Gość: Petr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 19:23 Co ma do tego Dutkiewicz - fabryka jest sukcesem gminy Kobierzyce. Wrocław nie dostanie grosza i przemysł w mieście nadal będzie dogorywał. Wrocław wymiera. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wrocek Ty to zadziora jesteś Peter czy Troll ?? :P....... IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 06.09.05, 19:34 Gmina Kobieżyce nie ma pewnie 10 000 mieszkańców, a tyle czy też 12 000 wg innych źródeł ma tam pracować ludzi. Więc w tej wiosce, która jest w połowie drogi między Kątami Wrocławskimi a Wrocławiem znajdzie pracę mnustwo Wrocławian i mieszkańców innych gmin. Dlatego Dudek pomagał w ściągnięciu tej inwestycji. aale co ja tu z trollem dyskutuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 9g Re: Ty to zadziora jesteś Peter czy Troll ?? :P.. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 07.09.05, 23:54 Jedno pewne, znikną bezpańskie psy. Hłe, hłe. Psiojady tu zagoszczą. Bzdura z tymi tysiącami informatyków. Potrzebni będą ludzie z wykształceniem góra średnim, przyuczonych do naciskania jednego albo dwóch guzików. No i ... pakowacze, sprzątaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 19:35 Madralo a ci pracownicy i inzynieerowie to wszyscy mieszkaja w kobierzycach?? zaden we wroclawiu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dario Chairman Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.dyn.optonline.net 07.09.05, 06:05 Szefowie i inzynierowie to przyjada nie z Kobierzyc i Wroclawia... tylko z Korei...pajacyki Polacy to do pracy fizycznej sie nadaja,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marakuja Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:20 właśnie że taniej im będzie zatrudnić polskich inżynierów, tylko prezesowanie i dyrektorowie kluczowych działów będą Koreańczykami - trudno się im dziwić, że sprowadzają fachowców, których już znają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misiu Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.09.05, 18:31 Koreanczycy? bo padne ze smiechu. Najwieksze badziewie jakie widzialem w zyciu (patrz zamienniki koreanskie, Kia, Dewoo itd) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ile będą płacic? Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.am.wroc.pl 22.09.05, 14:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dxdxdx dyletant ?? IP: *.e-net.pl 06.09.05, 20:26 Petr czy ty czasem nie zgubiłeś rozumu?? nie wiem czy jest sens wogóle Tobie cokolwiek odpowiadać, bo troche mi sie wydaje, ze to prowokacja z Twojej strony no chyba że Ci mózg... wymiera. pozdrawiam Wroc gratulacje!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: movie_master Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.05, 20:27 Co za idiota! Tylko totalny kretyn mógłby coś takiego napisać - "Wrocław wymiera". Frazesy na poziomie LPR. To wspaniała informacja - udział władz Wrocławia w pomyślnym dociągnieciu sprawy do końca to właśnie świadectwo że Wrocław ma się lepiej niż kiedykolwiek, łachmaniarzu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LPR-ak Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.05, 20:40 Udana inwestycja w Kobierzycach nie ma nic wspónego z wymieraniem Wrocławia. Od czasu gdy władzę w mieście sprawuje AWS i Po przyrost naturalny stale się zmniejsza. Potwierdzaja to same władze pragnąc wprowadzić specjalny dodatek dla rodzin wielodzietnych. Pewne czynności, o których nie będę pisał z uwagi na obecność na forum osób nieletnich wykonuje się li tylko dla przyjemności, a nie prokreacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wro Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 20:56 Najpierw kolesie Frasyniuka zlikwidowali wszystkie zaklady we Wrocławiu a teraz proszą sią o inwestycje. Po co