Dodaj do ulubionych

Będzie praca u Koreańczyków

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.05, 19:23
Co ma do tego Dutkiewicz - fabryka jest sukcesem gminy Kobierzyce. Wrocław nie
dostanie grosza i przemysł w mieście nadal będzie dogorywał. Wrocław wymiera.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wrocek Ty to zadziora jesteś Peter czy Troll ?? :P....... IP: *.ip.WRO.Korbank.PL 06.09.05, 19:34
      Gmina Kobieżyce nie ma pewnie 10 000 mieszkańców, a tyle czy też 12 000 wg
      innych źródeł ma tam pracować ludzi.

Więc w tej wiosce, która jest w połowie drogi między Kątami Wrocławskimi a
      Wrocławiem znajdzie pracę mnustwo Wrocławian i mieszkańców innych gmin.
      Dlatego Dudek pomagał w ściągnięciu tej inwestycji.

aale co ja tu z trollem dyskutuję.
      • Gość: 9g Re: Ty to zadziora jesteś Peter czy Troll ?? :P.. IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 07.09.05, 23:54
        Jedno pewne, znikną bezpańskie psy. Hłe, hłe. Psiojady tu zagoszczą.
        Bzdura z tymi tysiącami informatyków. Potrzebni będą ludzie z wykształceniem
        góra średnim, przyuczonych do naciskania jednego albo dwóch guzików. No i ...
        pakowacze, sprzątaczki.
    • Gość: kazik Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 19:35
      Madralo a ci pracownicy i inzynieerowie to wszyscy mieszkaja w kobierzycach??
      zaden we wroclawiu??
      • Gość: Dario Chairman Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.dyn.optonline.net 07.09.05, 06:05
        Szefowie i inzynierowie to przyjada nie z Kobierzyc i Wroclawia...
        tylko z Korei...pajacyki Polacy to do pracy fizycznej sie nadaja,pozdrawiam
        • Gość: Marakuja Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:20
          właśnie że taniej im będzie zatrudnić polskich inżynierów, tylko prezesowanie i
          dyrektorowie kluczowych działów będą Koreańczykami - trudno się im dziwić, że
          sprowadzają fachowców, których już znają
          • Gość: Misiu Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.09.05, 18:31
            Koreanczycy? bo padne ze smiechu. Najwieksze badziewie jakie widzialem w zyciu
            (patrz zamienniki koreanskie, Kia, Dewoo itd)
          • Gość: żałosne Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.am.wroc.pl 21.09.05, 17:54
        • Gość: ile będą płacic? Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.am.wroc.pl 22.09.05, 14:36
    • Gość: dxdxdx dyletant ?? IP: *.e-net.pl 06.09.05, 20:26
      Petr czy ty czasem nie zgubiłeś rozumu??

nie wiem czy jest sens wogóle Tobie cokolwiek odpowiadać, bo troche mi sie
      wydaje, ze to prowokacja z Twojej strony
      no chyba że Ci mózg... wymiera.

pozdrawiam Wroc
      gratulacje!! :)
    • Gość: movie_master Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.05, 20:27
      Co za idiota! Tylko totalny kretyn mógłby coś takiego napisać - "Wrocław
      wymiera". Frazesy na poziomie LPR. To wspaniała informacja - udział władz
      Wrocławia w pomyślnym dociągnieciu sprawy do końca to właśnie świadectwo że
      Wrocław ma się lepiej niż kiedykolwiek, łachmaniarzu!!!
      • Gość: LPR-ak Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.05, 20:40
        Udana inwestycja w Kobierzycach nie ma nic wspónego z wymieraniem Wrocławia. Od
        czasu gdy władzę w mieście sprawuje AWS i Po przyrost naturalny stale się
        zmniejsza. Potwierdzaja to same władze pragnąc wprowadzić specjalny dodatek dla
        rodzin wielodzietnych. Pewne czynności, o których nie będę pisał z uwagi na
        obecność na forum osób nieletnich wykonuje się li tylko dla przyjemności, a nie
        prokreacji.
        • Gość: wro Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 20:56
          Najpierw kolesie Frasyniuka zlikwidowali wszystkie zaklady we Wrocławiu a teraz
          proszą sią o inwestycje. Po co było likwidować Elwro, Fadrome, Dolmel itd.
          Inwestycja Koreańczyków jest dotowana przez państwo Polskie, za tą dotecję
          zapłacą wszyscy podatnicy. Trzeba było dotować Polskie firmy, a nie likwidować.
          Ale to typowe dla rzadów sprzedawczyków z UW. Wybory się zbliżeją dlatego
          Dutkiewicz musi czymś się wykazać. Polityka UW doprowadziła do tego, że
          bezrobocie we Wrocławiu jest najwieksze ze wszystkich dużych miast. Ale tym
          Dutkiewicz już sie nie chwali.
          • Gość: hugel Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.devs.futuro.pl 06.09.05, 21:47
            Czytając to co napisałeś uważam że świat jest pełen idiotów.Oby było jak
            najwięcej takich inwestycji w rejonie Wrocławia.Bo tylko idiota może twierdzić
            że nie będą tam pracowac ludzie z Wrocławia.
          • Gość: frufru Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: 80.50.201.* 06.09.05, 23:34
            Przecież fadroma istnieje, a elwro to siemens.... nie wiem co z dolmelem?
            • Gość: Q Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.crowley.pl 07.09.05, 09:29
              ABB
        • Gość: top Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 21:33
          O żesz... że się tak do końca nie wyrażę.
          Błagam, WYJAŚNIJ mi na czym polega związek między "władzą AWSu a przyrostem
          naturalnym".

