała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.05, 08:49 To bardzo proste, jeden oszołom rzucił liczbę 6 tys. a reszta jemu podobnych to podchwyciła, ale to i tak dobrze, że nikt nie napisał, że we Wrocławiu jest 20 tys. policjantów. Odpowiedz Link Zgłoś