było likwidować Elwro, Fadrome, Dolmel itd. Inwestycja Koreańczyków jest dotowana przez państwo Polskie, za tą dotecję zapłacą wszyscy podatnicy. Trzeba było dotować Polskie firmy, a nie likwidować. Ale to typowe dla rzadów sprzedawczyków z UW. Wybory się zbliżeją dlatego Dutkiewicz musi czymś się wykazać. Polityka UW doprowadziła do tego, że bezrobocie we Wrocławiu jest najwieksze ze wszystkich dużych miast. Ale tym Dutkiewicz już sie nie chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugel Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.devs.futuro.pl 06.09.05, 21:47 Czytając to co napisałeś uważam że świat jest pełen idiotów.Oby było jak najwięcej takich inwestycji w rejonie Wrocławia.Bo tylko idiota może twierdzić że nie będą tam pracowac ludzie z Wrocławia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frufru Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: 80.50.201.* 06.09.05, 23:34 Przecież fadroma istnieje, a elwro to siemens.... nie wiem co z dolmelem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: top Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 21:33 O żesz... że się tak do końca nie wyrażę. Błagam, WYJAŚNIJ mi na czym polega związek między "władzą AWSu a przyrostem naturalnym". Khe, khe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixipixi Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.05, 21:53 Zarzadzanie miastem jest jak zarządzaniem firmą. Kazdy zdrowy i rozsadny człowiek o tym wie. każda firma (a więc i miasto )wymaga wymiana krwi bo inaczej GNUŚNIEJE i nic sie w niej nie dzieje. TO TAK JAK W TYM MIEŚCIE 16 lat rządzi ten sam układ. reszte dopowiedzcie sobie sami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ach ten.. Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.05, 16:42 balcerowicz (chyba odejdzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.09.05, 23:19 a wiesz ile ludzi się wyprowadza z biedy do ościennych gmin aby zamieszkać w lepiankach krytych ceramiczną dachówką. Objedź sobie sąsiednie gminy, może coś zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojz Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.05, 23:24 A po nich zostają pustostany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.09.05, 00:09 w części zamieszkują studenci którzy się nie meldują, w części mieszkają ludzie którzy pracują we Wrocławiu i się nie meldują (mój brat tak mieszkał przez kilka lat). Część miszkań w końcu zamieszkiwana jest przez jedną rodzinę, a nie przez dziadków, dzieci i wnuków. A część idzie na sprzedaż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dario Wroclaw Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.dyn.optonline.net 07.09.05, 06:10 Ja tam mam wejscia w Urzedzie Gminy , ale wcale nie wyglada to super . ...a jak masz cos przeciw lub nie wiesz o co chodzi to sie nie oddzywaj bo postrasze Zdrojem lub Dutkiem flecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: media Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.05, 16:44 ache Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a co to Baby Jagi? Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.am.wroc.pl 21.09.05, 19:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ploną lasy Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.05, 16:41 ploną lasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hura Będą tanie LCD, mam nadzieję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 23:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciesze sie Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.idea.pl 07.09.05, 00:12 Niewazne kto sie przyznaje do sukcesu, ktory z definicji ma wielu ojcow, w odroznieniu od porazki, ktora nie ma zadnego. Najwazniejsze, ze Wroclaw jako powiat odniosl SUKCES. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spec Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.09.05, 00:17 najwazniejsze, ze przyjdzie firma, ktora przyniesie nowoczesne technologie, na ktorych praktyke beda mogli zbierac nowowykwalifikowani pracownicy glownie z Wroclawia, chociaz w praktyce to pewnie beda inzynierow sciagac z calej Polski, bo we Wroclawiu i tak z branzy elektroniki i IT to dobrzy inzynierowie jeszcze w czasie studiow sa sciagani do Siemensa itp. Ale przy takim osrodku akademickim jakim jest Wroclaw, wykwalifikowanych ludzi nie braknie. Do tego wkoncu bedzie jakas duza firma, ktora bedzie mogla wspolpracowac z Politechnika, bo po przemianach ustrojowych wymiana miedzy nauka a gospodarka solidnie oslabla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starycynik A KGHM..... IP: *.lr.centurytel.net 07.09.05, 02:48 A KGHM zainwestuje 800 mln dolarow w Peru..... wiecej: www.fijor.com/index.php?a=p&id=186 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Orszak TO ŻE PODERŻNIEMY IM GARDŁA SZMATO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 15:43 Odpowiedz Link Zgłoś
slon16 no ale to nie we Wrocławiu 07.09.05, 06:04 Dutkiewicz hasa wszędzie tam gdzie jest sukces on zawsze tam jemu nic nie straszne jak w Edynburgu Teatr Kozła dostał nagrodę to nie wiedziałem czy to Dutkiewicza odznaczono czy Teatr jakoś tak to było bo jak się tkwi w korkach ponad miarę nie za swoje pieniądze to się jest żądnym sukcesu oddałby nam pieniadze za stanie w korkach i to juz byłby jakiś sukces Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sukces Re: no ale to nie we Wrocławiu IP: *.am.wroc.pl 21.09.05, 18:09 Sukces ma wielu ojców. Porażka i niepowodzenia są sierotami. Tylko jak to jest, że sukcesy odnoszą zawsze ci sami? Odpowiedz Link Zgłoś
slon16 wrocław opuszcza tysiąc ludzi rocznie 07.09.05, 06:10 a ile wyjeżdża za granicę ????????????? do obozów pracy już wolą tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dario Wroclaw Re: wrocław opuszcza tysiąc ludzi rocznie IP: *.dyn.optonline.net 07.09.05, 06:11 Zgadza sie , taka jest prawda. Wszyscy wyjezdzaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enc Re: wrocław opuszcza tysiąc ludzi rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 08:52 a mimo to jakimś cudem jesteśmy jednym z niewielu miast w Polsce o dodatnim przyroście naturalnym. zatem skoro wszyscy wyjeżdzaja, nikt nie przyjeżdża, to podziwiam Wrocławianki, muszą być naprawdę niezłe w odbudowywaniu zasobów ludzkich. Odpowiedz Link Zgłoś
kkopytko Petr - słuszna i odważna uwaga 07.09.05, 07:42 Gość portalu: Petr napisał(a): > Co ma do tego Dutkiewicz - fabryka jest sukcesem gminy Kobierzyce. Wrocław nie > dostanie grosza i przemysł w mieście nadal będzie dogorywał. Wrocław wymiera. Słuszna i odważna uwaga. Na forum Inwestycje by już wywalili twój wpis, bo się nie cieszysz tak jak inni. Dla Polski ta inwestycja to sukces a dla mnie mieszkańca Wrocławia nic to nie zmienia, bo do pracy do Kobierzyc nie dojadę. Z Kozanowa na samą Klecinę potrzebuję ponad godzinę aby dojechać środkami komunikacji a do Kobierzyc będzie ponad 1,5 godziny. Ogólnie cieszę się że Polska zdobyła taką inwestycję ale dla mnie mieszkańca Wrocławia, w którym komunikacja zbiorowa leży i kwiczy nic to nie zmienia. Panie Dutkiewicz niech Pan coś zrobi dla Wrocławia, bo przypisywać sobie sukces małych Kobierzyc panu nie wypada i wstyd! Czekam na taką inwestycję we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abrik Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.wroclaw.mm.pl 07.09.05, 07:53 Czy Wy wszyscy jesteście tacy głupi czy tylko próbujecie zdenerwować resztę ludzi ?? Wiadomo, że taka inwesytcja ruszy całą lokalną gospodarką. Wszędzie na świecie ludzie dojeżdżają do pracy i tak będzie tym razem. A kto nie chce to nie musi tam pracować ani się cieszyć z powodu tej inwestycji. A może to tylko wpis zazdrosnego, zadufanego ex-rolnika ze Stolycy ?? Pozdro dla normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