Khe, khe.
          • Gość: dixipixi Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.05, 21:53
            Zarzadzanie miastem jest jak zarządzaniem firmą.
            Kazdy zdrowy i rozsadny człowiek o tym wie.
            każda firma (a więc i miasto )wymaga wymiana krwi bo inaczej GNUŚNIEJE i nic
            sie w niej nie dzieje.
            TO TAK JAK W TYM MIEŚCIE 16 lat rządzi ten sam układ.
            reszte dopowiedzcie sobie sami.
            • Gość: ach ten.. Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.05, 16:42
              balcerowicz (chyba odejdzie:)
        • Gość: tom Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.kom / *.kom-net.pl 06.09.05, 23:19
          a wiesz ile ludzi się wyprowadza z biedy do ościennych gmin aby zamieszkać w
          lepiankach krytych ceramiczną dachówką. Objedź sobie sąsiednie gminy, może coś
          zrozumiesz.
          • Gość: Alojz Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.09.05, 23:24
            A po nich zostają pustostany?
            • Gość: tom Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.09.05, 00:09
              w części zamieszkują studenci którzy się nie meldują, w części mieszkają ludzie
              którzy pracują we Wrocławiu i się nie meldują (mój brat tak mieszkał przez
              kilka lat). Część miszkań w końcu zamieszkiwana jest przez jedną rodzinę, a nie
              przez dziadków, dzieci i wnuków.
              A część idzie na sprzedaż.
      • Gość: Dario Wroclaw Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.dyn.optonline.net 07.09.05, 06:10
        Ja tam mam wejscia w Urzedzie Gminy , ale wcale nie wyglada to super .
        ...a jak masz cos przeciw lub nie wiesz o co chodzi to sie nie oddzywaj bo
        postrasze Zdrojem lub Dutkiem flecie
        • Gość: media Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.05, 16:44
          ache
        • Gość: a co to Baby Jagi? Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.am.wroc.pl 21.09.05, 19:00
      • Gość: ploną lasy Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.09.05, 16:41
        ploną lasy
    • Gość: hura Będą tanie LCD, mam nadzieję! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 23:07
    • Gość: ciesze sie Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.idea.pl 07.09.05, 00:12
      Niewazne kto sie przyznaje do sukcesu, ktory z definicji ma wielu ojcow, w
      odroznieniu od porazki, ktora nie ma zadnego. Najwazniejsze, ze Wroclaw jako
      powiat odniosl SUKCES.
      • Gość: spec Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.09.05, 00:17
        najwazniejsze, ze przyjdzie firma, ktora przyniesie nowoczesne technologie, na ktorych praktyke beda mogli zbierac nowowykwalifikowani pracownicy glownie z Wroclawia, chociaz w praktyce to pewnie beda inzynierow sciagac z calej Polski, bo we Wroclawiu i tak z branzy elektroniki i IT to dobrzy inzynierowie jeszcze w czasie studiow sa sciagani do Siemensa itp. Ale przy takim osrodku akademickim jakim jest Wroclaw, wykwalifikowanych ludzi nie braknie. Do tego wkoncu bedzie jakas duza firma, ktora bedzie mogla wspolpracowac z Politechnika, bo po przemianach ustrojowych wymiana miedzy nauka a gospodarka solidnie oslabla.
    • Gość: starycynik A KGHM..... IP: *.lr.centurytel.net 07.09.05, 02:48
      A KGHM zainwestuje 800 mln dolarow w Peru.....

