Gość: Marzena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.05, 21:53 Czy ktos pamięta Panią Plaminiak chyba tak się nazywała, była moją wychowawczynią od III do VIII klasy potem została Dyrektorką tej szkoły. Chodziłam do tej szkoły w latach 70/71-78/79. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d_aga Re: SP 73 07.09.05, 14:45 Watek SP 73 został zakopany. Ja chodziłam do tej szkoły kilka lat wczesniej niz Ty. Oczywiście pamietam panią Plaminiak - była bardzo wymagajaca, lecz nie sprawiła, bym polubiła geografię - wymagała pamieciowego wkuwania informacji. Ale takie wtedy były czasy. Niedawno przegladając miejska stronę wydziału edukacji znalazłam jej nazwisko - jest bodaj wizytatorem (?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzechu Re: SP 73 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.01.06, 19:28 Skończyłem tę szkołę w 1979 r. i z klasą p. Plaminiak często jeździłem w góry. Moją wychowawczynią była p. Zofia Barbadzka, a potem jeszcze paru innych nauczycieli. Z Twojej klasy pamiętam Krzyśka Wronę, z którym się przyjaźniłem. Było tam parę fajnych dziewczyn... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena Re: SP 73 IP: *.bf.uni.wroc.pl 20.02.06, 14:53 Barbadzka pamiętam niezła piła :))A Krzyska Wrone często widze na osiedli Gaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marzena2 Re: SP 73 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 22:39 Pamiętam uczyła mnie geografii,kończyłam w 1978 szkołę,Plaminiak była szalenie wymagająca i trzeba było siedzieć na baczność,wchodzić grzecznie parami do klasy, w ogóle najlepiej nie oddychać na lekcjach,pytała zawsze z całego roku z materiału,dobrze ,że byliśmy młodzi,można było zawału dostać... Ale zawzięłam się i w 8 klasie miałam u niej już 5.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwab Re: SP 73 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 23:02 P.Lena Plaminiak od wielu lat jest st.wizytatorem w Kuratorium Oświaty.Zajmuje się szkolnictwem specjalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka84 Re: SP 73 IP: *.um.wroc.pl 24.01.07, 11:56 Oczywiście,że ją pamiętam!! Wszystko milkło na korytarzu gdy przechodziła! Ale prawda jest taka, że to czego nauczyła mnie o wulkanach, ukształtowaniu terenu i wiatrach na równiku pamietam do dziś-czasem pomagam dzieciom.Chodziłam do tej szkoły w latach 79-84 Odpowiedz Link Zgłoś