kkopytko Re: Petr - słuszna i odważna uwaga 07.09.05, 08:21 Przecież napisałem, że się cieszę ale na mnie to nie wpłynie ze względu na odległość od tej inwestycji(Wrocław Kozanów). A jeśli chodzi o dojazdy to już teraz ponad godzinę dziennie zajmuje mi dojazd do pracy na Klecinę(dokładnie około 1h i 10min w jedną stronę) dzięki czemu w środkach komunikacji siedzę prawie 2,5h dziennie! O Kobierzycach mogę zapomnieć. A przypisywanie sobie czyjegoś sukcesu przez Dutkiewicza to jakieś nieporozumienie! Niech lepiej się zajmie komunikacją zbiorową w mieście bo jak na razie to ludzie mają problem z dojazdem z jednego końca miasta na drugi do pracy a jak usprawni komunikację to może jakiś Koreańczyk też zwróci uwagę na WIELKI WROCŁAW a nie na małe Kobierzyce. Pozdrawiam i jeszcze raz podkreślam, że cieszę się że Polska zdobywa takie inwestycje. Mnie jednak jako mieszkańca Wrocławia interesuje bardziej kiedy poprawi się komunikacja zbiorowa w mieście? Kiedy panie Dutkiewicz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.Rozanka.WROC.PL / *.ip.WRO.Korbank.PL 07.09.05, 08:38 A czym były by kobierzyce bez wrocławia, to wrocław sciaga inwestorów a kobierzyce oferuja niskie podatki i wolne terenu. My mamy ludzi do pracy, szkoły uniwersytety itd. Komu by byly potrzebne fabryki markety i inne rzeczy w kobierzycach jak by nie bylo wrocławia. Kobierzyce zyją tylko i wyłacznie dzieki pieniądza wrocławian. Odpowiedz Link Zgłoś
kkopytko Re: Petr - słuszna i odważna uwaga 07.09.05, 08:40 > My mamy ludzi do pracy, To prawda tylko czym ci ludzie mają dojechać do Kobierzyc bo ja sobie nie wyobrażam 1,5h z Kozanowa w jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
kkopytko Re: Petr - słuszna i odważna uwaga 07.09.05, 08:43 > ja sobie nie wyobrażam 1,5h z Kozanowa w jedną stronę. A wiem co to znaczy bo już teraz dojeżdżam 1h i 10 min na Klecinę a mieszkam przecież w wielkim mieście a nie na wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.Rozanka.WROC.PL / *.ip.WRO.Korbank.PL 07.09.05, 08:46 kkopytko napisał: > > ja sobie nie wyobrażam 1,5h z Kozanowa w jedną stronę. > > A wiem co to znaczy bo już teraz dojeżdżam 1h i 10 min na Klecinę a mieszkam > przecież w wielkim mieście a nie na wsi. Bo jedziesz klecińską a to najgorsze rozwiazanie, lepiej przez miasto, dalej ale szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
kkopytko Re: Petr - słuszna i odważna uwaga 07.09.05, 08:47 Seba ja muszę kombinować komunkacją miejską ale dzięki za rady ;) pozdrawiam! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enc Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:00 właśnie dlatego to tyle zajmuje, że mieszkasz w wielkim mieście, a nie na wsi. na wsi rzadko jest powód dla remontu dróg, na wsi rzadko tworzą się korki. pomieszkałbyś kilka miesięcy w Wiedniu... z pracy do domu miałam tam 2km. chodziłam pieszo, bo przejazd transportem kołowym zajmował w godzinach szczytu około 2 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
kkopytko Re: Petr - słuszna i odważna uwaga 07.09.05, 09:07 Gość portalu: enc napisał(a): > z pracy do domu miałam tam 2km. > chodziłam pieszo, bo przejazd transportem kołowym zajmował w godzinach > szczytu około 2 godziny. Czyli w Wiedniu transport kołowy odbywa się prędkością 1km/h ?????????? Pchają autobusy czy nimi jadą? Szkoda czasu na dyskusję z tobą bo się kompromitujesz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enc Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:13 nie, nie pchają. czasem jadą. ale przeważnie stoją- w korkach. jeżeli szkoda Ci czasu, to nie dyskutuj, proste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marakuja BRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:27 Gość portalu: enc napisał(a): > nie, nie pchają. czasem jadą. ale przeważnie stoją- w korkach. jeżeli szkoda Ci czasu, to nie dyskutuj, proste. Gratuluję mądrej wypowiedzi, użytkownik "kkopytko" pisze takie bzdury, że aż mi wstyd że też jest z Wrocławia! Odpowiedz Link Zgłoś