wiecej:

www.fijor.com/index.php?a=p&id=186

• Gość: fifa Re: A KGHM..... IP: *.qc.sympatico.ca 07.09.05, 04:20
        no i co z tego
        • Gość: Rafał Orszak TO ŻE PODERŻNIEMY IM GARDŁA SZMATO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.05, 15:43
    • slon16 no ale to nie we Wrocławiu 07.09.05, 06:04
      Dutkiewicz hasa wszędzie tam gdzie jest sukces on zawsze tam
      jemu nic nie straszne
      jak w Edynburgu Teatr Kozła dostał nagrodę to nie wiedziałem
      czy to Dutkiewicza odznaczono czy Teatr jakoś tak to było
      bo jak się tkwi w korkach ponad miarę nie za swoje pieniądze to się jest żądnym
      sukcesu
      oddałby nam pieniadze za stanie w korkach i to juz byłby jakiś sukces
      • Gość: sukces Re: no ale to nie we Wrocławiu IP: *.am.wroc.pl 21.09.05, 18:09
        Sukces ma wielu ojców. Porażka i niepowodzenia są sierotami. Tylko jak to jest,
        że sukcesy odnoszą zawsze ci sami?
    • slon16 wrocław opuszcza tysiąc ludzi rocznie 07.09.05, 06:10
      a ile wyjeżdża za granicę ?????????????
      do obozów pracy już wolą tam.
      • Gość: Dario Wroclaw Re: wrocław opuszcza tysiąc ludzi rocznie IP: *.dyn.optonline.net 07.09.05, 06:11
        Zgadza sie , taka jest prawda. Wszyscy wyjezdzaja
        • Gość: enc Re: wrocław opuszcza tysiąc ludzi rocznie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 08:52
          a mimo to jakimś cudem jesteśmy jednym z niewielu miast w Polsce o dodatnim
          przyroście naturalnym. zatem skoro wszyscy wyjeżdzaja, nikt nie przyjeżdża, to
          podziwiam Wrocławianki, muszą być naprawdę niezłe w odbudowywaniu zasobów
          ludzkich.
    • kkopytko Petr - słuszna i odważna uwaga 07.09.05, 07:42
      Gość portalu: Petr napisał(a):

> Co ma do tego Dutkiewicz - fabryka jest sukcesem gminy Kobierzyce. Wrocław nie
      > dostanie grosza i przemysł w mieście nadal będzie dogorywał. Wrocław wymiera.

Słuszna i odważna uwaga. Na forum Inwestycje by już wywalili twój wpis, bo się
      nie cieszysz tak jak inni. Dla Polski ta inwestycja to sukces a dla mnie
      mieszkańca Wrocławia nic to nie zmienia, bo do pracy do Kobierzyc nie dojadę. Z
      Kozanowa na samą Klecinę potrzebuję ponad godzinę aby dojechać środkami
      komunikacji a do Kobierzyc będzie ponad 1,5 godziny.

Ogólnie cieszę się że Polska zdobyła taką inwestycję ale dla mnie mieszkańca
      Wrocławia, w którym komunikacja zbiorowa leży i kwiczy nic to nie zmienia.

Panie Dutkiewicz niech Pan coś zrobi dla Wrocławia, bo przypisywać sobie
      sukces małych Kobierzyc panu nie wypada i wstyd! Czekam na taką inwestycję we
      Wrocławiu.
      • Gość: Abrik Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.wroclaw.mm.pl 07.09.05, 07:53
        Czy Wy wszyscy jesteście tacy głupi czy tylko próbujecie zdenerwować resztę
        ludzi ?? Wiadomo, że taka inwesytcja ruszy całą lokalną gospodarką. Wszędzie na
        świecie ludzie dojeżdżają do pracy i tak będzie tym razem. A kto nie chce to
        nie musi tam pracować ani się cieszyć z powodu tej inwestycji. A może to tylko
        wpis zazdrosnego, zadufanego ex-rolnika ze Stolycy ??

Pozdro dla normalnych
        • kkopytko Re: Petr - słuszna i odważna uwaga 07.09.05, 08:21
          Przecież napisałem, że się cieszę ale na mnie to nie wpłynie ze względu na
          odległość od tej inwestycji(Wrocław Kozanów). A jeśli chodzi o dojazdy to już
          teraz ponad godzinę dziennie zajmuje mi dojazd do pracy na Klecinę(dokładnie
          około 1h i 10min w jedną stronę) dzięki czemu w środkach komunikacji siedzę
          prawie 2,5h dziennie! O Kobierzycach mogę zapomnieć.

A przypisywanie sobie czyjegoś sukcesu przez Dutkiewicza to jakieś
          nieporozumienie! Niech lepiej się zajmie komunikacją zbiorową w mieście bo jak
          na razie to ludzie mają problem z dojazdem z jednego końca miasta na drugi do
          pracy a jak usprawni komunikację to może jakiś Koreańczyk też zwróci uwagę na
          WIELKI WROCŁAW a nie na małe Kobierzyce.

Pozdrawiam i jeszcze raz podkreślam, że cieszę się że Polska zdobywa takie
          inwestycje. Mnie jednak jako mieszkańca Wrocławia interesuje bardziej kiedy
          poprawi się komunikacja zbiorowa w mieście? Kiedy panie Dutkiewicz?
          • Gość: seba Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.Rozanka.WROC.PL / *.ip.WRO.Korbank.PL 07.09.05, 08:38
            A czym były by kobierzyce bez wrocławia, to wrocław sciaga inwestorów a
            kobierzyce oferuja niskie podatki i wolne terenu. My mamy ludzi do pracy,
            szkoły uniwersytety itd. Komu by byly potrzebne fabryki markety i inne rzeczy w
            kobierzycach jak by nie bylo wrocławia. Kobierzyce zyją tylko i wyłacznie
            dzieki pieniądza wrocławian.
            • kkopytko Re: Petr - słuszna i odważna uwaga 07.09.05, 08:40
              > My mamy ludzi do pracy,

To prawda tylko czym ci ludzie mają dojechać do Kobierzyc bo ja sobie nie
              wyobrażam 1,5h z Kozanowa w jedną stronę.
              • kkopytko Re: Petr - słuszna i odważna uwaga 07.09.05, 08:43
                > ja sobie nie wyobrażam 1,5h z Kozanowa w jedną stronę.

A wiem co to znaczy bo już teraz dojeżdżam 1h i 10 min na Klecinę a mieszkam
                przecież w wielkim mieście a nie na wsi.
                • Gość: seba Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.Rozanka.WROC.PL / *.ip.WRO.Korbank.PL 07.09.05, 08:46
                  kkopytko napisał:

> > ja sobie nie wyobrażam 1,5h z Kozanowa w jedną stronę.
                  >
                  > A wiem co to znaczy bo już teraz dojeżdżam 1h i 10 min na Klecinę a mieszkam
                  > przecież w wielkim mieście a nie na wsi.

Bo jedziesz klecińską a to najgorsze rozwiazanie, lepiej przez miasto, dalej
                  ale szybciej.

• kkopytko Re: Petr - słuszna i odważna uwaga 07.09.05, 08:47
                    Seba ja muszę kombinować komunkacją miejską ale dzięki za rady ;)
                    pozdrawiam! ;)
                • Gość: enc Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:00
                  właśnie dlatego to tyle zajmuje, że mieszkasz w wielkim mieście, a nie na wsi.
                  na wsi rzadko jest powód dla remontu dróg, na wsi rzadko tworzą się korki.
                  pomieszkałbyś kilka miesięcy w Wiedniu... z pracy do domu miałam tam 2km.
                  chodziłam pieszo, bo przejazd transportem kołowym zajmował w godzinach szczytu
                  około 2 godziny.
                  • kkopytko Re: Petr - słuszna i odważna uwaga 07.09.05, 09:07
                    Gość portalu: enc napisał(a):

> z pracy do domu miałam tam 2km.
                    > chodziłam pieszo, bo przejazd transportem kołowym zajmował w godzinach
                    > szczytu około 2 godziny.

Czyli w Wiedniu transport kołowy odbywa się prędkością 1km/h ?????????? Pchają
                    autobusy czy nimi jadą? Szkoda czasu na dyskusję z tobą bo się
                    kompromitujesz :)))
                    • Gość: enc Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:13
                      nie, nie pchają. czasem jadą. ale przeważnie stoją- w korkach. jeżeli szkoda Ci
                      czasu, to nie dyskutuj, proste.
                      • Gość: Marakuja BRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:27
                        > nie, nie pchają. czasem jadą. ale przeważnie stoją- w korkach. jeżeli szkoda
                        Ci czasu, to nie dyskutuj, proste.