kkopytko Re: BRAWO 07.09.05, 09:29 Przyznaję wam rację! W Wiedniu autobusy jeżdżą z prędkością 1km/h! Macie rację i nie ulega to wątpliwości! Wasze argumenty są cudowne :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enc Re: BRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:37 jeżeli jest Ci tak trudno wyobrazić to sobie, proponuję proste ćwiczenie rozwijajace wyobraźnię. znajdź czas np jutro w popołudniowych godzinach szczytu. wziądź w tramwaj 3 lub 5 na Krakowskiej. i policz, ile kilometrów na godzinę jedzie do skrzyżowania z Pułaskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.Rozanka.WROC.PL / *.ip.WRO.Korbank.PL 07.09.05, 08:44 kkopytko napisał: > > My mamy ludzi do pracy, > > To prawda tylko czym ci ludzie mają dojechać do Kobierzyc bo ja sobie nie > wyobrażam 1,5h z Kozanowa w jedną stronę. Hmmm no ja z Różanki w tamtym kierunku moge sie bez problemu wydostać w szczycie w 25 minut. A pozatym duzoe fabryki stosuja podwóski autobusowe dal pracowników. Patrz Volvo Bosch itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UJ Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.crowley.pl 07.09.05, 08:52 Nudny jesteś z tym Kozanowem. Nie chcesz, nie dojeżdżaj. Możesz się przeprowadzić, albo zmienić pracę. Oczywiście zaraz ktoś tu zabałaka, że nie ma się dokąd przeprowadzać, a pracy zmienić się nie da, bo też nie ma ani malutkiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kkopytko Re: Petr - słuszna i odważna uwaga 07.09.05, 08:59 Gość portalu: UJ napisał(a): > Możesz się przeprowadzić, albo zmienić pracę. Polska to nie Ameryka gdzie za wypłatę możesz sobie wynająć mieszkanie i starczy ci jeszcze na życie. Polska to kraj gdzie w mieszkaniach żyje po kilka pokoleń a zmiana mieszkania to wielkie i kosztowne wydarzenie. Pracy nie zmienię bo mam dobrą pracę którą lubię. Nie lubię natomiast naszego prezydenta bo nie dba o komunikację w mieście a zamiast tego cieszy się że Kobierzyce mają inwestycje zamiast dbać o to co się dzieje w jego mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UJ Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.crowley.pl 07.09.05, 09:27 Bredzisz. Dziesiątki tysięcy ludzi wynajmują we Wrocławiu mieszkania i nic się im złego nie dzieje. A w zmianie mieszkania też nie ma nic kosztownego. Chyba, że jesteś dzikim lokatorem i nie płacisz za to, w którym mieszkasz teraz. A komunikacja się zrobi. Jeżeli masz jakieś wąty co do tego, to po prostu załóż firmę autobusową i dowoź tych ludzi - korzystaj z miejsca na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marakuja Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:25 daj już sobie spokój !!! jakoś fabryka kabli Leoni, firma Gardinia i Fatro będąc zlokalizowane za Kobierzycami (czyli dalej niż planowana inwestycja) nie narzekają na brak chętnych do pracy z Wrocławia Nie potrafisz sobie zorganizować transportu - Twój problem. Ale nie susz głowy tym, którzy dadzą sobie radę dojeżdżać tam do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.09.05, 17:42 z tego co wiem to fabryka ma być w Biskupicach Podgórnych, a to rzut beretem. Jak wybudują autostradę to na gliniankach wjedziesz a koło fabryki zjedziesz. Zajmie Ci to pewnie 15 min Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enc Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 08:55 pojadą ludzie, którym zależy na pracy. codziennie dojeżdżam 80 km do pracy, nie stanowi to dla mnie żadnej przeszkody. jeżeli dla Ciebie problemem