Gratuluję mądrej wypowiedzi, użytkownik "kkopytko" pisze takie bzdury, że aż mi
                        wstyd że też jest z Wrocławia!
                        • kkopytko Re: BRAWO 07.09.05, 09:29
                          Przyznaję wam rację! W Wiedniu autobusy jeżdżą z prędkością 1km/h! Macie rację
                          i nie ulega to wątpliwości! Wasze argumenty są cudowne :)))
                          • Gość: enc Re: BRAWO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:37
                            jeżeli jest Ci tak trudno wyobrazić to sobie, proponuję proste ćwiczenie
                            rozwijajace wyobraźnię. znajdź czas np jutro w popołudniowych godzinach
                            szczytu. wziądź w tramwaj 3 lub 5 na Krakowskiej. i policz, ile kilometrów na
                            godzinę jedzie do skrzyżowania z Pułaskiego.
              • Gość: seba Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.Rozanka.WROC.PL / *.ip.WRO.Korbank.PL 07.09.05, 08:44
                kkopytko napisał:

> > My mamy ludzi do pracy,
                >
                > To prawda tylko czym ci ludzie mają dojechać do Kobierzyc bo ja sobie nie
                > wyobrażam 1,5h z Kozanowa w jedną stronę.

Hmmm no ja z Różanki w tamtym kierunku moge sie bez problemu wydostać w
                szczycie w 25 minut. A pozatym duzoe fabryki stosuja podwóski autobusowe dal
                pracowników. Patrz Volvo Bosch itd.
              • Gość: UJ Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.crowley.pl 07.09.05, 08:52
                Nudny jesteś z tym Kozanowem. Nie chcesz, nie dojeżdżaj. Możesz się
                przeprowadzić, albo zmienić pracę. Oczywiście zaraz ktoś tu zabałaka, że nie ma
                się dokąd przeprowadzać, a pracy zmienić się nie da, bo też nie ma ani
                malutkiej.
                • kkopytko Re: Petr - słuszna i odważna uwaga 07.09.05, 08:59
                  Gość portalu: UJ napisał(a):

> Możesz się przeprowadzić, albo zmienić pracę.

Polska to nie Ameryka gdzie za wypłatę możesz sobie wynająć mieszkanie i
                  starczy ci jeszcze na życie. Polska to kraj gdzie w mieszkaniach żyje po kilka
                  pokoleń a zmiana mieszkania to wielkie i kosztowne wydarzenie.

Pracy nie zmienię bo mam dobrą pracę którą lubię. Nie lubię natomiast naszego
                  prezydenta bo nie dba o komunikację w mieście a zamiast tego cieszy się że
                  Kobierzyce mają inwestycje zamiast dbać o to co się dzieje w jego mieście.
                  • Gość: UJ Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.crowley.pl 07.09.05, 09:27
                    Bredzisz. Dziesiątki tysięcy ludzi wynajmują we Wrocławiu mieszkania i nic się
                    im złego nie dzieje. A w zmianie mieszkania też nie ma nic kosztownego. Chyba,
                    że jesteś dzikim lokatorem i nie płacisz za to, w którym mieszkasz teraz.
                    A komunikacja się zrobi. Jeżeli masz jakieś wąty co do tego, to po prostu załóż
                    firmę autobusową i dowoź tych ludzi - korzystaj z miejsca na rynku.
              • Gość: Marakuja Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:25
                daj już sobie spokój !!!
                jakoś fabryka kabli Leoni, firma Gardinia i Fatro będąc zlokalizowane za
                Kobierzycami (czyli dalej niż planowana inwestycja) nie narzekają na brak
                chętnych do pracy z Wrocławia
                Nie potrafisz sobie zorganizować transportu - Twój problem. Ale nie susz głowy
                tym, którzy dadzą sobie radę dojeżdżać tam do pracy
          • Gość: tom Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.09.05, 17:42
            z tego co wiem to fabryka ma być w Biskupicach Podgórnych, a to rzut beretem.
            Jak wybudują autostradę to na gliniankach wjedziesz a koło fabryki zjedziesz.
            Zajmie Ci to pewnie 15 min
      • Gość: enc Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 08:55
        pojadą ludzie, którym zależy na pracy. codziennie dojeżdżam 80 km do pracy, nie
        stanowi to dla mnie żadnej przeszkody. jeżeli dla Ciebie problemem jest dojazd
        do Kobierzyc, nie ma sprawy, będzie wielu chętnych na Twoje miejsce.
        • kkopytko Re: Petr - słuszna i odważna uwaga 07.09.05, 09:02
          Odpowiadasz na :

> pojadą ludzie, którym zależy na pracy. codziennie dojeżdżam 80 km do pracy,
          > nie stanowi to dla mnie żadnej przeszkody. jeżeli dla Ciebie problemem jest
          > dojazd do Kobierzyc, nie ma sprawy, będzie wielu chętnych na Twoje miejsce.