jest dojazd do Kobierzyc, nie ma sprawy, będzie wielu chętnych na Twoje miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kkopytko Re: Petr - słuszna i odważna uwaga 07.09.05, 09:02 Odpowiadasz na : Gość portalu: enc napisał(a): > pojadą ludzie, którym zależy na pracy. codziennie dojeżdżam 80 km do pracy, > nie stanowi to dla mnie żadnej przeszkody. jeżeli dla Ciebie problemem jest > dojazd do Kobierzyc, nie ma sprawy, będzie wielu chętnych na Twoje miejsce. Czy umiesz czytać czy nie? Przecież napisałem że właśnie dlatego ta inwestycja z mojego punktu widzenia jest mi obojętna. Nie zabraniam się nikomu cieszyć ale dziwię się że inni mają pretensje że ja się nie cieszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enc Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:12 > Czy umiesz czytać czy nie? Przecież napisałem że właśnie dlatego ta inwestycja > z mojego punktu widzenia jest mi obojętna. Nie zabraniam się nikomu cieszyć ale > > dziwię się że inni mają pretensje że ja się nie cieszę. > "a dla mnie mieszkańca Wrocławia" możliwe, że przez pomyłkę, ale użyłeś typowego łącznika jednostki z grupą. takiego zabiegu używa się bardzo często dla zaznaczenia, że sytuacja jednostki i ogółu jest taka sama. stąd post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UJ Re: Petr - głupawa i banalna uwaga IP: *.crowley.pl 07.09.05, 09:42 Jeżeli jest ci obojętne, że we Wrocławiu pojawi się praca dla dziesięciu tysięcy ludzi, to o ekonomii masz pojęcie zerowe. Co oni, myślisz, zrobią z zarobionymi tam pieniędzmi? Bo ja swoje wydaję kupując produkty i usługi, przede wszystkim we Wrocławiu właśnie. Do kogo wtedy idzie ta forsa, do masonów i cyklistów? Odpowiedz Link Zgłoś
kkopytko Biskupice Podgórne -gdzie to jest i co tam jeździ? 07.09.05, 08:37 Gdzie są Biskupice Podgórne i czym tam dojechać? Pytam bo będzie tam podobno fabryka ekranów do panoramicznych telewizorów LCD. Czy we Wrocławiu nie było na nią miejsca????????????????? Jeśli nie to na co we Wrocławiu jest miejsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seba Re: Biskupice Podgórne -gdzie to jest i co tam je IP: *.Rozanka.WROC.PL / *.ip.WRO.Korbank.PL 07.09.05, 08:42 Raczej nie było wolnych 100 hektarów, pozatym takie fabryi lokuje sie poza miastem, po co w miescie fabryki.A biskupice podgórne to tak w prosty sposób mowiąc sa mniejj wiecej jak sie jedize A4 w kierunku kątów wrocławskich, za nową wsią wrocławska z tym ze po południowej stronie autostrady. Lub inaczej jadac drogą 35 przez tyniec mały i w małuszowie skrecic w prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
kkopytko Re: Biskupice Podgórne -gdzie to jest i co tam je 07.09.05, 08:45 I mam nadzieję że będzie tam jakaś komunikacja aby dojechać chociaż jeśli o mnie chodzi to i tak za daleko ale dobrze że inni będą mieli pracę i to głównie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maras Re: Biskupice Podgórne -gdzie to jest i co tam je IP: 195.20.110.* 07.09.05, 14:05 Człowieku Jeśli masz pracę to wówczas stać cię aby kupić samochód (obecnie całkiem dobry za 5 tys)lub nawet skuter (3,5 tys) i problem komunikacyjny znika. Z Kozanowa do Biskupic jest mniej niż 30km Na twoją Klecinę możesz też dojeżdżać rowerem. Jeśli koniecznie chcesz komunikacją miejską to nie nażekaj że długo dojeżdżasz. Masz natomiast ten plus ,że możesz sobie spokojnie czytać lub słuchać muzyki w autobusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin na wszystko jest sposób!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.05, 09:35 Chłopcy z PO zmienią granice administracyjne Wrocławia i nie będzie gminy Kobierzyce TYLKO DZIELNICA KOBIERZYCE!!! Heheheheh!!! Dzisiaj nawet centrum handlowe "oszołom" nie jest w granicach miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezes Złodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:50 Złodzieje, dajcie i mi 500zł miesiecznie na pracownika przez 10 lat! Co za bezczelne złodziejstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :((( A Polak murzynem w własnym kraju IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.09.05, 09:59 Gość portalu: Prezes napisał(a): > Złodzieje, dajcie i mi 500zł miesiecznie na pracownika przez 10 lat! ...a prezes jest prezesem polskiej firmy? Jeśli tak to do widzenia! Dla polityków polskie firmy się nie liczą. Zawsze jest takie przekonanie - bo to zagrniczne jest! A Polak murzynem w własnym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Miały powstać 2 fabryki LG/Philips- co z tą drugą? IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.verizone.com.pl 07.09.05, 09:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rolorolo co zyskuje wrocław-prosze bardzo! IP: *.media4.pl 07.09.05, 10:20 Further benefits include the high quality labor available in Poland as well as the high level support of the Polish Government. Wroclaw, the nation's educational and economic center, is well-known to offer a high quality labor force and to have well established infrastructure, including efficient road networks and excellent power supply. 1 takie opinie w biznesie 2 prace dla swoich mieszkancow i absolwentow uczelni 3 rozwoj aglomeracji rozwoj powiatu 4 moze nie bylem na poczatku jakims zwolennikiem dutkiewicza ale od jakiegos czasu pełen szacunek Panie Prezydencie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) To rząd SLD załatwił tą inwestycję a nie D. !!! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.09.05, 10:24 Gość portalu: rolorolo napisał(a): > 4 moze nie bylem na poczatku jakims zwolennikiem dutkiewicza ale od jakiegos > czasu pełen szacunek Panie Prezydencie! Przecież to rząd SLD załatwił tą inwestycję i przekupił z naszych pieniędzy LG a nie jakiś Dutkiewicz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Dutkiewicz. Śmieszny facet :))) IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.09.05, 11:08 "Mam wielką przyjemność poinformować pana, że wybraliśmy Kobierzyce koło Wrocławia na miejsce, w którym powstanie nasza fabryka ekranów ciekłokrystalicznych" - napisał 24 sierpnia do premiera Marka Belki wiceprezes LG Philips LCD Bon Joon Koo. Kopię tego listu zdobyła "Rzeczpospolita". W takim razie to rząd SLD wygrał negocjacje a Dutkiewicz przypisuje sobie zwycięstwo! Ani nie negocjowł (bo LG go olało) ani inwestycja w jego mieście (Wrocław) a ten przypisuje sobie sukces. Śmieszny facet :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziggy Re: Dutkiewicz. Śmieszny facet :))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.05, 11:16 Śmieszny jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba dojazd z Kozanowa IP: *.walas.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 11:17 1. Podejrzewam, ze na Psie pole, do Volvo masz równie daleko co do Kobierzyc. Czyli, że inwestycja Volvo tez byla niepotrzebna, bo tobie za daleko? ;). Ja akurat mieszkam na Krzykach i do Kobierzyc dojade znacznie szybciej niz, np do Polaru, czy Wrozametu 2. LG, a wczesniej Hewllet Packard itp., to dowod ze Wrocław jest jednym z najlepiej rozwijajacych sie miast w Polsce 3. A mozesz powiedziec skąd Kobierzyce wezma te tysiace inżynierów, jak nie z Politechniki Wrocławskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Z ostatniej chwili !!! IP: *.echostar.pl 07.09.05, 14:41 Pozdrowienia z Poznania. Jak podała agencja AGD na skutek osobistej interwencji Prezydenta Poznania Ryszarda Grobelnego w samolocie lecącym do Korei doszło do ciekawego zdarzenia.Pasażerom rozdano najnowszy ranking i okazało sie ,że w 143 rankigu w tym roku wygrał po raz 143 Poznań. Koreańczycy z LG natychmiast zmienili zdanie a ponieważ dowiedziedzieli