Czy umiesz czytać czy nie? Przecież napisałem że właśnie dlatego ta inwestycja
          z mojego punktu widzenia jest mi obojętna. Nie zabraniam się nikomu cieszyć ale
          dziwię się że inni mają pretensje że ja się nie cieszę.

• Gość: enc Re: Petr - słuszna i odważna uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:12
            > Czy umiesz czytać czy nie? Przecież napisałem że właśnie dlatego ta
            inwestycja
            > z mojego punktu widzenia jest mi obojętna. Nie zabraniam się nikomu cieszyć
            ale
            >
            > dziwię się że inni mają pretensje że ja się nie cieszę.
            >

"a dla mnie
            mieszkańca Wrocławia"

możliwe, że przez pomyłkę, ale użyłeś typowego łącznika jednostki z grupą.
            takiego zabiegu używa się bardzo często dla zaznaczenia, że sytuacja jednostki
            i ogółu jest taka sama.
            stąd post.
          • Gość: UJ Re: Petr - głupawa i banalna uwaga IP: *.crowley.pl 07.09.05, 09:42
            Jeżeli jest ci obojętne, że we Wrocławiu pojawi się praca dla dziesięciu
            tysięcy ludzi, to o ekonomii masz pojęcie zerowe. Co oni, myślisz, zrobią z
            zarobionymi tam pieniędzmi? Bo ja swoje wydaję kupując produkty i usługi,
            przede wszystkim we Wrocławiu właśnie. Do kogo wtedy idzie ta forsa, do masonów
            i cyklistów?
    • kkopytko Biskupice Podgórne -gdzie to jest i co tam jeździ? 07.09.05, 08:37
      Gdzie są Biskupice Podgórne i czym tam dojechać?

Pytam bo będzie tam podobno fabryka ekranów do panoramicznych telewizorów LCD.
      Czy we Wrocławiu nie było na nią miejsca?????????????????
      Jeśli nie to na co we Wrocławiu jest miejsce?
      • Gość: seba Re: Biskupice Podgórne -gdzie to jest i co tam je IP: *.Rozanka.WROC.PL / *.ip.WRO.Korbank.PL 07.09.05, 08:42
        Raczej nie było wolnych 100 hektarów, pozatym takie fabryi lokuje sie poza
        miastem, po co w miescie fabryki.A biskupice podgórne to tak w prosty sposób
        mowiąc sa mniejj wiecej jak sie jedize A4 w kierunku kątów wrocławskich, za
        nową wsią wrocławska z tym ze po południowej stronie autostrady. Lub inaczej
        jadac drogą 35 przez tyniec mały i w małuszowie skrecic w prawo.
        • kkopytko Re: Biskupice Podgórne -gdzie to jest i co tam je 07.09.05, 08:45
          I mam nadzieję że będzie tam jakaś komunikacja aby dojechać chociaż jeśli o
          mnie chodzi to i tak za daleko ale dobrze że inni będą mieli pracę i to głównie
          chodzi.
          • Gość: maras Re: Biskupice Podgórne -gdzie to jest i co tam je IP: 195.20.110.* 07.09.05, 14:05
            Człowieku
            Jeśli masz pracę to wówczas stać cię aby kupić samochód (obecnie całkiem dobry
            za 5 tys)lub nawet skuter (3,5 tys) i problem komunikacyjny znika.
            Z Kozanowa do Biskupic jest mniej niż 30km
            Na twoją Klecinę możesz też dojeżdżać rowerem.
            Jeśli koniecznie chcesz komunikacją miejską to nie nażekaj że długo dojeżdżasz.
            Masz natomiast ten plus ,że możesz sobie spokojnie czytać lub słuchać muzyki w
            autobusie.
    • Gość: wrocławianin na wszystko jest sposób!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.05, 09:35
      Chłopcy z PO zmienią granice administracyjne Wrocławia i nie będzie gminy
      Kobierzyce TYLKO DZIELNICA KOBIERZYCE!!! Heheheheh!!!
      Dzisiaj nawet centrum handlowe "oszołom" nie jest w granicach miasta.
    • Gość: Prezes Złodzieje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 09:50
      Złodzieje, dajcie i mi 500zł miesiecznie na pracownika przez 10 lat!