się ,że w Poznaniu nad jeziorem Malta będą Termy i Oceanarium które może sąsiadować z ich stołówką zakładową INWESTYCJE PRZENIOSĄ DO POZNANIA. Prezydent Poznania Ryszard Grobelny opuścł poliklinikę w której od wielu lat leczy sie na permamentny i przewlekły brak decyzyjności (po łacinie : nojaja) by osobiście nadzorować pracę P.S. I nie narzekajcie na Wrocław bo na zsyłke ześlą was do Poznania - mojego ukochanego miasta w którym władze sprawuje mistrz rankigów i specjalista od handlu Parkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihihi Re: Z ostatniej chwili !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.05, 17:35 Niezłe Miś, naprawdę niezłe :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zd Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 14:47 twoja stara wymiera CIOTO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Będzie Jak z Lanosami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:08 Puszcza ludzi w trabe.Znalezli sobie tania siłe robocza . A ludziska pojda bo musza z czegos zyc. Tak wyglada nasza polska rzeczywistosc. Wegetuj za grosze albo sie powiesz.Tylko takie alternatywy ma dzisiejszy szary Polak. Beznadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juhas Re: Będzie Jak z Lanosami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 22:07 Następny, co go panna puściła w trąbę i teraz chłopina mirmiłuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulos gratuluję z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:15 witam! brawo! nie rozumiem wypisów w stylu: "przecież to Kobierzyce a nie Wrocław", co za bzdura!!!!!!!!!! oczywiście, że bez Wrocławia Kobierzyce byłyby jakąś mało znaczącą dziurą! tak samo jak bez Poznania Tarnowo Podgórne! jeśli chodzi o dojazdy do pracy - nic prostszego jak sprawna komunikacja, która na pewno zostanie rozwinięta, jeśli nie to pracownik wynajmie autobusy i po sprawie! Dla Wrocławia to wielki dzień; taka liczba miejsc pracy oznacza bowiem zbicie bezrobocia w powiecie i nie czarujmy się również w samym mieście; przecież już dzisiaj część poznaniaków pracuje w Tarnowie podgórnym; co za problem żeby wrocławianie pracowali w Kobierzycach? zanosi się na to, że wrocławska stopa bezrobocia (11,8) spadnie do liczby jednocyfrowej i zbliży się do poznańskiej (6,5), albo i ją przegoni! w mojej opinii wysuwacie się na 2 miejsce w kraju po Warszawie jeśli chodzi o pozycję gospodarczą,; oczywiście mogę się mylić (bo może to ciągle Poznań lub Kraków albo ex equo)ale takie mam wrażenie; dla Poznania to też dobre, bo może w końcu zdopinguje to władze miejskie, które są żałosne, w przeciwieństwie do Waszych! a więc gartuluję i pozdrawiam! Zachód Polski się rozwija!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ansb Re: Będzie praca u Koreańczyków 07.09.05, 18:53 Oby inne miasta w tym (i nie tylko) kraju "wymierały" w taki sposób jak Wrocek. szacunek dla władz miejskich i regionalnych... i dla ekipy MGPiPS i PAIIZ również. Wreszcie wszyscy zaczynaja grac do tej samej bramki.. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociarewolucji Re: Będzie praca u Koreańczyków 08.09.05, 00:06 Zaraz, zaraz. Czy to znaczy że Dutkiewicz zrobił sobie wycieczkę do Korei, żeby zabiegać o interesy obcej gminy? ZA PIENIĄDZE WROCŁAWIAN. SKANDAL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacus Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.05, 08:57 A moze bedzie praca DLA Koreanczykow ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrocławianin Petr - stuknij się w ten pusty łeb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 14:08 Gość portalu: Petr napisał(a): > Co ma do tego Dutkiewicz - fabryka jest sukcesem gminy Kobierzyce. Wrocław nie > dostanie grosza i przemysł w mieście nadal będzie dogorywał. Wrocław wymiera. Odpowiedz Link Zgłoś