Co za bezczelne złodziejstwo!
      • Gość: :((( A Polak murzynem w własnym kraju IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.09.05, 09:59
        Gość portalu: Prezes napisał(a):

> Złodzieje, dajcie i mi 500zł miesiecznie na pracownika przez 10 lat!

...a prezes jest prezesem polskiej firmy? Jeśli tak to do widzenia! Dla
        polityków polskie firmy się nie liczą. Zawsze jest takie przekonanie - bo to
        zagrniczne jest!

A Polak murzynem w własnym kraju
    • Gość: Me Miały powstać 2 fabryki LG/Philips- co z tą drugą? IP: *.VERIZONE.COM.PL / *.verizone.com.pl 07.09.05, 09:59
    • Gość: rolorolo co zyskuje wrocław-prosze bardzo! IP: *.media4.pl 07.09.05, 10:20

Further benefits include the high quality labor available in Poland as well
      as the high level support of the Polish Government. Wroclaw, the nation's
      educational and economic center, is well-known to offer a high quality labor
      force and to have well established infrastructure, including efficient road
      networks and excellent power supply.

1 takie opinie w biznesie
      2 prace dla swoich mieszkancow i absolwentow uczelni
      3 rozwoj aglomeracji rozwoj powiatu
      4 moze nie bylem na poczatku jakims zwolennikiem dutkiewicza ale od jakiegos
      czasu pełen szacunek Panie Prezydencie!
      • Gość: :))) To rząd SLD załatwił tą inwestycję a nie D. !!! IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.09.05, 10:24
        Gość portalu: rolorolo napisał(a):

> 4 moze nie bylem na poczatku jakims zwolennikiem dutkiewicza ale od jakiegos
        > czasu pełen szacunek Panie Prezydencie!

Przecież to rząd SLD załatwił tą inwestycję i przekupił z naszych pieniędzy LG
        a nie jakiś Dutkiewicz!
    • Gość: :))) Dutkiewicz. Śmieszny facet :))) IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 07.09.05, 11:08
      "Mam wielką przyjemność poinformować pana, że wybraliśmy Kobierzyce koło
      Wrocławia na miejsce, w którym powstanie nasza fabryka ekranów
      ciekłokrystalicznych" - napisał 24 sierpnia do premiera Marka Belki wiceprezes
      LG Philips LCD Bon Joon Koo. Kopię tego listu zdobyła "Rzeczpospolita".

W takim razie to rząd SLD wygrał negocjacje a Dutkiewicz przypisuje sobie
      zwycięstwo! Ani nie negocjowł (bo LG go olało) ani inwestycja w jego mieście
      (Wrocław) a ten przypisuje sobie sukces. Śmieszny facet :)))
      • Gość: Ziggy Re: Dutkiewicz. Śmieszny facet :))) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.05, 11:16
        Śmieszny jesteś
    • Gość: Kuba dojazd z Kozanowa IP: *.walas.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 11:17
      1. Podejrzewam, ze na Psie pole, do Volvo masz równie daleko co do Kobierzyc.
      Czyli, że inwestycja Volvo tez byla niepotrzebna, bo tobie za daleko? ;).
      Ja akurat mieszkam na Krzykach i do Kobierzyc dojade znacznie szybciej niz, np
      do Polaru, czy Wrozametu
      2. LG, a wczesniej Hewllet Packard itp., to dowod ze Wrocław jest jednym z
      najlepiej rozwijajacych sie miast w Polsce
      3. A mozesz powiedziec skąd Kobierzyce wezma te tysiace inżynierów, jak nie z
      Politechniki Wrocławskiej?
      • Gość: Miś Z ostatniej chwili !!! IP: *.echostar.pl 07.09.05, 14:41
        Pozdrowienia z Poznania.
        Jak podała agencja AGD na skutek osobistej interwencji Prezydenta Poznania
        Ryszarda Grobelnego w samolocie lecącym do Korei doszło do ciekawego
        zdarzenia.Pasażerom rozdano najnowszy ranking i okazało sie ,że w 143 rankigu w
        tym roku wygrał po raz 143 Poznań. Koreańczycy z LG natychmiast zmienili zdanie
        a ponieważ dowiedziedzieli się ,że w Poznaniu nad jeziorem Malta będą Termy i
        Oceanarium które może sąsiadować z ich stołówką zakładową INWESTYCJE PRZENIOSĄ
        DO POZNANIA.
        Prezydent Poznania Ryszard Grobelny opuścł poliklinikę w której od wielu lat
        leczy sie na permamentny i przewlekły brak decyzyjności (po łacinie : nojaja)
        by osobiście nadzorować pracę

P.S. I nie narzekajcie na Wrocław bo na zsyłke ześlą was do Poznania - mojego
        ukochanego miasta w którym władze sprawuje mistrz rankigów i specjalista od
        handlu Parkami.
        • Gość: hihihi Re: Z ostatniej chwili !!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.09.05, 17:35
          Niezłe Miś, naprawdę niezłe :-)
    • Gość: zd Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.05, 14:47
      twoja stara wymiera CIOTO
    • Gość: gosc Re: Będzie Jak z Lanosami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:08
      Puszcza ludzi w trabe.Znalezli sobie tania siłe robocza . A ludziska pojda bo
      musza z czegos zyc. Tak wyglada nasza polska rzeczywistosc. Wegetuj za grosze
      albo sie powiesz.Tylko takie alternatywy ma dzisiejszy szary Polak. Beznadzieja
      • Gość: Juhas Re: Będzie Jak z Lanosami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 22:07
        Następny, co go panna puściła w trąbę i teraz chłopina mirmiłuje.
    • Gość: paulos gratuluję z Poznania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.05, 18:15
      witam!
      brawo!

nie rozumiem wypisów w stylu: "przecież to Kobierzyce a nie Wrocław", co za
      bzdura!!!!!!!!!!
      oczywiście, że bez Wrocławia Kobierzyce byłyby jakąś mało znaczącą dziurą! tak
      samo jak bez Poznania Tarnowo Podgórne!
      jeśli chodzi o dojazdy do pracy - nic prostszego jak sprawna komunikacja, która
      na pewno zostanie rozwinięta, jeśli nie to pracownik wynajmie autobusy i po
      sprawie!
      Dla Wrocławia to wielki dzień; taka liczba miejsc pracy oznacza bowiem zbicie
      bezrobocia w powiecie i nie czarujmy się również w samym mieście; przecież już
      dzisiaj część poznaniaków pracuje w Tarnowie podgórnym; co za problem żeby
      wrocławianie pracowali w Kobierzycach?
      zanosi się na to, że wrocławska stopa bezrobocia (11,8) spadnie do liczby
      jednocyfrowej i zbliży się do poznańskiej (6,5), albo i ją przegoni!
      w mojej opinii wysuwacie się na 2 miejsce w kraju po Warszawie jeśli chodzi o
      pozycję gospodarczą,; oczywiście mogę się mylić (bo może to ciągle Poznań lub
      Kraków albo ex equo)ale takie mam wrażenie; dla Poznania to też dobre, bo może
      w końcu zdopinguje to władze miejskie, które są żałosne, w przeciwieństwie do
      Waszych!
      a więc gartuluję i pozdrawiam!
      Zachód Polski się rozwija!!!
    • ansb Re: Będzie praca u Koreańczyków 07.09.05, 18:53
      Oby inne miasta w tym (i nie tylko) kraju "wymierały" w taki sposób jak Wrocek.
      szacunek dla władz miejskich i regionalnych...
      i dla ekipy MGPiPS i PAIIZ również. Wreszcie wszyscy zaczynaja grac do tej samej
      bramki..
    • ciociarewolucji Re: Będzie praca u Koreańczyków 08.09.05, 00:06
      Zaraz, zaraz. Czy to znaczy że Dutkiewicz zrobił sobie wycieczkę do Korei, żeby
      zabiegać o interesy obcej gminy? ZA PIENIĄDZE WROCŁAWIAN. SKANDAL.
    • Gość: Jacus Re: Będzie praca u Koreańczyków IP: *.dip.t-dialin.net 08.09.05, 08:57
      A moze bedzie praca DLA Koreanczykow ???
    • Gość: Wrocławianin Petr - stuknij się w ten pusty łeb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 14:08
      Gość portalu: Petr napisał(a):

> Co ma do tego Dutkiewicz - fabryka jest sukcesem gminy Kobierzyce. Wrocław nie
      > dostanie grosza i przemysł w mieście nadal będzie dogorywał. Wrocław wymiera.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka